Sorting
Source
Books
(2)
Form of Work
Książki
(2)
Publikacje naukowe
(2)
Status
available
(1)
only on-site
(1)
unknown
(1)
Branch
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(1)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(2)
Author
Dominik Piotr (technolog żywności)
(2)
Year
2020 - 2025
(2)
Time Period of Creation
2001-
(2)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
English
(1)
Subject
Kuchnia regionalna
(2)
Turystyka kulinarna
(2)
Dziedzictwo kulinarne
(1)
Gastronomia
(1)
Kształcenie
(1)
Rozwój zrównoważony
(1)
Genre/Form
Praca zbiorowa
(2)
Materiały konferencyjne
(1)
Domain
Etnologia i antropologia kulturowa
(2)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(2)
Edukacja i pedagogika
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
Słowo kluczowe
kuchnia regionalna
(2)
turystyka kulinarna
(2)
edukacja
(1)
gastronomia
(1)
produkty regionalne
(1)
2 results Filter
Book
In basket
(Monografie / Akademia Finansów i Biznesu Vistula)
Materiały z konferencji naukowej pt.: Edukacyjna rola turystyki kulinarnej w rozwoju regionalnym, 22-23 października 2020 r., Warszawa.
Bibliografie, netografie przy referatach.
Przekazując Czytelnikom niniejsze opracowanie, autorzy wyrażają nadzieję, że poruszają istotną tematykę nie tylko z punktu widzenia turystyki czy nauki o kulinariach, ale również, a może przede wszystkim, kulturoznawstwa, socjologii, marketingu usług, a zwłaszcza edukacji. Opracowanie poświęcone jest edukacyjnej roli turystyki kulinarnej w rozwoju regionalnym. Wśród zawartych zagadnień znalazły się tematy poświęcone zarówno naukowemu wymiarowi turystyki kulinarnej i tematów jej pokrewnych, jak również sprawozdania z praktycznej realizacji projektów poświęconych edukacyjnym aspektom turystyki kulinarnej. z Przedmowy
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Brak informacji o dostępności: sygn. 23880.XX.1.2 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
(Monografie / Akademia Finansów i Biznesu Vistula)
Bibliografie, netografie przy rozdziałach.
Monografia jest wynikiem wielowymiarowych badań i analiz prowadzonych w obszarze turystyki kulinarnej, gdzie starannie zgłębiamy, jak ta forma podróży może wspierać cele zrównoważonego rozwoju. Odkrywamy, że turystyka kulinarna to nie tylko eksploracja smaków i zapachów, ale także szansa na tworzenie społecznych, ekologicznych i ekonomicznych korzyści dla odwiedzanych miejsc.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 23944.XX.1.2 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 23943.XX.1.2 [Czytelnia B] (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again