Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(75)
Forma i typ
Książki
(73)
Publikacje dydaktyczne
(12)
Publikacje naukowe
(8)
Publikacje informacyjne
(3)
E-booki
(2)
Publikacje fachowe
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(91)
tylko na miejscu
(65)
wypożyczone
(6)
nieokreślona
(2)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(40)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(50)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(66)
Filia Radzyń Podlaski. Wypożyczalnia
(4)
Filia Radzyń Podlaski. Czytelnia
(4)
Autor
Gawęcki Jan (1944- )
(8)
Kunachowicz Hanna
(7)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(7)
Staroszczyk Hanna
(6)
Iwanow Krystyna
(5)
Nadolna Irena
(5)
Przygoda Beata
(5)
Czarniecka-Skubina Ewa
(3)
Korczak Józef (1951- )
(3)
Roszkowski Wojciech
(3)
Biernat Jadwiga (1944- )
(2)
Ciborowska Helena (1944- )
(2)
Ciborowski Artur
(2)
Czapski Janusz (1946- )
(2)
Fiedurek Jan (1950- )
(2)
Grajeta Halina
(2)
Grzesińska Wiesława
(2)
Kondracki Stanisław
(2)
Kowalczyk Stanisław (1956- )
(2)
Kołożyn-Krajewska Danuta (1954- )
(2)
Przysławski Juliusz
(2)
Rosiak Elżbieta
(2)
Roszkowski Wojciech (1939- )
(2)
Rudnicka Anna (dietetyk)
(2)
Trafiałek Joanna
(2)
Zarzecka Krystyna (1956- )
(2)
Adamiec Janusz (chemik)
(1)
Badora Aleksandra
(1)
Bartnik Ewa
(1)
Baryłko-Pikielna Nina
(1)
Barłowska Joanna Bogusława
(1)
Bańkowska Katarzyna (ekonomia)
(1)
Borawska Maria H. (1949- )
(1)
Bryła Paweł (ekonomia)
(1)
Bryła Paweł (ekonomista)
(1)
Bułhak-Jachymczyk Barbara
(1)
Celińska-Löwenhoff Magdalena
(1)
Chłopicka Joanna
(1)
Domański Tomasz (1953- )
(1)
Drygas Mirosław
(1)
Drążek Oliwia
(1)
Dziuba Jerzy (1944-2014)
(1)
Dziuba Marta
(1)
Flaczyk Ewa Maria (1947- )
(1)
Gajda Robert
(1)
Gertig Henryk (1924- )
(1)
Golik Paweł
(1)
Golinowska Maria (1948-2015)
(1)
Goszczyński Wojciech (1983- )
(1)
Górecka Danuta (1956- )
(1)
Hamułka Jadwiga
(1)
Jarosz Mirosław
(1)
Jasik-Ślęzak Jolanta
(1)
Jaworska Danuta (nauki techniczne)
(1)
Jałosińska Małgorzata Alicja
(1)
Kajak-Siemaszko Katarzyna
(1)
Karczewski Jan Kazimierz
(1)
Karski Jerzy Bohdan (-2009)
(1)
Kawka Alicja (1946- )
(1)
Klimczyk Joanna
(1)
Klimkiewicz Emilia
(1)
Kmiecik Dominik
(1)
Kolanowski Wojciech
(1)
Konarzewska Małgorzata (technolog żywności)
(1)
Korzeniowska-Ginter Renata
(1)
Korzycka-Iwanow Małgorzata
(1)
Kostyra Henryk (1945-2017)
(1)
Kowal Krystyna
(1)
Kowalczuk Iwona (rolnictwo)
(1)
Kołodziejczyk Anna
(1)
Księżopolski Krzysztof Michał
(1)
Kud Krzysztof
(1)
Kwapich Edyta
(1)
Kędzior Zenon (1950- )
(1)
Latoch Agnieszka
(1)
Libudzisz Zdzisława
(1)
Litwińczuk Zygmunt (1950- )
(1)
Majewska Dorota (technolog żywności)
(1)
Markiewicz-Żukowska Renata
(1)
Matuszewska Irena
(1)
Mepham Ben (1940- )
(1)
Meredyk Kazimierz (1945- )
(1)
Michalak Marta
(1)
Mogiła-Lisowska Jolanta
(1)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(1)
Mucha-Szajek Ewa
(1)
Niemirowicz-Szczytt Katarzyna (1949- )
(1)
Nowak Dorota (nauki rolnicze)
(1)
Nurzyńska Iwona
(1)
Olędzka Regina
(1)
Pasek Anna (ekonomia)
(1)
Pawłowska Bożena (ekonomia)
(1)
Paśko Paweł
(1)
Piasecka-Kwiatkowska Dorota (1965- )
(1)
Pikul Jan (1949- )
(1)
Piotrowicz Jadwiga (farmacja)
(1)
Pitchford Paul
(1)
Pospiech Edward (1949- )
(1)
Przybylski Wiesław
(1)
Rutkowska Jarosława
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(10)
2010 - 2019
(45)
2000 - 2009
(19)
1990 - 1999
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(28)
Kraj wydania
Polska
(75)
Język
polski
(75)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(14)
Lekarze
(1)
Pracownicy naukowi
(1)
Prawnicy
(1)
Studenci
(1)
Technolodzy żywności
(1)
Temat
Żywność
(25)
Odżywianie
(11)
ODŻYWIANIE
(10)
ŻYWNOŚĆ
(10)
Chemia
(6)
Bezpieczeństwo żywności
(4)
Jakość żywności
(4)
ROLNICTWO
(4)
Zdrowe żywienie
(4)
Zdrowie publiczne
(4)
Biochemia
(3)
Dietetyka
(3)
Rolnictwo ekologiczne
(3)
Towaroznawstwo
(3)
Wartość odżywcza
(3)
DIETETYKA
(2)
GLOBALIZACJA
(2)
Gospodarka żywnościowa
(2)
Konsumenci (ekonomia)
(2)
Przemysł rolno-spożywczy
(2)
Składniki odżywcze
(2)
TABLICE i WZORY
(2)
Technologia żywności
(2)
AGROTURYSTYKA
(1)
BEZPIECZEŃSTWO EKONOMICZNE PAŃSTWA
(1)
BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCIOWE
(1)
BIOETYKA
(1)
BIOTECHNOLOGIA
(1)
Białko spożywcze
(1)
Bromatologia
(1)
Chemia analityczna
(1)
Dieta FODMAP
(1)
Drobnoustroje
(1)
DŁUGOWIECZNOŚĆ
(1)
EKOLOGIA
(1)
FIRMA (nazwa)
(1)
Fizjologia
(1)
GASTRONOMIA
(1)
Gastronomia
(1)
Gospodarstwo rolne
(1)
HIGIENA
(1)
HOTELARSTWO
(1)
Handel
(1)
Higiena
(1)
INTEGRACJA GOSPODARCZA
(1)
Interakcje leków
(1)
Jakość produktu
(1)
KONSUMENCI (ekon.)
(1)
KULTURA FIZYCZNA
(1)
Konserwacja żywności
(1)
Konsumpcja (ekonomia)
(1)
Konsumpcja zrównoważona
(1)
Kucharstwo
(1)
Leki
(1)
MEDYCYNA SPOŁECZNA
(1)
MIKROBIOLOGIA PRZEMYSŁOWA
(1)
Marketing
(1)
Mikrobiologia
(1)
Odzywianie
(1)
Organizmy transgeniczne
(1)
Organoleptyka
(1)
POLITYKA MIĘDZYNARODOWA
(1)
PRZEDSIĘBIORSTWO
(1)
Polityka publiczna
(1)
Prawo wspólnotowe europejskie
(1)
Prawo żywnościowe
(1)
Produkcja rolnicza
(1)
Produkcja żywności
(1)
Produkt regionalny
(1)
Produkty ekologiczne
(1)
Promocja zdrowia
(1)
Przepisy o żywności
(1)
ROLNICTWO EKOLOGICZNE
(1)
ROŚLINY
(1)
SPOŻYCIE
(1)
Skład chemiczny substancji
(1)
Sprzedawcy i sprzedawczynie
(1)
Substancje dodatkowe do żywności
(1)
Suplementy diety
(1)
Surowce roślinne
(1)
TURYSTYKA
(1)
TURYSTYKA KULINARNA
(1)
Toksykologia żywności
(1)
UNIA EUROPEJSKA
(1)
Układ pokarmowy
(1)
Wpływ na zdrowie
(1)
Wspólna Polityka Rolna UE
(1)
ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ
(1)
ZDROWIE PUBLICZNE
(1)
ZDROWIE ŚRODOWISKOWE
(1)
ZNAKI TOWAROWE
(1)
ZOOTECHNIKA
(1)
Zanieczyszczenia żywności
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Zespół jelita drażliwego (IBS)
(1)
ŚRODKI MASOWEGO PRZEKAZU
(1)
ŚRODOWISKO CZŁOWIEKA
(1)
ŻYWNOŚC
(1)
Żywienie chorych
(1)
Żywność ekologiczna
(1)
Temat: czas
2001-
(8)
1989-
(2)
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
2001-0
(1)
Temat: miejsce
Polska
(5)
Francja
(1)
Kraje Unii Europejskiej
(1)
Podlasie
(1)
Powiat poznański (woj. wielkopolskie)
(1)
Poznań (woj. wielkopolskie)
(1)
Gatunek
Podręcznik
(21)
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(5)
Opracowanie
(4)
Monografia
(3)
Raport z badań
(3)
Tablice i wzory
(3)
Podręczniki akademickie
(2)
WYDAWNICTWA POPULARNE
(2)
MATERIAŁY KONFERENCYJNE
(1)
Materiały pomocnicze
(1)
PODRĘCZNIKI
(1)
Podręczniki dla szkół zawodowych
(1)
Poradnik
(1)
TABLICE i WZORY
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(24)
Rolnictwo i leśnictwo
(13)
Chemia
(11)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(4)
Biologia
(2)
Kulinaria
(2)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(2)
Edukacja i pedagogika
(1)
Inżynieria i technika
(1)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
Słowo kluczowe
żywność
(56)
żywienie
(14)
składniki odżywcze
(13)
dieta
(12)
żywność modyfikowana genetycznie
(11)
wartość odżywcza
(9)
zdrowie
(9)
witaminy
(8)
białka
(7)
rolnictwo ekologiczne
(7)
żywność ekologiczna
(7)
chemia
(6)
otyłość
(6)
normy żywienia
(5)
odżywianie się
(5)
składniki mineralne
(5)
suplement diety
(5)
woda
(5)
dietetyka
(4)
epidemiologia
(4)
gastronomia
(4)
konsument
(4)
marketing
(4)
odżywianie
(4)
profilaktyka
(4)
rolnictwo
(4)
tłuszcze
(4)
węglowodany
(4)
alergeny
(3)
barwniki roślinne
(3)
bezpieczeństwo
(3)
bezpieczeństwo żywności
(3)
biotechnologia
(3)
bioterroryzm
(3)
choroby przewlekłe
(3)
hodowla zwierząt
(3)
leki
(3)
lipidy
(3)
mierniki zdrowotne
(3)
rodniki
(3)
sacharydy
(3)
toksyny
(3)
turystyka
(3)
zatrucie pokarmowe
(3)
żywność funkcjonalna
(3)
Polska
(2)
agroturystyka
(2)
aktywność fizyczna
(2)
bezpieczeństwo żywnościowe
(2)
białka pokarmowe
(2)
bromatologia
(2)
choroby układu krążenia
(2)
globalizacja
(2)
higiena
(2)
hodowla roślin
(2)
indeks glikemiczny
(2)
jakość żywności
(2)
konsumpcja
(2)
logistyka gospodarcza
(2)
migracje
(2)
nadciśnienie tętnicze
(2)
nadwaga
(2)
nawyki żywieniowe
(2)
organizm modyfikowany genetycznie
(2)
produkcja rolna
(2)
promocja zdrowia
(2)
przemiana materii
(2)
racjonalne żywienie
(2)
rekreacja
(2)
równowaga ekologiczna
(2)
wegetarianizm
(2)
zagrożenia zdrowia
(2)
zanieczyszczenie środowiska
(2)
zarządzanie jakością
(2)
zdrowie psychiczne
(2)
AIDS
(1)
FODMAP
(1)
Francja
(1)
GMO
(1)
Narodowy Program Zdrowia
(1)
Program Siedmiu Kroków
(1)
Unia Europejska
(1)
Wspólna Polityka Rolna
(1)
Yin-Yang
(1)
akulturacja
(1)
alkoholizm
(1)
analiza sensoryczna
(1)
badania
(1)
badanie sposobu żywienia
(1)
bezpieczeństwo ekonomiczne
(1)
bezpieczeństwo środowiskowe
(1)
bhp
(1)
bieda
(1)
biochemia
(1)
bioetyka
(1)
bogactwo
(1)
broń biologiczna
(1)
broń chemiczna
(1)
błonnik pokarmowy
(1)
cholesterol
(1)
75 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Książka zawiera omówienie funkcjonowania systemu rolnictwa ekologicznego, wyjaśnia jego logikę, wskazuje na powiązania z przyrodą, ochroną środowiska, bioróżnorodnością, zdrowiem konsumentów. Dążąc do zachowania zwięzłej formy ograniczono się do podania przykładów, odstępując od omawiania wielu szczegółów.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.7593 [Magazyn 1], P.7592 [Magazyn 1], 7874.XVII.5 [Magazyn 1], P.7594 [Magazyn 1] (4 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.7044.XVII.5 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 7873.XVII.5 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy pracach.
Książka jest poświęcona konsumentowi, zachowaniom konsumenckim i ich przestrzennym zróżnicowaniom. W części teoretycznej została poruszona m.in. problematyka akulturacji, zachowań seniorów jako nabywców, konsumentów usług turystycznych oraz uwarunkowań decyzji zakupowych klientów. Część empiryczna dotyczy głównie badania opinii konsumentów w odniesieniu do żywności modyfikowanej genetycznie, wpływu jakości produktu na decyzje zakupowe, zachowań konsumentów na terenach przygranicznych oraz analizy dochodu jako czynnika warunkującego konsumpcję gospodarstw domowych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 13841.IX.16.6 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zawiera streszcz. referatów z III Konferencji Naukowej, 24-25 czerwca 2014 r., Biała Podlaska.
Książka zawiera streszczenia referatów prezentowanych na III Konferencji Naukowej "Współczesne dylematy polskiego rolnictwa". Zakres tematyczny prezntowanych wystąpień jest bardzo szeroki i skupia się m.in. wokół problemów: rolnictwa, rolncitwa ekologicznego, zootechniki, produkcji rolnej, uprawy roli i roślin, funkcjonowania gospodarstw rolnych, agroturystyki.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.14061 [Magazyn 1], P.16397 [Magazyn 1], P.16401 [Magazyn 1], P.16402 [Magazyn 1], P.16396 [Magazyn 1], P.16407 [Magazyn 1], P.16403 [Magazyn 1], P.14060.XVII.5 [Magazyn 1], P.16411 [Magazyn 1], P.16410 [Magazyn 1], P.16409 [Magazyn 1], P.16406 [Magazyn 1], P.16398 [Magazyn 1], P.16405 [Magazyn 1], P.16395 [Magazyn 1], P.16408 [Magazyn 1], 14931.XVII.5 [Magazyn 1], P.16404 [Magazyn 1], P.16400 [Magazyn 1], P.16414 [Magazyn 1], P.16413 [Magazyn 1], P.16399 [Magazyn 1], P.16412 [Magazyn 1] (23 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.14059.XVII.5 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 14930.XVII.5 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy pracach.
Zebrane w książce tematy szeroko obejmują problematykę wsi. Poruszane zagadnienia dotyczą nie tylko technicznej strony funkcjonowania rolnictwa, czyli problemów związanych z efektywnością produkcji rolniczej, w tym produkcji zwierzęcej - ale także problemy społeczne i zdrowotne mieszkańców wsi, problemy przemian obszarów wiejskich i rozwoju obszarów przygranicznych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.16541 [Magazyn 1], P.16542 [Magazyn 1], P.16544 [Magazyn 1], P.16540 [Magazyn 1], P.16531 [Magazyn 1], P.16546 [Magazyn 1], P.16538 [Magazyn 1], P.16532 [Magazyn 1], P.16552 [Magazyn 1], P.16557 [Magazyn 1], P.16550 [Magazyn 1], P.16543 [Magazyn 1], P.16536 [Magazyn 1], P.16530 [Magazyn 1], P.14935 [Magazyn 1], P.16555 [Magazyn 1], P.16545 [Magazyn 1], P.16533 [Magazyn 1], P.16539 [Magazyn 1], P.16556 [Magazyn 1], P.16549 [Magazyn 1], P.16537 [Magazyn 1], P.16553 [Magazyn 1], P.16551 [Magazyn 1], P.16554 [Magazyn 1], P.16548 [Magazyn 1], P.16547 [Magazyn 1], P.16534 [Magazyn 1], P.16558 [Magazyn 1], 15763.XVII.5 [Magazyn 1], P.16535 [Magazyn 1], P.16559 [Magazyn 1] (32 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.14933.XVII.5 [Wypożyczalnia C], P.14934.XVII.5 [Wypożyczalnia C] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 15762.XVII.5 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy pracach.
Zebrane w książce tematy szeroko obejmują problematykę wsi. Poruszane zagadnienia dotyczą nie tylko technicznej strony funkcjonowania rolnictwa, czyli problemów związanych z efektywnością produkcji rolniczej, w tym produkcji zwierzęcej - ale także problemy społeczne i zdrowotne mieszkańców wsi, problemy przemian obszarów wiejskich i rozwoju obszarów przygranicznych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.16588 [Magazyn 1], P.16579 [Magazyn 1], P.16565 [Magazyn 1], P.16574 [Magazyn 1], P.16568 [Magazyn 1], P.14938 [Magazyn 1], P.16581 [Magazyn 1], P.16580 [Magazyn 1], P.16587 [Magazyn 1], P.16577 [Magazyn 1], P.16566 [Magazyn 1], P.16583 [Magazyn 1], P.16584 [Magazyn 1], 15765.XVII.5 [Magazyn 1], P.16576 [Magazyn 1], P.16570 [Magazyn 1], P.16586 [Magazyn 1], P.16563 [Magazyn 1], P.16578 [Magazyn 1], P.16561 [Magazyn 1], P.16589 [Magazyn 1], P.16560 [Magazyn 1], P.16585 [Magazyn 1], P.16567 [Magazyn 1], P.16564 [Magazyn 1], P.16562 [Magazyn 1], P.16569 [Magazyn 1], P.16575 [Magazyn 1], P.16572 [Magazyn 1], P.16573 [Magazyn 1], P.16582 [Magazyn 1], P.16571 [Magazyn 1] (32 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.14937.XVII.5 [Wypożyczalnia C], P.14936.XVII.5 [Wypożyczalnia C] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 15764.XVII.5 [Czytelnia C] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej