Sorting
Source
Books
(4)
Form of Work
Książki
(4)
Publikacje dydaktyczne
(3)
Publikacje fachowe
(1)
Status
available
(6)
only on-site
(2)
Branch
Biblioteka Główna. Magazyny
(3)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(3)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(2)
Author
Czapski Janusz (1946- )
(1)
Dankowska Anna
(1)
Gawęcki Jan (1944- )
(1)
Jasińska Iwona
(1)
Klensporf-Pawlik Dorota
(1)
Klimczak Inga
(1)
Kmiołek-Gizara Anna
(1)
Kompanowska Mieczysława
(1)
Leszczyński Krzysztof (technologia żywności)
(1)
Mitek Marta
(1)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(1)
Rudzka Justyna
(1)
Sielicka-Różyńska Maria
(1)
Szeliga Marta (technolog żywności)
(1)
Zmudziński Wojciech
(1)
Year
2020 - 2025
(3)
2000 - 2009
(1)
Time Period of Creation
2001-
(3)
Country
Poland
(4)
Language
Polish
(4)
Audience Group
Szkoły wyższe
(2)
Szkoły branżowe I stopnia
(1)
Technikum
(1)
Technolodzy żywności
(1)
Subject
Technologia żywności
(3)
Bezpieczeństwo żywności
(1)
Gastronomia
(1)
Jakość żywności
(1)
Kucharstwo
(1)
ODŻYWIANIE
(1)
Przetwory owocowo-warzywne
(1)
ŻYWNOŚĆ
(1)
Genre/Form
Podręcznik
(3)
PODRĘCZNIKI
(1)
Domain
Rolnictwo i leśnictwo
(2)
Edukacja i pedagogika
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Inżynieria i technika
(1)
Słowo kluczowe
technologia żywności
(4)
żywność
(2)
dieta
(1)
gastronomia
(1)
jakość
(1)
owoce
(1)
przetwórstwo
(1)
racjonalne żywienie
(1)
składniki odżywcze
(1)
technologia gastronomiczna
(1)
warzywa
(1)
wegetarianizm
(1)
żywienie
(1)
żywność transgeniczna
(1)
4 results Filter
Book
In basket
(Materiały Dydaktyczne / Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, ISSN 1689-7412 ; 371)
Bibliografie, netografie, wykazy aktów prawnych i norm przy rozdziałach.
Publikacja zawiera materiały niezbędne do przeprowadzania ćwiczeń kształtujących umiejętności dokonywania oceny porównawczej jakości wybranych produktów żywnościowych: przetworów zbożowych, pieczywa, tłuszczów jadalnych, przetworów owocowych i warzywnych, cukru, wyrobów cukierniczych, miodu, mleka i mlecznych napojów fermentowanych, kawy, piwa, przetworów mięsnych i rybnych.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.18825.XVIII.10 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 23634.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 23633.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliografia, netografia na stronach 673-674.
W podręczniku omówiono zagadnienia zawarte w opisie kwalifikacji HGT.02. Skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwarzania w trakcie przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Wybrana przez autorkę metoda przekazywania wiedzy umożliwia uczniowi zdobycie wszystkich niezbędnych informacji o danym surowcu i jego nwykorzystaniu kulinarnym. Na końcu podręcznika znajdują się wybrane receptury. Oddzielenie części teoretycznej od ćwiczeń praktycznych ułatwia uczniowi przygotowanie się do poszczególnych części egzaminu potwierdzającego kwalifikację w zawodzie. Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zaprezentowano tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.18599.XVIII.10 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 22024.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 22023.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliografie, wykazy aktów prawnych i norm przy rozdziałach.
W publikacji zostały poruszone zagadnienia związane z metodologią oceny parametrów jakości oraz bezpieczeństwa żywności pochodzenia roślinnego oraz ocenę towaroznawczą surowców i produktów gotowych.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.18609.XVIII.10 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 22094.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Autorzy w sposób przystępny i interesujący przedstawiają najnowszą wiedzę na temt różnych rodzajów żywności, jej tradycyjnych i nowoczesnych technologii wytwarzania oraz jakości i bezpieczeństwa dla konsumenta. Zapoznają Czytelnika z naukowymi tajnikami prawidłowego żywienia oraz wyjaśniają biologiczne, medyczne i ekologiczne uwarunkowania zdrowia, podkreślając istniejące między nimi powiązania.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again