Sorting
Source
Books
(190)
Form of Work
Książki
(189)
Publikacje naukowe
(18)
Publikacje fachowe
(7)
Publikacje dydaktyczne
(5)
E-booki
(1)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Status
only on-site
(161)
available
(145)
unavailable
(6)
unknown
(4)
Branch
Biblioteka Główna. Magazyny
(68)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(85)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(163)
Author
Walden-Gałuszko Krystyna de (1935- )
(5)
Panek Tomasz (1953- )
(4)
Bergier Józef (1952- )
(3)
Bukowska-Piestrzyńska Agnieszka
(3)
Ciałkowska-Rysz Aleksandra
(3)
Rogoziński Kazimierz
(3)
Binkowska-Bury Monika
(2)
Bombol Małgorzata
(2)
Bugdol Marek
(2)
Czapiński Janusz (1951- )
(2)
Dybińska Ewa (1951- )
(2)
Dziechciaż Małgorzata
(2)
Ehrlich Andrzej
(2)
Głowacka Maria Danuta
(2)
Maciąg Justyna
(2)
Mojs Ewa
(2)
Nowak-Starz Grażyna
(2)
Rudawska Iga
(2)
Setkowicz Malwina
(2)
Spisacka Stanisława
(2)
Steuden Stanisława (1950- )
(2)
Stępniewski Jan
(2)
Szuman-Dobska Monika
(2)
Talarska Dorota
(2)
Tatarczuk Józef (1941- )
(2)
Tuszyńska-Bogucka Violetta
(2)
Wieczorkowska-Tobis Katarzyna
(2)
Wolicki Marian (1941-2017)
(2)
Zahradniczek Kazimiera
(2)
Zarzycka Danuta
(2)
Ślusarska Barbara
(2)
Żyta Agnieszka
(2)
Adamowicz Mieczysław (1939- )
(1)
Antonowicz Alicja (organizacja i zarządzanie)
(1)
Baczyński Jerzy (1950- )
(1)
Badyda Artur
(1)
Baj-Korpak Joanna (1980- )
(1)
Bakalár Peter
(1)
Bandoła Katarzyna
(1)
Bartkowiak Grażyna Barbara (1951- )
(1)
Batorski Dominik
(1)
Benz Cynthia
(1)
Bera Ryszard
(1)
Berbeka Jadwiga
(1)
Bergier Józef
(1)
Biernacki Marek (ekonomia)
(1)
Binnebesel Józef (1967- )
(1)
Bisaga Anna
(1)
Bodys-Cupak Iwona
(1)
Bogucki Jacek
(1)
Boguszewicz-Kreft Monika
(1)
Bohdan Zbigniew
(1)
Borkowska Anna
(1)
Borowiec Anna
(1)
Borusiak Barbara
(1)
Borys Tadeusz (1945- )
(1)
Britková Mirianna
(1)
Brzezińska Małgorzata
(1)
Brzostek-Kasprzak Bożena
(1)
Brzozowski Tomasz
(1)
Budziński Waldemar
(1)
Buková Alena
(1)
Campbell Laine
(1)
Cebulak Marta
(1)
Chmielewska Anna (medycyna)
(1)
Chochół Andrzej (1954- )
(1)
Ciechomski Wiesław
(1)
Cisek Sabina
(1)
Ciszowski Krzysztof
(1)
Cydejko Ewdokia
(1)
Czaja Ewa
(1)
Czarnobilska Ewa
(1)
Czerw Aleksandra
(1)
Czubała Anna (1943- )
(1)
Czupryna Antoni
(1)
Czupryniak Leszek (nauki medyczne)
(1)
Czyżewski Bazyli
(1)
Dacko-Pikiewicz Zdzisława
(1)
Damps-Konstańska Iwona
(1)
Dankowska Anna
(1)
Daszykowska Jadwiga
(1)
Deluga Włodzimierz
(1)
Detyna Beata
(1)
Detyna Jerzy
(1)
Dietl Jerzy (1927- )
(1)
Dobska Monika
(1)
Dobski Paweł
(1)
Domańska-Szaruga Beata
(1)
Doroszewicz Stefan
(1)
Duda Henryk (1961- )
(1)
Dudak Anna
(1)
Dulińska-Stanek Ewa
(1)
Dyczkowska Joanna (rachunkowość)
(1)
Dąbrowski Rafał
(1)
Elst Gilles Ver
(1)
Flick Uwe (1956- )
(1)
Freeman R. Edward (1951- )
(1)
Frydrysiak Adrianna
(1)
Galicki Jan
(1)
Gawrońska Magdalena
(1)
Year
2020 - 2025
(17)
2010 - 2019
(119)
2000 - 2009
(51)
1990 - 1999
(3)
Time Period of Creation
2001-
(29)
Country
Poland
(189)
No place, unknown, or undetermined
(1)
Language
Polish
(182)
English
(9)
Audience Group
Szkoły wyższe
(5)
Lekarze
(3)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(3)
Fizjoterapeuci
(1)
Geriatrzy
(1)
Menedżerowie
(1)
Pracownicy służby zdrowia
(1)
Psycholodzy
(1)
Szkoły branżowe I stopnia
(1)
Technikum
(1)
Subject
JAKOŚĆ ŻYCIA
(25)
SŁUŻBA ZDROWIA
(18)
ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ
(17)
LUDZIE STARZY
(16)
Jakość życia
(14)
ZDROWIE PUBLICZNE
(13)
PIELĘGNIARSTWO
(10)
HIGIENA
(9)
JAKOŚĆ PRODUKTU
(8)
NIEPEŁNOSPRAWNI
(6)
USŁUGI
(6)
INNOWACJE
(5)
KONSUMENCI (ekon.)
(5)
KULTURA FIZYCZNA
(5)
SZKOLNICTWO WYŻSZE
(5)
Służba zdrowia
(5)
ZARZĄDZANIE
(5)
CHORZY
(4)
PROMOCJA ZDROWIA
(4)
PRZEDSIĘBIORSTWO
(4)
TURYSTYKA
(4)
CHOROBY
(3)
KADRY
(3)
NAUCZANIE
(3)
NIERÓWNOŚCI SPOŁECZNE
(3)
STARZENIE SIĘ
(3)
Zdrowie publiczne
(3)
ADAPTACJA SPOŁECZNA
(2)
Ból przewlekły
(2)
CERTYFIKACJA ZGODNOŚCI
(2)
Choroby ludzi
(2)
Chorzy
(2)
EDUKACJA ZDROWOTNA
(2)
EKOROZWÓJ
(2)
Edukacja prozdrowotna
(2)
GERIATRIA
(2)
GOSPODARKA
(2)
GOSPODARSTWO DOMOWE
(2)
Jakość usług
(2)
Jakość żywności
(2)
KAPITAŁ SPOŁECZNY
(2)
MATERIAŁY KONFERENCYJNE
(2)
MEDYCYNA SPOŁECZNA
(2)
Marketing
(2)
Medycyna paliatywna
(2)
NIEPEŁNOSPRAWNI UMYSŁOWO
(2)
OCHRONA ŚRODOWISKA
(2)
ODPOCZYNEK
(2)
Osoby w wieku starszym
(2)
OŚWIATA DOROSŁYCH
(2)
POŁOŻNICTWO
(2)
PRODUKCJA
(2)
PRZEDSIĘBIORSTWA MAŁE i ŚREDNIE
(2)
Pielęgniarstwo
(2)
Rehabilitacja medyczna
(2)
Rodzina
(2)
STAROŚĆ
(2)
STATYSTYKA GOSPODARCZA
(2)
SZPITALE
(2)
WSPARCIE SPOŁECZNE
(2)
WYCHOWANIE
(2)
Zarządzanie jakością
(2)
ŚRODOWISKO CZŁOWIEKA
(2)
Żywność
(2)
ANTROPOLOGIA SPOŁECZNA
(1)
Aktywność turystyczna
(1)
Awans zawodowy
(1)
BEZPIECZEŃSTWO PRODUKTU
(1)
BIBLIOTEKI AKADEMICKIE
(1)
BIBLIOTEKI NAUKOWE
(1)
BOGACTWO
(1)
Bazy danych
(1)
Bezpieczeństwo pacjenta
(1)
Bezpieczeństwo publiczne
(1)
Bezpieczeństwo ruchu drogowego
(1)
Bezpieczeństwo żywności
(1)
Biblioteki
(1)
CHIRURGIA
(1)
CHORZY PRZEWLEKLE
(1)
CHORZY po UDARZE MÓZGU
(1)
CHORZY w RODZINIE
(1)
CHORZY z ZESPOŁEM DOWNA
(1)
CONTROLLING
(1)
COVID-19
(1)
CUKRZYCA
(1)
CZAS WOLNY od PRACY
(1)
Choroby
(1)
Choroby cywilizacyjne
(1)
Chorzy na nowotwory
(1)
Chorzy w stanach terminalnych
(1)
Chłopi
(1)
Cierpienie
(1)
DEKLARACJA BOLOŃSKA (1999)
(1)
DZIECKO NIEPEŁNOSPRAWNE UMYSŁOWO
(1)
Decyzje
(1)
Depresja psychiczna
(1)
Diagnostyka
(1)
Diagnostyka laboratoryjna (medycyna)
(1)
Duchowieństwo katolickie
(1)
Duchowość katolicka
(1)
Subject: time
2001-0
(20)
2001-
(15)
1989-
(8)
1901-2000
(4)
1945-1989
(3)
1989-2000
(3)
1918-1939
(1)
1939-1945
(1)
Subject: place
Polska
(7)
POLSKA
(2)
EUROPA
(1)
WARSZAWA
(1)
ŁÓDŹ (woj. łódzkie)
(1)
Genre/Form
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(18)
Podręcznik
(11)
Praca zbiorowa
(11)
Opracowanie
(8)
PODRĘCZNIKI
(8)
MATERIAŁY KONFERENCYJNE
(5)
Monografia
(3)
PORADNIKI
(3)
DANE STATYSTYCZNE
(2)
Materiały pomocnicze
(2)
Poradnik
(2)
Czasopisma społeczno-kulturalne polskie
(1)
KSIĘGI PAMIĄTKOWE
(1)
MATERIAŁY POMOCNICZE dla SZKÓŁ WYŻSZYCH
(1)
Materiały konferencyjne
(1)
Poradniki
(1)
Rozprawa doktorska
(1)
Wywiad rzeka
(1)
Domain
Medycyna i zdrowie
(17)
Socjologia i społeczeństwo
(9)
Edukacja i pedagogika
(5)
Zarządzanie i marketing
(5)
Psychologia
(3)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(2)
Rolnictwo i leśnictwo
(2)
Transport i logistyka
(2)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(1)
Historia
(1)
Informatyka i technologie informacyjne
(1)
Inżynieria i technika
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(1)
Religia i duchowość
(1)
Słowo kluczowe
jakość życia
(95)
jakość
(33)
jakość usług
(24)
zarządzanie jakością
(21)
zarządzanie
(18)
służba zdrowia
(15)
jakość opieki
(14)
ludzie starzy
(14)
zdrowie publiczne
(12)
choroba
(11)
zdrowie
(11)
depresja
(10)
marketing
(10)
starość
(10)
usługi medyczne
(10)
jakość kształcenia
(9)
jakość produktu
(9)
opieka paliatywna
(9)
pielęgniarstwo
(9)
aktywność fizyczna
(8)
edukacja zdrowotna
(8)
opieka pielęgniarska
(8)
szkolnictwo wyższe
(8)
udar mózgu
(8)
zarządzanie zasobami ludzkimi
(8)
cukrzyca
(7)
dobrostan
(7)
komunikacja
(7)
nadciśnienie tętnicze
(7)
otyłość
(7)
praca
(7)
rehabilitacja
(7)
rodzina
(7)
starzenie się
(7)
turystyka
(7)
zarządzanie personelem
(7)
etyka
(6)
finansowanie
(6)
konsument
(6)
niepełnosprawni
(6)
niepełnosprawność
(6)
pacjenci
(6)
system opieki zdrowotnej
(6)
zakład opieki zdrowotnej
(6)
ISO 9000
(5)
Polska
(5)
TQM
(5)
ból
(5)
czas wolny
(5)
dystrybucja
(5)
edukacja
(5)
finanse
(5)
geriatria
(5)
higiena
(5)
jakość żywności
(5)
kultura fizyczna
(5)
organizacja
(5)
padaczka
(5)
starzenie się społeczeństwa
(5)
stres
(5)
styl życia
(5)
wypalenie zawodowe
(5)
farmakoterapia
(4)
innowacje
(4)
nietrzymanie moczu
(4)
nowotwór
(4)
odleżyny
(4)
opieka zdrowotna
(4)
otępienie
(4)
promocja zdrowia
(4)
przywództwo
(4)
rynek pracy
(4)
sport
(4)
sprawność fizyczna
(4)
strategia
(4)
ubóstwo
(4)
wsparcie społeczne
(4)
zaburzenia psychiczne
(4)
zarządzanie ryzykiem
(4)
żywność
(4)
akredytacja
(3)
aktywność ruchowa
(3)
aktywność zawodowa
(3)
anoreksja
(3)
bezpieczeństwo żywnościowe
(3)
ból przewlekły
(3)
choroba Parkinsona
(3)
demografia
(3)
dorosłość
(3)
ekonomika
(3)
filozofia
(3)
gospodarstwo domowe
(3)
hemodializa
(3)
historia
(3)
innowacyjność przedsiębiorstw
(3)
jakość pracy
(3)
kapitał społeczny
(3)
klaster
(3)
komunikacja marketingowa
(3)
konkurencyjność
(3)
190 results Filter
Book
In basket
Książka ta wyjaśnia dokładnie, co przedsiębiorstwo musi zrobić w poszczególnych działach, aby wdrożyć system jakości ISO 9000 oraz odnieść sukces w audycie certyfikacyjnym. Każde wymaganie- niezależnie od tego jak dwuznaczne lub kontrowersyjne- jest omówione. Znaleźć tu można setki rad i wskazówek, a także przykłady praktycznych rozwiązań. Znajdują się w niej także przykłady sytuacji auditowych, ilustrujących na co auditorzy patrzą, czego szukają, jakich technik auditowania używają oraz, jak się zachowują w specyficznych sytuacjach. Dzięki temu, że zostało wyraźnie sprecyzowane, co będzie, a co nie będzie zaakceptowane przez auditorów, książka ta staje się swego rodzaju modelem zgodności z ISO 9000.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.2522.IX.7 [Magazyn 1], 3745 [Magazyn 1] (2 egz.)
Book
In basket
Logistyka zyskuje coraz większe znaczenie we współczesnej gospodarce. W Polsce, podobnie jak w innych krajach, przedsiębiorstwa i instytucje potrzebują fachowców w tej dziedzinie. Celem książki jest dostarczenie aktualnych informacji z zakresu logistyki osobom studiującym i dokształcającym się. Autorzy starali się przekazać skomplikowaną wiedzę z zakresu logistyki w sposób możliwie najprostszy, charakteryzując najważniejsze obszary współczesnej logistyki. Szczegółowo omówili między innymi: współczesne kierunki rozwoju transportu, wpływ konteneryzacji i outsourcingu na sprawność usług transportowych, zasady zarządzania zapasami i wybrane modele sterowania poziomem zapasów, zadania magazynów we współczesnych sieciach logistycznych, rolę dystrybucji w prawidłowym funkcjonowaniu logistyki, wykorzystanie w logistyce automatycznej identyfikacji (systemy oparte na kodach kreskowych), klasyfikację i znaczenie przepływu informacji w organizacjach, charakterystykę jednostek niebiznesowych funkcjonujących w Polsce, znaczenie i sposoby przekazywania informacji w sądach, wpływ infrastruktury transportu zewnętrznego na rozwój miast i regionów.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.5131 [Magazyn 1], 6246 [Magazyn 2], P.5065.IX.9 [Magazyn 1] (3 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 6166.IX.9 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 6165.IX.9 [Czytelnia C] (1 egz.)
Book
In basket
(Studia i Monografie / Uniwersytet Opolski ISSN 1233-6408)
Książka składa się z pięciu rozdziałów, treść każdego z podrozdziałów może być przedmiotem bardziej szczegółowych opracowań, oddzielnej ksiązki. Wiedza, którą zgromadzono w tej pracy, jest w pełni wystarczająca z punktu widzenia praktyki działania. Książka ta bowiem powstała z myślą o pracownikach działów zapewnienia jakości, działów personalnych oraz przełożonych wszystkich szczebli zarządzania. Praca adresowana jest także do studentów kierunków: zarządzanie i marketing, ekonomia, socjologia i pedagogika pracy, którzy uczęszczają na zajęcia z przedmiotów: zarządzanie jakością, podstawy TQM, systemy zapewnienia jakości oraz metodyka pracy służb pracowniczych.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. P.4094.IX.7 [Czytelnia C] (1 egz.)
Book
In basket
(Materiały Dydaktyczne / Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, ISSN 1689-7412 ; 371)
Bibliografie, netografie, wykazy aktów prawnych i norm przy rozdziałach.
Publikacja zawiera materiały niezbędne do przeprowadzania ćwiczeń kształtujących umiejętności dokonywania oceny porównawczej jakości wybranych produktów żywnościowych: przetworów zbożowych, pieczywa, tłuszczów jadalnych, przetworów owocowych i warzywnych, cukru, wyrobów cukierniczych, miodu, mleka i mlecznych napojów fermentowanych, kawy, piwa, przetworów mięsnych i rybnych.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.18825.XVIII.10 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 23634.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 23633.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Najbardziej ogólnie JAKOŚĆ to stopień stawianych wymagań. Mamy z nią do czynienia wszędzie wokół. jakość życia, produktu, usługi musimy jakoś ją wyrazić, ocenić by móc zdążyć do tej poprawy. W tej monografii rozpatruje się szczegółowo pięć podstawowych kamieni milowych rozwoju wiedzy o jakości.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.7771.IX.7 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 8775.IX.7 [Czytelnia C] (1 egz.)
Book
In basket
Zarządzanie marketingiem usług / Jolanta Mazur. - Warszawa : "Difin", 2002. - 244 s. : rys., tab. ; 23 cm.
Autorka przedstawia najważniejsze zagadnienia występujące w procesie planowania i realizowania aktywności marketingowej przez firmy oferujące usługi. Wyjaśnia w jaki sposób klienci postrzegają jakość świadczonych na ich rzecz usług, jakimi metodami można zidentyfikować ocenę jakości usługi, dokonywana przez klientów oraz jakie warunki musi spełnić dostawca, aby jakość usług satysfakcjonowała nabywcę, w tym jak tworzyć skuteczny plan marketingowy.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.7516 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 2305.IX.16.3 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 2306.IX.16.3 [Czytelnia C] (1 egz.)
Book
In basket
(Podręczniki i Skrypty / Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Jana Amosa Komeńskiego w Lesznie / red. Heliodor Muszyński ; nr 4)
Bibliogr. s. 156-157.
Niniejsze opracowanie stanowi syntetyczne ujęcie problematyki projektowania i zastosowania jej przy wdrożeniu systemów zarządzania jakością. Równolegle z przekazaną tu wiedzą teoretyczną wyodrębniono materiał służący praktycznemu "podejściu" do projektowania. Skrypt przeznaczony jest przede wszystkim dla studentów kierunku eksploatacja i diagnostyka maszyn studiów stacjonarnych i niestacjonarnych, którzy w programach nauczania mają przedmiot inżynieria jakości.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 7440.IX.7 [Czytelnia C] (1 egz.)
Book
In basket
(Metodologia / Wydawnictwo Naukowe PWN. Niezbędnik badacza)
Bibliogr. s. 199-204. Indeks.
Przystępnie napisany przewodnik po tym, na co zwrócić uwagę, gdy zabieramy się do projektowania badania jakościowego. Autor szczegółowo rozważa takie kwestie, jak właściwe sformułowanie pytania badawczego, wybór odpowiedniej strategii badawczej i metodologii, określenie ram analitycznych oraz źródeł danych. Rozważa również problemy etyki badacza oraz jakości danych w odniesieniu do poszczególnych metod zbierania i interpretacji materiałów empirycznych.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.9175.V.9 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 10859.V.9 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Transport jako obszar poznania nauk o zarządzaniu i jakości / redakcja naukowa Tomasz Jałowiec, Marta Wincewicz-Bosy. - Wydanie pierwsze. - Warszawa : Difin, copyright 2025. - 292 strony : fotografia, ilustracje, mapy, wykresy ; 23 cm.
(LT logistyka/transport ; cz. 3)
Na stronie tytułowej i okładce: Transport logistyka.
Bibliografie, netografie, wykaz aktów prawnych, norm i orzecznictwo przy pracach.
Książka została przygotowana przez zespół autorski składający się z szesnastu ekspertów związanych zawodowo z polskim systemem transportowym. Profesjonalizm i bogate doświadczenie poszczególnych autorów zapewniły interdyscyplinarne ujęcie prezentowanych treści, które odnoszą się zarówno do cywilnych, jak i wojskowych wymiarów procesów transportowych. Przedstawione w poszczególnych częściach publikacji rozważania naukowe ukazują różne perspektywy funkcjonowania transportu w odniesieniu do obszaru poznania nauk o zarządzaniu i jakości.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Brak informacji o dostępności: sygn. 24395.IX.14 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Brak informacji o dostępności: sygn. 24394.IX.14 [Czytelnia C] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Oczekiwany przez środowisko nowoczesny podręcznik, w którym znalazły się aktualne wiadomości z zakresu pielęgniarskiej opieki paliatywnej. Publikacja, napisana przez najwybitniejszych teoretyków i praktyków tej dziedziny, przybliża takie zagadnienia, jak: leczenie bólu przewlekłego i przebijającego, leczenie owrzodzeń nowotworowych, przetok oraz innych objawów występujących u kresu życia, zagadnienia etyczne, psychospołeczne, duchowe, specyficzne dla opieki paliatywnej.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. F.834.XVIII.1.11 [Wypożyczalnia B], F.832.XVIII.1.11 [Wypożyczalnia B], F.835.XVIII.1.11 [Wypożyczalnia B], F.833.XVIII.1.11 [Wypożyczalnia B] (4 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 21861.XVIII.1.11 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
(Konkurencyjność Polskiej Gospodarki Żywnościowej w Warunkach Globalizacji i Integracji Europejskiej : program wieloletni 2011-2014 ; nr 59.)
Bibliogr., netogr. s. 153-[160].
Praca została zrealizowana w ramach zadania badawczego Rolnictwo zrównoważone a bezpieczna żywność i zdrowie w temacie Konkurencyjność rolnictwa zrównoważonego, bedącego częścią Programu Wieloletniego 2011-2014. Monografia powstała przy współpracy pracowników Instytutu Ekonomiki i Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - PIB z ekspertem z Instytutu Kardiologii w Warszawie, który podjął próbę oceny: (1) związku pomiedzy poziomem i strukturą spożycia żywności w Polsce a poziomem umieralności spowodowanej wybranymi grupami chorób, (2) związku między wybranymi poziomami klasycznych czynników a poziomem umieralności z powodu wybranych grup chorób, (3) związku miedzy wybranymi czynnikami ekologiczno-środowiskowymi a umieralnością oraz (4) wartości predykcyjnej wybranych składników jakości diety na ryzyko zgonu. [ze wstępu]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 14639.XVII.2 [Czytelnia C] (1 egz.)
Book
In basket
(Podręcznik akademicki / Wydawnictwa Akademickie i Profesjonalne)
Podręcznik niezwykle interesujący i nietypowy. Zawartość tematyczna jest niestandardowa: Autorki nie przedstawiają w swojej książce wielu popularnych obecnie ( a często przejściowych ) mód w zarządzaniu, koncentrując się na wątkach, które uznały za szczególnie znamienne, a stosunkowo mało znane w Polsce. Takiego przeglądu koncepcji na naszym rynku jeszcze nie było, co sprawia, że publikacja powinna znaleźć się na liście lektur tych wszystkich, którzy chcą lepiej poznać współczesne zarządzanie i jego kontekst.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. 10153.IX.1 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.8695.IX.1 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 10154.IX.1 [Czytelnia C] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 229-242.
Od współczesnych menedżerów działających w branży turystyki i rekreacji wymaga się. profesjonalnej wiedzy w zakresie nowoczesnych metod zarządzania pozwalających na zwiększenie konkurencyjności, zyskowności organizacji, poprawy satysfakcji pracowników i klientów. Celem opracowania jest dostarczenie wiedzy z zakresu metod, technik narzędzi zarządzania jakością przydatnych w pracy w organizacjach działających w obszarze turystyki i rekreacji. Mając na uwadze fakt, iż rynek usług w tym obszarze jest menedżera niezwykle zróżnicowany zarówno po stronie popytu, jak i podaży, w opracowaniu skupiono uwagę na przybliżeniu uniwersalnych zasad, metod, technik i narzędzi zarządzania jakością usług. Publikacja składa się z czterech rozdziałów, w których poruszono szeroki zakres problematyki zarządzania jakością w sektorze usług. Wskazano na specyfikę kształtowania jakości usługi turystycznej i rekreacyjnej z uwagi na ilość podmiotów biorących udział w łańcuchu kreowania wartości dla klienta. Omówiono przesłanki i proces rozwoju normalizacji oraz wymagania norm tj. ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, PN-N 18001:2004, HACCP oraz ISO 22000:2005. Przybliżono również problematykę integracji systemów zarządzania.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 11854.XX.3 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Książka Mario Raicha i Jana Klimka ma w dużym stopniu wymiar symboliczny. Napisali ją wspólnie Szwajcar i Polak. Ich praca miała swoje korzenie w doświadczeniach przedsiębiorczości szwajcarskiej, ale doświadczenia te zostały już poddane niezwykle interesującej i twórczej konfrontacji z realiami polskimi. Warsztaty przygotowane przez doświadczonych przedsiębiorców szwajcarskich dla ich młodszych kolegów, adeptów sztuki przedsiębiorczości, trafiły do Polski i stały się tutaj sposobem zdobywania wiedzy przez przedsiębiorców polskich. W rezultacie nie brak już w Polsce małych i średnich firm, które dla swego stylu działania wprowadziły szwajcarskie wzory.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. B.226.IX.2 [Czytelnia C] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 308-318.
Tematyka książki przedstawiona jest zgodnie z cyklem życia projektu. Autorka przedstawiła podstawową problematykę objętą programem Podyplomowych Studiów Zarządzania Projektami, Programami i Portfelami Przedsięwzięć1 prowadzonych przez Politechnikę Warszawską oraz programem przedmiotu Zarządzanie projektami prowadzonego w Politechnice Warszawskiej. Podobna tematyka jest również sprawdzana podczas różnych egzaminów certyfikacyjnych. Celem książki nie jest przedstawienie żadnej z istniejących metodyk. Omówiono przede wszystkim narzędzia i metody wykorzystywane podczas zarządzania projektami, w tym wiele przykładów i zadań, które powinny ułatwić Czytelnikowi zrozumienie wielu zagadnień.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.13666.IX.8 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 14679.IX.8 [Czytelnia C] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 297-302
Cyt. "Sukces na rynku w warunkach ostrej konkurencji o pozyskanie klientów może obecnie osiągnąć jedynie taka organizacja, która może zaoferować wyrób, lub usługę, które: a) odpowiadają potrzebom i spełniają najlepiej oczekiwania odbiorców, b) są zgodne z odpowiednimi normami, c) uwzględniają wymagania społeczne dotyczące między innymi ochrony środowiska, zdrowia i bezpieczeństwa odbiorców i oszczędności energii i materiałów, d) są dostępne po cenach konkurencyjnych, ale jednocześnie uwzględniających koszty na poziomie umożliwiającym osiągnięcie zysku. Osiągnięcie odpowiedniego poziomu jakości produkcji wymaga takiej organizacji przedsiębiorstwa, aby wszystkie elementy, które decydują o jakości wyrobu, czy świadczonej usługi były odpowiednio uporządkowane i nadzorowane w sposób ciągły.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.7160.IX.7 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 8035.IX.7 [Czytelnia C] (1 egz.)
Book
In basket
(Badania Ekonomiczne / Uniwersytet Warszawski. Wydział Nauk Ekonomicznych)
Bibliogr. s. 403-420.
Książka zainteresuje przede wszystkim kadrę kierowniczą ochrony zdrowia, studentów kierunków ekonomicznych i menedżerskich, słuchaczy podyplomowych studiów z zakresu organizacji i zarządzania w ochronie zdrowia oraz ekonomiki zdrowia, studentów wydziałów nauk o zdrowiu i wydziałów pielęgniarskich w akademiach medycznych, słuchaczy studiów doktoranckich oraz studiów w ramach MBA. Może ona również pełnić rolę dydaktyczną podczas szkoleń z zakresu ekonomiki zdrowia czy zarządzania w ochronie zdrowia.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.10068 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.10067.XVIII.13 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 11679.XVIII.13 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
E. 21
W ostatnim okresie na polskim rynku księgarskim pojawiło się wprawdzie wiele prac z zakresu zarządzania przedsiębiorstwem, ale dotyczyły one przede wszystkim działalności kierowniczej przedsiębiorstwa. Natomiast problemy działalności podstawowej oraz pomocniczej nie doczekały się dotychczas kompleksowego i nowoczesnego ujęcia. Nie oznacza to, że tematyka ta jest obca polskim o wycinkowym charakterze. W tym kontekście niniejsza publikacja, ujmująca całą złożoność zarządzania działalnością podstawową w aspekcie strategicznym wraz z elementami działalności kierowniczej i pomocniczej, stanowi cenną nowość dla polskiego czytelnika.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.2349.IX.9 [Magazyn 1], 2964 [Magazyn 2], P.2350 [Magazyn 1] (3 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 239-251.
Podręcznik przedstawia w możliwie zwięzłej formie problematykę związaną z charakterystyką zapewniania jakości w przemysłowych procesach realizacji. Głównym celem publikacji jest wykształcenie wśród studentów wiedzy i umiejętności w zakresie: podstawowych pojęć z zakresu kwalitologii, czyli nauki o jakości; istoty poszczególnych koncepcji zarządzania jakością; różnic klasycznego i komleksowego zarządzania jakością; międzynarodowych standartów jakości i systemów oceny zgodności; instrumentarium inzynierii jakości; inżynierii jakości produktu, procesu, pracy oraz organizacji.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 12797.IX.7 [Czytelnia C] (1 egz.)
Book
In basket
(Monografie / Akademia Podlaska, ISSN 0860-2719 ; nr 106)
Bibliogr. przy rozdz.
Zarządzanie jakością jest jednym z podstawowych elementów sukcesu firmy. W nowoczesnej organizacji, niezależnie od profilu prowadzonej działalności, staje się podstawą jej skutecznego funkcjonowania. W książce skoncentrowano się na mechanizmach dotyczących funkcjonowania systemów zarządzania w przedsiębiorstwie. Zawiera ona wiele aspektów praktycznych związanych z wdrażaniem i funkcjonowaniem systemów zarządzania jakością w przedsiębiorstwie.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 14264.IX.7 [Czytelnia C] (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again