Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(22)
Forma i typ
Książki
(22)
Publikacje dydaktyczne
(3)
Publikacje fachowe
(2)
Pliki i bazy danych
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(18)
dostępne
(14)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(7)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(7)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(18)
Autor
Mucha-Szajek Ewa
(4)
Siwiński Wiesław (1934- )
(4)
Tauber Roman Dawid (1945- )
(4)
Klementowski Kazimierz
(3)
Czarniecka-Skubina Ewa
(2)
Jagusiewicz Andrzej
(2)
Biesok Grzegorz (1976- )
(1)
Buko Jacek
(1)
Grzesińska Wiesława
(1)
Hamułka Jadwiga
(1)
Iwan Bolesław
(1)
Jaworska Danuta (nauki techniczne)
(1)
Kacprzak Marzena
(1)
Kajak-Siemaszko Katarzyna
(1)
Kienzler Iwona (1956- )
(1)
Kmiecik Dominik
(1)
Kmiołek-Gizara Anna
(1)
Kolanowski Wojciech
(1)
Kompanowska Mieczysława
(1)
Konarzewska Małgorzata (technolog żywności)
(1)
Korczak Józef (1951- )
(1)
Korzeniowska-Ginter Renata
(1)
Kowalczuk Iwona (rolnictwo)
(1)
Kołożyn-Krajewska Danuta (1954- )
(1)
Krupa Jan
(1)
Latoch Agnieszka
(1)
Mogiła-Lisowska Jolanta
(1)
Niedźwiedź Grzegorz (tłumacz)
(1)
Nowak Dorota (nauki rolnicze)
(1)
Ozimek Irena
(1)
Pawlikowska-Piechotka Anna
(1)
Przybylski Wiesław
(1)
Rosiak Elżbieta
(1)
Rudzka Justyna
(1)
Rutkowska Jarosława
(1)
Scarso Slawka G. (1977- )
(1)
Squadrilli Luciana
(1)
Stasiak Dariusz M
(1)
Tomaszewska Marzena (rolnictwo)
(1)
Trafiałek Joanna
(1)
Wachowicz Ingrid
(1)
Wawrzyniak Agata
(1)
Werner Zbigniew T
(1)
Wieczorek Celina
(1)
Zienkiewicz Marzanna
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(4)
2010 - 2019
(11)
2000 - 2009
(7)
Okres powstania dzieła
2001-
(4)
Kraj wydania
Polska
(22)
Język
polski
(22)
Odbiorca
Szkoły branżowe I stopnia
(2)
Technikum
(2)
Menedżerowie
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Temat
TURYSTYKA
(10)
HOTELARSTWO
(6)
GASTRONOMIA
(5)
Gastronomia
(4)
KULTURA FIZYCZNA
(4)
Kucharstwo
(3)
ODPOCZYNEK
(3)
GLOBALIZACJA
(2)
Technologia żywności
(2)
ŻYWIENIE ZBIOROWE
(2)
AGROTURYSTYKA
(1)
INNOWACJE
(1)
Logistyka
(1)
Marketing regionalny
(1)
OBIEKTY i URZĄDZENIA TURYSTYCZNE
(1)
ODŻYWIANIE
(1)
POPYT
(1)
Produkt regionalny
(1)
Przedsiębiorstwo usługowe
(1)
SEGMENTACJA RYNKU
(1)
TURYSTYKA BIZNESOWA
(1)
TURYSTYKA KULINARNA
(1)
Towaroznawstwo
(1)
Turystyka kulinarna
(1)
USŁUGI
(1)
Usługi
(1)
ŻYWNOŚĆ
(1)
Żywność
(1)
Temat: czas
2001-0
(4)
1989-
(1)
2001-
(1)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Gatunek
Podręcznik
(3)
DANE STATYSTYCZNE
(2)
Dane statystyczne
(1)
MATERIAŁY KONFERENCYJNE
(1)
PODRĘCZNIKI
(1)
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(1)
Podręczniki dla szkół zawodowych
(1)
Poradnik
(1)
SŁOWNIKI ANGIELSKO-POLSKIE
(1)
SŁOWNIKI POLSKO-ANGIELSKIE
(1)
SŁOWNIKI TERMINOLOGICZNE
(1)
Dziedzina i ujęcie
Edukacja i pedagogika
(3)
Kulinaria
(3)
Rolnictwo i leśnictwo
(2)
Zarządzanie i marketing
(2)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Inżynieria i technika
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Podróże i turystyka
(1)
Transport i logistyka
(1)
Słowo kluczowe
gastronomia
(22)
turystyka
(11)
hotelarstwo
(9)
infrastruktura turystyczna
(6)
baza gastronomiczna
(5)
Polska
(4)
agroturystyka
(4)
obiekt noclegowy
(4)
przedsiębiorstwo turystyczne
(4)
rekreacja
(4)
usługi turystyczne
(3)
żywność
(3)
baza noclegowa
(2)
czas wolny
(2)
kultura fizyczna
(2)
piłka nożna
(2)
piłka ręczna
(2)
produkt turystyczny
(2)
rynek turystyczny
(2)
sport
(2)
technologia gastronomiczna
(2)
zakład gastronomiczny
(2)
aerobik
(1)
aktywność ruchowa
(1)
aktywność turystyczna
(1)
animacja czasu wolnego
(1)
bhp
(1)
biuro podróży
(1)
dieta
(1)
dystrybucja
(1)
działalność gospodarcza
(1)
ekoturystyka
(1)
fast food
(1)
fitness
(1)
globalizacja
(1)
golf
(1)
gospodarka turystyczna
(1)
gry rekreacyjne
(1)
hokej
(1)
hokej na trawie
(1)
impreza masowa
(1)
innowacje
(1)
innowacyjność
(1)
jakość życia
(1)
język angielski
(1)
język polski
(1)
kompetencje społeczne
(1)
komunikacja miejska
(1)
konsumpcja
(1)
konsumpcjonizm
(1)
linie lotnicze
(1)
logistyka miejska
(1)
marketing
(1)
mobbing
(1)
obiekty rekreacyjno-sportowe
(1)
obszar chroniony
(1)
odpoczynek
(1)
odżywianie się
(1)
partnerstwo publiczno-prywatne
(1)
pilot wycieczek
(1)
podaż turystyczna
(1)
popyt turystyczny
(1)
produkcja gastronomiczna
(1)
promocja
(1)
przestrzeń turystyczna
(1)
rozwój zrównoważony
(1)
ruch turystyczny
(1)
segmentacja rynku
(1)
siatkówka
(1)
streetmovement
(1)
survival
(1)
słownik
(1)
taniec
(1)
technologia żywności
(1)
tereny zielone
(1)
transport
(1)
transport samochodowy
(1)
turystyka aktywna
(1)
turystyka biznesowa
(1)
turystyka konna
(1)
turystyka kulinarna
(1)
turystyka kulturowa
(1)
turystyka medyczna
(1)
turystyka przyjazdowa
(1)
turystyka uzdrowiskowa
(1)
usługi logistyczne
(1)
wegetarianizm
(1)
wspinaczka
(1)
wychowanie fizyczne
(1)
zagospodarowanie turystyczne
(1)
zarządzanie jakością
(1)
zdrowie
(1)
środki spożywcze
(1)
żeglarstwo
(1)
żywienie turystów
(1)
żywność funkcjonalna
(1)
22 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
(Ekonomiczne Problemy Usług, ISSN 1896-382X ; nr 84)
W serii gł.: ISSN 1640-6818 ; nr 699.
Tematyka rynku turystycznego, a szczególnie popytu turystycznego, jest przedmiotem opracowań naukowych pięciotomowego wydania "Zeszytów Naukowych Uniwersytetu Szczecińskiego" serii Ekonomiczne Problemy Usług przygotowanych przez przedstawicieli najważniejszych ośrodków naukowych w Polsce zajmujących się zagadnieniami turystyki, zwłaszcza w obszarze nauk ekonomicznych. Tom III "Popyt turystyczny. Konsumpcja - segmentacja - rynki" obejmuje zagadnienia wzorców konsumpcji turystcyznej, segmentacji rynku turystycznego oraz problematykę popytu turystycznego na branżowych rynkach turystycznych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 13452.XX.3 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu, ISSN 1895-1546 ; nr 9)
"Autorzy artykułów w niniejszej monografii opisują różnorodne typy jakości usług turystycznych, rekreacyjnych i hotelarsko-żywieniowych w oparciu o piramidę potrzeb psychologicznych człowieka. Do czynników umożliwiających walidację jakości usług zaliczyli: komfort, wygodę i reaktywność, pewność, niezawodność, zgodność, relację, aprobatę i zrozumienie, poczucie wartości, uprzejmość i akceptację, rozwój i dbałość o sprawiedliwość społeczną, innowacje i uczenie się, opisy poziomu doznań i uznanie. Uzupełnieniem takiego pojmowania jakości jest kategoria jakości oczekiwanej i doświadczanej (rzeczywistej)." (z Wprowadzenia)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 13289.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu, ISSN 1895-1546 ; nr 8)
Bibliogr. przy pracach.
"Książka ma charakter monografii naukowej, ale zawarte w niej treści mogą być przydatne dla osób zajmujących się zarówno teorią, jak i praktyką zarządzania turystyką, rekreacją, sportem, hotelarstwem, technologią żywienia, itp. Porządkuje ona bowiem wiedzę dotyczącą aktualnych problemów współczesnej turystyki, rekreacji i sportu masowego oraz zagadnienia związane z hotelarstwem i żywieniem w świetle badań własnych przeprowadzonych przez autorów. Jednocześnie treści w niej zawarte dotyczą zarówno doświadczeń europejskich, jak i polskich wynikających z badań przeprowadzonych w ostatnich latach, dzięki czemu mogą być wykorzystane do poprawy funkcjonowania zarządzeń wynikających z ustaw o kulturze fizycznej, sporcie, turystyce i gospodarce hotelarsko-żywieniowej w warunkach globalizacji." (ze Wstępu)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 13183.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej