Tauber Roman Dawid (1945- )
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(25)
Forma i typ
Książki
(25)
Dostępność
tylko na miejscu
(24)
dostępne
(18)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(8)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(10)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(24)
Autor
Evans Virginia
(159)
Dooley Jenny
(113)
Zaborowska Joanna
(73)
Rudnicki Bogdan
(70)
Tolstoj Lev Nikolaevič (1828-1910)
(48)
Tauber Roman Dawid (1945- )
(25)
Kruczek Zygmunt
(45)
Jan Paweł II (papież ; 1920-2005)
(43)
Cruz Christopher sol
(34)
Herrera Mario
(34)
Adamowicz Mieczysław (1939- )
(33)
Oxenden Clive
(32)
Puškin Aleksandr Sergeevič (1799-1837)
(32)
Latham-Koenig Christina
(30)
Gogol' Nikolaj Vasil'evič (1809-1852)
(29)
Jakubaszko Juliusz
(29)
Panasiuk Aleksander (1965- )
(29)
Bergier Józef (1952- )
(28)
Śliwerski Bogusław (1954- )
(28)
Partycki Sławomir (1951- )
(27)
Mitchell H.Q
(25)
Harrison Mark (1955- )
(24)
Kokot Franciszek (1929- )
(24)
Krajewska-Kułak Elżbieta
(23)
Tatarkiewicz Władysław (1886-1980)
(23)
Kenny Nick
(22)
Kózka Maria
(22)
Zarzycka Danuta
(22)
Ślusarska Barbara
(22)
Hrapčenko M.B. (1904-1986)
(20)
Kacprzak Lech
(20)
Kübler Andrzej
(20)
Mruk Henryk
(20)
Gajewski Piotr (medycyna)
(19)
Jarosz Mirosław (1957- )
(19)
Scott Sally
(19)
Siwiński Wiesław (1934- )
(19)
Ciekanowski Zbigniew
(18)
Gołembski Grzegorz
(18)
Newbrook Jacky
(18)
Opul'skaâ L.D
(18)
Rejman Krzysztof
(18)
Taylore-Knowles Steve
(18)
Dmochowska Halina
(17)
Gaździk Tadeusz Szymon (1954- )
(17)
Jones Leo (1943- )
(17)
Ogrodzka-Mazur Ewa
(17)
Scott-Barrett Fiona
(17)
Steciwko Andrzej (1950-2012)
(17)
Szczeklik Andrzej (1938-2012)
(17)
Szuścik Urszula
(17)
Łobocki Mieczysław (1929- )
(17)
Abbs Brian (1935- )
(16)
Dostoevskij Fedor Mihajlovič (1821-1881)
(16)
Edwards Lynda
(16)
Freebairn Ingrid
(16)
Gawęcki Jan (1944- )
(16)
Maryniarczyk Andrzej
(16)
McCarthy Michael (1947- )
(16)
Milton James
(16)
Ochmański Marian (1936- )
(16)
Siemieniecki Bronisław (1950- )
(16)
Belczyk Arkadiusz
(15)
Mann Malcolm
(15)
Montessori Maria (1870-1952)
(15)
Mourão Sandie
(15)
Nowak Marian (1955- )
(15)
O'Connell Sue
(15)
Sawicki Jarosław
(15)
Skoczylas Zbigniew
(15)
Stasiak Andrzej
(15)
Bręborowicz Grzegorz H. (1948- )
(14)
Camarda Sylwia
(14)
Ciechaniewicz Wiesława
(14)
Francke Barbara
(14)
Grzywacz Jacek
(14)
Halemba Piotr (1966- )
(14)
Jalinik Mikołaj
(14)
Kotler Philip (1931- )
(14)
Kozubski Wojciech (1955- )
(14)
Maik Wiesław (1941- )
(14)
Maksimczuk Aleksander (1949- )
(14)
May Peter
(14)
Mierzejewski Donat Jerzy (1959- )
(14)
Stanton Alan
(14)
Zbucki Łukasz
(14)
Zenderowski Radosław (1974- )
(14)
Łuczkiewicz Grzegorz
(14)
Emmerson Paul
(13)
Evans Virginia (1945- )
(13)
Fowler W.S
(13)
Gude Kathy
(13)
Kamiński Bogdan
(13)
Kawalec Wanda
(13)
Kupisiewicz Czesław (1924- )
(13)
Moryś Janusz (1958- )
(13)
Nowak Edward (1951- )
(13)
O'Dell Felicity (1947- )
(13)
Siara Olga
(13)
Stephens Mary
(13)
Rok wydania
2010 - 2019
(6)
2000 - 2009
(18)
1990 - 1999
(1)
Kraj wydania
Polska
(25)
Język
polski
(25)
Temat
TURYSTYKA
(18)
ODPOCZYNEK
(14)
HOTELARSTWO
(10)
KULTURA FIZYCZNA
(9)
GASTRONOMIA
(8)
GLOBALIZACJA
(2)
ODŻYWIANIE
(2)
PRZEDSIĘBIORSTWO TURYSTYCZNE
(2)
USŁUGI
(2)
DYSERTACJE NAUKOWE
(1)
KALKULACJA KOSZTÓW
(1)
KULTURA ORGANIZACYJNA
(1)
MARKETING
(1)
PEDAGOGIKA
(1)
POWERPOINT
(1)
PRACA UMYSŁOWA
(1)
PRACE DYPLOMOWE
(1)
PREZENTACJE i WYSTĄPIENIA
(1)
REHABILITACJA (med.)
(1)
SPORTOWCY
(1)
UCZENIE SIĘ
(1)
WYCHOWANIE FIZYCZNE
(1)
Temat: czas
2001-0
(2)
Gatunek
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(7)
Podręcznik
(1)
Słowo kluczowe
turystyka
(7)
rekreacja
(5)
gastronomia
(4)
hotelarstwo
(4)
przedsiębiorstwo turystyczne
(4)
czas wolny
(3)
sport
(3)
agroturystyka
(2)
hokej
(2)
kultura fizyczna
(2)
marketing
(2)
piłka nożna
(2)
piłka ręczna
(2)
rynek turystyczny
(2)
siatkówka
(2)
survival
(2)
usługi turystyczne
(2)
aerobik
(1)
aktywność fizyczna
(1)
aktywność ruchowa
(1)
animacja czasu wolnego
(1)
autostopowicz
(1)
badania społeczne
(1)
baza noclegowa
(1)
celiakia
(1)
dieta
(1)
fast food
(1)
fitness
(1)
globalizacja
(1)
golf
(1)
gry rekreacyjne
(1)
gry zespołowe
(1)
hokej na trawie
(1)
impreza turystyczna
(1)
instruktor rekreacji
(1)
jakość życia
(1)
komunikacja marketingowa
(1)
konsumpcjonizm
(1)
marketing strategiczny
(1)
marketing-mix
(1)
metodologia
(1)
metody badań
(1)
mobbing
(1)
napój funkcjonalny
(1)
nauka
(1)
odpoczynek
(1)
odżywianie
(1)
pilot wycieczek
(1)
podaż turystyczna
(1)
podróżowanie
(1)
praca doktorska
(1)
praca dyplomowa
(1)
praca magisterska
(1)
produkt
(1)
przestrzeń turystyczna
(1)
reklama
(1)
rozwój zrównoważony
(1)
strategia marketingowa
(1)
streetmovement
(1)
taniec
(1)
techniki badań
(1)
turystyka biznesowa
(1)
turystyka ekologiczna
(1)
turystyka kosmiczna
(1)
turystyka kulturowa
(1)
turystyka kwalifikowana
(1)
turystyka medyczna
(1)
turystyka militarna
(1)
turystyka piwna
(1)
turystyka przyjazdowa
(1)
turystyka religijna
(1)
turystyka seksualna
(1)
turystyka zdrowotna
(1)
wegetarianizm
(1)
wychowanie fizyczne
(1)
zdrowie
(1)
żeglarstwo
(1)
żywienie turystów
(1)
żywność funkcjonalna
(1)
25 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 133-136.
W niniejszym opracowaniu skoncentrowano się na przybliżeniu podstawowych zagadnień, które wiążą się z pojęciem, mechanizmami i instrumentami marketingu produktu. W kolejnych rozdziałach autor omawia: istotę i genezę marketingu, etapy jego rozwoju, powiązania przedsiębiorstwa ze stosowanym marketingiem, otoczenie marketingowe przedsiębiorstwa, planowanie strategiczne, koncpecję marketingu operacyjnego w ujęciu klasycznym, jako kombinację czterech komponentów - produktu, ceny, dystrybucji, promocji. Niniejsze opracowanie zawiera przede wszystkim teoretyczne podejście do marketingu, z jego implementacją do praktyki, co zilustrowano za pomocą zamieszczonych przykładów. Ogólne potraktowanie wybranych zagadnień z dziedziny marketingu produktu nadaje skryptowi uniwersalny charakter. Przykłady z rynku turystycznego, które obrazują różne metody marketingowe, czynią ów skrypt szczególnie przydatnym studentom kierunków turystycznych o profilu zarządzanie i marketing.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 12753.IX.16 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Podręczniki, skypty WSHiG Poznań)
Prezentowany podręcznik przeznaczony jest głównie dla studentów Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Może być też wykorzystywany w procesie dydaktycznym innych uczelni o specjalności nauczania z zakresu hotelarstwa, gastronomii, turystyki i rekreacji oraz dla praktyków rozpatrywanej branży. Istotne zmiany w działalności gospodarczej, w tym również dotyczące swobody przedsiębiorstw turystycznych, wymusiły na autorach podręcznika wprowadzenie adekwatnych jego treści, a tym samym spowodowały zmianę dotychczasowego jego tytułu. Autorzy w ramach prezentowanego podręcznika szczególną uwagę zwracają, poza zagadnieniami teoretycznymi, na zagadnienia praktyczne z zakresu zarządzania finansami w przedsiębiorstwie turystycznym. Stąd też wprowadzono szereg nowych przykładów służących potrzebom dokonywanych analiz ilościowo-jakościowych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.8172.XX.4 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 9504.XX.4 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 88-90.
Opracowanie może być pewnego rodzaju pomocą i przewodnikiem metodycznym, przeznaczonym w dużej mierze dla studentów hotelarstwa i gastronomii oraz dla praktyków tych specjalności. Podręcznik zawiera w sobie tylko wybrane zagadnienia teoretyczne i praktyczne z zakresu kalkulacji cenowej działalności hotelarsko - gastronomicznej oraz dotyczące szeroko rozumianej turystyki i rekreacji. Przedstawione w nim liczne przykłady dotyczące kalkulacji cenowej świadczonych usług, należy traktować tylko jako rozwiązania modelowe, gdyż ceny związane ze świadczeniem tychże usług ulegają ciągłym zmianom. Ponadto sam zakres omawianych usług jest bardzo zróżnicowany i uzależniony od wielu czynników zależnych. Wobec powyższego, każda osoba zajmująca się obecnie lub w przyszłości działalnością gospodarczą, zobligowana jest do zaznajomienia się z tym zagadnieniem. Winna potrafić samodzielnie skalkulować cenę danej usługi, w tym także dowolnej usługi hotelarsko - gastronomicznej i turystycznej.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.4032.XX.8 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 4488.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu, ISSN 1895-1546 ; nr 8)
Bibliogr. przy pracach.
"Książka ma charakter monografii naukowej, ale zawarte w niej treści mogą być przydatne dla osób zajmujących się zarówno teorią, jak i praktyką zarządzania turystyką, rekreacją, sportem, hotelarstwem, technologią żywienia, itp. Porządkuje ona bowiem wiedzę dotyczącą aktualnych problemów współczesnej turystyki, rekreacji i sportu masowego oraz zagadnienia związane z hotelarstwem i żywieniem w świetle badań własnych przeprowadzonych przez autorów. Jednocześnie treści w niej zawarte dotyczą zarówno doświadczeń europejskich, jak i polskich wynikających z badań przeprowadzonych w ostatnich latach, dzięki czemu mogą być wykorzystane do poprawy funkcjonowania zarządzeń wynikających z ustaw o kulturze fizycznej, sporcie, turystyce i gospodarce hotelarsko-żywieniowej w warunkach globalizacji." (ze Wstępu)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 13183.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu ISSN 1640-1298.)
Czas wolny - Rekreacja - Turystyka - Hotelarstwo - Żywienie - wyniki badań naukowych na temat poziomu i sytuacji wychowania fizycznego , sportu , rekreacji ruchowej , rehabilitacji modele funkcjonowania stylu kierowania przedsiębiorstwami turystyczno-rekreacyjnymi i hotelarsko-gastronomicznymi. Książka zawiera zbiór opracowań, które powstały w latach 2000— 2003 w ramach prowadzonych badań empirycznych przez Członków Polskiego Stowarzyszenia Naukowego Animacji Rekreacji i Turystyki oraz przez nauczycieli akademickich Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu i innych uczelni polskich i zagranicznych zajmujących się kulturą fizyczną, turystyką, hotelarstwem, gastronomią, ich wpływem na kształtowanie stylu życia, zdrowia i sprawności fizycznej społeczeństwa. Zaprezentowano tu niektóre wybrane zagadnienia mieszczące się w ramach kultury fizycznej, turystyki, hotelarstwa i gastronomii. Opublikowane wyniki badań spełniają przede wszystkim rolę inspirującą: pokazują szereg możliwości prowadzenia dalszych badań w tej dziedzinie, zachęcają do systematycznego ich prowadzenia w przyszłości.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 6675.XIX.2 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 6630.XIX.2 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu ISSN 1895-1456)
Bibliogr. przy ref.
Książka podejmuje tematykę hotelarstwa, gastronomii, rekreacji i turystyki w procesie integracji europejskiej w kontekście szerokich związków rynkowo-konsumpcyjnych - Tematy prac opublikowane w niniejszej książce to ważne przedsięwzięcie naukowe, a także istotny element edukacyjny ze względu na potrzebę uświadamiania następujących zmian usługowych związanych z hotelarstwem, gastronomią, kulturą fizyczną, turystyką i podejmowaniu w tym zakresie racjonalnych decyzji - Przyjęta przez Autorów struktura opracowania oraz koncepcja ujęcia tematu z natury rzeczy eksponuje tematykę usług hotelarsko-gastronomicznych, turystykę w warunkach integracji europejskiej oraz czas wolny, kulturę fizyczną i rekreację Publikacja ta ma charakter studium teoretyczno-empirycznego przewidzianego dla studentów różnych uczelni oraz osób interesujących się tą problematyką.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 4490.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu ISSN 1895-1456 ; T.1)
Celem niniejszej książki jest wprowadzenie na polski i zagraniczny rynek monografii, która mogłaby zostać wykorzystana przez menedżerów zarządzającymi placówkami turystyczno-rekreacyjno-hotelarsko-gastronomicznymi, zarówno tymi dotowanymi przez państwo, jak i prywatnymi. Autorzy mają również nadzieję, że po książkę tą sięgną też specjaliści i studenci interesujący się zagadnieniami zarządzania i marketingu (w sektorze prywatnym i publicznym), ekonomiki i pedagogiki kultury fizycznej, rekreacji, turystyki, hotelarstwa i gastronomii, problematyką kontraktów menedżerskich, a także lokalnej administracji państwowej i samorządowej. Niniejsze opracowanie ma dwa główne cele: zastosowanie zasad o kulturze fizycznej i nauk ekonomicznych do rynków turystyczno-rekreacyjnych i hotelarsko-gastronomicznych oraz naszkicowanie zakresu umiejętności menedżerskich potrzebnych w zarządzaniu ośrodkami i firmami działającymi na tych rynkach. Przykłady, jakimi posiłkuje się książka, dotyczą różnych środowisk lokalnych polskich i zagranicznych, ale rozdziały dotyczące kultury fizycznej, turystyki, rekreacji, hotelarstwa i gastronomii odwołują się także do innych realiów społeczno-ekonomicznych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 4489.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Znajomość metodologii badań naukowych oraz przynajmniej niektórych metod i technik badań, jakimi się ona posługuje, jest w tych naukach szczególnie potrzebna. Zrozumienie tego, czym jest nauka, wiedza i twórczość naukowa, powinno być upowszechniane, gdyż w przeciwnym razie w dalszym ciągu pod szyldem nauki często będą wykonywane takie prace, które przynosić będą szkodę nie tylko nauce, hamując jej rozwój i zmniejszając społeczne zaufanie do niej, lecz także społeczeństwu, wprowadzając je w błąd i narażając na poważne straty. Wśród studentów wyższych uczelni musi się kształtować umiejętność odróżniania prac naukowych od pseudonaukowych. Do zrozumienia nauki i jej roli we współczesnym świecie konieczna jest znajomość m.in. zagadnień z metodologii poświęconych: aparaturze pojęciowej i tokowi postępowania badawczego; problemowi naukowemu i hipotezie; schematowi sytuacji badawczych i doborowi zmiennych i wskaźników; metodzie i technikom badań; wartości wyników badań; opracowaniu wyników oraz opisowi.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.5380 [Magazyn 1], P.6030 [Magazyn 1], P.6029 [Magazyn 1] (3 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.6028.V.9 [Wypożyczalnia B], P.6027.V.9 [Wypożyczalnia B] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 6676.V.9 [Czytelnia B], 6677.V.9 [Czytelnia B] (2 egz.)
Książka
W koszyku
(Podręczniki i Monografie)
Książka przeznaczona jest dla studentów studiów dziennych i zaocznych, wszystkich uczestników seminariów licencjackich i magisterskich turystyki i rekreacji, a zwłaszcza zainteresowanych osób, które uczestniczą w zajęciach z rekreacji ruchowej. Ukazana w książce wielość zagadnień z rekreacji ruchowej, zachęca nie tylko do korzystania z wybranych wzorów i przykładów, ale także do szukania własnych rozwiązań w tej dziedzinie. Książka omawia: podstawowe zagadnienia rekreacji ruchowej, instruktorów rekreacji ruchowej – ich pożądane cechy zawodowe, metody i techniki badań stosowane w dziedzinie rekreacji ruchowej, przykłady badań empirycznych w rekreacji ruchowej, środki dydaktyczne w rekreacji ruchowej. Książka zawiera słownik terminologiczny związany z rekreacją ruchową.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.2764 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.2763.XIX.2 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 3936.XIX.2 [Czytelnia B], 3935.XIX.2 [Czytelnia B] (2 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu, ISSN 1895-1546 ; nr 7)
Bibliogr. przy pracach.
Celem publikacji jest przedstawienie funkcjonowania i rozwoju usług gastronomicznych, hotelarskich i turystycznych w warunkach globalizacji. Mają one charakter ekonomiczny, demograficzny, społeczny i gospodarczy. Książka zapoznaje także czytelnika z oceną ruchu turystycznego i formami turystyki. Pozycja przydatna jest dla uczniów i studentów kierunków turystycznych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 12873.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu, ISSN 1895-1546 ; nr 10)
Bibliogr. przy pracach.
Publikacja przybliża aktualną problematykę nowych wartości tkwiących w szeroko pojętej kulturze fizycznej, turystyce i zdrowym żywieniu. Problematyka prac obejmuje najnowsze wyniki badań, refleksje, przemyślenie i doświadczenia autorów w tym temacie. Adresatami książki są pracownicy biur podróży, ośrodków sportowo-rekreacyjnych, hoteli, zakładów gastronomicznych oraz studenci.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 14176.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu, ISSN 1895-1546 ; nr 9)
"Autorzy artykułów w niniejszej monografii opisują różnorodne typy jakości usług turystycznych, rekreacyjnych i hotelarsko-żywieniowych w oparciu o piramidę potrzeb psychologicznych człowieka. Do czynników umożliwiających walidację jakości usług zaliczyli: komfort, wygodę i reaktywność, pewność, niezawodność, zgodność, relację, aprobatę i zrozumienie, poczucie wartości, uprzejmość i akceptację, rozwój i dbałość o sprawiedliwość społeczną, innowacje i uczenie się, opisy poziomu doznań i uznanie. Uzupełnieniem takiego pojmowania jakości jest kategoria jakości oczekiwanej i doświadczanej (rzeczywistej)." (z Wprowadzenia)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 13289.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu ISSN 1895-1456 ; 5)
Tekst cz. w jęz. ang.
Bibliografia przy art.
Monografię przygotowano z nadzieją, że zainteresuje osoby przyczyniające się do świadomego i systematycznego uczestnictwa w turystyce i rekreacji, traktowanych jako prozdrowotna potrzeba organizmu na każdym etapie rozwoju oraz jako ekostrategia w zarządzaniu firmą hotelarsko-gastronomiczną. Opublikowana praca może być pomocna w dydaktyce ze studentami na kierunku studiów turystyka i rekreacja, którzy przygotowują się do zawodu w branży turystyczno-rekreacyjnej i hotelarsko-gastronomicznej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 9505.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu ISSN 1895-1456 ; 4)
Bibliogr. przy pracach.
W publikacji współczesne tendencje w rekreacji i turystyce rozpatrywana są pod kątem możliwości oddziaływania wychowawczego na dzieci i młodzież szkolną oraz na dorosłych w różnych środowiskach zawodowych i lokalnych. Rekreacja i turystyka należą do swoistych form aktywności fizycznej, społecznej, intelektualnej i emocjonalnej. Monografia jest spójnym zbiorem prac ukazujących współczesne tendencje teoretyczne i stan badań empirycznych dotyczących aspektów wybranych form rekreacji i turystyki.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 10226.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz.
Głównym celem autorów niniejszej monografii było przedstawienie w jednej publikacji aspektów zarządzania i usług w obszarze kultury fizycznej i turystyki oraz hotelarstwa i gastronomii. W książce przeważają artykuły napisane w języku polskim, znaleźć można również napisane w języku rosyjskim i angielskim. Książkę należy potraktować jako lekturę dla studentów uczelni kształtujących menedżerów kultury fizycznej, turystyki rekreacji, hotelarstwa i gastronomii oraz dla innych osób związanych z tą branżą.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 6126.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
E.5 CZYT.
Publikacja jest próbą selektywnego zebrania i uporządkowania dotychczasowej wiedzy o pedagogice czasu wolnego, a szczególnie jej zastosowania do rekreacji i turystyki. Pod względem zakresu i układu treści książka dostosowana jest do programu studiów na kierunku turystyka i rekreacja. Omawia się w niej zagadnienia z zakresu m.in.: pojęć czasu wolnego oraz jego znaczenie wychowawcze, zdrowotne i kulturotwórcze, historii wolnego, , roli intencjonalnych problematyki czasu i naturalnych środowisk wychowawczych w procesie wychowania i socjalizacji w czasie wolnym, edukacji ustawicznej w kulturze fizycznej, elementów andragogiki, przemian społecznych w sferze rekreacji.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.472 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 1403.XIX.2 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Monografie, Skrypty, Podręczniki)
Bibliogr. przy pracach.
Przedmiotem podręcznika jest edukacja studentów, rozumiana jako ogół procesów dydaktyczno- wychowawczych, obejmujących kształcenie i samokształcenie, wychowanie i samowychowanie oraz wielostronnie pojmowaną działalność oświatową w dziedzinie kultury fizycznej, turystyki, hotelarstwie i gastronomii. Autorzy starali się uwzględnić dotychczasowy dorobek teoretyczny i badawczy o gastronomii, hotelarstwie, turystyce i rekreacji, a jednocześnie ukazać współczesne tendencje w obszarze nauk o kulturze fizycznej i turystyce, które niosą nowe wyzwania dla teoretycznych uogólnień.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 4837.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Niniejsza praca stanowi ogólną charakterystykę pojęć „rehabilitacja" i „rekreacja" w ich głównych przejawach - Omówiono tu podstawowe zasady rehabilitacji z zakresu pedagogiki, kultury fizycznej, socjologii, psychologii i medycyny. Niniejszy podręcznik powinien zainteresować specjalistów, zajmujących się rekreacją i rehabilitacją, uczniów i studentów szkół z zakresu pedagogiki, nauk społecznych, wychowania fizycznego, turystyki, hotelarstwa (zwłaszcza studentów zainteresowanych domami wypoczynkowymi i sanatoriami) i innych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 6673 [Magazyn 2], P.5379 [Magazyn 1], P.5368 [Magazyn 1], 6674 [Magazyn 2] (4 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 6632.XVIII.6 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 6631.XVIII.6 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Głównym celem książki jest udostępnienie studentom informacji pogłębiających wiedzę zdobywaną w czasie seminariów dyplomowych z zakresu hotelarstwa, gastronomii, obsługi ruchu turystycznego, zarządzania i marketingu. Część materiału publikacji dotyczy tworzenia prac dyplomowych. Książka wskazuje jak postępować w toku poszczególnych czynności, aby tworzona praca dyplomowa miała charakter twórczy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 1409.V.9 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Cel ogólny pracy to ustalenie związku między poziomem tolerancji niepewności kultury organizacyjnej w polskich przedsiębiorstwach turystycznych współpracujących z przedsiębiorstwami niemieckimi a oceną jakości usług w opinii klientów oraz zweryfikowanie czy istnieje związek między poziomem tolerancji niepewności kultury organizacyjnej w polskich przedsiębiorstwach turystycznych współpracujących z przedsiębiorstwami niemieckimi a oceną jakości usług w opinii klientów. Praca ma charakter teoretyczno - empiryczny. Część teoretyczną tworzy rozdział pierwszy i drugi. Empiryczną zaś dwa kolejne. W rozdziale pierwszym autor pracy stara się przedstawić specyfikę usług turystycznych, przedstawia produkt turystyczny oraz omawia kwestie związane ze sposobem pomiaru jakości usług. Autor podkreśla role menadżera oraz personelu usługowego w procesie świadczenia usług turystycznych. W drugim rozdziale przedstawiono kulturę organizacyjną, jej przejawy oraz doniosłą rolę jaką spełnia w organizacji. Autor wprowadza również w problematykę dotyczącą wysokiej i niskiej tolerancji niepewności w organizacji, oraz jej konsekwencje dla sposobu działania danej firmy. W rozdziale zamieszczono również przegląd modeli analizy kulturowej. W części badawczej przedstawione zostają starania jakie poczynił autor celem dokonania empirycznej weryfikacji hipotez sformułowanych na bazie opracowanych ustaleń. W dalszej kolejności zostanie zamieszczona ich analiza oraz wnioski, które pozwolą również na wskazanie dalszych kierunków poszukiwań.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.5246 [Magazyn 1], P.5765 [Magazyn 1] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 7211.XX.4 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 6456.XX.4 [Czytelnia B] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej