Sorting
Source
Books
(4)
Form of Work
Publikacje dydaktyczne
(4)
Książki
(3)
E-booki
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Status
available
(4)
only on-site
(2)
Branch
Biblioteka Główna. Magazyny
(2)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(2)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(2)
Author
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(3)
Staroszczyk Hanna
(3)
Pawliczak Rafał (1968- )
(1)
Year
2020 - 2025
(1)
2010 - 2019
(3)
Time Period of Creation
2001-
(4)
Country
Poland
(4)
Language
Polish
(4)
Audience Group
Szkoły wyższe
(4)
Lekarze
(1)
Subject
Chemia
(3)
Żywność
(3)
Alergia
(1)
Alergologia
(1)
Diagnostyka medyczna
(1)
Genre/Form
Podręcznik
(4)
Domain
Chemia
(3)
Medycyna i zdrowie
(1)
Słowo kluczowe
alergeny
(4)
chemia
(3)
rodniki
(3)
suplement diety
(3)
toksyny
(3)
witaminy
(3)
żywność
(3)
astma
(1)
choroby alergiczne
(1)
diagnostyka molekularna
(1)
4 results Filter
Book
In basket
Alergologia : kompendium / pod redakcją Rafała Pawliczaka. - Wydanie 2. uaktualnione. - Poznań : Termedia Wydawnictwa Medyczne, 2018. - 356 stron : ilustracje, fotografie, mapy, wykresy ; 25 cm.
Bibliografia, netografia przy rozdziałach.
Wydanie II, zmienione i poprawione Kolejne wydanie podręcznika, uzupełnione o 9 całkowicie nowych rozdziałów dotyczących m.in.: epidemiologii chorób alergicznych, przewlekłej obturacyjnej choroby płuc, alergii zawodowych, praktycznej spirometrii, antybiotykoterapii w alergologii i pulmonologii. Jest to nowoczesny podręcznik, który zachował praktyczne zalety pierwszego wydania: zwięzłość, łatwość odszukania ważnych treści, niewielką objętość i czytelność.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 17780.XVIII.1.7 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 2 opisano: witaminy; rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze; nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego; alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności; toksyny surowców żywnościowych; dodatki do żywności i suplementy diety; analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.17282 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 17537.XVIII.9 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 17536.XVIII.9 [Czytelnia B] (1 egz.)
E-book
In basket
Chemia żywności : praca zbiorowa. 2, Biologiczne właściwości składników żywności / pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego, Hanny Staroszczyk. - eBook został przygotowany na podstawie wydania papierowego z 2017 r., (wyd. I). - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2017. - XI, [3], 353 strony : ilustracje, wykresy ; 24 cm.
Do udostępniania na czytniku e-book.
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 2 opisano: witaminy; rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze; nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego; alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności; toksyny surowców żywnościowych; dodatki do żywności i suplementy diety; analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. E.34.XVIII.9 [Magazyn 1] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 2 opisano: witaminy; rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze; nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego; alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności; toksyny surowców żywnościowych; dodatki do żywności i suplementy diety; analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. F.157.XVIII.9 [Wypożyczalnia B], F.155.XVIII.9 [Wypożyczalnia B], F.158.XVIII.9 [Wypożyczalnia B], F.156.XVIII.9 [Wypożyczalnia B] (4 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again