Sorting
Source
Books
(3)
Form of Work
Książki
(2)
Publikacje dydaktyczne
(2)
Publikacje naukowe
(2)
E-booki
(1)
Status
available
(4)
only on-site
(2)
Branch
Biblioteka Główna. Magazyny
(2)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(2)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(2)
Author
Bryła Paweł (ekonomista)
(1)
Czarny Elżbieta
(1)
Domański Tomasz (1953- )
(1)
Folfas Paweł
(1)
Zalega Tomasz
(1)
Year
2020 - 2025
(1)
2010 - 2019
(2)
Time Period of Creation
2001-
(2)
Country
Poland
(3)
Language
Polish
(3)
Audience Group
Szkoły wyższe
(2)
Subject
Mikroekonomia
(2)
ŻYWNOŚĆ
(1)
Subject: time
1989-
(1)
Genre/Form
Podręcznik
(2)
Domain
Gospodarka, ekonomia, finanse
(2)
Słowo kluczowe
konsument
(2)
producent
(2)
ekonomia
(1)
eksport
(1)
marketing
(1)
mikroekonomia
(1)
podaż
(1)
popyt
(1)
producent żywności
(1)
produkcja żywnościowa
(1)
przedsiębiorstwo
(1)
rynek
(1)
strategia rozwoju
(1)
żywność
(1)
3 results Filter
Book
In basket
Mikroekonomia / Elżbieta Czarny, Paweł Folfas. - Wydanie I. - Warszawa : Oficyna Wydawnicza SGH, 2021. - 403 strony : wykresy ; 24 cm.
Bibliografia na stronach 401-403.
Ta książka jest przeznaczona dla studiujących ekonomię. Może być lekturą podstawową do studiowania mikroekonomii na poziomie średnim. Jej najbardziej zaawansowane formalnie i merytorycznie fragmenty mogą też być wykorzystywane na kursach mikroekonomii zaawansowanej oraz na studiach doktoranckich. Zapoznając się z tą publikacją, warto pamiętać, że w mikroekonomii nie wyjaśnia się wszystkich zagadnień związanych z działaniami pojedynczych podmiotów gospodarczych, lecz przedstawia raczej ich uproszczoną wizję.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.18235.VIII.2 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 20288.VIII.2 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 20287.VIII.2 [Czytelnia C] (1 egz.)
E-book
In basket
Do udostępniania na czytniku e-book.
Bibliografia na stronach 558-566.
„Proponowany podręcznik spełnia wszelkie naukowe i merytoryczne standardy, jakich wymagamy od książek. Autor wykazał się tu pełnym profesjonalizmem i kompetencją…”. prof. dr hab. Marek Garbicz (Szkoła Główna Handlowa) „…książka ma charakter podręcznika akademickiego z zakresu mikroekonomii, przeznaczonego dla studentów uniwersyteckich studiów ekonomicznych […] …nie odbiega od międzynarodowych standardów podręczników z zakresu ekonomii, zwłaszcza podręczników anglojęzycznych”. prof. dr hab. Marek Rekowski (Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. E.85.VIII.2 [Magazyn 1] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 225-228.
Książka obejmuje problematykę marketingu produktów żywnościowych ze szczególnym uwzględnieniem branż: mleczarskiej, przetwórstwa mięsa i owocowo-warzywnej. Autorzy skupili uwagę na: teoretycznych aspektach marketingu żywności, strategiach wykorzystania środków unijnych przez polskich producentów, zmianach w wymianie handlowej Polski po wejściu do UE, konkurencyjności polskich produktów żywnościowych na rynku europejskim, przykładach strategii producentów i dystrybutorów na polskim rynku.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.13401.IX.16 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 14384.IX.16 [Czytelnia C] (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again