Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje naukowe
(2)
Dostępność
dostępne
(1)
tylko na miejscu
(1)
nieokreślona
(1)
Placówka
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(1)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(2)
Autor
Dominik Piotr (technolog żywności)
(2)
Rok wydania
2020 - 2025
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
angielski
(1)
Temat
Kuchnia regionalna
(2)
Turystyka kulinarna
(2)
Dziedzictwo kulinarne
(1)
Gastronomia
(1)
Kształcenie
(1)
Rozwój zrównoważony
(1)
Gatunek
Praca zbiorowa
(2)
Materiały konferencyjne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Etnologia i antropologia kulturowa
(2)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(2)
Edukacja i pedagogika
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
Słowo kluczowe
kuchnia regionalna
(2)
turystyka kulinarna
(2)
edukacja
(1)
gastronomia
(1)
produkty regionalne
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
(Monografie / Akademia Finansów i Biznesu Vistula)
Materiały z konferencji naukowej pt.: Edukacyjna rola turystyki kulinarnej w rozwoju regionalnym, 22-23 października 2020 r., Warszawa.
Bibliografie, netografie przy referatach.
Przekazując Czytelnikom niniejsze opracowanie, autorzy wyrażają nadzieję, że poruszają istotną tematykę nie tylko z punktu widzenia turystyki czy nauki o kulinariach, ale również, a może przede wszystkim, kulturoznawstwa, socjologii, marketingu usług, a zwłaszcza edukacji. Opracowanie poświęcone jest edukacyjnej roli turystyki kulinarnej w rozwoju regionalnym. Wśród zawartych zagadnień znalazły się tematy poświęcone zarówno naukowemu wymiarowi turystyki kulinarnej i tematów jej pokrewnych, jak również sprawozdania z praktycznej realizacji projektów poświęconych edukacyjnym aspektom turystyki kulinarnej. z Przedmowy
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Brak informacji o dostępności: sygn. 23880.XX.1.2 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie / Akademia Finansów i Biznesu Vistula)
Bibliografie, netografie przy rozdziałach.
Monografia jest wynikiem wielowymiarowych badań i analiz prowadzonych w obszarze turystyki kulinarnej, gdzie starannie zgłębiamy, jak ta forma podróży może wspierać cele zrównoważonego rozwoju. Odkrywamy, że turystyka kulinarna to nie tylko eksploracja smaków i zapachów, ale także szansa na tworzenie społecznych, ekologicznych i ekonomicznych korzyści dla odwiedzanych miejsc.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 23944.XX.1.2 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 23943.XX.1.2 [Czytelnia B] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej