Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(32)
Forma i typ
Książki
(32)
Dostępność
tylko na miejscu
(29)
dostępne
(25)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(13)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(12)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(29)
Autor
Tauber Roman Dawid (1945- )
(22)
Siwiński Wiesław (1934- )
(12)
Mucha-Szajek Ewa
(9)
Słaby Teresa
(4)
Wojtasik Lesław
(3)
Biczysko Władysław
(2)
Czarniecka-Skubina Ewa
(2)
Mogiła-Lisowska Jolanta
(2)
Adamczyk Grażyna
(1)
Biller Elżbieta
(1)
Hasik Jan M. (1922-2001)
(1)
Krawczak Irena
(1)
Matosek Mirosław
(1)
Nowak Dorota
(1)
Nowak Dorota (nauki rolnicze)
(1)
Skrzypczak Karol
(1)
Tarasova Lubov' Viktorovna
(1)
Tulibacki Tadeusz (1922- )
(1)
Wajnert Izabela
(1)
Wesołowski Piotr
(1)
Wiatr Inez
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(7)
2000 - 2009
(25)
Kraj wydania
Polska
(32)
Język
polski
(32)
Temat
TURYSTYKA
(21)
ODPOCZYNEK
(14)
HOTELARSTWO
(9)
GASTRONOMIA
(7)
KULTURA FIZYCZNA
(7)
ODŻYWIANIE
(3)
MARKETING
(2)
PRZEDSIĘBIORSTWO TURYSTYCZNE
(2)
STATYSTYKA
(2)
USŁUGI
(2)
AGROTURYSTYKA
(1)
DYSERTACJE NAUKOWE
(1)
GLOBALIZACJA
(1)
KALKULACJA KOSZTÓW
(1)
KUCHARSTWO
(1)
KULTURA ORGANIZACYJNA
(1)
OCHRONA ŚRODOWISKA
(1)
PEDAGOGIKA
(1)
POWERPOINT
(1)
PRACE DYPLOMOWE
(1)
PREZENTACJE i WYSTĄPIENIA
(1)
PROMOCJA ZDROWIA
(1)
PUBLIC RELATIONS
(1)
REHABILITACJA (med.)
(1)
REKLAMA
(1)
SPORTOWCY
(1)
TURYSTYKA KULINARNA
(1)
WYCHOWANIE FIZYCZNE
(1)
ŻYWNOŚĆ
(1)
Temat: czas
2001-0
(1)
Gatunek
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(9)
Podręcznik
(3)
ĆWICZENIA I ZADANIA DLA SZKÓŁ WYŻSZYCH
(1)
Słowo kluczowe
turystyka
(8)
rekreacja
(5)
gastronomia
(3)
hotelarstwo
(3)
agroturystyka
(2)
czas wolny
(2)
marketing
(2)
podróżowanie
(2)
przedsiębiorstwo turystyczne
(2)
sport
(2)
statystyka
(2)
survival
(2)
turystyka biznesowa
(2)
SPA
(1)
aerobik
(1)
aktywność fizyczna
(1)
aktywność ruchowa
(1)
animacja czasu wolnego
(1)
autostopowicz
(1)
badania społeczne
(1)
baza noclegowa
(1)
celiakia
(1)
gleba
(1)
golf
(1)
gry zespołowe
(1)
hokej
(1)
hokej na trawie
(1)
impreza turystyczna
(1)
instruktor rekreacji
(1)
jakość powietrza
(1)
jakość życia
(1)
komunikacja marketingowa
(1)
kultura fizyczna
(1)
marketing strategiczny
(1)
marketing-mix
(1)
metodologia
(1)
metody badań
(1)
napój funkcjonalny
(1)
nauka
(1)
niepełnosprawni
(1)
odpoczynek
(1)
odżywianie
(1)
odżywianie się
(1)
piłka nożna
(1)
piłka ręczna
(1)
praca doktorska
(1)
praca dyplomowa
(1)
praca magisterska
(1)
produkt
(1)
produkt turystyczny
(1)
promocja zdrowia
(1)
reklama
(1)
rekreacja ruchowa
(1)
rynek turystyczny
(1)
siatkówka
(1)
strategia marketingowa
(1)
techniki badań
(1)
turystyka ekologiczna
(1)
turystyka kosmiczna
(1)
turystyka kulinarna
(1)
turystyka kwalifikowana
(1)
turystyka militarna
(1)
turystyka piwna
(1)
turystyka przyjazdowa
(1)
turystyka religijna
(1)
turystyka seksualna
(1)
turystyka uzdrowiskowa
(1)
turystyka zdrowotna
(1)
usługi turystyczne
(1)
wegetarianizm
(1)
woda
(1)
wychowanie fizyczne
(1)
zarządzanie środowiskiem
(1)
zdrowie
(1)
żeglarstwo
(1)
żywienie turystów
(1)
żywność
(1)
32 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 88-90.
Opracowanie może być pewnego rodzaju pomocą i przewodnikiem metodycznym, przeznaczonym w dużej mierze dla studentów hotelarstwa i gastronomii oraz dla praktyków tych specjalności. Podręcznik zawiera w sobie tylko wybrane zagadnienia teoretyczne i praktyczne z zakresu kalkulacji cenowej działalności hotelarsko - gastronomicznej oraz dotyczące szeroko rozumianej turystyki i rekreacji. Przedstawione w nim liczne przykłady dotyczące kalkulacji cenowej świadczonych usług, należy traktować tylko jako rozwiązania modelowe, gdyż ceny związane ze świadczeniem tychże usług ulegają ciągłym zmianom. Ponadto sam zakres omawianych usług jest bardzo zróżnicowany i uzależniony od wielu czynników zależnych. Wobec powyższego, każda osoba zajmująca się obecnie lub w przyszłości działalnością gospodarczą, zobligowana jest do zaznajomienia się z tym zagadnieniem. Winna potrafić samodzielnie skalkulować cenę danej usługi, w tym także dowolnej usługi hotelarsko - gastronomicznej i turystycznej.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.4032.XX.8 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 4488.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Książka opisuje zasady żywienia w zakładach gastronomicznych, składniki pokarmowe oraz dietetykę turystyki i różnych dyscyplin sportowych. W książce można poznać nastepujące tematy: ogólna charakterystyka usług hotelarskich i turystycznych, techniki żywienia w zakładach hotelarskich, zasady organizacji żywienia w zakładach typu Snak-bar, pożywienie sportowców i turystów, składniki odżywcze pożywienia, formy sportu i turystyki.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. P.2737.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Turystyka i rekreacja to dziedziny życia społecznego i gospodarki, które nieustannie rozwijają się i unowocześniają. Specyfika nowych trendów w turystyce i rekreacji polega na tym, że często nie powstają one w sposób naturalny, lecz są sztucznie wywoływane i przyspieszane. Publikacja składa sie z dwóch części. Pierwsza omawia mechanizmy generowania nowych trendów w turystyce i rekreacji i druga część bardziej rozwinieta opisuje nowe unowocześnione rodzaje turstyki i rekreacji m.in.: turystykę biznesową, ekskluzywną, ekstremalną, religijną, kosmiczną, erotyczną, naturystyczną.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.5781 [Magazyn 1], P.5780 [Magazyn 1], P.5779 [Magazyn 1] (3 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.5245.XX.1.1 [Wypożyczalnia B], P.5778.XX.1.1 [Wypożyczalnia B] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 6455.XX.1.1 [Czytelnia B], 7213.XX.1.1 [Czytelnia B] (2 egz.)
Książka
W koszyku
Książka w czterech rozdziałach omawia podstawowe pojęcia z turystyki rekreacji i reklamy główne cele działalności reklamowej w turystyce i rekreacji podstawowe metody reklamy stosowane w turystyce i rekreacji małe formy reklamy stosowane w turystyce i rekreacji.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.5753 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 7203.XX.5 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 7202.XX.5 [Czytelnia B] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej