22409
Book
In basket
Przedstawione tematy ujęto w formie wykładu. W obecnym wydaniu praktyczne aspekty chemii organicznej poparto licznymi przykładami oraz wzbogacono kolorem ilustracje, co z pewnością ułatwi zrozumienie treści. Podane przy każdym rozdziale zadania umożliwią kontrolę przyswojenia wiadomości. W książce omówiono zagadnienia dotyczące: wiązań chemicznych, wartościowości, izometrii, zapisu wzorów strukturalnych i zasad klasyfikacji. Część szczegółowa obejmuje wszystkie klasy związków organicznych oraz cztery główne rodzaje związków o znaczeniu biologicznym: lipidy, węglowodany, białka i kwasy nukleinowe.
Media files:
Availability:
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.18044 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 19718.XVIII.9 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 19717.XVIII.9 [Czytelnia B] (1 egz.)
Notes:
General note
Indeks.
Tytuł oryginału: Organic chemistry : a short course.
Target audience note
Dla wszystkich studentów, których główny kierunek studiów: biologia, medycyna, farmacja, rolnictwo, studia techniczne - wymaga znajomości chemii organicznej.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again