GASTRONOMIA
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(20)
Forma i typ
Książki
(20)
Dostępność
dostępne
(15)
tylko na miejscu
(15)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(10)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(5)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(15)
Autor
Tauber Roman Dawid (1945- )
(8)
Mucha-Szajek Ewa
(7)
Siwiński Wiesław (1934- )
(7)
Biczysko Władysław
(1)
Dominik Piotr
(1)
Dominik Piotr (technologia zywności)
(1)
Górska Grażyna
(1)
Jagusiewicz Andrzej
(1)
Kachniewska Magdalena
(1)
Kienzler Iwona (1956- )
(1)
Klementowski Kazimierz
(1)
Knowles Tim
(1)
Kotaś Ryszard
(1)
Martin William B
(1)
Sala Józef
(1)
Sojak Sławomir (1952- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
2000 - 2009
(14)
1990 - 1999
(3)
Kraj wydania
Polska
(20)
Język
polski
(20)
Temat
JĘZYK ANGIELSKI
(1469)
TURYSTYKA
(578)
PRZEDSIĘBIORSTWO
(491)
Język angielski
(477)
ZARZĄDZANIE
(329)
GASTRONOMIA
(-)
MATERIAŁY KONFERENCYJNE
(260)
PODRĘCZNIKI
(245)
Nauczanie języków obcych
(229)
JĘZYK NIEMIECKI
(205)
KADRY
(202)
POLSKA
(198)
DZIECKO
(189)
PEDAGOGIKA
(160)
PIELĘGNIARSTWO
(157)
JĘZYK ROSYJSKI
(154)
Pielęgniarstwo
(154)
UNIA EUROPEJSKA
(146)
INNOWACJE
(145)
POWIEŚĆ ROSYJSKA
(144)
MARKETING
(140)
RODZINA
(139)
MŁODZIEŻ
(132)
NAUCZANIE
(128)
NIEPEŁNOSPRAWNI
(126)
WIELKA BRYTANIA
(124)
WYCHOWANIE
(124)
INTERNET
(123)
Nauczanie
(117)
ŚRODKI MASOWEGO PRZEKAZU
(116)
OPOWIADANIE ROSYJSKIE
(112)
KOMUNIKACJA SPOŁECZNA
(109)
SAMORZĄD TERYTORIALNY
(108)
JĘZYKOZNAWSTWO
(107)
FILOZOFIA
(104)
SOCJOLOGIA
(104)
JĘZYKI
(103)
POWIEŚĆ ANGIELSKA
(102)
SŁUŻBA ZDROWIA
(101)
PRZEWODNIKI TURYSTYCZNE
(100)
ROLNICTWO
(100)
SPORT
(99)
PORADNIKI
(96)
ZDROWIE PUBLICZNE
(94)
BEZPIECZEŃSTWO NARODOWE
(93)
KULTURA FIZYCZNA
(93)
RATOWNICTWO MEDYCZNE
(92)
WYDAWNICTWA POPULARNE
(91)
ZARZĄDZANIE STRATEGICZNE
(91)
EKOROZWÓJ
(89)
PROMOCJA ZDROWIA
(89)
SPOŁECZEŃSTWO INFORMACYJNE
(89)
PRZEDSIĘBIORSTWA MAŁE i ŚREDNIE
(88)
RACHUNKOWOŚĆ
(87)
GLOBALIZACJA
(84)
BUDOWNICTWO
(83)
ODPOCZYNEK
(82)
Zarządzanie
(82)
GOSPODARKA
(81)
Język rosyjski
(81)
POEZJA ROSYJSKA
(81)
WYCHOWANIE w RODZINIE
(80)
REGIONALIZACJA GOSPODARCZA
(78)
Turystyka
(77)
HOTELARSTWO
(76)
KULTURA
(75)
UCZNIOWIE
(72)
FINANSE
(71)
JAN PAWEŁ II (papież ; 1920-2005)
(71)
POLITYKA SPOŁECZNA
(71)
SZKOLNICTWO
(70)
ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ
(70)
USŁUGI
(69)
STOSUNKI INTERPERSONALNE
(68)
OCHRONA ŚRODOWISKA
(67)
POWIEŚĆ AMERYKAŃSKA
(67)
STATYSTYKA
(67)
BANKI
(66)
Bezpieczeństwo narodowe
(66)
FIZYKOTERAPIA
(66)
Rehabilitacja medyczna
(66)
LOGISTYKA GOSPODARCZA
(65)
CZYTANIE
(64)
GOSPODARKA TERENOWA
(64)
Anatomia człowieka
(63)
EGZAMINY
(63)
Przedsiębiorstwo
(63)
Historia
(62)
KONSUMENCI (ekon.)
(62)
ROZWÓJ REGIONALNY
(62)
STANY ZJEDNOCZONE
(62)
Dzieci
(61)
MEDYCYNA
(61)
ODŻYWIANIE
(61)
WIEŚ
(61)
EKONOMIA
(60)
OPIEKA SPOŁECZNA
(60)
PSYCHOLOGIA
(60)
Gramatyka
(59)
PRACA
(59)
BIBLIOTEKARSTWO
(58)
Temat: czas
2001-0
(1)
Gatunek
Podręcznik
(5)
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(4)
PODRĘCZNIKI dla SZKÓŁ ZAWODOWYCH
(3)
DANE STATYSTYCZNE
(2)
SŁOWNIKI ANGIELSKO-POLSKIE
(1)
SŁOWNIKI POLSKO-ANGIELSKIE
(1)
SŁOWNIKI TERMINOLOGICZNE
(1)
Słowo kluczowe
gastronomia
(5)
turystyka
(4)
hotelarstwo
(3)
Polska
(2)
baza gastronomiczna
(2)
infrastruktura turystyczna
(2)
kultura fizyczna
(2)
obiekt noclegowy
(2)
przedsiębiorstwo turystyczne
(2)
rekreacja
(2)
żywienie turystów
(2)
agroturystyka
(1)
aktywność ruchowa
(1)
czas wolny
(1)
dieta
(1)
fast food
(1)
fitness
(1)
hokej
(1)
jakość życia
(1)
język angielski
(1)
język polski
(1)
odpoczynek
(1)
pilot wycieczek
(1)
piłka nożna
(1)
piłka ręczna
(1)
przestrzeń turystyczna
(1)
rozwój zrównoważony
(1)
rynek turystyczny
(1)
siatkówka
(1)
sport
(1)
streetmovement
(1)
słownik
(1)
taniec
(1)
turystyka kulturowa
(1)
usługi turystyczne
(1)
żywienie
(1)
żywność funkcjonalna
(1)
20 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 88-90.
Opracowanie może być pewnego rodzaju pomocą i przewodnikiem metodycznym, przeznaczonym w dużej mierze dla studentów hotelarstwa i gastronomii oraz dla praktyków tych specjalności. Podręcznik zawiera w sobie tylko wybrane zagadnienia teoretyczne i praktyczne z zakresu kalkulacji cenowej działalności hotelarsko - gastronomicznej oraz dotyczące szeroko rozumianej turystyki i rekreacji. Przedstawione w nim liczne przykłady dotyczące kalkulacji cenowej świadczonych usług, należy traktować tylko jako rozwiązania modelowe, gdyż ceny związane ze świadczeniem tychże usług ulegają ciągłym zmianom. Ponadto sam zakres omawianych usług jest bardzo zróżnicowany i uzależniony od wielu czynników zależnych. Wobec powyższego, każda osoba zajmująca się obecnie lub w przyszłości działalnością gospodarczą, zobligowana jest do zaznajomienia się z tym zagadnieniem. Winna potrafić samodzielnie skalkulować cenę danej usługi, w tym także dowolnej usługi hotelarsko - gastronomicznej i turystycznej.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.4032.XX.8 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 4488.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Forma i typ
Gatunek
Bibliogr. s. 153-[160].
Książka stanowi swoiste kompendium wiedzy, którą można znaleźć w postaci rozproszonej w wielu podręcznikach z branży gastronomicznej. W publikacji, będącej podręcznikiem akademickim, zebrano najistotniejsze informacje i podstawy z zakresu omawianej tematyki. Niniejsze opracowanie jest pozycją skierowaną do osób, które stoją u progu cyklu edukacyjnego, mającego w swym programie zagadnienia związane z gastronomią, ze szczególnym uwzględnieniem jej przejawów w hotelarstwie. Podręcznik ma na celu zaprezentować podstawy funkcjonowania gastronomii hotelowej w świetle współczesnych tendencji.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.7271 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 8215.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 179-188.
Zagadnienie podjęte przez autora obejmuje zasady i organizację żywienia w turystyce. W opracowaniu opisane zostały rodzaje turystyki oraz uwarunkowania sposobów żywienia turystów, zasady żywienia w oparciu o normy żywienia, rodzaje żywności przeznaczonej dla turystów, organizacja żywienia w różnych formach turystyki m. in. kwalifikowanej, pielgrzymkowej, kulinarnej i w agroturystyce.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.12747 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.11341.XX.8 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 12525.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 35.
Dane statystyczne zawarte w publikacji obejmują całą bazę żywieniową działającą w Polsce oraz placówki gastronomiczne mieszczące się w turystycznych obiektach noclegowych. Zasadnicza część analiz zawartych w tekście wykorzystuje wtórnie dane ze sprawozdawczości oraz wyniki badań systematycznie prowadzonych w ramach statystyki publicznej i gromadzonych w zbiorach GUS.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. B.1242.XX.1 [Magazyn 1] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Druk dwuszp.
S. tyt.: Kserowanie to kradzież praw autorskich!
Słownik (ok. 40 tysięcy haseł) zawiera hasła związane z turystyką i obsługą ruchu turystycznego, hotelarstwem, gastronomią, żeglarstwem, dziedzictwem historycznym i kulturowym Europy i świata, a ponadto, w kontekście turystyki, także transportem, prawem, medycyną i ubezpieczeniami. Z myślą o przewodnikach, pilotach wycieczek oraz rezydentach biur podróży, w słowniku zamieszczono także pojęcia z architektury, sztuk pięknych, historii sztuki, zoologii, botaniki, geografii oraz historii powszechnej. W słowniku zawarte zostały również francuskie nazwy stanowisk w gastronomii, funkcjonujące w tym języku na całym świecie, a zwłaszcza w hotelach i restauracjach wysokiej klasy. z opisami w wersji polskiej i angielskiej). Zamieszczony na końcu Suplement zawiera wykaz skrótów angielskich stosowanych w terminologii hotelarskiej i turystycznej, wykaz nazw krajów, ich mieszkańców oraz walut, przykładowe oferty hotelowe zamieszczane na stronach internetowych obiektów, jak również wykaz terminów gastronomicznych zawierający nazwy artykułów spożywczych, napojów alkoholowych i bezalkoholowych, przypraw, potraw oraz sposobów ich przygotowania.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 13970.I.2 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Zeszyty Statystyczne)
Książka dostępna również w wersji elektronicznej na płycie CD o sygn. CD.12.
Opracowanie poświęcone jest problematyce stanu bazy gastronomicznej w Polsce. Składa się z dwóch zasadniczych części. W pierwszej omówiono wielkość, strukturę rodzajową i własnościową bazy gastronomicznej oraz wielkość i strukturę rodzajową przychodów z tej działalności usługowej. W drugiej części zaprezentowano stan i strukturę rodzajową bazy gastronomicznej w turystycznych obiektach noclegowych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. B.669.XX.6 [Magazyn 1] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz. - Indeks.
Pierwszy na polskim rynku wydawniczym podręcznik, w którym w sposób całościowy ujęto problematykę hotelarstwa i gastronomii w kontekście rozwoju rynku usług turystycznych. Autor jasno i przejrzyście omawia istotę usług hotelarskich i zarządzania hotelem, metody ustalania cen oraz badania efektywności firmy hotelarskiej, a także w sposób kompleksowy przedstawia problematykę zarządzania usługami gastronomicznymi i zagadnienia przemysłu czasu wolnego.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 2195 [Magazyn 2] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. P.1132.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 327-328
Podręcznik rachunkowości zarządczej dostosowany do branży hotelarskiej i gastronomicznej. Autorzy przedstawili: cechy branży hotelarskiej i gastronomicznej, rachunkowość w hotelarstwie i gastronomii, rentowność i koszty w tych branżach, zysk i politykę cenową, budżetowanie, zarządzanie gotówką i kapitałem, decyzje inwestycyjne.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.7238.XX.8 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 8165.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Sprzedaż, Obsługa Klienta)
Bibliogr. s. 215. Indeks.
W książce przedstawiono metody kształtowania i utrzymania wysokiego poziomu jakości obsługi klientów w przedsiębiorstwach hotelarskich i gastronomicznych. Autor omawia sposoby doskonalenia poszczególnych elementów jakości usług, tak aby odzwierciedlały oczekiwania usługobiorców, oraz prezentuje narzędzia umożliwiające ocenę poziomu obsługi gości.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.5554 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 7007.XX.8 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 7006.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Marketing w gastronomii / Józef Sala. - Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, 2004. - 246, [1] s. : rys., tab. ; 21 cm.
Autor
Forma i typ
Temat
Gatunek
Bibliogr. s. 241-[247].
Gastronomia jako ogniwo sfery usług pełni ważne funkcje gospodarcze i społeczne. Dostarczając wysoko przetworzone produkty żywnościowe, może się przyczyniać do nowocześnienia spożycia oraz korzystnie wpływać na poziom życia ludności. Książka stanowi całościowe opracowanie z dziedziny marketingu w gastronomii. Autor omówił w niej: pojęcie i rolę gastronomii w gospodarce rynkowej, istotę i specyfikę marketingu w gastronomii, usługę gastronomiczną jako produkt, strategie produktu w gastronomii indywidualnej i systemowej, dystrybucję usług gastronomicznych, kształtowanie cen w gastronomii, promocję usług gastronomicznych, usługi gastronomiczne jako komponent produktu w hotelarstwie, usługi gastronomiczne jako czynnik podnoszenia konkurencyjności produktu w hotelarstwie. Książka dostarcza niezbędnej wiedzy osobom zatrudnionym w biznesie restauracyjno-hotelarskim. Szczególnym jej adresatem są studenci kierunków ekonomicznych oraz słuchaczy szkół o profilu turystycznym.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 3261 [Magazyn 2] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. P.2056.XX.5 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu, ISSN 1895-1546 ; nr 8)
Bibliogr. przy pracach.
"Książka ma charakter monografii naukowej, ale zawarte w niej treści mogą być przydatne dla osób zajmujących się zarówno teorią, jak i praktyką zarządzania turystyką, rekreacją, sportem, hotelarstwem, technologią żywienia, itp. Porządkuje ona bowiem wiedzę dotyczącą aktualnych problemów współczesnej turystyki, rekreacji i sportu masowego oraz zagadnienia związane z hotelarstwem i żywieniem w świetle badań własnych przeprowadzonych przez autorów. Jednocześnie treści w niej zawarte dotyczą zarówno doświadczeń europejskich, jak i polskich wynikających z badań przeprowadzonych w ostatnich latach, dzięki czemu mogą być wykorzystane do poprawy funkcjonowania zarządzeń wynikających z ustaw o kulturze fizycznej, sporcie, turystyce i gospodarce hotelarsko-żywieniowej w warunkach globalizacji." (ze Wstępu)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 13183.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu ISSN 1640-1298.)
Czas wolny - Rekreacja - Turystyka - Hotelarstwo - Żywienie - wyniki badań naukowych na temat poziomu i sytuacji wychowania fizycznego , sportu , rekreacji ruchowej , rehabilitacji modele funkcjonowania stylu kierowania przedsiębiorstwami turystyczno-rekreacyjnymi i hotelarsko-gastronomicznymi. Książka zawiera zbiór opracowań, które powstały w latach 2000— 2003 w ramach prowadzonych badań empirycznych przez Członków Polskiego Stowarzyszenia Naukowego Animacji Rekreacji i Turystyki oraz przez nauczycieli akademickich Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu i innych uczelni polskich i zagranicznych zajmujących się kulturą fizyczną, turystyką, hotelarstwem, gastronomią, ich wpływem na kształtowanie stylu życia, zdrowia i sprawności fizycznej społeczeństwa. Zaprezentowano tu niektóre wybrane zagadnienia mieszczące się w ramach kultury fizycznej, turystyki, hotelarstwa i gastronomii. Opublikowane wyniki badań spełniają przede wszystkim rolę inspirującą: pokazują szereg możliwości prowadzenia dalszych badań w tej dziedzinie, zachęcają do systematycznego ich prowadzenia w przyszłości.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 6675.XIX.2 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 6630.XIX.2 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu ISSN 1895-1456)
Bibliogr. przy ref.
Książka podejmuje tematykę hotelarstwa, gastronomii, rekreacji i turystyki w procesie integracji europejskiej w kontekście szerokich związków rynkowo-konsumpcyjnych - Tematy prac opublikowane w niniejszej książce to ważne przedsięwzięcie naukowe, a także istotny element edukacyjny ze względu na potrzebę uświadamiania następujących zmian usługowych związanych z hotelarstwem, gastronomią, kulturą fizyczną, turystyką i podejmowaniu w tym zakresie racjonalnych decyzji - Przyjęta przez Autorów struktura opracowania oraz koncepcja ujęcia tematu z natury rzeczy eksponuje tematykę usług hotelarsko-gastronomicznych, turystykę w warunkach integracji europejskiej oraz czas wolny, kulturę fizyczną i rekreację Publikacja ta ma charakter studium teoretyczno-empirycznego przewidzianego dla studentów różnych uczelni oraz osób interesujących się tą problematyką.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 4490.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu ISSN 1895-1456 ; T.1)
Celem niniejszej książki jest wprowadzenie na polski i zagraniczny rynek monografii, która mogłaby zostać wykorzystana przez menedżerów zarządzającymi placówkami turystyczno-rekreacyjno-hotelarsko-gastronomicznymi, zarówno tymi dotowanymi przez państwo, jak i prywatnymi. Autorzy mają również nadzieję, że po książkę tą sięgną też specjaliści i studenci interesujący się zagadnieniami zarządzania i marketingu (w sektorze prywatnym i publicznym), ekonomiki i pedagogiki kultury fizycznej, rekreacji, turystyki, hotelarstwa i gastronomii, problematyką kontraktów menedżerskich, a także lokalnej administracji państwowej i samorządowej. Niniejsze opracowanie ma dwa główne cele: zastosowanie zasad o kulturze fizycznej i nauk ekonomicznych do rynków turystyczno-rekreacyjnych i hotelarsko-gastronomicznych oraz naszkicowanie zakresu umiejętności menedżerskich potrzebnych w zarządzaniu ośrodkami i firmami działającymi na tych rynkach. Przykłady, jakimi posiłkuje się książka, dotyczą różnych środowisk lokalnych polskich i zagranicznych, ale rozdziały dotyczące kultury fizycznej, turystyki, rekreacji, hotelarstwa i gastronomii odwołują się także do innych realiów społeczno-ekonomicznych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 4489.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu ISSN 1895-1456 ; 5)
Tekst cz. w jęz. ang.
Bibliografia przy art.
Monografię przygotowano z nadzieją, że zainteresuje osoby przyczyniające się do świadomego i systematycznego uczestnictwa w turystyce i rekreacji, traktowanych jako prozdrowotna potrzeba organizmu na każdym etapie rozwoju oraz jako ekostrategia w zarządzaniu firmą hotelarsko-gastronomiczną. Opublikowana praca może być pomocna w dydaktyce ze studentami na kierunku studiów turystyka i rekreacja, którzy przygotowują się do zawodu w branży turystyczno-rekreacyjnej i hotelarsko-gastronomicznej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 9505.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz.
Głównym celem autorów niniejszej monografii było przedstawienie w jednej publikacji aspektów zarządzania i usług w obszarze kultury fizycznej i turystyki oraz hotelarstwa i gastronomii. W książce przeważają artykuły napisane w języku polskim, znaleźć można również napisane w języku rosyjskim i angielskim. Książkę należy potraktować jako lekturę dla studentów uczelni kształtujących menedżerów kultury fizycznej, turystyki rekreacji, hotelarstwa i gastronomii oraz dla innych osób związanych z tą branżą.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 6126.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Monografie, Skrypty, Podręczniki)
Bibliogr. przy pracach.
Przedmiotem podręcznika jest edukacja studentów, rozumiana jako ogół procesów dydaktyczno- wychowawczych, obejmujących kształcenie i samokształcenie, wychowanie i samowychowanie oraz wielostronnie pojmowaną działalność oświatową w dziedzinie kultury fizycznej, turystyki, hotelarstwie i gastronomii. Autorzy starali się uwzględnić dotychczasowy dorobek teoretyczny i badawczy o gastronomii, hotelarstwie, turystyce i rekreacji, a jednocześnie ukazać współczesne tendencje w obszarze nauk o kulturze fizycznej i turystyce, które niosą nowe wyzwania dla teoretycznych uogólnień.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 4837.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 2194 [Magazyn 2], P.1131 [Magazyn 1] (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 2192 [Magazyn 2], P.1129 [Magazyn 1] (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 2193 [Magazyn 2], P.1130 [Magazyn 1] (2 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej