22409
Book
In basket
Podstawy biochemii / Jerzy Kączkowski. - Wyd. 15. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2005. - 463, [1] s. : il. ; 24 cm.
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy)
Podręcznik zawiera podstawową wiedzę o: składzie i funkcjach komórki, energetyce i katalizie przemian biochemicznych, koenzymach, witaminach i związkach pokrewnych, budowie, przemianach i funkcjach kwasów nukleinowych, etapach i regulacji utleniania biochemicznego, funkcjach i metabolizmie aminokwasów i białek sacharydów i lipidów. W podręczniku przedstawiono także najnowsze zagadnienia związane z dynamicznym rozwojem niektórych kierunków biochemii, m.in. genetyki molekularnej i modyfikacji genetycznej organizmów.
Media files:
Availability:
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. 8502.XVIII.9 [Magazyn 1], 8503.XVIII.9 [Magazyn 1], P.7485 [Magazyn 1], P.7486 [Magazyn 1] (4 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again