Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(25)
Forma i typ
Książki
(25)
Pliki i bazy danych
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(20)
dostępne
(19)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(11)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(8)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(20)
Autor
Tauber Roman Dawid (1945- )
(8)
Mucha-Szajek Ewa
(7)
Siwiński Wiesław (1934- )
(7)
Klementowski Kazimierz
(2)
Biczysko Władysław
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Dominik Piotr
(1)
Dominik Piotr (technologia zywności)
(1)
Grzesińska Wiesława
(1)
Górska Grażyna
(1)
Hamułka Jadwiga
(1)
Jagusiewicz Andrzej
(1)
Jaworska Danuta (nauki techniczne)
(1)
Kachniewska Magdalena
(1)
Kajak-Siemaszko Katarzyna
(1)
Kienzler Iwona (1956- )
(1)
Kmiecik Dominik
(1)
Kmiołek-Gizara Anna
(1)
Knowles Tim
(1)
Kolanowski Wojciech
(1)
Kompanowska Mieczysława
(1)
Korczak Józef (1951- )
(1)
Korzeniowska-Ginter Renata
(1)
Kotaś Ryszard
(1)
Kowalczuk Iwona (rolnictwo)
(1)
Kołożyn-Krajewska Danuta (1954- )
(1)
Latoch Agnieszka
(1)
Leszczyński Krzysztof
(1)
Martin William B
(1)
Mitek Marta
(1)
Niedźwiedź Grzegorz (tłumacz)
(1)
Przybylski Wiesław
(1)
Rosiak Elżbieta
(1)
Rudzka Justyna
(1)
Rutkowska Jarosława
(1)
Sala Józef
(1)
Scarso Slawka G. (1977- )
(1)
Sojak Sławomir (1952- )
(1)
Squadrilli Luciana
(1)
Stasiak Dariusz M
(1)
Tomaszewska Marzena (rolnictwo)
(1)
Trafiałek Joanna
(1)
Wachowicz Ingrid
(1)
Wawrzyniak Agata
(1)
Wieczorek Celina
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(6)
2000 - 2009
(15)
1990 - 1999
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(25)
Język
polski
(25)
Odbiorca
Szkoły branżowe I stopnia
(1)
Technikum
(1)
Temat
GASTRONOMIA
(20)
HOTELARSTWO
(14)
TURYSTYKA
(9)
KULTURA FIZYCZNA
(6)
ODPOCZYNEK
(6)
Gastronomia
(5)
ŻYWNOŚĆ
(4)
KUCHARSTWO
(3)
Kucharstwo
(2)
Technologia żywności
(2)
USŁUGI
(2)
Białka
(1)
KALKULACJA KOSZTÓW
(1)
Margaryna
(1)
Marketing regionalny
(1)
Mąka
(1)
Napoje
(1)
OBSŁUGA KLIENTA
(1)
ODŻYWIANIE
(1)
Oleje roślinne
(1)
Owoce
(1)
PODRĘCZNIKI
(1)
Pieczywo
(1)
Pomidory
(1)
Produkt regionalny
(1)
RACHUNKOWOŚĆ ZARZĄDCZA
(1)
Rośliny
(1)
Turystyka
(1)
Turystyka kulinarna
(1)
WYCHOWANIE FIZYCZNE
(1)
Warzywa
(1)
Wino
(1)
ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ
(1)
Zboże
(1)
Żelatyna
(1)
Żywność
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
2001-0
(1)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Gatunek
Podręcznik
(7)
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(4)
PODRĘCZNIKI dla SZKÓŁ ZAWODOWYCH
(3)
DANE STATYSTYCZNE
(2)
Dane statystyczne
(1)
Poradnik
(1)
SŁOWNIKI ANGIELSKO-POLSKIE
(1)
SŁOWNIKI POLSKO-ANGIELSKIE
(1)
SŁOWNIKI TERMINOLOGICZNE
(1)
Dziedzina i ujęcie
Inżynieria i technika
(2)
Kulinaria
(2)
Edukacja i pedagogika
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Podróże i turystyka
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
Słowo kluczowe
gastronomia
(9)
turystyka
(5)
Polska
(3)
baza gastronomiczna
(3)
hotelarstwo
(3)
infrastruktura turystyczna
(3)
obiekt noclegowy
(3)
kultura fizyczna
(2)
przedsiębiorstwo turystyczne
(2)
rekreacja
(2)
technologia gastronomiczna
(2)
żywienie turystów
(2)
agroturystyka
(1)
aktywność ruchowa
(1)
czas wolny
(1)
dieta
(1)
dystrybucja
(1)
fast food
(1)
fermentowane napoje winiarskie
(1)
fitness
(1)
hokej
(1)
jakość życia
(1)
język angielski
(1)
język polski
(1)
kasze
(1)
koncentraty spożywcze
(1)
konserwy owocowe
(1)
konserwy warzywne
(1)
majonezy
(1)
makarony
(1)
margaryny
(1)
marketing
(1)
mąki
(1)
odpoczynek
(1)
oleje jadalne
(1)
pieczywo
(1)
pilot wycieczek
(1)
piłka nożna
(1)
piłka ręczna
(1)
preparaty białkowe
(1)
produkcja gastronomiczna
(1)
produkty owocowe
(1)
produkty pomidorowe
(1)
produkty słodzone
(1)
produkty warzywne
(1)
promocja
(1)
przestrzeń turystyczna
(1)
półprodukty owocowe
(1)
półprodukty warzywne
(1)
rozwój zrównoważony
(1)
rynek turystyczny
(1)
siatkówka
(1)
soki
(1)
sport
(1)
streetmovement
(1)
surowce oleiste
(1)
słownik
(1)
taniec
(1)
technologia żywności
(1)
turystyka kulturowa
(1)
tłuszcze modyfikowane
(1)
usługi turystyczne
(1)
zakład gastronomiczny
(1)
żywienie
(1)
żywność
(1)
żywność funkcjonalna
(1)
25 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Forma i typ
Gatunek
Bibliogr. s. 153-[160].
Książka stanowi swoiste kompendium wiedzy, którą można znaleźć w postaci rozproszonej w wielu podręcznikach z branży gastronomicznej. W publikacji, będącej podręcznikiem akademickim, zebrano najistotniejsze informacje i podstawy z zakresu omawianej tematyki. Niniejsze opracowanie jest pozycją skierowaną do osób, które stoją u progu cyklu edukacyjnego, mającego w swym programie zagadnienia związane z gastronomią, ze szczególnym uwzględnieniem jej przejawów w hotelarstwie. Podręcznik ma na celu zaprezentować podstawy funkcjonowania gastronomii hotelowej w świetle współczesnych tendencji.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.7271 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 8215.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Marketing w gastronomii / Józef Sala. - Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, 2004. - 246, [1] s. : rys., tab. ; 21 cm.
Autor
Forma i typ
Temat
Gatunek
Bibliogr. s. 241-[247].
Gastronomia jako ogniwo sfery usług pełni ważne funkcje gospodarcze i społeczne. Dostarczając wysoko przetworzone produkty żywnościowe, może się przyczyniać do nowocześnienia spożycia oraz korzystnie wpływać na poziom życia ludności. Książka stanowi całościowe opracowanie z dziedziny marketingu w gastronomii. Autor omówił w niej: pojęcie i rolę gastronomii w gospodarce rynkowej, istotę i specyfikę marketingu w gastronomii, usługę gastronomiczną jako produkt, strategie produktu w gastronomii indywidualnej i systemowej, dystrybucję usług gastronomicznych, kształtowanie cen w gastronomii, promocję usług gastronomicznych, usługi gastronomiczne jako komponent produktu w hotelarstwie, usługi gastronomiczne jako czynnik podnoszenia konkurencyjności produktu w hotelarstwie. Książka dostarcza niezbędnej wiedzy osobom zatrudnionym w biznesie restauracyjno-hotelarskim. Szczególnym jej adresatem są studenci kierunków ekonomicznych oraz słuchaczy szkół o profilu turystycznym.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 3261 [Magazyn 2] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. P.2056.XX.5 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 179-188.
Zagadnienie podjęte przez autora obejmuje zasady i organizację żywienia w turystyce. W opracowaniu opisane zostały rodzaje turystyki oraz uwarunkowania sposobów żywienia turystów, zasady żywienia w oparciu o normy żywienia, rodzaje żywności przeznaczonej dla turystów, organizacja żywienia w różnych formach turystyki m. in. kwalifikowanej, pielgrzymkowej, kulinarnej i w agroturystyce.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.12747 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.11341.XX.8 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 12525.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz. - Indeks.
Pierwszy na polskim rynku wydawniczym podręcznik, w którym w sposób całościowy ujęto problematykę hotelarstwa i gastronomii w kontekście rozwoju rynku usług turystycznych. Autor jasno i przejrzyście omawia istotę usług hotelarskich i zarządzania hotelem, metody ustalania cen oraz badania efektywności firmy hotelarskiej, a także w sposób kompleksowy przedstawia problematykę zarządzania usługami gastronomicznymi i zagadnienia przemysłu czasu wolnego.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 2195 [Magazyn 2] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. P.1132.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz.
"[...]Książka jest adresowana do studentów kierunków związanych z gastronomią i hotelarstwem, technologią żywności i żywieniem człowieka, żywieniem człowieka i oceną żywności oraz dietetyką, jak również do pracowników zakładów gastronomicznych, zainteresowanych uzupełnianiem posiadanej wiedzy z zakresu technologii gastronomicznej. Autorami poszczególnych rozdziałów są pracownicy naukowi Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach i Akademii Morskiej w Gdyni. [...]" Ze wstępu
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 19020.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 19019.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Zeszyty Statystyczne)
Książka dostępna również w wersji elektronicznej na płycie CD o sygn. CD.12.
Opracowanie poświęcone jest problematyce stanu bazy gastronomicznej w Polsce. Składa się z dwóch zasadniczych części. W pierwszej omówiono wielkość, strukturę rodzajową i własnościową bazy gastronomicznej oraz wielkość i strukturę rodzajową przychodów z tej działalności usługowej. W drugiej części zaprezentowano stan i strukturę rodzajową bazy gastronomicznej w turystycznych obiektach noclegowych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. B.669.XX.6 [Magazyn 1] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 327-328
Podręcznik rachunkowości zarządczej dostosowany do branży hotelarskiej i gastronomicznej. Autorzy przedstawili: cechy branży hotelarskiej i gastronomicznej, rachunkowość w hotelarstwie i gastronomii, rentowność i koszty w tych branżach, zysk i politykę cenową, budżetowanie, zarządzanie gotówką i kapitałem, decyzje inwestycyjne.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.7238.XX.8 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 8165.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej