Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(22)
Forma i typ
Książki
(22)
Publikacje naukowe
(6)
Publikacje dydaktyczne
(4)
Publikacje fachowe
(2)
Dostępność
tylko na miejscu
(22)
dostępne
(21)
wypożyczone
(3)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(7)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(17)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(22)
Autor
Kowalczyk Stanisław (1956- )
(2)
Kołożyn-Krajewska Danuta (1954- )
(2)
Bandoła Katarzyna
(1)
Bertrandt Jerzy
(1)
Brzeziński Michał (politolog)
(1)
Brzostek-Kasprzak Bożena
(1)
Chmielewska Anna (medycyna)
(1)
Ciekanowski Zbigniew
(1)
Ciszowski Krzysztof
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Czarnobilska Ewa
(1)
Duczkowska-Małysz Katarzyna
(1)
Dulińska-Stanek Ewa
(1)
Gawęcki Jan (1944- )
(1)
Grzebisz Witold
(1)
Grzesińska Wiesława
(1)
Harasim Elżbieta
(1)
Helbin Jadwiga
(1)
Hydzik Piotr
(1)
Jarocki Tomasz
(1)
Jałosińska Małgorzata Alicja
(1)
Kler Paweł
(1)
Kolarzyk Emilia
(1)
Korzycka-Iwanow Małgorzata
(1)
Kwasek Mariola
(1)
Kwiatkowski Cezary (1967- )
(1)
Lach Zbigniew
(1)
Mazur Marcel
(1)
Małgorzewicz Sylwia
(1)
Myszkowska Dorota
(1)
Pinkas Jarosław (1955- )
(1)
Pokrzywa Piotr
(1)
Potocki Artur (chemia)
(1)
Płaczek Janusz (1956- )
(1)
Raczkowski Konrad
(1)
Rosiak Elżbieta
(1)
Roszkowski Wojciech (1939- )
(1)
Seweryn Michał
(1)
Sikora Tadeusz (1950- )
(1)
Sokała Witold
(1)
Sulowski Stanisław
(1)
Szkolnicka Beata
(1)
Szot Wojciech M
(1)
Szymecka Agnieszka
(1)
Trafiałek Joanna
(1)
Wojciechowski Paweł (prawo)
(1)
Zając Joanna (dietetyka)
(1)
Zegar Józef Stanisław (1940- )
(1)
Zielińska Dorota (technolog żywności)
(1)
Łańcucki Jerzy
(1)
Żuber Marian
(1)
Żukrowska Katarzyna (1949- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(6)
2010 - 2019
(12)
2000 - 2009
(4)
Okres powstania dzieła
2001-
(9)
Kraj wydania
Polska
(22)
Język
polski
(22)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(4)
Lekarze
(2)
Dietetycy
(1)
Menedżerowie zdrowia
(1)
Prawnicy
(1)
Temat
Bezpieczeństwo żywności
(5)
Jakość żywności
(4)
Żywność
(4)
BEZPIECZEŃSTWO MIĘDZYNARODOWE
(2)
Bezpieczeństwo narodowe
(2)
Bezpieczeństwo publiczne
(2)
Odżywianie
(2)
Rolnictwo ekologiczne
(2)
Zdrowie publiczne
(2)
ŻYWNOŚĆ
(2)
BEZPIECZEŃSTWO
(1)
BEZPIECZEŃSTWO PRODUKTU
(1)
BEZPIECZEŃSTWO PUBLICZNE
(1)
BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCIOWE
(1)
Bezpieczeństwo ekonomiczne państwa
(1)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(1)
Drobnoustroje
(1)
Epidemie
(1)
GEOPOLITYKA
(1)
GLOBALIZACJA
(1)
GOSPODARKA ŻYWNOŚCIOWA
(1)
Gospodarstwo rolne
(1)
Leczenie żywieniowe
(1)
Logistyka wojskowa
(1)
MATERIAŁY KONFERENCYJNE
(1)
Mikrobiologia
(1)
NAWOŻENIE
(1)
PRZEMYSŁ ROLNO-SPOŻYWCZY
(1)
Polityka wewnętrzna
(1)
Prawo wspólnotowe europejskie
(1)
Prawo żywnościowe
(1)
Przepisy o żywności
(1)
ROLNICTWO
(1)
ROŚLINY UPRAWNE
(1)
Rozwój zrównoważony
(1)
SZKOŁA GŁÓWNA HANDLOWA (Warszawa). KATEDRA ROZWOJU OBSZARÓW WIEJSKICH
(1)
Składniki odżywcze
(1)
System obronny państwa
(1)
Technologia żywności
(1)
Toksykologia
(1)
WIEŚ
(1)
WSPÓLNA POLITYKA ROLNA UE
(1)
Wojsko
(1)
Wojsko Polskie (1944- )
(1)
ZARZĄDZANIE
(1)
ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ
(1)
Zanieczyszczenia żywności
(1)
Żywienie chorych
(1)
Temat: czas
2001-
(6)
Temat: miejsce
Polska
(4)
AFRYKA
(1)
Gatunek
Podręcznik
(5)
Opracowanie
(3)
Praca zbiorowa
(3)
Materiały pomocnicze
(1)
Monografia
(1)
PODRĘCZNIKI
(1)
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(7)
Rolnictwo i leśnictwo
(4)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(3)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(2)
Biologia
(1)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(1)
Transport i logistyka
(1)
Słowo kluczowe
bezpieczeństwo żywnościowe
(15)
bezpieczeństwo żywności
(7)
żywność
(5)
bezpieczeństwo ekologiczne
(4)
bezpieczeństwo ekonomiczne
(4)
bezpieczeństwo energetyczne
(4)
bezpieczeństwo
(3)
jakość żywności
(3)
bezpieczeństwo informacyjne
(2)
bezpieczeństwo międzynarodowe
(2)
bezpieczeństwo narodowe
(2)
higiena żywności
(2)
migracje
(2)
służby specjalne
(2)
terroryzm
(2)
zagrożenia bezpieczeństwa
(2)
zarządzanie bezpieczeństwem
(2)
zarządzanie jakością
(2)
zdrowie psychiczne
(2)
żywienie
(2)
Europejska Polityka Bezpieczeństwa i Obrony
(1)
Straż Graniczna
(1)
Służba Celna
(1)
aktywność fizyczna
(1)
bezpieczeństwo cybernetyczne
(1)
bezpieczeństwo informatyczne
(1)
bezpieczeństwo kulturowe
(1)
bezpieczeństwo militarne
(1)
bezpieczeństwo pracy
(1)
bezpieczeństwo publiczne
(1)
bezpieczeństwo społeczne
(1)
bezpieczeństwo wewnętrzne
(1)
bezpieczeństwo zdrowotne
(1)
bhp
(1)
edukacja żywieniowa
(1)
ekonomika bezpieczeństwa
(1)
ekstremizm
(1)
epidemiologia
(1)
fotosynteza
(1)
fundamentalizm religijny
(1)
genetyka
(1)
geopolityka
(1)
gleba
(1)
globalizacja
(1)
globalne ocieplenie
(1)
grzyby
(1)
handel narkotykami
(1)
impreza masowa
(1)
jakość
(1)
konflikt społeczny
(1)
kontrola żywności
(1)
korupcja
(1)
kryzys
(1)
kryzys epidemiologiczny
(1)
lotnictwo cywilne
(1)
mniejszość narodowa
(1)
nawożenie
(1)
normalizacja
(1)
nutraceutyki
(1)
obronność państwa
(1)
obszary wiejskie
(1)
otyłość
(1)
plonowanie roślin
(1)
polityka gospodarczo-obronna
(1)
polityka zdrowotna
(1)
prawo
(1)
prawo żywnościowe
(1)
produkcja żywnościowa
(1)
produkty spożywcze
(1)
przestępczość zorganizowana
(1)
rolnictwo
(1)
rolnictwo ekologiczne
(1)
rolnictwo industrialne
(1)
rolnictwo zrównoważone
(1)
rośliny
(1)
rośliny uprawne
(1)
ryzosfera
(1)
separatyzm
(1)
siły zbrojne
(1)
skażenie biologiczne
(1)
sole mineralne
(1)
społeczna odpowiedzialność biznesu
(1)
spór terytorialny
(1)
stan zdrowia
(1)
strategia rozwoju
(1)
suplementacja
(1)
system zarządzania
(1)
szczepienia
(1)
teoria bezpieczeństwa
(1)
transformacja rolnictwa
(1)
umieralność
(1)
ustawodawstwo żywnościowe
(1)
wegetarianizm
(1)
wielokulturowość
(1)
witaminy
(1)
współpraca transgraniczna
(1)
zabezpieczenie żywnościowe
(1)
zaburzenia odżywiania
(1)
zagrożenia ekonomiczne
(1)
zagrożenia militarne
(1)
22 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz.
Niniejsza publikacja jest próbą formułowania wspólnych teorii wyjaśniających, które odwołują się do kategorii bezpieczeństwa na gruncie różnych dziedzin naukowych, tj. nauk społecznych, humanistycznych, ekonomicznych, prawnych, matematycznych oraz technicznych. Jest to zasadne z tego względu, iż upowszechniany od wielu lat na świecie interdyscyplinarny model prowadzenia badań naukowych o charakterze holistycznym, wciąż zmuszony jest do konfrontacji z próbami ortodoksyjnej, często nieracjonalnej, wąskiej specjalizacji, co w istocie ogranicza samą naukę, a jednocześnie wyklucza komplementarność badań.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.13072.X.6 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 14154.X.6 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Literatura na stronach 187-202.
Celem pracy jest zarysowanie szkicu długookresowej strategii zrównoważonego rozwoju rolnictwa w Polsce. Szkic jest tu rozumiany jako przedstawienie kluczowych zagadnień, które trzeba uwzględniać, opracowując taką strategię. Przyjęto, bo to nie jest już kwestionowane, że kierunkiem rozwoju rolnictwa jest zrównoważenie. Kluczowe, tzn. takie, które leżą na ścieżce: „wizja – kierunek strategiczny – cele strategiczne – uwarunkowania – działania” i wyznaczają trajektorię rozwoju rolnictwa w dłuższym okresie. Chodzi o bloki (zagadnienia) schematu odnoszącego się do systemu zrównoważonego rozwoju rolnictwa, czynników otoczenia, czyli innych systemów i zaburzeń wpływających nań oraz problematyki sterowania nim.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 20234.XVII.5 [Czytelnia C] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej