Sorting
Source
Books
(7)
Form of Work
Książki
(7)
Publikacje dydaktyczne
(3)
Publikacje naukowe
(2)
E-booki
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Status
available
(9)
only on-site
(5)
Branch
Biblioteka Główna. Magazyny
(5)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(4)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(5)
Author
Adamczyk-Zientara Małgorzata
(2)
Brytek-Matera Anna
(2)
Baum Karin
(1)
Bednarek Ilona
(1)
Biesalski Hans Konrad (1949- )
(1)
Biesalski U
(1)
Budzyńska-Jewtuch Izabela
(1)
Fürstenberg Ewa
(1)
Gajewska Danuta
(1)
Grimm Peter
(1)
Koolman Jan
(1)
Nowitzki-Grimm Susanne
(1)
Ozimek Irena
(1)
Rutkowski Andrzej (1953-2020)
(1)
Röhm Klaus-Heinrich
(1)
Smulikowska Stefania
(1)
Waigand-Brauner Melanie
(1)
Wilczok Tadeusz
(1)
Węglarz Ludmiła
(1)
Zając Adam
(1)
Świderska Mariola
(1)
Świątkowska Monika
(1)
Year
2020 - 2025
(2)
2010 - 2019
(3)
2000 - 2009
(2)
Time Period of Creation
2001-
(3)
Country
Poland
(7)
Language
Polish
(7)
Audience Group
Szkoły wyższe
(2)
Hodowcy drobiu
(1)
Poziom nauczania Szkoły wyższe
(1)
Subject
Dietetyka
(2)
ODŻYWIANIE
(2)
Odżywianie
(2)
Uczucia
(2)
Zaburzenia odżywiania
(2)
BIOCHEMIA
(1)
DIETETYCZNE ŚRODKI SPOŻYWCZE
(1)
Drób
(1)
ONTOGENEZA
(1)
Pasza
(1)
SPORT
(1)
TRENING SPORTOWY
(1)
ŻYWNOŚĆ
(1)
Żywienie zwierząt
(1)
Genre/Form
Podręcznik
(4)
PODRĘCZNIKI
(1)
Domain
Medycyna i zdrowie
(2)
Psychologia
(2)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Słowo kluczowe
składniki pokarmowe
(7)
żywienie
(4)
dieta
(3)
suplement diety
(3)
aktywność fizyczna
(2)
bulimia
(2)
choroby tarczycy
(2)
choroby układu krążenia
(2)
choroby układu pokarmowego
(2)
cukrzyca typu 2
(2)
dietoprofilaktyka
(2)
dietoterapia
(2)
edukacja żywieniowa
(2)
jadłowstręt psychiczny
(2)
nawyki żywieniowe
(2)
normy żywienia
(2)
nutrigenetyka
(2)
otyłość
(2)
poradnictwo dietetyczne
(2)
poradnictwo psychologiczne
(2)
prawo żywnościowe
(2)
profilaktyka chorób
(2)
promocja zdrowia
(2)
psychodietetyka
(2)
psychologia odchudzania
(2)
wysiłek fizyczny
(2)
zdrowie publiczne
(2)
aktywność ruchowa
(1)
aminokwasy
(1)
białka
(1)
biochemia
(1)
czynniki rozwoju
(1)
dodatki paszowe
(1)
enzymy
(1)
filogeneza
(1)
genetyka molekularna
(1)
hormony
(1)
komórka
(1)
lipidy
(1)
medycyna żywienia
(1)
metabolizm
(1)
morfologia
(1)
ontogeneza
(1)
organizm człowieka
(1)
peptydy
(1)
postawa ciała
(1)
rozwój człowieka
(1)
rozwój prenatalny
(1)
somatotyp
(1)
sport wyczynowy
(1)
sportowcy
(1)
tkanka
(1)
trening sportowy
(1)
układ endokrynny
(1)
układ immunologiczny
(1)
układ krwionośny
(1)
układ nerwowy
(1)
układ oddechowy
(1)
układ pokarmowy
(1)
układ płciowy
(1)
układ ruchu
(1)
układ wydalniczy
(1)
wiek rozwojowy
(1)
węglowodany
(1)
zalecenia żywieniowe
(1)
zdrowie
(1)
żywienie drobiu
(1)
7 results Filter
Book
In basket
Na s. red. ISBN oryg.
Bibliogr. s. 383-384. Indeks.
Nauka o żywieniu człowieka jest dziedziną interdyscyplinarną, ścisle związaną z chemią, biochemią, fizjologią, anatomią i ekotrofologią. Podręczny atlas żywienia obejmuje w formie zwięzłej, ale kompletnej i przejrzystej całość, według dzisiejszego stanu wiedzy, nauki dotyczącej podstaw wiedzy o żywieniu człowieka. Tekst ilustrują liczne tabele i wykresy.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13470.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Wydanie 4. pt.: Zalecenia żywieniowe i wartość pokarmowa pasz : Normy Żywienia Drobiu : praca zbiorowa
Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych na stronach 136-143.
Książka “Zalecenia żywieniowe i wartość pokarmowa pasz dla drobiu” to kompendium wiedzy na temat żywienia różnych gatunków drobiu. Polecana jest szczególnie pracownikom naukowym i studentom wydziałów: zootechnicznych, biologii i hodowli zwierząt, weterynaryjnych i rolniczych, pracownikom służb doradczych, producentom pasz i hodowcom drobiu.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 19635.XVII.6.1 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 19634.XVII.6.1 [Czytelnia C] (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. 13803 [Magazyn 2] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 432. Indeks.
Książka stanowi cenne źródło wiadomości z zakresu biochemii. Przedstawione zagadnienia podane są w bardzo przystępny sposób, zilustrowane 215. barwnymi schematami, w których nie tylko zawarte treści, lecz także zróżnicowane kolory ułatwiają szybkie poznanie i przyswojenie biochemicznych szlaków przemian. Omówiono fizykochemiczne podstawy biochemii, z uwzględnieniem metod stosowanych w nowoczesnej biochemii, genetykę molekularną, biochemiczne podstawy fizjologii tkanek, mechanizmy działania hormonów oraz sposoby przekazywania sygnałów w komórce. Książka na pewno ułatwi studentom medycyny i nauk przyrodniczych rozszerzenie i utrwalenie zdobytych wiadomości.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.4455 [Magazyn 1], P.4456 [Magazyn 1] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 4892.XVIII.9 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 4891.XVIII.9 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. przy rozdz.
Niezwykle intensywne przemiany kulturowe i społeczne, a w konsekwencji przemiany w obyczajach i zachowaniach dzieci oraz młodzieży można lepiej zrozumieć, gdy wszechstronnie pozna się człowieka, także z punktu widzenia biologicznego. Studenci kierunków pedagogicznych w toku studiów poznają wiedzę z zakresu rozwoju i wychowania człowieka. Niniejszy podręcznik omawia ogólne zagadnienia rozwoju biologicznego człowieka oraz przedstawia całokształt przemian, jakim współcześnie podlegają ludzie.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.7816 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.7815.III.2 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 8831.III.2 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Piśmiennictwo przy rozdziałach. Indeks.
Psychodietetyka to pierwszy w Polsce podręcznik zawierający wiedzę z zakresu żywienia człowieka, dietoprofilaktyki i dietoterapii, stylów jedzenia oraz podstaw prawa żywnościowego. Jest to kompleksowe kompendium z zakresu dietetyki, psychologii, medycyny i nauk o zdrowiu a także kultury fizycznej. Zawarte w nim zostały między innymi: Najnowsze wyniki badań dotyczące interakcji między lekami a żywnością, Relacja pomiędzy jedzeniem a emocjami. Metody leczenia otyłości. Metody i techniki pracy z osobami przejawiającymi różny poziom aktywności fizycznej, a także doświadczającymi trudności w kontrolowaniu jedzenia lub zmianie zachowań i nawyków żywieniowych.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.17962 [Magazyn 1], P.17963 [Magazyn 1] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 19482.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 19481.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
E-book
Book
In basket
Psychodietetyka / redakcja naukowa Anna Brytek-Matera ; [autorzy: Małgorzata Adamczyk-Zientara i 32 innych]. - eBook został przygotowany na podstawie wydania papierowego z 2020r. (wyd. I). - Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie, 2020. - XVIII, [2], 566 stron : ilustracje ; 24 cm.
Do udostępniania na czytniku e-book.
Piśmiennictwo przy rozdziałach. Indeks.
Psychodietetyka to pierwszy w Polsce podręcznik zawierający wiedzę z zakresu żywienia człowieka, dietoprofilaktyki i dietoterapii, stylów jedzenia oraz podstaw prawa żywnościowego. Jest to kompleksowe kompendium z zakresu dietetyki, psychologii, medycyny i nauk o zdrowiu a także kultury fizycznej. Zawarte w nim zostały między innymi: Najnowsze wyniki badań dotyczące interakcji między lekami a żywnością, Relacja pomiędzy jedzeniem a emocjami. Metody leczenia otyłości. Metody i techniki pracy z osobami przejawiającymi różny poziom aktywności fizycznej, a także doświadczającymi trudności w kontrolowaniu jedzenia lub zmianie zachowań i nawyków żywieniowych.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. E.124.XVIII.10 [Magazyn 1] (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again