Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(173)
IBUK Libra
(7)
Forma i typ
Książki
(172)
Publikacje fachowe
(44)
Publikacje dydaktyczne
(27)
Publikacje naukowe
(25)
E-booki
(12)
Poradniki i przewodniki
(8)
Programy komputerowe
(3)
Publikacje popularnonaukowe
(3)
Pliki i bazy danych
(2)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(151)
dostępne
(142)
wypożyczone
(5)
nieokreślona
(1)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(39)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(108)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(152)
Autor
Meryk Radosław
(6)
Górczyński Robert
(5)
Walczak Tomasz
(5)
Piwko Łukasz
(4)
Martin Robert C
(3)
Albahari Joseph
(2)
Berbeka Jadwiga
(2)
Borek Zbigniew (kultura fizyczna)
(2)
Borodako Krzysztof
(2)
Broniarz-Press Lubomira
(2)
Czarniecka-Skubina Ewa
(2)
Freeman Adam (1972- )
(2)
Gawęcki Jan (1944- )
(2)
Grzesińska Wiesława
(2)
Grzywa Edward (1933- )
(2)
Górecki Aleksander
(2)
Hubisz Jakub
(2)
Janasz Krzysztof
(2)
Kacperski Wojciech T
(2)
Kaczmarczyk Paweł (ekonomia)
(2)
Kołożyn-Krajewska Danuta (1954- )
(2)
Kruszewski Jerzy (1937-2005)
(2)
Lewis Gordon
(2)
Lipecki Krzysztof
(2)
Marcinkowski Ryszard
(2)
Markiewicz Przemysław
(2)
Mazurek Grzegorz
(2)
Mitek Marta
(2)
Moch Wojciech
(2)
Molenda Jacek
(2)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(2)
Murphy-Judy Kathryn Annette
(2)
Pasek Joanna
(2)
Petersen Richard (1949- )
(2)
Rosiak Elżbieta
(2)
Russell Victoria (Professor of Spanish)
(2)
Szczepaniak Mikołaj
(2)
Szeremiota Przemysław
(2)
Szymański Edward (1928- )
(2)
Trafiałek Joanna
(2)
Watrak Andrzej
(2)
Wiśniewska Joanna (ekonomia)
(2)
Wojtuszkiewicz Krzysztof
(2)
Włodarz Marek
(2)
Agaciński Piotr
(1)
Ahmad Imran (1977- )
(1)
Albahari Ben
(1)
Alexander Michael (1972- )
(1)
Alls Jason
(1)
Antczak Mariola
(1)
Arendt Łukasz
(1)
Atanasov Emil
(1)
Atique Mohammad
(1)
Bailenson Jeremy
(1)
Bajorek Grzegorz
(1)
Banach-Ziaja Marzena
(1)
Bartkowiak Piotr
(1)
Beck Kent
(1)
Benckendorff Pierre
(1)
Bhagat Amol
(1)
Bhargava Aditya Y
(1)
Biolik Leszek
(1)
Bogusławska Katarzyna
(1)
Borowski Jerzy (1929- )
(1)
Bost Kevin
(1)
Brud Władysław S
(1)
Bullington-McGuire Richard
(1)
Bundyra-Oracz Grażyna
(1)
Błaszczyk Beata
(1)
Błędzki Andrzej K. (1944- )
(1)
Callaway John
(1)
Campbell Laine
(1)
Całek Grzegorz
(1)
Chomuszko Magdalena
(1)
Chłądzyński Sławomir
(1)
Ciborowska Agnieszka (informatyka)
(1)
Cieciura Marek
(1)
Cieśleńska Beata
(1)
Cormen Thomas H
(1)
Cyrklaff Magdalena J
(1)
Czapski Janusz (1946- )
(1)
Czarnecki Krzysztof
(1)
Dennis Andrew K
(1)
Dereń Aldona Małgorzata
(1)
Dijk Jan van (1952- )
(1)
Diks Krzysztof
(1)
Domaradzka Aurelia
(1)
Dynia Piotr
(1)
Edwards Sharon A
(1)
Elmasri Ramez
(1)
Forta Ben
(1)
Freeman Adam
(1)
Frye Curtis (1968- )
(1)
Fulmański Piotr
(1)
Gajownik Michał
(1)
Galińska Barbara
(1)
Gamma Erich
(1)
Garbacik Albin
(1)
Garbacz Bartłomiej
(1)
Garbacz Tomasz
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(55)
2010 - 2019
(96)
2000 - 2009
(23)
1990 - 1999
(5)
Okres powstania dzieła
2001-
(83)
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(161)
Nowy Jork (stan) (USA)
(6)
Wielka Brytania
(3)
Anglia
(2)
Massachusetts (USA)
(2)
New Jersey (USA)
(2)
Dystrykt Kolumbii (USA)
(1)
Floryda (USA)
(1)
Niemcy
(1)
Język
polski
(161)
angielski
(18)
Odbiorca
Programiści
(19)
Szkoły wyższe
(7)
Informatycy
(5)
Menedżerowie
(2)
Poziom podstawowy
(2)
Absolwenci szkół wyższych
(1)
Analitycy danych
(1)
Analitycy informacji i raportów medialnych
(1)
Architekci
(1)
Biocybernetycy
(1)
Inżynierowie budownictwa
(1)
Księgowi
(1)
Nauczyciele języków
(1)
Poziom zaawansowany
(1)
Poziom średniozaawansowany
(1)
Pracodawcy
(1)
Pracownicy służby zdrowia
(1)
Prawnicy
(1)
Przedsiębiorcy
(1)
Specjaliści ds. controllingu
(1)
Szkoły branżowe I stopnia
(1)
Technikum
(1)
Technolodzy żywności
(1)
Urzędnicy
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura amerykańska
(1)
Temat
Programowanie (informatyka)
(20)
Technologia
(12)
C# (język programowania)
(8)
BETON
(7)
TRANSFER TECHNOLOGII
(7)
Technologia informacyjna (IT)
(7)
INNOWACJE
(6)
Nauczanie języków obcych
(6)
Przedsiębiorstwo
(6)
TECHNOLOGIA CHEMICZNA
(6)
Technologia żywności
(6)
Technologie informacyjno-komunikacyjne (ICT)
(6)
Aplikacja internetowa
(5)
Excel
(5)
Język angielski
(5)
ŻYWNOŚĆ
(5)
3D Studio
(4)
Algorytmy
(4)
Informatyka
(4)
Logistyka gospodarcza
(4)
Matlab
(4)
Nauczanie na odległość
(4)
Programy komputerowe
(4)
Sztuczna inteligencja
(4)
Technologie mobilne
(4)
BUDOWNICTWO
(3)
Bezpieczeństwo teleinformatyczne
(3)
Big data
(3)
GASTRONOMIA
(3)
Gastronomia
(3)
Innowacje
(3)
KUCHARSTWO
(3)
MATERIAŁY BUDOWLANE
(3)
TWORZYWA SZTUCZNE
(3)
Uczenie maszynowe
(3)
Żywność
(3)
Arduino (mikrokontroler)
(2)
Bazy danych
(2)
Bezpieczeństwo publiczne
(2)
Bezpieczeństwo żywności
(2)
C (język programowania)
(2)
Globalizacja
(2)
Google Analytics
(2)
Gospodarka elektroniczna
(2)
INŻYNIERIA SYSTEMÓW
(2)
Inventor
(2)
Java (język programowania)
(2)
Języki programowania
(2)
Kucharstwo
(2)
Linux
(2)
MASZYNY
(2)
Marketing
(2)
Microsoft Office
(2)
Nauczanie
(2)
ODŻYWIANIE
(2)
PODŁOGA
(2)
POLIMERYZACJA
(2)
PRZEDSIĘBIORSTWO
(2)
Pakiety biurowe
(2)
Procesor sygnałowy
(2)
Projektowanie wspomagane komputerowo
(2)
Python (język programowania)
(2)
ROBOTY BETONIARSKIE
(2)
ROBOTY PODŁOGOWE
(2)
SQL (język zapytań)
(2)
Scilab (program komputerowy)
(2)
Sieci neuronowe
(2)
Swift (język programowania)
(2)
TECHNOLOGIA CHEMICZNA ORGANICZNA
(2)
Towaroznawstwo
(2)
Transfer technologii
(2)
Transformacja cyfrowa
(2)
Turystyka
(2)
Uczenie się maszyn
(2)
Word
(2)
Łańcuch dostaw
(2)
ASP.NET
(1)
Access
(1)
Administracja
(1)
Aktywność fizyczna
(1)
Analiza biznesowa
(1)
Analiza danych
(1)
Angular (framework)
(1)
Animacja komputerowa
(1)
Antyterroryzm
(1)
Aplikacja mobilna
(1)
Aplikacje internetowe
(1)
Arkusze kalkulacyjne
(1)
AutoCAD (oprogramowanie)
(1)
Automatyzacja
(1)
Badania operacyjne
(1)
Bankowość elektroniczna
(1)
Beton
(1)
Bezpieczeństwo informacyjne
(1)
Białka
(1)
Biblioteki
(1)
Biocybernetyka
(1)
Budowa
(1)
Budownictwo użyteczności publicznej
(1)
Business Intelligence
(1)
Temat: czas
2001-
(19)
1901-2000
(2)
1989-2000
(2)
1945-1989
(1)
1989-
(1)
Temat: miejsce
Polska
(10)
Kraków (woj. małopolskie)
(1)
Gatunek
Podręcznik
(52)
Poradnik
(15)
Opracowanie
(14)
Praca zbiorowa
(12)
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(10)
PODRĘCZNIKI dla SZKÓŁ ZAWODOWYCH
(5)
Monografia
(3)
Raport z badań
(3)
INSTRUKCJE
(2)
Materiały pomocnicze
(2)
PODRĘCZNIKI
(2)
Podręczniki
(2)
Podręczniki akademickie
(2)
Podręczniki dla szkół zawodowych
(2)
ĆWICZENIA LABORATORYJNE dla SZKÓŁ WYŻSZYCH
(2)
Debata
(1)
Esej
(1)
Materiały konferencyjne
(1)
PORADNIKI
(1)
Poradniki
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Vademecum
(1)
Ćwiczenia i zadania
(1)
Dziedzina i ujęcie
Informatyka i technologie informacyjne
(101)
Edukacja i pedagogika
(17)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(13)
Zarządzanie i marketing
(10)
Językoznawstwo
(9)
Inżynieria i technika
(6)
Rolnictwo i leśnictwo
(6)
Medycyna i zdrowie
(5)
Media i komunikacja społeczna
(4)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(3)
Matematyka
(3)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(3)
Socjologia i społeczeństwo
(3)
Transport i logistyka
(3)
Architektura i budownictwo
(2)
Biologia
(2)
Kulinaria
(2)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(2)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(1)
Chemia
(1)
Filozofia i etyka
(1)
Geografia i nauki o Ziemi
(1)
Kultura fizyczna i sport
(1)
Nauka i badania
(1)
Podróże i turystyka
(1)
Praca, kariera, pieniądze
(1)
Słowo kluczowe
programowanie
(22)
C#
(8)
algorytm
(7)
beton
(7)
budownictwo
(7)
innowacje
(7)
transfer technologii
(7)
tworzywo sztuczne
(7)
Excel
(5)
języki programowania
(5)
materiały budowlane
(5)
projektowanie
(5)
technologia
(5)
SQL
(4)
educational technology
(4)
grafika 3D
(4)
informatyka
(4)
learning
(4)
odlewnictwo
(4)
podłoga
(4)
roboty wykończeniowe
(4)
żywność
(4)
3D Studio
(3)
3ds max
(3)
English language
(3)
Internet
(3)
Matlab
(3)
Word
(3)
animacja komputerowa
(3)
aplikacja internetowa
(3)
bezpieczeństwo
(3)
biznes
(3)
cyfryzacja
(3)
e-marketing
(3)
gastronomia
(3)
korozja
(3)
logistyka
(3)
materiały uszczelniające
(3)
media społecznościowe
(3)
metal
(3)
obróbka cieplna
(3)
oprogramowanie
(3)
polimery
(3)
przedsiębiorstwo
(3)
przemysł chemiczny
(3)
przetwórstwo
(3)
stopy metali
(3)
study and teaching
(3)
system operacyjny
(3)
szkło
(3)
sztuczna inteligencja
(3)
technologia żywności
(3)
test jednostkowy
(3)
transport
(3)
tworzywo ceramiczne
(3)
uczenie maszynowe
(3)
zarządzanie
(3)
zarządzanie jakością
(3)
zarządzanie wiedzą
(3)
łańcuch dostaw
(3)
Autodesk Inventor
(2)
C (język programowania)
(2)
Google Analytics
(2)
Java
(2)
Linux
(2)
Swift
(2)
TDD (technika tworzenia oprogramowania)
(2)
Xcode
(2)
analiza danych
(2)
aplikacja mobilna
(2)
beletrystyka
(2)
betonowanie
(2)
big data
(2)
cement
(2)
computer-assisted instruction
(2)
cyberbezpieczeństwo
(2)
dach
(2)
deep learning
(2)
drewno
(2)
drzwi
(2)
formatowanie
(2)
framework
(2)
frezowanie
(2)
gospodarka
(2)
gospodarka oparta na wiedzy
(2)
gwintowanie
(2)
interactive whiteboards
(2)
language
(2)
lutowanie
(2)
marketing
(2)
modelowanie
(2)
nitowanie
(2)
okno
(2)
piłowanie
(2)
procesor
(2)
program graficzny
(2)
schody
(2)
socjologia
(2)
sortowanie
(2)
strop
(2)
180 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 2194 [Magazyn 2], P.1131 [Magazyn 1] (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 2192 [Magazyn 2], P.1129 [Magazyn 1] (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 2193 [Magazyn 2], P.1130 [Magazyn 1] (2 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 21934.V.3 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Data wydania według: www.taniaksiazka.pl.
Bibliografia na stronach 257-261.
Książka ta ma za zadanie przeprowadzić czytelnika poprzez proces analizy strategii biznesowej firmy w celu doboru adekwatnej metody zarządzania. Uwzględniając fakt, że w dobie Big Data główną wartością większości przedsiębiorstw jest przetwarzana przezeń informacja, to na niej skupiony winien być model zarządczy. Udział człowieka, zaangażowanie technologii, wreszcie infrastruktura, z której wykorzystaniem działa firma, to czynniki które poddano analizie. Skupienie wniosków wokół przebiegu informacji biznesowej i skoncentrowanie się na analizie danych, to przesłanki odróżniające to opracowanie od innych pozycji dostępnych na rynku. Z tego względu książka nie tylko będzie przydatna w procesie dydaktycznym jako uzupełnienie przedmiotu Podstawy informatyki dla biznesu, ale także może okazać się pomocna w codziennej praktyce zarządczej osób podejmujących istotne decyzje strategiczne w firmie. Wszystkie opisane przypadki i badania zostały zweryfikowane w ciągu ponad piętnastu lat pracy zawodowej autorki. Wykorzystanie dorobku naukowego w codziennej pracy w międzynarodowych grupach finansowych, przedsiębiorstwach prywatnych i administracji publicznej, w Polsce i za granicą, na poziomie krajowym, Unii Europejskiej, a czasem też w kręgu światowym sprawia, że otrzymują Państwo pozycję zweryfikowaną w codziennej pracy, przy nacisku na wynik, sprawdzoną w ogniu walki o rynek, a często prezentującą doświadczenia zrealizowane w trudnym otoczeniu biurokracji i inercji administracji publicznej. Jednocześnie, większość prezentowanych wniosków została poddana ocenie akademickiej i zrecenzowana pod kątem ich przydatności w procesie badawczym i dydaktycznym nauk ekonomicznych, dyscypliny zarządzania.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 18674.IX.11 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 3742 [Magazyn 2], P.2518 [Magazyn 1], P.2519 [Magazyn 1] (3 egz.)
Książka
W koszyku
Technologia kosmetyków : wybrane zagadnienia / Władysław S. Brud, Ryszard Glinka. - Łódź : "MA", 2001. - [2], 185 s., [12] s. tabl. (gł. kolor.) : il. ; 24 cm.
Dział "Kosmetyka".
Bibliogr. Indeks.
Książka stanowi bogate kompendium wiedzy teoretycznej i praktycznej, i jak słusznie sugerują autorzy, przydatnej nie tylko studentom. Cieszy mnie fakt promowania naturalnych składników aktywnych, których bogactwo i wciąż odkrywane efekty działania są przyszłością kosmetologii. Kosmetologia współczesna oparta o teoretyczne i kliniczne badania skóry, jej fizjologii i właściwości tworzy zupełnie inne obszary dla wprowadzania substancji aktywnych biologicznie do wyrobów kosmetycznych o działaniu terapeutycznym.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.4558 [Magazyn 1], P.4559 [Magazyn 1] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 4960.XVIII.7 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 4959.XVIII.7 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 153-157.
Książka jest poświęcona betonom ultrawysokowartościowym i ma ona przybliżyć czytelnikowi stan badań i światowych realizacji obikeów z nowego materiału konstrukcyjnego. Treści pracy są ukazane historycznie z wyraźnym zaakcentowaniem etapów modyfikacji właściwości betonu. Zasadnicza część pracy dotyczy genezy i zbadanych dotychczas właściwości betonów ultrawysokowartościowych. Autorzy przedstawili także przykłady zastosowań betonu UPHC (rozwiązania europejskie, amerykańskie i wschodnioazjatycie) oraz wskazali na zupełnie nowe możliwości użycia go do napraw i wzmocnień istniejących konstrukcji.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 14980.XXVI.3 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podręcznik polecany wszystkim, którzy mają związek z szeroko pojętą branżą mechaniczną. Wprowadza on w zagadnienia dotyczące prostych przyrządów pomiarowych, podstaw ręcznej obróbki, takiej jak: ścinanie, wycinanie, przecinanie, gięcie i prostowanie, a także wiercenie i gwintowanie. Przedstawia informacje dotyczące metali i ich stopów, tworzyw sztucznych, ceramicznych, paliw oraz smarów. Starannie omawia lutowanie, klejenie,odlewnictwo, a także obróbkę plastyczną i cieplną. Poświęca dużo uwagi spawaniu, zgrzewaniu, toczeniu oraz frezowaniu, szlifowaniu i wierceniu. Publikacja obfitująca w ilustracje stanowi niezbędną bazę wiedzy do zrozumienia nowszych technologii stosowanych w branży mechanicznej i pokrewnych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 21301.XXVII [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 21300.XXVII [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia na stronach 673-674.
W podręczniku omówiono zagadnienia zawarte w opisie kwalifikacji HGT.02. Skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwarzania w trakcie przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Wybrana przez autorkę metoda przekazywania wiedzy umożliwia uczniowi zdobycie wszystkich niezbędnych informacji o danym surowcu i jego nwykorzystaniu kulinarnym. Na końcu podręcznika znajdują się wybrane receptury. Oddzielenie części teoretycznej od ćwiczeń praktycznych ułatwia uczniowi przygotowanie się do poszczególnych części egzaminu potwierdzającego kwalifikację w zawodzie. Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zaprezentowano tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.18599.XVIII.10 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 22024.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 22023.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia przy rozdziałach
W książce przedstawiono zasady i normy służące ocenie towaroznawczej surowców i produktów pochodzących od zwierząt gospodarskich, a także ryb i pszczół, począwszy od mleka, a na wełnie i pierzu kończąc. Omówiono metody oceny i klasyfikacji surowców oraz wytwarzanych z nich produktów, a w większości przypadków również szczegółowe zasady postępowania przy oznaczaniu poszczególnych wskaźników ujętych w odpowiednich normach przedmiotowych. Książka jest przeznaczona dla studentów takich kierunków studiów, jak towaroznawstwo, technologia żywności i żywienie człowieka, dietetyka, bezpieczeństwo żywności oraz zootechnika.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 17552.XVII.7 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 17551.XVII.7 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografie, wykazy aktów prawnych i norm przy rozdziałach.
W publikacji zostały poruszone zagadnienia związane z metodologią oceny parametrów jakości oraz bezpieczeństwa żywności pochodzenia roślinnego oraz ocenę towaroznawczą surowców i produktów gotowych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.18609.XVIII.10 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 22094.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.2504 [Magazyn 1], P.2506 [Magazyn 1], P.2505 [Magazyn 1] (3 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.18342.IX.14 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 20766.IX.14 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 20765.IX.14 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 119-125.
Monografia przybliża właściwości cementów portlandzkich wieloskładnikowych CEM II/A, B-M i cementów wieloskładnikowych CEM V/A, B. Podano potencjalne korzyści stosowania cementów wieloskładnikowych wynikające z zastosowania dwóch lub więcej dodatków mineralnych w składzie cementu. Omówiono właściwości wymienionych cementów w aspekcie wymagań normy PN-EN 197-1. Przedstawiono i omówiono wyniki badań podstawowych właściwości użytkowych oraz korozji betonów wykonanych z tych cementów. Przedstawiono również dalsze możliwości rozwoju cementów wieloskładnikowych w świetle zapisów nowych norm europejskich.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.14129.XXVI.3 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 14990.XXVI.3 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 11053 [Magazyn 2], P.9396 [Magazyn 1], P.9395 [Magazyn 1], P.9394 [Magazyn 1] (4 egz.)
Książka
W koszyku
Budownictwo ogólne dla architektów / Przemysław Markiewicz. - Wyd. 4. - Kraków : ARCHI-PLUS, 2011. - 496 s. : il. (w tym kolor.) ; 30 cm.
(Vademecum Projektanta)
Bibliogr. s. 496.
"Budownictwo ogólne dla architektów" jest syntetycznie opracowanym podręcznikiem budownictwa. Rozwiązania budowlane przedstawiono jako fragmenty większej całości - funkcjonujące tylko w powiązaniu z innymi częściami budynku i razem z nimi dopiero tworzące całość budowli. Zadaniem architekta jest wykonanie dokumentacji projektowej, która w jednoznaczny sposób precyzuje rozwiązania architektoniczno-budowlane zastosowane w budynku. Tak wykonany projekt jest gwarancją wysokiej jakości realizacji, nie narażonej w trakcie użytkowania na powstawanie szkód budowlanych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 11891.XXVI.1 [Czytelnia C], P.10928.XXVI.1 [Czytelnia C] (2 egz.)
Książka
W koszyku
Podstawy technologii betonu / Krzysztof Zieliński. - Wyd. 3. rozsz. - Poznań : Wydawnictwo Politechniki Poznańskiej, 2012. - 214 s. : il. ; 24 cm.
Bibliogr. s. 211-214.
Skrypt jest przeznaczony jako lektura do ćwiczeń laboratoryjnych z przedmiotów: materiały budowlane oraz technologia betonu. W rozdziałach 1, 2 i 3 omówiono metody badań ważniejszych cech fizyczno--mechanicznych podstawowych składników betonu: cementu, kruszywa i wody. W rozdziałach 4 i 5 opisano metody badań zapraw budowlanych: zwykłych i modyfikowanych polimerami. W rozdziałach 6, 7, 8, 9 i 10 przedstawiono podstawy technologii betonu zwykłego: wytyczne normowe, zasady projektowania oraz stosowania dodatków i domieszek, badania wybranych cech fizyczno-mechanicznych mieszanki betonowej i betonu. W rozdziale 11 podano klasyfikację, składniki i podstawy projektowania betonów lekkich. Wszystkie prezentowane zagadnienia poprzedzono krótkim wstępem teoretycznym umożliwiającym czytelnikowi pełniejsze zapoznanie się z nimi. Aby ułatwić przyswojenie umiejętności wykonywania obliczeń związanych z projektowaniem betonu i oceną jego wytrzymałości, w skrypcie zamieszczono 22 przykłady obliczeniowe. Ważniejsze definicje przedstawiono w ramkach na początku rozdziałów z nagłówkiem "Do zapamiętania".
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.14198.XXVI.3 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 15037.XXVI.3 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 409-412.
Jedyna na rynku publikacja z dziedziny pomiarów i automatyki, która jest dostosowana do praktyki pracy technologów pracujących przy produkcji żywności. Szybki rozwój nowoczesnej techniki pomiarowej i regulacyjnej w wielu gałęziach przemysłu spożywczego wymaga od technologów zapoznania się z podstawami metrologii przemysłowej i automatyzacji produkcji. Postęp techniczny nie może być bowiem dokonywany bez udziału użytkowników nowej techniki, znających najlepiej fizyczną i chemiczną stronę procesów zachodzących w urządzeniach technologicznych. Z drugiej strony, technolog musi znać możliwości i wymagania automatyki, aby wspólnie z automatykiem projektować nowe układy pomiarowo-regulacyjne i właściwie je wykorzystać. W pierwszej części książki autorzy szeroko omówili zagadnienia związane z pomiarami parametrów procesów technologicznych w produkcji żywności – rodzaje i właściwości czujników pomiarowych, przetworników i urządzeń wyjściowych układu pomiarowego. W drugiej części opisane zostały statyczne i dynamiczne właściwości obiektów regulacji automatycznej, właściwości regulatorów i urządzeń wykonawczych, rodzaje analogowych, dyskretnych i mikroprocesorowych układów regulacyjnych oraz sposoby regulacji podstawowych parametrów procesów technologicznych. Książkę uzupełniono spisem literatury oraz wykazem przepisów normalizacyjnych. Omówiona w książce problematyka pomiarów i automatyzacji procesów jest dostosowana do profilu wykształcenia absolwentów kierunków technologicznych uczelni technicznych i rolniczych – technologów, zatru¬dnia¬nych w przemyśle biotechnologicznym, fermentacyjnym, cukrowniczym, chłodniczym, skrobiowym, czy ochronie środowiska.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 19076.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 19075.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Includes bibliographical references and index.
Practical and accessible, this book comprehensively covers everything you need to know to design, develop, and deliver successful online, blended, and flipped language courses. Grounded in the principles of instructional design and communicative language teaching, this book serves as a compendium of best practices, research, and strategies for creating learner-centered online language instruction that builds students’ proficiency within meaningful cultural contexts. This book addresses important topics such as finding and optimizing online resources and materials, learner engagement, teacher and student satisfaction and connectedness, professional development, and online language assessment.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 21430.XXIV.30 [Czytelnia A] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej