Sorting
Source
Books
(3)
Form of Work
Książki
(3)
Status
available
(3)
only on-site
(3)
Branch
Biblioteka Główna. Magazyny
(2)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(1)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(3)
Author
Adamicki Franciszek
(1)
Czerko Zbigniew
(1)
Grzebisz Witold
(1)
Hołubowicz-Kliza Grażyna
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(2)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(3)
Language
Polish
(3)
Subject
ROŚLINY
(1)
Warzywa
(1)
ZIEMNIAKI
(1)
Ziemniaki
(1)
Genre/Form
INSTRUKCJE
(1)
Podręczniki
(1)
Domain
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Słowo kluczowe
ziemniaki
(3)
agrotechnika
(1)
choroba
(1)
kukurydza
(1)
przechowalnictwo
(1)
rośliny okopowe
(1)
rośliny pastewne
(1)
rośliny przemysłowe
(1)
rzepak
(1)
technologia
(1)
transport
(1)
trwałe użytki zielone
(1)
uprawa
(1)
warzywa
(1)
zboże
(1)
zioła
(1)
3 results Filter
Book
In basket
(Instrukcja Upowszechnieniowa / Instytut Uprawy, Nawożenia i Gleboznawstwa, Puławy ; 205.)
Form of Work
Subject
Genre/Form
Słowo kluczowe
Bibliogr. s. 135-136.
Ziemniak jest przykładem gatunku rośliny uprawnej, którego skala uprawy i wielkość zbiorów w całej Europie, w tym również w Polsce, sukcesywnie maleje. Zmianie podlegają stosowane technologie uprawy ziemniaka. Obecnie ziemniak w krajach rozwijających się staje się tylko warzywem, natomiast w krajach rozwiniętych dla zmniejszającej się grupy producentów i skoncentrowanego przemysłu przetwórczego stanowi doskonały biznes. Książka zawiera informacje dotyczące przygotowania, uprawy i zabiegów niezbędnych przy pielęgnacji ziemniaka.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.15182 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 16262.XVII.5 [Czytelnia C] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliografia przy rozdziałach.
W książce zostały omówione zmiany fizjologiczne zachodzące po zbiorze, podstawowe czynniki agrotechniczne wpływające na jakość i trwałość przechowalniczą warzyw, optymalne warunki przechowania poszczególnych gatunków, stosowane powszechnie w praktyce dotychczasowe tradycyjne sposoby przechowywania warzyw oraz nowe technologie znajdujące coraz szersze zastosowanie w kraju. Ponadto przedstawiono szczegółowo technologię długotrwałego przechowywania i krótkotrwałego składowania najważniejszych gatunków warzyw. W książce zostały omówione również najnowsze osiągnięcia z zakresu pozbiorczej fizjologii i technologii przechowywania warzyw na podstawie własnych prac badawczych oraz wielu innych autorów.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 17567.XVII.6.2 [Czytelnia C] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliografia s. 477-488
Podręcznik przeznaczony jest dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych i policealnych kształcących w zawodzie technik rolnik. Ze względu na obszerny zakres materiału podręcznik został opracowany w trzech częściach. Część II obejmuje zagadnienia związane z hodowlą i nasiennictwem, nawożeniem oraz ochroną roślin uprawnych.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.8104 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.8105.XVII.6.2 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 9454.XVII.6.2 [Czytelnia C] (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again