22409
Book
In basket
Podręcznik przeznaczony jest dla uczniów techników i szkół policeal­nych kształcących się w zawodzie technik-ogrodnik według programu nr 2204 MRiGŻ z dnia 18 sierpnia 1997 r. dla przedmiotu - warzywnictwo. Podręcznik może być również użyteczny dla przedmiotu specjalizującego -produkcja i przetwórstwo warzyw, przyspieszona produkcja warzyw w grun­cie, uprawa warzyw pod osłonami itp. - zarówno w technikum jak i szkole zasadniczej. Zawarte w nim treści obejmują hasła programowe (podstawy programowe) na poziomie wymagań pełnych, a w niektórych jego działach -wykraczają nawet poza program. Korzystając więc z podręcznika trzeba dokonywać selekcji materiału, stosownie do poziomu kształcenia, jak i możliwości zespołów uczniowskich. Podręcznik zawiera następujące zagad­nienia: ogólne zasady uprawy roślin warzywnych! szczegółowa ich uprawa w polu oraz pod osłonami, pędzenie warzyw, zmianowanie warzyw, uprawa grzybów jadalnych oraz hodowla i nasiennictwo roślin warzywnych. Ze względu na ograniczoną objętość podręcznika zaistniała konieczność dokonywania w nim niezbędnych skrótów.
Media files:
Availability:
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 18493.XVII.6.2 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 18492.XVII.6.2 [Czytelnia C] (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia strony 606-608.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again