Sorting
Source
Books
(1)
Form of Work
Książki
(1)
Status
available
(1)
only on-site
(1)
Branch
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(1)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(1)
Author
Leszczyński Krzysztof
(1)
Mitek Marta
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Subject
Białka
(1)
Gastronomia
(1)
Margaryna
(1)
Mąka
(1)
Napoje
(1)
Oleje roślinne
(1)
Owoce
(1)
Pieczywo
(1)
Pomidory
(1)
Rośliny
(1)
Technologia żywności
(1)
Warzywa
(1)
Wino
(1)
Zboże
(1)
Żelatyna
(1)
Żywność
(1)
Genre/Form
Podręcznik
(1)
Domain
Inżynieria i technika
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Słowo kluczowe
fermentowane napoje winiarskie
(1)
kasze
(1)
koncentraty spożywcze
(1)
konserwy owocowe
(1)
konserwy warzywne
(1)
majonezy
(1)
makarony
(1)
margaryny
(1)
mąki
(1)
oleje jadalne
(1)
pieczywo
(1)
preparaty białkowe
(1)
produkty owocowe
(1)
produkty pomidorowe
(1)
produkty słodzone
(1)
produkty warzywne
(1)
półprodukty owocowe
(1)
półprodukty warzywne
(1)
soki
(1)
surowce oleiste
(1)
tłuszcze modyfikowane
(1)
1 result Filter
Book
In basket
Bibliogr. przy rozdz.
W podręczniku opisano procesy technologiczne przetwórstwa wybranych surowców pochodzenia roślinnego. Zamieszczone blokowe schematy technologiczne pozwalają na prześledzenie kolejności operacji jednostkowych i roli, jaką pełnią w procesie przetwarzania i utrwalania żywności. Różnorodność gatunków i odmian surowców roślinnych oraz kierunków ich przetwarzania powoduje, że opisywane w podręczniku procesy technologiczne muszą być indywidualnie dostosowane do surowca. Wpływ na to ma także m.in. sezonowość podaży tych surowców w skali roku, znaczne zróżnicowanie cech technologicznych wynikające z rozproszenia terytorialnego upraw oraz dużej liczby producentów rolnych. W podręczniku opisano również zagadnienia związane z metodologią oceny parametrów jakości oraz bezpieczeństwa żywności pochodzenia roślinnego oraz ocenę towaroznawczą surowców i produktów gotowych. Wskazano również na znaczenie aspektów żywieniowych w procesie przetwarzania surowców i produkcji żywności.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 19011.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 19010.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again