Sorting
Source
Books
(2)
Form of Work
Książki
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Status
only on-site
(2)
available
(1)
Branch
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(1)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(2)
Author
Adamicki Franciszek
(1)
Chudzik Daniel
(1)
Czerko Zbigniew
(1)
Szymonik Andrzej (1952- )
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
Time Period of Creation
2001-
(2)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Audience Group
Szkoły wyższe
(1)
Subject
Gospodarka magazynowa
(1)
Logistyka gospodarcza
(1)
Warzywa
(1)
Ziemniaki
(1)
Subject: time
2001-
(1)
Genre/Form
Podręcznik
(1)
Podręczniki
(1)
Domain
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
Słowo kluczowe
przechowalnictwo
(2)
choroba
(1)
magazyn
(1)
system logistyczny
(1)
technologia
(1)
transport
(1)
warzywa
(1)
ziemniaki
(1)
2 results Filter
Book
In basket
Logistyka nowoczesnej gospodarki magazynowej / Andrzej Szymonik, Daniel Chudzik. - Warszawa : Difin, 2018. - 207 stron : ilustracje, wykresy ; 23 cm.
Bibliografia, netografia na stronach 188-194.
Książka prezentuje najważniejsze elementy wiedzy gospodarki magazynowej, przydatne zarówno dla słuchaczy wyższych szkół o profilu ekonomicznym i politechnicznym, jak również kadry zarządzającej oraz pracowników firm funkcjonujących w ramach łańcuchów dostaw, którzy zawodowo stykają się z problematyką logistyki „teoretycznej” i „stosowanej”. Podstawowym przesłaniem książki jest poszerzanie i ugruntowywanie wiedzy logistycznej w obszarze gospodarki magazynowej, wśród przede wszystkim środowisk kształcących się i pracujących zawodowo, w celu jeszcze lepszego zrozumienia mechanizmów funkcjonowania współczesnej gospodarki w skali mikro i makro.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 20819.IX.14 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 20818.IX.14 [Czytelnia C] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliografia przy rozdziałach.
W książce zostały omówione zmiany fizjologiczne zachodzące po zbiorze, podstawowe czynniki agrotechniczne wpływające na jakość i trwałość przechowalniczą warzyw, optymalne warunki przechowania poszczególnych gatunków, stosowane powszechnie w praktyce dotychczasowe tradycyjne sposoby przechowywania warzyw oraz nowe technologie znajdujące coraz szersze zastosowanie w kraju. Ponadto przedstawiono szczegółowo technologię długotrwałego przechowywania i krótkotrwałego składowania najważniejszych gatunków warzyw. W książce zostały omówione również najnowsze osiągnięcia z zakresu pozbiorczej fizjologii i technologii przechowywania warzyw na podstawie własnych prac badawczych oraz wielu innych autorów.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 17567.XVII.6.2 [Czytelnia C] (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again