21918
Książka
Książka
W koszyku
W wyniku postępu w nauce żywienia zwierząt opracowano w ostatnich latach wiele nowych systemów określania potrzeb pokarmowych zwierząt opartych na dokładniejszej znajomości przemian zachodzących w ich organizmach. Zmieniły się też poglądy na wartość odżywczą pasz, dzięki dokładniejszej znajomości ich składu chemicznego. Analiza podstawowa, w której oznaczano zawartość suchej masy, popiołu surowego, białka ogólnego, tłuszczu surowego i włókna surowego, chociaż stosowana do dzisiaj, uzupełniana jest wieloma innymi oznaczeniami, umożliwiającymi dokładniejsze oszacowanie wartości odżywczej pasz i ich przydatności w żywieniu różnych gatunków i grup produkcyjnych zwierząt.
Pliki multimedialne:
Status dostępności:
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.18085 [Magazyn 1], P.18086 [Magazyn 1], P.18084 [Magazyn 1], P.18087 [Magazyn 1] (4 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 19831.XVII.6.1 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 19830.XVII.6.1 [Czytelnia C] (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia strony 215-216.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej