21979
Książka
W koszyku
Celem podręcznika jest przekazanie aktualnej wiedzy o żywieniu człowieka, opartej na najnowszych wynikach badań naukowych. Zawiera zalecenia, zasady postępowania oraz porady żywieniowe dla osób zdrowych i chorych. Opisuje leczenie dietetyczne w cukrzycy, chorobach układu sercowo-naczyniowego, nerek i nowotworów, otyłości oraz postępowanie profilaktyczne. Zawiera ciekawe opisy przypadków, wskazówki dydaktyczne, pytania sprawdzające. Publikacje wzbogacają tabele, ryciny i zestawienia ułatwiające zrozumienie i zapamiętanie przekazywanych treści.
Pliki multimedialne:
Status dostępności:
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 12882.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Tyt. oryg.: Nutrition essentials and diet therapy.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej