22409
Book
Book
In basket
W wyniku postępu w nauce żywienia zwierząt opracowano w ostatnich latach wiele nowych systemów określania potrzeb pokarmowych zwierząt opartych na dokładniejszej znajomości przemian zachodzących w ich organizmach. Zmieniły się też poglądy na wartość odżywczą pasz, dzięki dokładniejszej znajomości ich składu chemicznego. Analiza podstawowa, w której oznaczano zawartość suchej masy, popiołu surowego, białka ogólnego, tłuszczu surowego i włókna surowego, chociaż stosowana do dzisiaj, uzupełniana jest wieloma innymi oznaczeniami, umożliwiającymi dokładniejsze oszacowanie wartości odżywczej pasz i ich przydatności w żywieniu różnych gatunków i grup produkcyjnych zwierząt.
Media files:
Availability:
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.18085 [Magazyn 1], P.18086 [Magazyn 1], P.18084 [Magazyn 1], P.18087 [Magazyn 1] (4 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 19831.XVII.6.1 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 19830.XVII.6.1 [Czytelnia C] (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia strony 215-216.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again