Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(81)
Forma i typ
Książki
(81)
Publikacje fachowe
(2)
Publikacje naukowe
(2)
Pliki i bazy danych
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
dostępne
(84)
tylko na miejscu
(64)
nieokreślona
(2)
wypożyczone
(1)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(53)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(33)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(65)
Autor
Tauber Roman Dawid (1945- )
(10)
Mucha-Szajek Ewa
(9)
Siwiński Wiesław (1934- )
(9)
Witkowski Czesław
(6)
Kruczek Zygmunt
(4)
Werner Zbigniew T
(4)
Meyer Beata
(3)
Milewska Mariola
(3)
Nowakowski Marian
(3)
Włodarczyk Bogdan
(3)
Błaszczuk Waldemar
(2)
Dominik Piotr
(2)
Kachniewska Magdalena
(2)
Klementowski Kazimierz
(2)
Mikuta Beata
(2)
Oparka Sylwia
(2)
Panasiuk Aleksander (1965- )
(2)
Sala Józef
(2)
Szostak Daniel
(2)
Turkowski Marek
(2)
Wolak Grzegorz
(2)
Świątkowska Monika
(2)
Adamowicz Jakub
(1)
Alejziak Bożena
(1)
Bednarzak Justyna
(1)
Bergier Józef (1952- )
(1)
Biczysko Władysław
(1)
Bocho Witold
(1)
Borkowski Stanisław (1945- )
(1)
Błądek Zenon (1926- )
(1)
Cetner Jan
(1)
Christou Evangelos
(1)
D'Amico Vito
(1)
Drogoń Witold
(1)
Dziedzic Ewa
(1)
Gołębiewska Barbara
(1)
Gretzel Ulrike
(1)
Grontkowska Barbara
(1)
Górska Grażyna
(1)
Górska-Warsewicz Hanna
(1)
Gąska Stefan
(1)
Hyski Marcin
(1)
Jagusiewicz Andrzej
(1)
Jalinik Mikołaj
(1)
Kienzler Iwona (1956- )
(1)
Klepacki Bogdan
(1)
Knowles Tim
(1)
Kotaś Ryszard
(1)
Kowalski Tomasz
(1)
Kozierkiewicz Roman
(1)
Krajewska Sylwia
(1)
Kucharczyk Małgorzata
(1)
Kwiatkowski Wacław
(1)
Martin William B
(1)
Merski Janusz
(1)
Mikułowski Bogdan
(1)
Mitura Elżbieta
(1)
Moskała Jerzy
(1)
Mrozowicz Kazimierz
(1)
Nalazek Mirosław
(1)
Nawrocka Elżbieta
(1)
Nowicka Teresa
(1)
Piasta Jacek
(1)
Pląder Dorota
(1)
Puczkowski Benedykt
(1)
Puorto Simone
(1)
Raciborski Jerzy
(1)
Rouba Rafał
(1)
Sancewicz-Kliś Anna
(1)
Sawicka Beata
(1)
Sigala Marianna
(1)
Sikora Krzysztof
(1)
Sojak Sławomir (1952- )
(1)
Travaglini Armando
(1)
Tulibacki Tadeusz (1922- )
(1)
Werner Zbigniew
(1)
Werner Zbigniew Tymoteusz (1939- )
(1)
Wszendybył Ewa
(1)
Ziaja Waldemar W
(1)
Łopaciński Krzysztof
(1)
Łucki Zbigniew
(1)
Świstak Ewa
(1)
Żbikowski Jarosław (1958- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(16)
2000 - 2009
(62)
1990 - 1999
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(80)
Massachusetts (USA)
(1)
Język
polski
(80)
angielski
(1)
Odbiorca
Hotelarze
(3)
Menedżerowie
(1)
Organizatorzy obsługi turystycznej
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Temat
HOTELARSTWO
(76)
TURYSTYKA
(26)
GASTRONOMIA
(14)
KULTURA FIZYCZNA
(8)
ODPOCZYNEK
(8)
Hotelarstwo
(5)
PILOCI WYCIECZEK
(5)
PODRĘCZNIKI
(5)
PRZEWODNICTWO TURYSTYCZNE
(5)
SCHRONISKA TURYSTYCZNE
(3)
SŁOWNIKI TERMINOLOGICZNE
(3)
Turystyka
(3)
USŁUGI
(3)
WYCIECZKI
(3)
AGROTURYSTYKA
(2)
GLOBALIZACJA
(2)
OBIEKTY i URZĄDZENIA TURYSTYCZNE
(2)
OBSŁUGA KLIENTA
(2)
PRZEDSIĘBIORSTWO TURYSTYCZNE
(2)
SŁOWNIKI ANGIELSKO-POLSKIE
(2)
SŁOWNIKI POLSKO-ANGIELSKIE
(2)
ZAMKI i PAŁACE
(2)
BIUROWOŚĆ
(1)
CONTROLLING
(1)
DANE STATYSTYCZNE
(1)
DOKUMENTY ELEKTRONICZNE
(1)
DWORY
(1)
FIRMA (nazwa)
(1)
INNOWACJE
(1)
INTERNET
(1)
KADRY
(1)
KALKULACJA KOSZTÓW
(1)
KOMUNIKACJA INTERPERSONALNA
(1)
Marketing elektroniczny
(1)
Media społecznościowe
(1)
PROMOCJA ZDROWIA
(1)
PRZEDSIĘBIORSTWO WIELONARODOWE
(1)
Piloci wycieczek
(1)
Podróże
(1)
Przewodnictwo turystyczne
(1)
RACHUNKOWOŚĆ ZARZĄDCZA
(1)
Schroniska turystyczne
(1)
SŁOWNIKI POLSKIE
(1)
TURYSTYKA ZDROWOTNA
(1)
Usługi turystyczne
(1)
WYCHOWANIE FIZYCZNE
(1)
Wycieczki
(1)
ZARZĄDZANIE
(1)
ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ
(1)
ZNAKI TOWAROWE
(1)
Temat: czas
2001-0
(3)
2001-
(2)
1901-2000
(1)
1989-
(1)
1989-2000
(1)
Temat: miejsce
Polska
(2)
Europa
(1)
Gatunek
Podręcznik
(13)
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(7)
PODRĘCZNIKI dla SZKÓŁ ZAWODOWYCH
(4)
DANE STATYSTYCZNE
(3)
PODRĘCZNIKI
(2)
Dane statystyczne
(1)
KORESPONDENCJA HANDLOWA
(1)
Materiały pomocnicze
(1)
Monografia
(1)
PORADNIKI
(1)
Poradnik
(1)
SŁOWNIKI ANGIELSKO-POLSKIE
(1)
SŁOWNIKI POLSKO-ANGIELSKIE
(1)
SŁOWNIKI TERMINOLOGICZNE
(1)
ĆWICZENIA i ZADANIA
(1)
Dziedzina i ujęcie
Podróże i turystyka
(3)
Zarządzanie i marketing
(2)
Edukacja i pedagogika
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Kultura fizyczna i sport
(1)
Słowo kluczowe
hotelarstwo
(23)
turystyka
(9)
Polska
(6)
baza noclegowa
(6)
gastronomia
(6)
ruch turystyczny
(6)
hotel
(5)
przedsiębiorstwo turystyczne
(5)
agroturystyka
(3)
rekreacja
(3)
usługi turystyczne
(3)
czas wolny
(2)
kultura fizyczna
(2)
marketing
(2)
piłka nożna
(2)
piłka ręczna
(2)
sport
(2)
turystyka kulturowa
(2)
usługi hotelarskie
(2)
zarządzanie
(2)
Internet
(1)
aerobik
(1)
aktywność ruchowa
(1)
animacja czasu wolnego
(1)
baza gastronomiczna
(1)
controlling
(1)
dieta
(1)
dwór
(1)
fast food
(1)
fitness
(1)
globalizacja
(1)
golf
(1)
gospodarka turystyczna
(1)
gry rekreacyjne
(1)
hokej
(1)
hokej na trawie
(1)
hospitality
(1)
hotel systemowy
(1)
hotelarstwo systemowe
(1)
infrastruktura turystyczna
(1)
jakość życia
(1)
język angielski
(1)
język polski
(1)
konkurencyjność
(1)
konsumpcjonizm
(1)
korespondencja handlowa
(1)
korespondencja służbowa
(1)
leisure industry
(1)
marka
(1)
marketing internetowy
(1)
marketing mobilny
(1)
marketing usług
(1)
media społecznościowe
(1)
mobbing
(1)
obiekt noclegowy
(1)
obsługa klienta
(1)
odpoczynek
(1)
organizacja hotelarska
(1)
organizacje hotelarskie
(1)
pałac
(1)
pilot wycieczek
(1)
podaż turystyczna
(1)
praca biurowa
(1)
przestrzeń turystyczna
(1)
recepcja
(1)
revenue management
(1)
rezydencja
(1)
rozwój zrównoważony
(1)
rynek turystyczny
(1)
service quality
(1)
siatkówka
(1)
social media
(1)
streetmovement
(1)
strona WWW
(1)
struktura organizacyjna
(1)
survival
(1)
słownik
(1)
taniec
(1)
tourism
(1)
turystyka medyczna
(1)
turystyka przyjazdowa
(1)
turystyka uzdrowiskowa
(1)
usługi
(1)
wegetarianizm
(1)
wychowanie fizyczne
(1)
zabytki architektury
(1)
zamek
(1)
zarządzanie marketingowe
(1)
zarządzanie strategiczne
(1)
żeglarstwo
(1)
żywienie turystów
(1)
żywność funkcjonalna
(1)
81 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Zeszyty Statystyczne)
Opracowanie poświęcone jest problematyce stanu zasobów turystycznej bazy noclegowej w Polsce, zdolności recepcyjnej i jej wykorzystania oraz wielkości i struktury rejestrowanego ruchu turystycznego. Zasoby te obejmują bazę rejestrowaną przez GUS. Przedmiotem prezentowanych analiz są zwłaszcza: wielkość i struktura rodzajowa zasobów turystycznej bazy noclegowej, zdolność recepcyjna i jej wykorzystanie, wielkość, struktura rodzajowa i sezonowość rejestrowanego ruchu turystycznego, zróżnicowanie turystów według obywatelstwa.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.2358.XX.6 [Magazyn 1] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Zeszyty Statystyczne)
Książka dostępna również w wersji elektronicznej na płycie CD o sygn. CD.12.
Opracowanie jest poświęcone problematyce stanu zasobów turystycznej bazy noclegowej w Polsce, zdolności recepcyjnej i jej wykorzystania oraz wielkości i struktury rejestrowanego ruchu turystycznego. Przedmiotem prezentowanych analiz są zwłaszcza: wielkość i struktura rodzajowa zasobów turystycznej bazy noclegowej, zdolność recepcyjna i jej wykorzystanie, wielkość, struktura rodzajowa i sezonowość rejestrowanego ruchu turystycznego, zróżnicowanie turystów według obywatelstwa.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. B.670.XX.6 [Magazyn 1] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe / Uniwersytet Szczeciński ISSN 1640-6818. Ekonomiczne Problemy Turystyki ISSN 1644-0501 ; 12)
Publikacja jest jubileuszowym zeszytem naukowym przygotowanym z okazji dziesięciolecia działalności Katedry Zarządzania Turystyką Wydziału Zarządzania i Ekonomiki Usług Uniwersytetu Szczecińskiego.
Publikacja została podzielona na dwie części, z których pierwsza ma charakter jubileuszowy i stanowi prezentację zawierającą: − historię katedry od momentu jej utworzenia w 1999 roku, − sylwetki pracowników, ich główne osiągnięcia naukowe, dydaktyczne i organizacyjne, − omówienie realizowanych typów kształcenia oraz innych typów aktywności związanych z procesem dydaktycznym. Część merytoryczna publikacji to zbiór 24 artykułów napisanych przez zaproszonych gości – naukowców z różnych środowisk naukowych współpracujących z Katedrą Zarządzania Turystyką – oraz jej pracowników. Teksty poświęcone są współczesnym aspektom funkcjonowania gospodarki turystycznej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 10686.XX.3 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.742 [Magazyn 1], P.743 [Magazyn 1] (2 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.1708 [Magazyn 1], P.1710 [Magazyn 1], P.1707 [Magazyn 1], P.1709 [Magazyn 1], P.1711 [Magazyn 1] (5 egz.)
Książka
W koszyku
Obsługa ruchu tyrystycznego / red. Zygmunt Kruczek. - Wyd. 4 uzup. i popr. - Kraków : Proksenia, 2006. - 280 s. : rys. ; 24 cm.
Książka polecana dla słuchaczy Policealnych Studiów Obsługi Ruchu Turystycznego oraz dla osób studiujących turystykę w szkołach wyższych. W publikacji zawarto najważniejsze informacje dotyczące organizacji i działania biura podróży, kultury obsługi turystów, elementów składowych produktu turystycznego - bazy noclegowej, żywienia, transportu, pilotażu wycieczek, przewodnictwa. Omówiono aspekty prawne usług turystycznych - przepisy paszportowe, wizowe, celne, dewizowe, ubezpieczenia w turystyce oraz problematykę umów. Osobny rozdział poświęcono obsłudze podróżniczej. Zasadniczym dla programu przedmiotu jest zamieszczony na końcu książki rozdział o tworzeniu produktu turystycznego. Opanowanie umiejętności praktycznych powinny ułatwić zamieszczone wzory dokumentów stosowane w obsłudze ruchu turystycznego oraz załączony słownik terminów i pojęć używanych w turystyce.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.5731 [Magazyn 1], P.5733 [Magazyn 1], P.5732 [Magazyn 1], P.5734 [Magazyn 1] (4 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.5729.XX.7 [Wypożyczalnia B], P.5730.XX.7 [Wypożyczalnia B] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 7199.XX.7 [Czytelnia B], 7198.XX.7 [Czytelnia B] (2 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 173-176
Książka poszerza aktualną problematykę zarządzania regionem, szczególnie w wymiarze praktycznym. Wskazuje na istniejący potencjał kapitałowy i możliwości jego wykorzystania w strategii rozwoju województwa warmińsko-mazurskiego. Na uwagę zasługuje nowoczesne podejście autora do kwestii gospodarowania zasobami naturalnymi i ludzkimi przy zastosowaniu metodycznie prowadzonego szacunku kapitałowości na wspomnianym obszarze administracyjnym, który może stać się źródłem sukcesu jednostkowego i społecznego. Ważnym aspektem omawianej w książce problematyki jest akcentowanie istotnej roli polityki kadrowej w osiąganiu przyszłych zysków w gospodarce turystycznej ukierunkowanej na sukces. Rozważany problem autor poprzedza staranną analizą jego strukturalnych elementów zapewniających popyt i podaż na rynku turystycznym w warunkach konkurencyjności otoczenia.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.7217 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 8138.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 96-98.
Na polskim rynku hotelarskim występuje szereg zjawisk ekonomicznych wymagających badań naukowych, ocen i prognoz. Autor opracowania koncentruje się przede wszystkim na tendencjach w światowym hotelarstwie, polskim rynku hotelarskim na tle hotelarstwa europejskiego, metodach działania hoteli systemowych oraz działaniach hoteli polskich w zakresie umacniania pozycji na rynku.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.5369.XX.8 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 6634.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 7833.I.2 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Słownik terminów hotelowo-turystycznych zawiera ponad 8000 haseł związanych z terminologią turystyczną i hotelową stosowaną w świecie. Znaczna liczba haseł została zilustrowana prostymi przykładami ich użycia w codziennych okolicznościach, z jakimi spotykają się turyści i goście hotelowi. W słowniku przedstawiono szereg przykładów korespondencji hotelowej, obejmującej różne aspekty działalności hotelu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 7221.I.2 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(New Directions in Tourism Analysis)
Includes bibliographical references and index.
Social media is fundamentally changing the way travellers and tourists search, find, read and trust, as well as collaboratively produce information about tourism suppliers and tourism destinations. Presenting cutting-edge theory, research and case studies investigating Web 2.0 applications and tools that transform the role and behaviour of the new generation of travellers, this book also examines the ways in which tourism organisations reengineer and implement their business models and operations, such as new service development, marketing, networking and knowledge management. Written by an international group of researchers widely known for their expertise in the field of the Internet and tourism, chapters include applications and case studies in various travel, tourism and leisure sectors.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.17489 [Magazyn 1], P.17488 [Magazyn 1], P.17487 [Magazyn 1] (3 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 18192.XX.5 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 18191.XX.5 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Opracowanie jest poświęcone problematyce stanu zasobów turystycznej bazy noclegowej w Polsce, zdolności recepcyjnej i jej wykorzystania oraz wielkości i struktury rejestrowanego ruchu turystycznego. Przedmiotem prezentowanych analiz są zwłaszcza: wielkość i struktura rodzajowa zasobów turystycznej bazy noclegowej, zdolność recepcyjna i jej wykorzystanie, wielkość, struktura rodzajowa i sezonowość rejestrowanego ruchu turystycznego, zróżnicowanie turystów według obywatelstwa.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. B.1243.XX.1 [Magazyn 1] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 88-90.
Opracowanie może być pewnego rodzaju pomocą i przewodnikiem metodycznym, przeznaczonym w dużej mierze dla studentów hotelarstwa i gastronomii oraz dla praktyków tych specjalności. Podręcznik zawiera w sobie tylko wybrane zagadnienia teoretyczne i praktyczne z zakresu kalkulacji cenowej działalności hotelarsko - gastronomicznej oraz dotyczące szeroko rozumianej turystyki i rekreacji. Przedstawione w nim liczne przykłady dotyczące kalkulacji cenowej świadczonych usług, należy traktować tylko jako rozwiązania modelowe, gdyż ceny związane ze świadczeniem tychże usług ulegają ciągłym zmianom. Ponadto sam zakres omawianych usług jest bardzo zróżnicowany i uzależniony od wielu czynników zależnych. Wobec powyższego, każda osoba zajmująca się obecnie lub w przyszłości działalnością gospodarczą, zobligowana jest do zaznajomienia się z tym zagadnieniem. Winna potrafić samodzielnie skalkulować cenę danej usługi, w tym także dowolnej usługi hotelarsko - gastronomicznej i turystycznej.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.4032.XX.8 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 4488.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Streszcz. ang. przy pracach.
Bibliogr. przy pracach.
Publikacja prezentuje wyniki badań prowadzonych w różnych ośrodkach akademickich, dotyczących form i roli czynników mających wpływ na różne gałęzie gospodarki turystycznej. Książka jest miejscem prezentacji różnych zagadnień z zakresu branży turystycznej (agroturystyki, ekoagroturystyki, produktu turystycznego, hotelarstwa, instytucji i organizacji wspomagających rozwój turystyki). Należy mieć nadzieję, że publikacja przyczyni się do wzbogacenia wiedzy teoretycznej i praktycznej odnoszącej się do innowacji i innowacyjności w branży turystycznej. Należy podkreślić, że szczególne miejsce odgrywają innowacje i innowacyjność w działalności turystycznej. Każda nowoczesność, wynalazczość, czyli wprowadzanie czegoś nowego, przyciąga turystów i zachęca ich do częstszego odwiedzania.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 9802.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Druk dwuszp.
S. tyt.: Kserowanie to kradzież praw autorskich!
Słownik (ok. 40 tysięcy haseł) zawiera hasła związane z turystyką i obsługą ruchu turystycznego, hotelarstwem, gastronomią, żeglarstwem, dziedzictwem historycznym i kulturowym Europy i świata, a ponadto, w kontekście turystyki, także transportem, prawem, medycyną i ubezpieczeniami. Z myślą o przewodnikach, pilotach wycieczek oraz rezydentach biur podróży, w słowniku zamieszczono także pojęcia z architektury, sztuk pięknych, historii sztuki, zoologii, botaniki, geografii oraz historii powszechnej. W słowniku zawarte zostały również francuskie nazwy stanowisk w gastronomii, funkcjonujące w tym języku na całym świecie, a zwłaszcza w hotelach i restauracjach wysokiej klasy. z opisami w wersji polskiej i angielskiej). Zamieszczony na końcu Suplement zawiera wykaz skrótów angielskich stosowanych w terminologii hotelarskiej i turystycznej, wykaz nazw krajów, ich mieszkańców oraz walut, przykładowe oferty hotelowe zamieszczane na stronach internetowych obiektów, jak również wykaz terminów gastronomicznych zawierający nazwy artykułów spożywczych, napojów alkoholowych i bezalkoholowych, przypraw, potraw oraz sposobów ich przygotowania.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 13970.I.2 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz.
Głównym celem autorów niniejszej monografii było przedstawienie w jednej publikacji aspektów zarządzania i usług w obszarze kultury fizycznej i turystyki oraz hotelarstwa i gastronomii. W książce przeważają artykuły napisane w języku polskim, znaleźć można również napisane w języku rosyjskim i angielskim. Książkę należy potraktować jako lekturę dla studentów uczelni kształtujących menedżerów kultury fizycznej, turystyki rekreacji, hotelarstwa i gastronomii oraz dla innych osób związanych z tą branżą.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 6126.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Brak informacji o dostępności: sygn. P.1897.XX.6 [Magazyn 1] (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.1894.XX.6 [Magazyn 1] (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 884.XX.7 [Magazyn 2], 74.XX.7 [Magazyn 2], 885.XX.7 [Magazyn 2] (3 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu ISSN 1895-1456 ; 5)
Tekst cz. w jęz. ang.
Bibliografia przy art.
Monografię przygotowano z nadzieją, że zainteresuje osoby przyczyniające się do świadomego i systematycznego uczestnictwa w turystyce i rekreacji, traktowanych jako prozdrowotna potrzeba organizmu na każdym etapie rozwoju oraz jako ekostrategia w zarządzaniu firmą hotelarsko-gastronomiczną. Opublikowana praca może być pomocna w dydaktyce ze studentami na kierunku studiów turystyka i rekreacja, którzy przygotowują się do zawodu w branży turystyczno-rekreacyjnej i hotelarsko-gastronomicznej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 9505.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej