Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(236)
IBUK Libra
(6)
Forma i typ
Książki
(234)
Publikacje naukowe
(27)
Publikacje dydaktyczne
(12)
Publikacje fachowe
(9)
E-booki
(6)
Rejestracje audio i wideo
(3)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Proza
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(198)
dostępne
(179)
wypożyczone
(5)
nieokreślona
(1)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(85)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(97)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(199)
Filia Radzyń Podlaski. Wypożyczalnia
(1)
Filia Radzyń Podlaski. Czytelnia
(1)
Autor
Czapiński Janusz (1951- )
(6)
Panek Tomasz (1953- )
(6)
Hamrol Adam (1952- )
(5)
Bergier Józef (1952- )
(4)
Kachniewska Magdalena
(4)
Olchowik Grażyna
(4)
Opolski Krzysztof
(4)
Rostowska Teresa (1947- )
(4)
Szczepańska Katarzyna
(4)
Daniluk Jadwiga
(3)
Turowski Krzysztof (medycyna)
(3)
Wiktor Henryk
(3)
Witakowski Piotr (1942- )
(3)
Aczynovicz Teresa
(2)
Bidzan Leszek
(2)
Bombol Małgorzata
(2)
Borys Tadeusz (1945- )
(2)
Bugdol Marek
(2)
Ciekanowski Zbigniew
(2)
Daszykowska Jadwiga
(2)
Dybińska Ewa (1951- )
(2)
Jabłońska Katarzyna (filolog)
(2)
Jarosz Mirosław
(2)
Kaczkowski Jan (1977-2016)
(2)
Kowalczyk Jerzy (1932- )
(2)
Kowalski Wiesław
(2)
Kołożyn-Krajewska Danuta (1954- )
(2)
Kurlej Wiesław
(2)
Lisiński Marek
(2)
Maciąg Justyna
(2)
Mantura Władysław (1947- )
(2)
Markocka-Mączka Krystyna (1948- )
(2)
Modzelewski Piotr
(2)
Nowak-Starz Grażyna
(2)
Raczkowski Adam
(2)
Rogala Piotr
(2)
Setkowicz Malwina
(2)
Sikora Tadeusz (1950- )
(2)
Stencel Marcin
(2)
Tatarczuk Józef (1941- )
(2)
Tomczyszyn Dorota (1971- )
(2)
Turowski Krzysztof
(2)
Tuszyńska-Bogucka Violetta
(2)
Wawak Sławomir
(2)
Wolicki Marian (1941-2017)
(2)
Łukasiewicz Jacek
(2)
Baczyński Jerzy (1950- )
(1)
Bakalár Peter
(1)
Banaszyk Piotr
(1)
Baranowska Anna
(1)
Bartoszczuk Paweł
(1)
Baryłko-Pikielna Nina
(1)
Batorski Dominik
(1)
Belzyt Joanna (1977- )
(1)
Bera Ryszard
(1)
Berbeka Jadwiga
(1)
Bergier Józef
(1)
Beskid Lidia
(1)
Białas Marcin (pedagog)
(1)
Bilińska-Reformat Katarzyna
(1)
Bishop George D
(1)
Bodys-Cupak Iwona
(1)
Bogucki Jacek
(1)
Borusiak Barbara
(1)
Britková Mirianna
(1)
Bronowicka-Mielniczuk Urszula
(1)
Brzozowski Tomasz
(1)
Buková Alena
(1)
Buswell John
(1)
Błachnio Aleksandra (1977- )
(1)
Chmielewska Barbara
(1)
Chochół Andrzej (1954- )
(1)
Ciesielska-Maciągowska Dorota
(1)
Clutterbuck David (1947- )
(1)
Cyganek Katarzyna
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Czerska Małgorzata
(1)
Czyżewski Bazyli
(1)
Dahlgaard Jens J
(1)
Detyna Beata
(1)
Detyna Jerzy
(1)
Dietl Jerzy (1927- )
(1)
Dobski Paweł
(1)
Donne Keith
(1)
Duchniewicz Stanisław
(1)
Duda Henryk (1961- )
(1)
Dudak Anna
(1)
Durkalec Agnieszka Sokołowska-
(1)
Dykowska Grażyna
(1)
Dyrda Mirosław Jan (1945- )
(1)
Dziechciaż Małgorzata
(1)
Dąbrowski Zbigniew
(1)
Długosz Piotr
(1)
Elst Gilles Ver
(1)
Frydrysiak Adrianna
(1)
Frőmel Karel
(1)
Gajda Lesław
(1)
Gawor Agnieszka (1972- )
(1)
Goranczewski Bolesław (1965- )
(1)
Gołembski Grzegorz
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(21)
2010 - 2019
(125)
2000 - 2009
(90)
1990 - 1999
(6)
Okres powstania dzieła
2001-
(40)
Kraj wydania
Polska
(239)
Illinois (USA)
(1)
Massachusetts (USA)
(1)
Nowy Jork (stan) (USA)
(1)
Język
polski
(225)
angielski
(17)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(11)
Menedżerowie
(3)
Pracownicy naukowi
(2)
Adwokaci
(1)
Architekci
(1)
Geriatrzy
(1)
Kobieta
(1)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(1)
Pracownicy służby zdrowia
(1)
Prawnicy
(1)
Przedsiębiorcy
(1)
Radcy prawni
(1)
Studenci
(1)
Urzędnicy
(1)
Temat
ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ
(70)
JAKOŚĆ ŻYCIA
(58)
HIGIENA
(23)
Jakość życia
(23)
SŁUŻBA ZDROWIA
(16)
ZDROWIE PUBLICZNE
(15)
JAKOŚĆ PRODUKTU
(13)
NIEPEŁNOSPRAWNI
(13)
CHOROBY
(12)
Zarządzanie jakością
(12)
PROMOCJA ZDROWIA
(11)
CHORZY
(9)
PRZEDSIĘBIORSTWO
(9)
USŁUGI
(9)
TURYSTYKA
(8)
GOSPODARSTWO DOMOWE
(7)
Jakość usług
(7)
KULTURA FIZYCZNA
(7)
RODZINA
(7)
KADRY
(6)
Jakość żywności
(5)
LUDZIE STARZY
(5)
SZKOLNICTWO WYŻSZE
(5)
BIBLIOTEKARSTWO
(4)
Bezpieczeństwo żywności
(4)
CHORZY w RODZINIE
(4)
MATERIAŁY KONFERENCYJNE
(4)
MŁODZIEŻ
(4)
Osoby w wieku starszym
(4)
SPOŻYCIE
(4)
Starość
(4)
ZARZĄDZANIE
(4)
BUDOWNICTWO
(3)
CERTYFIKACJA ZGODNOŚCI
(3)
COVID-19
(3)
Chorzy
(3)
DZIECKO
(3)
EFEKTYWNOŚĆ EKONOMICZNA
(3)
INFORMACJA NAUKOWA
(3)
Jakość produktu
(3)
KONSUMENCI (ekon.)
(3)
MAŁŻEŃSTWO
(3)
NIEPEŁNOSPRAWNI UMYSŁOWO
(3)
NIERÓWNOŚCI SPOŁECZNE
(3)
POSTAWY
(3)
PRACA
(3)
Turystyka
(3)
WSPARCIE SPOŁECZNE
(3)
ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ (TQM)
(3)
Zdrowie publiczne
(3)
Żywność
(3)
ADMINISTRACJA
(2)
AUDYT WEWNĘTRZNY
(2)
BHP
(2)
BIBLIOTEKI AKADEMICKIE
(2)
Badania marketingowe
(2)
Ból przewlekły
(2)
CHOROBY CYWILIZACYJNE
(2)
CZAS WOLNY od PRACY
(2)
Chorzy na nowotwory
(2)
Chorzy w stanach terminalnych
(2)
Cierpienie
(2)
DZIECKO NIEPEŁNOSPRAWNE UMYSŁOWO
(2)
Duchowieństwo katolickie
(2)
Duchowość katolicka
(2)
Duszpasterstwo hospicyjne
(2)
EDUKACJA ZDROWOTNA
(2)
EKOROZWÓJ
(2)
Edukacja prozdrowotna
(2)
GOSPODARKA
(2)
Godność ludzka
(2)
Kaczkowski, Jan (1977-2016)
(2)
Kształcenie
(2)
LECZENIE
(2)
Mentoring
(2)
Miasta
(2)
NAUCZYCIELE
(2)
NORMY ISO 9001
(2)
ODŻYWIANIE
(2)
OJCOSTWO
(2)
PLANOWANIE STRATEGICZNE
(2)
POLSKA
(2)
PRZEDSIĘBIORSTWA MAŁE i ŚREDNIE
(2)
Pielęgniarstwo
(2)
Starzenie się
(2)
Służba zdrowia
(2)
Transport pasażerski
(2)
WYCHOWANIE
(2)
WYCHOWANIE w RODZINIE
(2)
ZARZĄDZANIE STRATEGICZNE
(2)
ZMIANA SPOŁECZNA
(2)
Zarządzanie kryzysowe
(2)
ŻYWNOŚĆ
(2)
ADAPTACJA SPOŁECZNA
(1)
AKTYWNOŚĆ FIZYCZNA
(1)
ANTROPOLOGIA SPOŁECZNA
(1)
ASPIRACJE
(1)
Akceptacja choroby
(1)
Aktywizacja społeczna
(1)
Aktywizacja zawodowa
(1)
Temat: czas
2001-0
(22)
2001-
(21)
1989-
(13)
1901-2000
(3)
1989-2000
(2)
1801-1900
(1)
1945-
(1)
1945-1989
(1)
Temat: miejsce
Polska
(7)
POLSKA
(3)
BIAŁA PODLASKA (woj. lubelskie ; okręg)
(1)
EUROPA
(1)
Kraje Unii Europejskiej
(1)
LUBLIN (woj. lubelskie)
(1)
POLSKA WSCHODNIA
(1)
WARSZAWA
(1)
ŁÓDŹ (woj. łódzkie)
(1)
Gatunek
Opracowanie
(13)
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(11)
Materiały pomocnicze
(8)
Monografia
(8)
Praca zbiorowa
(8)
PODRĘCZNIKI
(6)
Podręcznik
(6)
MATERIAŁY KONFERENCYJNE
(5)
DANE STATYSTYCZNE
(3)
DOKUMENTY ELEKTRONICZNE
(2)
Wywiad rzeka
(2)
Czasopisma społeczno-kulturalne polskie
(1)
MATERIAŁY POMOCNICZE dla SZKÓŁ WYŻSZYCH
(1)
Narracje osobiste [Typ Publikacji]
(1)
PORADNIKI
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
Poradnik
(1)
Raport z badań
(1)
Rozprawa doktorska
(1)
Dziedzina i ujęcie
Zarządzanie i marketing
(16)
Medycyna i zdrowie
(15)
Socjologia i społeczeństwo
(9)
Edukacja i pedagogika
(6)
Psychologia
(6)
Kultura fizyczna i sport
(3)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(3)
Rolnictwo i leśnictwo
(3)
Religia i duchowość
(2)
Transport i logistyka
(2)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(1)
Biologia
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Językoznawstwo
(1)
Matematyka
(1)
Podróże i turystyka
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
Słowo kluczowe
zarządzanie jakością
(63)
jakość życia
(47)
TQM
(20)
jakość
(14)
dobrostan
(12)
zdrowie
(11)
choroba
(10)
ISO 9000
(9)
rodzina
(9)
styl życia
(9)
służba zdrowia
(9)
zdrowie publiczne
(9)
aktywność fizyczna
(8)
przedsiębiorstwo
(8)
higiena
(7)
jakość produktu
(7)
padaczka
(7)
udar mózgu
(7)
jakość usług
(6)
kompleksowe zarządzanie przez jakość (TQM)
(6)
niepełnosprawność
(6)
normy ISO 9000
(6)
zarządzanie
(6)
żywność
(6)
benchmarking
(5)
czas wolny
(5)
jakość kształcenia
(5)
konsument
(5)
kultura fizyczna
(5)
kultura organizacyjna
(5)
organizacja
(5)
rehabilitacja
(5)
szkolnictwo wyższe
(5)
turystyka
(5)
usługi medyczne
(5)
usługi turystyczne
(5)
zarządzanie zasobami ludzkimi
(5)
ISO 9001
(4)
depresja
(4)
dzieci
(4)
edukacja
(4)
edukacja zdrowotna
(4)
gospodarstwo domowe
(4)
leczenie stomatologiczne
(4)
ludzie starzy
(4)
marketing
(4)
menopauza
(4)
młodzież
(4)
niepełnosprawni
(4)
nowotwór
(4)
otyłość
(4)
produkt
(4)
przywództwo
(4)
psychologia
(4)
reengineering
(4)
samoocena
(4)
starość
(4)
uszkodzenie mózgu
(4)
wykluczenie społeczne
(4)
administracja publiczna
(3)
aktywność ruchowa
(3)
anoreksja
(3)
bezpieczeństwo żywności
(3)
budownictwo
(3)
cukrzyca
(3)
dorośli
(3)
klient
(3)
kobiety
(3)
małżeństwo
(3)
motywacja
(3)
mózgowe porażenie dziecięce
(3)
niepełnosprawni intelektualnie
(3)
outsourcing
(3)
palenie tytoniu
(3)
poród
(3)
promocja zdrowia
(3)
retinopatia wcześniaków
(3)
rodzicielstwo
(3)
rynek pracy
(3)
samorząd terytorialny
(3)
schizofrenia
(3)
sport
(3)
sprawność fizyczna
(3)
starzenie się
(3)
stres
(3)
stwardnienie rozsiane
(3)
transport
(3)
zachowania zdrowotne
(3)
życie seksualne
(3)
ISO 14000
(2)
ISO 14001
(2)
Internet
(2)
Lean Management
(2)
Polska
(2)
QFD
(2)
akredytacja
(2)
alkoholizm
(2)
antykoncepcja
(2)
astma
(2)
audyt wewnętrzny
(2)
242 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Książka ta wyjaśnia dokładnie, co przedsiębiorstwo musi zrobić w poszczególnych działach, aby wdrożyć system jakości ISO 9000 oraz odnieść sukces w audycie certyfikacyjnym. Każde wymaganie- niezależnie od tego jak dwuznaczne lub kontrowersyjne- jest omówione. Znaleźć tu można setki rad i wskazówek, a także przykłady praktycznych rozwiązań. Znajdują się w niej także przykłady sytuacji auditowych, ilustrujących na co auditorzy patrzą, czego szukają, jakich technik auditowania używają oraz, jak się zachowują w specyficznych sytuacjach. Dzięki temu, że zostało wyraźnie sprecyzowane, co będzie, a co nie będzie zaakceptowane przez auditorów, książka ta staje się swego rodzaju modelem zgodności z ISO 9000.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 3745 [Magazyn 2] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. P.2522.IX.7 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Społeczeństwo - Gospodarka - Kultura ; 1)
Książka jest publikacją niezwykle cenną, potrzebną i w istotny sposób uzupełniająca wiedzę na temat różnych aspektów teorii i badań nad jakością życia. Przedstawia zagadnienia jakości życia w sposób ciekawy, kompetentny, wszechstronny i nowatorski. Dotyczy ważnych zagadnień tak od strony poznawczej, jak i praktycznej.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.7224.VI.3 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 8145.VI.3 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Szybki rozwój międzynarodowych kontaktów i globalizacja zjawisk gospodarczych powodują, że w przyspieszonym tempie zacierają się różnice, a uwypuklają podobieństwa procesów ekonomicznych prowadząc do upowszechnienia pewnych standardów, które przekraczają granice państw, a nawet kontynentów. Standardami takimi stają się systemy zapewnienia jakości, o których traktuje niniejsza książka.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 3744 [Magazyn 2] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. P.2521.IX.7 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Proces TQM jest pewnym rozwinięciem polityki przedsiębiorstwa od koncentracji na zyskach i ilości do oparcia się na potrzebach i zadowoleniu klientów nie zapominając jednocześnie o ogólnych sprawach społecznych. Takie ukierunkowanie zapewni przedsiębiorstwu sukces oraz korzyści dla wsystkicch jego pracowników. TQM składa się z trzech istotnych elementów: koncentracji działalności przedsiębiorstwa na potrzebach klienta, kompleksowego stylu myślenia oraz współdziałania wszystkich pracowników przedsiębiorstwa.TQM jest to przede wszystkim rodzaj kultury przedsiębiorstwa, bazującej na umiejętności pracy zespołowej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. B.685.IX.7 [Magazyn 1] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 455-473.
Książka przedstawia przydatność zasad zarządzania jakością w ocenie praktyki zarządzania. W części pierwszej zostały przedstawione charakterystyki normatywnego i kompleksowego zarządzania jakościąz uwzględnieniem podstaw ich rozwoju, wspólczesnych podejść i modeli. Część druga została poświęcona rozwojowi zasad zarządzania jakością. Część trzecia dotyczy normatywnych metod oceny zarządzania jakością. Część czwarta jest autorską propozycją oceny realizacji zasad zarządzania jakością.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.14135 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.14134.IX.7 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 14995.IX.7 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 291-299.
Świadomość autorki dotycząca występowania ograniczeń w wyczerpaniu omawianych zagadnień przełożyła się na różnorodność zakresu prezentowanych treści, co z jednej strony stanowi walor monografii, z drugiej zaś budzić może niedosyt. Niemniej jednak zaprezentowane współczesne podejście do zagadnień jakości wskazuje na możliwość identyfikowania i wykorzystania ogromnego potencjału tkwiącego wewnątrz przedsiębiorstwa, który na ogół nie jest w dostatecznie wysokim stopniu spożytkowany przez organizację i jej członków.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 12415.IX.7 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia przy rozdziałach. Wykaz norm przy niektórych rozdziałach. Indeksy.
W książce autorki przedstawiły aktualny stan wiedzy z zakresu psychofizjologicznych podstaw ocen sensorycznych żywności, doboru i metod szkolenia zespołów oceniających oraz warunków prawidłowego przeprowadzania ocen. W sposób szczegółowy i wyczerpujący omówiły metody analizy sensorycznej (poświęcając tym zagadnieniom sześć rozdziałów) oraz sensorycznych badań konsumenckich (trzy rozdziały). Materiał uzupełnia problematyka interpretacji uzyskanych wyników oraz terminologia pojęć stosowanych w analizie sensorycznej i badaniach konsumenckich. Ze spisem treści książki Czytelnik może się zapoznać tutaj lub poprzez wejście na wyżej podany link. Do opracowania monografii autorki wykorzystały obszerną literaturę przedmiotu oraz wiedzę nabytą w ciągu wieloletniej pracy naukowej. Analityczne podejście do przedstawianych problemów, twórcza ich interpretacja i równoczesne ilustrowanie metod analizy sensorycznej licznymi przykładami zastosowań nadaje dziełu wymiar aplikacyjny. Publikacja może stanowić cenny materiał źródłowy dla naukowców, posłuży jako pomoc dydaktyczna dla nauczycieli i studentów kształcących się na kierunkach związanych z naukami o żywności i żywieniu człowieka, umożliwi technologom dobór metod oceny sensorycznej, zwłaszcza w projektowaniu nowych produktów żywnościowych lub w ulepszaniu już wytwarzanych, a także ułatwi podnoszenie kwalifikacji zawodowych pracownikom laboratoriów kontrolnych i zakładów przemysłu spożywczego.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 19072.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 19071.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jednym z zamysłów autorów było zdefiniowanie kryteriów jakości procesu kształcenia z punktu widzenia różnych grup interesariuszy szkoły wyższej, które mogłyby służyć do przeprowadzenia wewnętrznej oceny jakości kształcenia. W opinii autorów ocenę taką należałoby przeprowadzać na podstawie kryteriów związanych z oczekiwaniami różnych grup interesariuszy dotyczących różnych obszarów realizacji procesu kształcenia. Monografia ma charakter teoretyczno-empiryczny, ale także wdrożeniowy, a wyniki prowadzonych badań mogą znaleźć ścisłe zastosowanie w wewnętrznych systemach zapewnienia jakości kształcenia w instytucjach systemu szkolnictwa wyższego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 21049.V.3 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia na stronach 129-145.
W niniejszej książce podjęto próbę syntezy najważniejszych informacji dotyczących produkcji zdrowej i bezpiecznej żywności z uwzględnieniem realiów i możliwości organizacyjno-wytwórczych polskiego rolnictwa. Przyjęto hipotezę, że produkcja żywności w skali globalnej, z całkowitym wykluczeniem chemizacji rolnictwa, nie jest możliwa, zaś stosowanie agrochemikaliów w sposób przemyślany i rozsądny stanowi czynnik plonochronny, także w aspekcie jakości płodów rolnych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 22047.XVII.5 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografie, netografie przy rozdziałach. Indeks.
W publikacji „Bezpieczeństwo pacjenta w opiece zdrowotnej” omówiono aspekty etyczne, pracę zespołu terapeutycznego ukierunkowaną na bezpieczeństwo chorego, znaczenie poprawnego komunikowania się z pacjentem w zespole terapeutycznym, jakość opieki zdrowotnej, ergonomię warunków pracy, jako elementu wpływającego na bezpieczeństwo w opiece, zdarzenia niepożądane w opiece zdrowotnej, uczenie się na błędach, zapewnienie bezpieczeństwa w leczeniu farmakologicznym, zarządzanie ryzykiem klinicznym, zakażenia szpitalne, bezpieczeństwo postępowania z materiałem do badań laboratoryjnych oraz bezpieczeństwo terapii żywieniowej. Ostatnie rozdziały dotyczą bezpieczeństwa w wybranych obszarach opieki zdrowotnej, jak bezpieczeństwo w opiece nad matką i dzieckiem, pacjenta w pediatrii, w stosowanych procedurach chirurgicznych, na oddziale intensywnej terapii, w psychiatrii, geriatrii oraz w POZ.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.18487.XVIII.12 [Magazyn 1], P.18465.XVIII.12 [Magazyn 1] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 21623.XVIII.12 [Wypożyczalnia B], 21248.XVIII.12 [Wypożyczalnia B] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 21622.XVIII.12 [Czytelnia B], 21247.XVIII.12 [Czytelnia B] (2 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 225-243.
W książce omówiono problemy związane z zarządzaniem ludźmi w firmach, w których dominującymi koncepcjami zarządzania są TQM (zarządzanie przez jakość) oraz lean manufacturing. Praca jest przewodnikiem, jakim mogą posługiwać się pracownicy odpowiedzialni w firmach za zasoby ludzkie i zarządzanie jakością. Nowością oferowanej pracy jest rozdział, w którym przedstawiono zasady stosowania podejścia procesowego i idei klienta wewnętrznego (m.in. problemy typowania właścicieli procesów w różnych strukturach organizacyjnych) oraz te treści, które wyjaśniają związki między jakością wyrobów a wartościami organizacyjnymi (np. sprawiedliwością i zaufaniem). Autor korzysta z własnych doświadczeń zawodowych i pokazuje, jak można wykorzystać społeczny potencjał organizacji w celu doskonalenia jakości wyrobów. Ukazuje specyfikę szkolenia, rekrutacji, oceniania i motywowania pracowników w firmach, które są zorientowane na jakość wyrobów.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.11543 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.11542.IX.4.2 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 12775.IX.4.2 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 10957.XVIII.12.2 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 5585.I.8 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografie, netografie przy pracach.
Niniejsza publikacja koncentruje swoją uwagę na obszarach zdrowia i choroby w kontekście specyfiki pracy zawodowej personelu pielęgniarskiego, obciążeńi problemów zdrowotnych związanych z pracą zawodową na przykładzie problemów bólu kręgosłupa oraz zaburzeń snu wśród personelu pracującego w systemie zmianowych, a także strategii radzenia sobie ze stresem w dobie pandemii covid 19 [z Wprowadzenia]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 21968.XVIII.12.2 [Czytelnia B] (1 egz.)
Pozostałe zbiory
CD
W koszyku
Mój komputerowy dietetyk ; Fitness dla Ciebie. - Świlcza : L.K.Avalon, [2013]. - CD ROM : dźwiek, kolor. ; 12 cm.
(Zdrowie i Uroda)
Program pozwala komponować, rejestrować i kontrolować posiłki oraz aktywność fizyczną. Niezastapiony dla stosujących diety oparte na kontroli: kalorii, białka, tłuszczów, węglowodanów, indeksu glikemicznego, wymiennika ww. Idealny dla odchudzających się, diabetyków, sportowców oraz stosujących diety lecznicze. Drugi program to pakiet ćwiczeń pozwalających poprawić swój wygląd, sprawnosć i kondycję a przez to samopoczucie i pewność siebie. Ćwiczenia opracowane i demonstrowane przez doświadczonych fachowców-praktyków na co dzień prowadzących zajęcia ruchowe.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. CD.350.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podstawowym zadaniem książki jest wprowadzenie czytelnika (i to bardzo łagodnie) w świat statystyki, statystyki w wydaniu batrdzo praktycznym. Książka ta napisana została pod kątem wykorzystania zawartych w niej treści przy doskonaleniu jakości. Jednak przedstawione w książce metody mogą być z powodzeniem stosowane także w innych dziedzinach życia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 6108.XIV.3 [Czytelnia C] (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.8258 [Magazyn 1] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na s. red. błędnie przypisany ISBN.
Bibliogr. s. 221-226. Indeks.
"Autorzy książki (...) podejmują próbę uporządkowania terminologii w zakresie doskonalenia sformalizowanych systemów zarządzania i dostarczają użytecznych informacji o zestawie możliwości w tym zakresie. Niezwykle cenne mogą być dla Czytelników przedstawione w tym opracowaniu wyniki badań empirycznych, ponieważ ich analiza zapewne ułatwi znalezienie odpowiedzi na pytania często pojawiające się w praktyce funkcjonowania sformalizowanych systemów zarządzania dotyczące m.in. tego, czy polityka jakości jest wystarczająco często poddawana przeglądowi, czy mamy odpowiednią liczbę auditorów wewnetrznych? (..) Ważnym atutem książki jest to, że jej treść nie ogranicza się wyłącznie do wymagań norm ISO 9001, ISO 14001 oraz PN 18001, lecz dodatkowo uwzględnia bogaty zestaw możliwych do wykorzystania w praktyce koncepcji, metod i narzędzi." (z recenzji prof. dr hab. Macieja Urbaniaka)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 12982.IX.7 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Studia i Monografie / Uniwersytet Opolski ISSN 1233-6408)
Książka składa się z pięciu rozdziałów, treść każdego z podrozdziałów może być przedmiotem bardziej szczegółowych opracowań, oddzielnej ksiązki. Wiedza, którą zgromadzono w tej pracy, jest w pełni wystarczająca z punktu widzenia praktyki działania. Książka ta bowiem powstała z myślą o pracownikach działów zapewnienia jakości, działów personalnych oraz przełożonych wszystkich szczebli zarządzania. Praca adresowana jest także do studentów kierunków: zarządzanie i marketing, ekonomia, socjologia i pedagogika pracy, którzy uczęszczają na zajęcia z przedmiotów: zarządzanie jakością, podstawy TQM, systemy zapewnienia jakości oraz metodyka pracy służb pracowniczych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. P.4094.IX.7 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 91-96.
Książka składa się z czterech rozdziałów. W pierwszym scharakteryzowano przyjęty sposób rozumienia terminów "metoda" i "TQM". Rozdział drugi obejmuje prezentację metod zidentyfikowanych w trakcie kształtowania się koncepcji TQM. W trzecim rozdziale zaprezentowano tradycyjne klasyfikacje metod TQM, a także własną opartą na historii metod. Rozdział ostatni poświęcono rozważaniom o aktualności metod TQM z perspektywy współczesnej gospodarki.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 12499.IX.7 [Czytelnia C] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej