Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(20)
IBUK Libra
(2)
Forma i typ
Książki
(19)
Publikacje fachowe
(11)
Publikacje naukowe
(4)
E-booki
(3)
Publikacje dydaktyczne
(3)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(25)
tylko na miejscu
(18)
wypożyczone
(2)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(11)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(16)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(18)
Autor
Barker Helen M
(2)
Chojnacki Cezary
(2)
Chojnacki Jan
(2)
Grzymisławski Marian (1947- )
(2)
Kłęk Stanisław
(2)
Małgorzewicz Sylwia
(2)
Payne Anne
(2)
Sobocki Jacek (1973- )
(2)
Włodarek Dariusz
(2)
Bawa Halilu Saeed
(1)
Ciszewska-Jędrasik Maria
(1)
Czapla Michał
(1)
Gabrowska Elżbieta
(1)
Gajewska Danuta
(1)
Gromadzka-Ostrowska Joanna
(1)
Grzymisławski Marian
(1)
Górecka Alina
(1)
Głąbska Dominika
(1)
Jankowski Michał (chirurg)
(1)
Jankowski Piotr (kardiolog)
(1)
Kaczmarczyk Piotr
(1)
Kozłowska Lucyna
(1)
Książyk Janusz Benedykt
(1)
Kunecki Marek
(1)
Kupiec Monika
(1)
Kłęk Stanisław (chirurg)
(1)
Lange Ewa
(1)
Lange Ewa Beata
(1)
Lichota Marek
(1)
Lubieniecki Klemens
(1)
Majewska Krystyna (medycyna)
(1)
Matysiak-Luśnia Katarzyna
(1)
Ostrowska Lucyna
(1)
Paluszkiewicz Piotr
(1)
Peckenpaugh Nancy J
(1)
Piętka Magdalena
(1)
Poniewierka Elżbieta
(1)
Spodaryk Mikołaj
(1)
Sumlet Magdalena
(1)
Szawłowski Andrzej Wiktor (1949- )
(1)
Szczepanek Kinga
(1)
Słodkowski Maciej
(1)
Tokarczyk Joanna
(1)
Urbanowicz Krystyna (medycyna)
(1)
Zmarzły Anna (medycyna)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(11)
2010 - 2019
(10)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(15)
Kraj wydania
Polska
(22)
Język
polski
(22)
Odbiorca
Lekarze
(9)
Dietetycy
(3)
Szkoły wyższe
(3)
Dietetycy i żywieniowcy
(2)
Onkolodzy
(2)
Chirurdzy onkolodzy
(1)
Chorzy
(1)
Osoby z niepełnosprawnością
(1)
Pracownicy służby zdrowia
(1)
Studenci
(1)
Zawody medyczne
(1)
Temat
Leczenie żywieniowe
(18)
Dietetyka
(8)
Żywienie pozajelitowe
(5)
Żywienie chorych
(4)
Nowotwór
(3)
Odżywianie
(3)
Składniki odżywcze
(3)
Żywienie dojelitowe
(3)
LECZENIE ŻYWIENIOWE
(2)
Prawo medyczne
(2)
CHORZY
(1)
Chirurgia
(1)
Choroby przewlekłe
(1)
Choroby serca
(1)
Choroby układu krążenia
(1)
Chorzy
(1)
DIETETYKA
(1)
Dzieci
(1)
Leczenie
(1)
Leczenie dietą
(1)
Leczenie szpitalne
(1)
Niedożywienie
(1)
Noworodek
(1)
ODŻYWIANIE
(1)
Onkologia
(1)
Postępowanie okołooperacyjne
(1)
Powikłania (medycyna)
(1)
Prawa pacjenta
(1)
Profilaktyka zdrowotna
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Podręcznik
(7)
Opracowanie
(3)
Praca zbiorowa
(3)
Poradnik
(2)
Standardy i procedury medyczne
(2)
Monografia
(1)
PODRĘCZNIKI
(1)
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(1)
Wytyczne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(17)
Słowo kluczowe
leczenie żywieniowe
(9)
żywienie pozajelitowe
(9)
żywienie
(8)
żywienie dojelitowe
(6)
cukrzyca
(4)
dietetyka
(4)
dietoterapia
(4)
opieka paliatywna
(4)
otyłość
(4)
witaminy
(3)
HIV
(2)
białka
(2)
choroby serca
(2)
choroby wątroby
(2)
dietetyka kliniczna
(2)
dietoprofilaktyka
(2)
diety
(2)
dom
(2)
niedożywienie
(2)
opieka długoterminowa
(2)
przewód pokarmowy
(2)
składniki mineralne
(2)
szpital
(2)
tłuszcze
(2)
udar mózgu
(2)
układ krążenia
(2)
układ pokarmowy
(2)
węglowodany
(2)
zdrowie psychiczne
(2)
żywienie dzieci
(2)
alergie
(1)
bezpieczeństwo żywności
(1)
choroby nerek i dróg moczowych
(1)
choroby nowotworowe
(1)
choroby przewodu pokarmowego
(1)
choroby układu krążenia
(1)
chorzy
(1)
dieta eliminacyjna
(1)
dyslipidemia
(1)
leczenie
(1)
leczenie dietetyczne
(1)
leki
(1)
nowotwory
(1)
nutraceutyki
(1)
odżywianie
(1)
organizm człowieka
(1)
powikłania
(1)
problem żywnieniowy
(1)
programowanie żywieniowe
(1)
sole mineralne
(1)
zaburzenia odżywiania
(1)
zapotrzebowanie energetyczne
(1)
zespół metaboliczny
(1)
żywienie doustne
(1)
żywienie kliniczne
(1)
żywienie kobiet ciężarnych
(1)
żywienie nastolatków
(1)
żywienie osób starszych
(1)
żywienie w chorobach
(1)
22 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Dietetyka i żywienie kliniczne / redaktor Anne Payne, Helen Barker. - Wydanie 1 polskie / redaktor Jan Chojnacki ; tłumaczenie z języka angielskiego Cezary Chojnacki i inni. - Wrocław : Elsevier Urban & Partner, 2013. - XII, 323 s. : il. ; 29 cm.
Prawidłowe żywienie chorych stanowi integralną część procesu leczenia. Nauka o optymalnym żywieniu jest dziedziną bardzo dynamicznie się rozwijającą, wraz ze zmieniającymi się tradycjami żywieniowymi, upodobaniami kulinarnymi, technologicznymi procesami przetwórstwa i jakościowymi zmianami produktów żywieniowych. Prowadzenie racjonalnej terapii wymaga więc kompleksowej i aktualnej wiedzy na temat fizjologii i patofizjologii procesu odżywiania, leczenia dietetycznego i żywieniowego w różnych zespołach chorobowych i zaburzeniach zdrowotnych. Tematyka poszczególnych rozdziałów Dietetyki i żywienia klinicznego obejmuje niemal wszystkie powyższe zagadnienia.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 16482.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 16481.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej