Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(25)
Forma i typ
Książki
(25)
Pliki i bazy danych
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(20)
dostępne
(19)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(11)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(8)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(20)
Autor
Tauber Roman Dawid (1945- )
(8)
Mucha-Szajek Ewa
(7)
Siwiński Wiesław (1934- )
(7)
Klementowski Kazimierz
(2)
Biczysko Władysław
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Dominik Piotr
(1)
Dominik Piotr (technologia zywności)
(1)
Grzesińska Wiesława
(1)
Górska Grażyna
(1)
Hamułka Jadwiga
(1)
Jagusiewicz Andrzej
(1)
Jaworska Danuta (nauki techniczne)
(1)
Kachniewska Magdalena
(1)
Kajak-Siemaszko Katarzyna
(1)
Kienzler Iwona (1956- )
(1)
Kmiecik Dominik
(1)
Kmiołek-Gizara Anna
(1)
Knowles Tim
(1)
Kolanowski Wojciech
(1)
Kompanowska Mieczysława
(1)
Korczak Józef (1951- )
(1)
Korzeniowska-Ginter Renata
(1)
Kotaś Ryszard
(1)
Kowalczuk Iwona (rolnictwo)
(1)
Kołożyn-Krajewska Danuta (1954- )
(1)
Latoch Agnieszka
(1)
Leszczyński Krzysztof
(1)
Martin William B
(1)
Mitek Marta
(1)
Niedźwiedź Grzegorz (tłumacz)
(1)
Przybylski Wiesław
(1)
Rosiak Elżbieta
(1)
Rudzka Justyna
(1)
Rutkowska Jarosława
(1)
Sala Józef
(1)
Scarso Slawka G. (1977- )
(1)
Sojak Sławomir (1952- )
(1)
Squadrilli Luciana
(1)
Stasiak Dariusz M
(1)
Tomaszewska Marzena (rolnictwo)
(1)
Trafiałek Joanna
(1)
Wachowicz Ingrid
(1)
Wawrzyniak Agata
(1)
Wieczorek Celina
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(6)
2000 - 2009
(15)
1990 - 1999
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(25)
Język
polski
(25)
Odbiorca
Szkoły branżowe I stopnia
(1)
Technikum
(1)
Temat
GASTRONOMIA
(20)
HOTELARSTWO
(14)
TURYSTYKA
(9)
KULTURA FIZYCZNA
(6)
ODPOCZYNEK
(6)
Gastronomia
(5)
ŻYWNOŚĆ
(4)
KUCHARSTWO
(3)
Kucharstwo
(2)
Technologia żywności
(2)
USŁUGI
(2)
Białka
(1)
KALKULACJA KOSZTÓW
(1)
Margaryna
(1)
Marketing regionalny
(1)
Mąka
(1)
Napoje
(1)
OBSŁUGA KLIENTA
(1)
ODŻYWIANIE
(1)
Oleje roślinne
(1)
Owoce
(1)
PODRĘCZNIKI
(1)
Pieczywo
(1)
Pomidory
(1)
Produkt regionalny
(1)
RACHUNKOWOŚĆ ZARZĄDCZA
(1)
Rośliny
(1)
Turystyka
(1)
Turystyka kulinarna
(1)
WYCHOWANIE FIZYCZNE
(1)
Warzywa
(1)
Wino
(1)
ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ
(1)
Zboże
(1)
Żelatyna
(1)
Żywność
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
2001-0
(1)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Gatunek
Podręcznik
(7)
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(4)
PODRĘCZNIKI dla SZKÓŁ ZAWODOWYCH
(3)
DANE STATYSTYCZNE
(2)
Dane statystyczne
(1)
Poradnik
(1)
SŁOWNIKI ANGIELSKO-POLSKIE
(1)
SŁOWNIKI POLSKO-ANGIELSKIE
(1)
SŁOWNIKI TERMINOLOGICZNE
(1)
Dziedzina i ujęcie
Inżynieria i technika
(2)
Kulinaria
(2)
Edukacja i pedagogika
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Podróże i turystyka
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
Słowo kluczowe
gastronomia
(9)
turystyka
(5)
Polska
(3)
baza gastronomiczna
(3)
hotelarstwo
(3)
infrastruktura turystyczna
(3)
obiekt noclegowy
(3)
kultura fizyczna
(2)
przedsiębiorstwo turystyczne
(2)
rekreacja
(2)
technologia gastronomiczna
(2)
żywienie turystów
(2)
agroturystyka
(1)
aktywność ruchowa
(1)
czas wolny
(1)
dieta
(1)
dystrybucja
(1)
fast food
(1)
fermentowane napoje winiarskie
(1)
fitness
(1)
hokej
(1)
jakość życia
(1)
język angielski
(1)
język polski
(1)
kasze
(1)
koncentraty spożywcze
(1)
konserwy owocowe
(1)
konserwy warzywne
(1)
majonezy
(1)
makarony
(1)
margaryny
(1)
marketing
(1)
mąki
(1)
odpoczynek
(1)
oleje jadalne
(1)
pieczywo
(1)
pilot wycieczek
(1)
piłka nożna
(1)
piłka ręczna
(1)
preparaty białkowe
(1)
produkcja gastronomiczna
(1)
produkty owocowe
(1)
produkty pomidorowe
(1)
produkty słodzone
(1)
produkty warzywne
(1)
promocja
(1)
przestrzeń turystyczna
(1)
półprodukty owocowe
(1)
półprodukty warzywne
(1)
rozwój zrównoważony
(1)
rynek turystyczny
(1)
siatkówka
(1)
soki
(1)
sport
(1)
streetmovement
(1)
surowce oleiste
(1)
słownik
(1)
taniec
(1)
technologia żywności
(1)
turystyka kulturowa
(1)
tłuszcze modyfikowane
(1)
usługi turystyczne
(1)
zakład gastronomiczny
(1)
żywienie
(1)
żywność
(1)
żywność funkcjonalna
(1)
25 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 35.
Dane statystyczne zawarte w publikacji obejmują całą bazę żywieniową działającą w Polsce oraz placówki gastronomiczne mieszczące się w turystycznych obiektach noclegowych. Zasadnicza część analiz zawartych w tekście wykorzystuje wtórnie dane ze sprawozdawczości oraz wyniki badań systematycznie prowadzonych w ramach statystyki publicznej i gromadzonych w zbiorach GUS.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. B.1242.XX.1 [Magazyn 1] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu ISSN 1895-1456)
Bibliogr. przy ref.
Książka podejmuje tematykę hotelarstwa, gastronomii, rekreacji i turystyki w procesie integracji europejskiej w kontekście szerokich związków rynkowo-konsumpcyjnych - Tematy prac opublikowane w niniejszej książce to ważne przedsięwzięcie naukowe, a także istotny element edukacyjny ze względu na potrzebę uświadamiania następujących zmian usługowych związanych z hotelarstwem, gastronomią, kulturą fizyczną, turystyką i podejmowaniu w tym zakresie racjonalnych decyzji - Przyjęta przez Autorów struktura opracowania oraz koncepcja ujęcia tematu z natury rzeczy eksponuje tematykę usług hotelarsko-gastronomicznych, turystykę w warunkach integracji europejskiej oraz czas wolny, kulturę fizyczną i rekreację Publikacja ta ma charakter studium teoretyczno-empirycznego przewidzianego dla studentów różnych uczelni oraz osób interesujących się tą problematyką.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 4490.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu, ISSN 1895-1546 ; nr 8)
Bibliogr. przy pracach.
"Książka ma charakter monografii naukowej, ale zawarte w niej treści mogą być przydatne dla osób zajmujących się zarówno teorią, jak i praktyką zarządzania turystyką, rekreacją, sportem, hotelarstwem, technologią żywienia, itp. Porządkuje ona bowiem wiedzę dotyczącą aktualnych problemów współczesnej turystyki, rekreacji i sportu masowego oraz zagadnienia związane z hotelarstwem i żywieniem w świetle badań własnych przeprowadzonych przez autorów. Jednocześnie treści w niej zawarte dotyczą zarówno doświadczeń europejskich, jak i polskich wynikających z badań przeprowadzonych w ostatnich latach, dzięki czemu mogą być wykorzystane do poprawy funkcjonowania zarządzeń wynikających z ustaw o kulturze fizycznej, sporcie, turystyce i gospodarce hotelarsko-żywieniowej w warunkach globalizacji." (ze Wstępu)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 13183.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu ISSN 1640-1298.)
Czas wolny - Rekreacja - Turystyka - Hotelarstwo - Żywienie - wyniki badań naukowych na temat poziomu i sytuacji wychowania fizycznego , sportu , rekreacji ruchowej , rehabilitacji modele funkcjonowania stylu kierowania przedsiębiorstwami turystyczno-rekreacyjnymi i hotelarsko-gastronomicznymi. Książka zawiera zbiór opracowań, które powstały w latach 2000— 2003 w ramach prowadzonych badań empirycznych przez Członków Polskiego Stowarzyszenia Naukowego Animacji Rekreacji i Turystyki oraz przez nauczycieli akademickich Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu i innych uczelni polskich i zagranicznych zajmujących się kulturą fizyczną, turystyką, hotelarstwem, gastronomią, ich wpływem na kształtowanie stylu życia, zdrowia i sprawności fizycznej społeczeństwa. Zaprezentowano tu niektóre wybrane zagadnienia mieszczące się w ramach kultury fizycznej, turystyki, hotelarstwa i gastronomii. Opublikowane wyniki badań spełniają przede wszystkim rolę inspirującą: pokazują szereg możliwości prowadzenia dalszych badań w tej dziedzinie, zachęcają do systematycznego ich prowadzenia w przyszłości.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 6675.XIX.2 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 6630.XIX.2 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu ISSN 1895-1456 ; T.1)
Celem niniejszej książki jest wprowadzenie na polski i zagraniczny rynek monografii, która mogłaby zostać wykorzystana przez menedżerów zarządzającymi placówkami turystyczno-rekreacyjno-hotelarsko-gastronomicznymi, zarówno tymi dotowanymi przez państwo, jak i prywatnymi. Autorzy mają również nadzieję, że po książkę tą sięgną też specjaliści i studenci interesujący się zagadnieniami zarządzania i marketingu (w sektorze prywatnym i publicznym), ekonomiki i pedagogiki kultury fizycznej, rekreacji, turystyki, hotelarstwa i gastronomii, problematyką kontraktów menedżerskich, a także lokalnej administracji państwowej i samorządowej. Niniejsze opracowanie ma dwa główne cele: zastosowanie zasad o kulturze fizycznej i nauk ekonomicznych do rynków turystyczno-rekreacyjnych i hotelarsko-gastronomicznych oraz naszkicowanie zakresu umiejętności menedżerskich potrzebnych w zarządzaniu ośrodkami i firmami działającymi na tych rynkach. Przykłady, jakimi posiłkuje się książka, dotyczą różnych środowisk lokalnych polskich i zagranicznych, ale rozdziały dotyczące kultury fizycznej, turystyki, rekreacji, hotelarstwa i gastronomii odwołują się także do innych realiów społeczno-ekonomicznych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 4489.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz.
W podręczniku opisano procesy technologiczne przetwórstwa wybranych surowców pochodzenia roślinnego. Zamieszczone blokowe schematy technologiczne pozwalają na prześledzenie kolejności operacji jednostkowych i roli, jaką pełnią w procesie przetwarzania i utrwalania żywności. Różnorodność gatunków i odmian surowców roślinnych oraz kierunków ich przetwarzania powoduje, że opisywane w podręczniku procesy technologiczne muszą być indywidualnie dostosowane do surowca. Wpływ na to ma także m.in. sezonowość podaży tych surowców w skali roku, znaczne zróżnicowanie cech technologicznych wynikające z rozproszenia terytorialnego upraw oraz dużej liczby producentów rolnych. W podręczniku opisano również zagadnienia związane z metodologią oceny parametrów jakości oraz bezpieczeństwa żywności pochodzenia roślinnego oraz ocenę towaroznawczą surowców i produktów gotowych. Wskazano również na znaczenie aspektów żywieniowych w procesie przetwarzania surowców i produkcji żywności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 19011.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 19010.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej