Sorting
Source
Books
(6)
Form of Work
Książki
(6)
Status
only on-site
(5)
available
(1)
Branch
Biblioteka Główna. Magazyny
(1)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(5)
Author
Mucha-Szajek Ewa
(3)
Siwiński Wiesław (1934- )
(3)
Tauber Roman Dawid (1945- )
(3)
Jeger Adam
(1)
Kosmol Andrzej (1935- )
(1)
Molik Bartosz
(1)
Potorejko Edward
(1)
Year
2010 - 2019
(3)
2000 - 2009
(2)
1960 - 1969
(1)
Country
Poland
(6)
Language
Polish
(6)
Subject
KULTURA FIZYCZNA
(3)
TURYSTYKA
(3)
HOTELARSTWO
(2)
NIEPEŁNOSPRAWNI
(2)
GASTRONOMIA
(1)
GLOBALIZACJA
(1)
GRY SPORTOWE
(1)
KLUBY SPORTOWE
(1)
LEGIA WARSZAWA
(1)
ODPOCZYNEK
(1)
ODŻYWIANIE
(1)
WOJSKO
(1)
Subject: time
1901-
(1)
2001-0
(1)
Subject: place
WARSZAWA
(1)
Genre/Form
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(1)
Podręcznik
(1)
Słowo kluczowe
siatkówka
(5)
sport
(5)
piłka nożna
(4)
hokej
(3)
rekreacja
(3)
turystyka
(3)
agroturystyka
(2)
aktywność fizyczna
(2)
gastronomia
(2)
goalball
(2)
gry zespołowe
(2)
hokej halowy
(2)
hotelarstwo
(2)
lekkoatletyka
(2)
narciarstwo
(2)
niepełnosprawni
(2)
piłka ręczna
(2)
przedsiębiorstwo turystyczne
(2)
survival
(2)
aerobik
(1)
animacja czasu wolnego
(1)
autostopowicz
(1)
baza noclegowa
(1)
celiakia
(1)
czas wolny
(1)
dieta
(1)
fast food
(1)
fitness
(1)
gimnastyka
(1)
golf
(1)
hokej na trawie
(1)
impreza turystyczna
(1)
instruktor rekreacji
(1)
koszykówka
(1)
koszykówka na wózkach
(1)
kultura fizyczna
(1)
napój funkcjonalny
(1)
odżywianie
(1)
pilot wycieczek
(1)
przestrzeń turystyczna
(1)
pływanie
(1)
rozwój zrównoważony
(1)
rugby na wózkach
(1)
rynek turystyczny
(1)
streetmovement
(1)
taniec
(1)
taniec na wózkach
(1)
turystyka kulturowa
(1)
turystyka piwna
(1)
turystyka przyjazdowa
(1)
usługi turystyczne
(1)
wegetarianizm
(1)
wychowanie fizyczne
(1)
łyżwiarstwo
(1)
żeglarstwo
(1)
żywność funkcjonalna
(1)
6 results Filter
No cover
Book
In basket
Na k. przedtyt. "50 lat w służbie polskiego sportu".
Monumentalne opracowanie (ponad 1000 stron!) przygotowane przez zespół redakcyjny kierowany przez płk Edwarda Potorejkę, przedstawiające pierwsze 50 lat działalności najbardziej utytułowanego polskiego klubu sportowego - CWKS Legia Warszawa. W książce rok po roku, począwszy od 1920, szczegółowo przedstawiono najważniejsze wydarzenia w klubie oraz sukcesy sportowców Legii. Ponadto, w oddzielnych rozdziałach opisano historię i działalność poszczególnych sekcji w CWKS Legia wraz z wynikami i rekordami. Sekcji piłki nożnej poświęcono ponad 100 stron. W opracowaniu znajdziemy też wykaz (ze zdjęciami) sportowców Legii - reprezentantów Polski w poszczególnych dyscyplinach, medalistów Igrzysk Olimpijskich, Mistrzostw Europy i Świata, bilans wyników i sukcesów sportowców i drużyn Legii w latach 1945-1966, spis członków WKS Legia w latach 1964-1966, tekst o motywach dotyczących Legii w satyrze, karykaturze i piosence, a także obszerne wspomnienia trenerów, działaczy i zawodników (m.in. Alfred Nowakowski, Jan Rotter, Stefan Sieniarski, Bohdan Tomaszewski, Ryszard Koncewicz, Mieczysław Szymkowiak, Andrzej Badeński, Jerzy Pawłowski, Józef Grudzień, Marian Zieliński).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. 16731.XIX.1 [Magazyn 1] (1 egz.)
Book
In basket
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu, ISSN 1895-1546 ; nr 10)
Bibliogr. przy pracach.
Publikacja przybliża aktualną problematykę nowych wartości tkwiących w szeroko pojętej kulturze fizycznej, turystyce i zdrowym żywieniu. Problematyka prac obejmuje najnowsze wyniki badań, refleksje, przemyślenie i doświadczenia autorów w tym temacie. Adresatami książki są pracownicy biur podróży, ośrodków sportowo-rekreacyjnych, hoteli, zakładów gastronomicznych oraz studenci.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 14176.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu, ISSN 1895-1546 ; nr 8)
Bibliogr. przy pracach.
"Książka ma charakter monografii naukowej, ale zawarte w niej treści mogą być przydatne dla osób zajmujących się zarówno teorią, jak i praktyką zarządzania turystyką, rekreacją, sportem, hotelarstwem, technologią żywienia, itp. Porządkuje ona bowiem wiedzę dotyczącą aktualnych problemów współczesnej turystyki, rekreacji i sportu masowego oraz zagadnienia związane z hotelarstwem i żywieniem w świetle badań własnych przeprowadzonych przez autorów. Jednocześnie treści w niej zawarte dotyczą zarówno doświadczeń europejskich, jak i polskich wynikających z badań przeprowadzonych w ostatnich latach, dzięki czemu mogą być wykorzystane do poprawy funkcjonowania zarządzeń wynikających z ustaw o kulturze fizycznej, sporcie, turystyce i gospodarce hotelarsko-żywieniowej w warunkach globalizacji." (ze Wstępu)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13183.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Streszcz. ang. Spis treści także ang.
Bibliogr. s. 430-448. Indeks.
Książka jest przeznaczona dla wszystkich, którym bliska jest problematyka aktywności ruchowej osób niepełnosprawnych, zarówno w wymiarze rehabilitacyjnym, sportu dla wszystkich, jak i sportu na najwyższym poziomie. Przeznaczona jest dla studentów kierunku fizjoterapii i wychowania fizycznego, dla instruktorów i trenerów.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 11497.XIX.6 [Czytelnia B] (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 11498.XIX.6 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu, ISSN 1895-1546 ; nr 9)
"Autorzy artykułów w niniejszej monografii opisują różnorodne typy jakości usług turystycznych, rekreacyjnych i hotelarsko-żywieniowych w oparciu o piramidę potrzeb psychologicznych człowieka. Do czynników umożliwiających walidację jakości usług zaliczyli: komfort, wygodę i reaktywność, pewność, niezawodność, zgodność, relację, aprobatę i zrozumienie, poczucie wartości, uprzejmość i akceptację, rozwój i dbałość o sprawiedliwość społeczną, innowacje i uczenie się, opisy poziomu doznań i uznanie. Uzupełnieniem takiego pojmowania jakości jest kategoria jakości oczekiwanej i doświadczanej (rzeczywistej)." (z Wprowadzenia)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13289.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again