ŻYWNOŚĆ
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(30)
Forma i typ
Książki
(30)
Dostępność
dostępne
(30)
tylko na miejscu
(18)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(18)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(12)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(18)
Autor
Gawęcki Jan (1944- )
(3)
Iwanow Krystyna
(2)
Kunachowicz Hanna
(2)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(2)
Nadolna Irena
(2)
Przygoda Beata
(2)
Adamowicz Mieczysław (1939- )
(1)
Baum Karin
(1)
Bhargava Alok
(1)
Biesalski Hans Konrad (1949- )
(1)
Biesalski U
(1)
Bryła Paweł (ekonomista)
(1)
Chmielewska Barbara
(1)
Czapski Janusz (1946- )
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Domański Tomasz (1953- )
(1)
Dominik Piotr (technologia zywności)
(1)
Fiedurek Jan (1950- )
(1)
Fürstenberg Ewa
(1)
Gajewska Danuta
(1)
Gertig Henryk (1924- )
(1)
Grimm Peter
(1)
Jasiulewicz Anna
(1)
Kowalczyk Stanisław (1956- )
(1)
Kołożyn-Krajewska Danuta (1954- )
(1)
Kączkowski Jerzy (1925-2004)
(1)
Mogiła-Lisowska Jolanta
(1)
Nierzwicki Witold
(1)
Nowak Dorota (nauki rolnicze)
(1)
Nowitzki-Grimm Susanne
(1)
Ozimek Irena
(1)
Poprzęcki Stanisław
(1)
Przysławski Juliusz
(1)
Roszkowski Wojciech (1939- )
(1)
Ryan Monique (1962- )
(1)
Rytko Anna
(1)
Sikora Tadeusz (1950- )
(1)
Skrodzka Zdzisława
(1)
Szewczyński Jerzy
(1)
Szwacka-Mokrzycka Joanna
(1)
Waigand-Brauner Melanie
(1)
Waśkiewicz Zbigniew
(1)
Wojewoda Izabela
(1)
Zając Adam
(1)
Świątkowska Monika
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(10)
2000 - 2009
(16)
1990 - 1999
(4)
Kraj wydania
Polska
(28)
Wielka Brytania
(1)
Stany Zjednoczone
(1)
Język
polski
(28)
angielski
(2)
Temat
JĘZYK ANGIELSKI
(1469)
TURYSTYKA
(578)
PRZEDSIĘBIORSTWO
(491)
Język angielski
(477)
ZARZĄDZANIE
(329)
ŻYWNOŚĆ
(-)
MATERIAŁY KONFERENCYJNE
(260)
PODRĘCZNIKI
(245)
Nauczanie języków obcych
(229)
JĘZYK NIEMIECKI
(205)
KADRY
(202)
POLSKA
(198)
DZIECKO
(189)
PEDAGOGIKA
(160)
PIELĘGNIARSTWO
(157)
JĘZYK ROSYJSKI
(154)
Pielęgniarstwo
(154)
UNIA EUROPEJSKA
(146)
INNOWACJE
(145)
POWIEŚĆ ROSYJSKA
(144)
MARKETING
(140)
RODZINA
(139)
MŁODZIEŻ
(132)
NAUCZANIE
(128)
NIEPEŁNOSPRAWNI
(126)
WIELKA BRYTANIA
(124)
WYCHOWANIE
(124)
INTERNET
(123)
Nauczanie
(117)
ŚRODKI MASOWEGO PRZEKAZU
(116)
OPOWIADANIE ROSYJSKIE
(112)
KOMUNIKACJA SPOŁECZNA
(109)
SAMORZĄD TERYTORIALNY
(108)
JĘZYKOZNAWSTWO
(107)
FILOZOFIA
(104)
SOCJOLOGIA
(104)
JĘZYKI
(103)
SŁUŻBA ZDROWIA
(101)
PRZEWODNIKI TURYSTYCZNE
(100)
ROLNICTWO
(100)
SPORT
(99)
PORADNIKI
(96)
ZDROWIE PUBLICZNE
(94)
BEZPIECZEŃSTWO NARODOWE
(93)
KULTURA FIZYCZNA
(93)
RATOWNICTWO MEDYCZNE
(92)
WYDAWNICTWA POPULARNE
(91)
ZARZĄDZANIE STRATEGICZNE
(91)
EKOROZWÓJ
(89)
PROMOCJA ZDROWIA
(89)
SPOŁECZEŃSTWO INFORMACYJNE
(89)
PRZEDSIĘBIORSTWA MAŁE i ŚREDNIE
(88)
RACHUNKOWOŚĆ
(87)
GLOBALIZACJA
(84)
BUDOWNICTWO
(83)
ODPOCZYNEK
(82)
Zarządzanie
(82)
GOSPODARKA
(81)
Język rosyjski
(81)
POEZJA ROSYJSKA
(81)
WYCHOWANIE w RODZINIE
(80)
REGIONALIZACJA GOSPODARCZA
(78)
Turystyka
(77)
HOTELARSTWO
(76)
KULTURA
(75)
UCZNIOWIE
(72)
FINANSE
(71)
JAN PAWEŁ II (papież ; 1920-2005)
(71)
POLITYKA SPOŁECZNA
(71)
SZKOLNICTWO
(70)
ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ
(70)
USŁUGI
(69)
STOSUNKI INTERPERSONALNE
(68)
OCHRONA ŚRODOWISKA
(67)
STATYSTYKA
(67)
BANKI
(66)
Bezpieczeństwo narodowe
(66)
FIZYKOTERAPIA
(66)
Rehabilitacja medyczna
(66)
LOGISTYKA GOSPODARCZA
(65)
CZYTANIE
(64)
GOSPODARKA TERENOWA
(64)
Anatomia człowieka
(63)
EGZAMINY
(63)
Przedsiębiorstwo
(63)
Historia
(62)
KONSUMENCI (ekon.)
(62)
ROZWÓJ REGIONALNY
(62)
STANY ZJEDNOCZONE
(62)
Dzieci
(61)
MEDYCYNA
(61)
ODŻYWIANIE
(61)
WIEŚ
(61)
EKONOMIA
(60)
OPIEKA SPOŁECZNA
(60)
PSYCHOLOGIA
(60)
Gramatyka
(59)
PRACA
(59)
BIBLIOTEKARSTWO
(58)
JAKOŚĆ ŻYCIA
(58)
LUDZIE STARZY
(58)
Temat: czas
1989-
(2)
Gatunek
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(4)
PODRĘCZNIKI dla SZKÓŁ ZAWODOWYCH
(4)
PORADNIKI
(3)
PODRĘCZNIKI
(2)
Podręcznik
(1)
Słowo kluczowe
żywność
(9)
składniki odżywcze
(4)
żywienie
(4)
marketing
(3)
wartość odżywcza
(3)
bezpieczeństwo żywnościowe
(2)
dieta
(2)
eksport
(2)
nutrition
(2)
odżywianie się
(2)
produkcja żywnościowa
(2)
racjonalne żywienie
(2)
turystyka
(2)
witaminy
(2)
żywność modyfikowana genetycznie
(2)
Białoruś
(1)
CEFTA
(1)
athlete
(1)
białka pokarmowe
(1)
bromatologia
(1)
diet
(1)
dietetyka
(1)
disease
(1)
długowieczność
(1)
economic aspects
(1)
exercise
(1)
food
(1)
food supply
(1)
gastronomia
(1)
globalizacja
(1)
handel zagraniczny
(1)
health
(1)
jakość żywności
(1)
kontrola żywności
(1)
marka
(1)
medycyna żywienia
(1)
mikroelementy
(1)
normy żywienia
(1)
odżywianie
(1)
physiology
(1)
producent żywności
(1)
produkt turystyczny
(1)
rekreacja
(1)
składniki mineralne
(1)
składniki pokarmowe
(1)
sole mineralne
(1)
sport
(1)
starzenie się
(1)
strategia rozwoju
(1)
technologia żywności
(1)
turystyka kulinarna
(1)
tłuszcze
(1)
ustawodawstwo żywnościowe
(1)
wegetarianizm
(1)
węglowodany
(1)
zarządzanie jakością
(1)
żywienie turystów
(1)
żywność transgeniczna
(1)
30 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
W podręczniku przedstawiono zasady prawidłowego żywienia, omówiono składniki odżywcze, wartość odżywczą produktów spożywczych, normy wyżywienia, zasady planowania i oceny jadłospisów oraz higienę żywności i higienę zakładów żywienia. Liczne rycyny, schematy i tabele ułatwiają przyswojenie materiału. Pytania i zadania kontrolne pomagają ocenić stopień opanowania tematu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. P.2246.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
A study on food brand / Joanna Szwacka-Mokrzycka. - Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2011. - 122, [1] s. : il. ; 24 cm.
Bibliogr. s. 115-116.
Celem publikacji jest przedstawienie problemów marki żywności w jej otoczeniu rynkowym. Tematyka książki obejmuje podstawowe pojęcia związane z marką żywności, instrumenty budowania wizerunku i strategii marki, fazy jej rozwoju oraz zagadnienie badania poziomu nasycenia rynku. Prezentuje wyniki badań dotyczących zapotrzebowania na żywność pod względem ekonomicznym, socjologicznym i psychologicznym.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.12069 [Magazyn 1], P.12070 [Magazyn 1] (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Prace Instytutu Zarządzania i Inżynierii Rolnej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Sulechowie ISSN 1895-3999)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.5375 [Magazyn 1] (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 6530.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Poradnik Eksportera Artykułów Rolno-Spożywczych)
Publikacja powstała w wyniku realizacji Projektu Phare PL "Analiza możliwości rozwoju eksportu artykułów rolno-spożywczych na rynki poza Unią Europejską". Przy realizacji opracowania wykorzystano materiały przygotowane przez BRH na Białorusi. Praca zawiera między innymi zagadnienia związane z zasadami działania ugrupowania, rolnictwem i handlem zagranicznym oraz instrumentami polityki handlowej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. B.239 [Magazyn 2] (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Poradnik Eksportera Artykułów Rolno-Spożywczych)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. B.240 [Magazyn 2] (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 2194 [Magazyn 2], P.1131 [Magazyn 1] (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 2192 [Magazyn 2], P.1129 [Magazyn 1] (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 2193 [Magazyn 2], P.1130 [Magazyn 1] (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Poradnik Eksportera Artykułów Rolno-Spożywczych)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. B.238 [Magazyn 2] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej