22409
Book
In basket
Książka prezentuje zabytkowe obiekty zamkowe w aspekcie swojej nowej funkcji hotelarskiej oraz przykłady ich wykorzystania w województwach dolnośląskim i podkarpackim. Praca składa się z trzech rozdziałów, z których dwa pierwsze mają charakter teoretyczny. Treść pierwszego rozdziału poświęcona jest hotelarstwu, jego cechom, terminologii i rozwojowi. Rozdział drugi został poświęcony zabytkom i ich cechom oraz prawnym aspektom wykorzystania zabytków do celów użytkowych. Rozdział trzeci to rozdział empiryczny, przedstawia wykaz zamków, w których świadczone są usługi hotelarskie, opisuje ich historię i ofertę turystyczną.
Media files:
Availability:
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13806.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliogr. s. 180-183.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again