Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(13)
Forma i typ
Książki
(13)
Publikacje dydaktyczne
(2)
Publikacje fachowe
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(13)
tylko na miejscu
(12)
wypożyczone
(2)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(5)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(8)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(12)
Filia Radzyń Podlaski. Wypożyczalnia
(1)
Filia Radzyń Podlaski. Czytelnia
(1)
Autor
Seńczuk Witold
(3)
Kołaciński Zbigniew
(2)
Ball Stefan
(1)
Bandoła Katarzyna
(1)
Bem Ewa
(1)
Bogdanik Tadeusz
(1)
Brzeziński Jacek
(1)
Buczko Włodzimierz (1942- )
(1)
Burda Piotr R
(1)
Chmielewska Anna (medycyna)
(1)
Chmielnicka Jadwiga
(1)
Ciszowski Krzysztof
(1)
Czarnobilska Ewa
(1)
Dulińska-Stanek Ewa
(1)
Florek Ewa
(1)
Grotthus Bartosz
(1)
Helbin Jadwiga
(1)
Hydzik Piotr
(1)
Jodynis-Liebert Jadwiga
(1)
Karłowski Kazimierz
(1)
Kolarzyk Emilia
(1)
Kowalczyk Marek
(1)
Kowalczyk Marek (1948- )
(1)
Kozłowski Jan
(1)
Krechniak Jerzy
(1)
Kubica Robert (tłumacz)
(1)
Leszczyński Bogumił
(1)
Ludwicki Jan K
(1)
Magowska Anita
(1)
Majka Jerzy
(1)
Mazur Marcel
(1)
Mutschler Ernst (1931- )
(1)
Myszkowska Dorota
(1)
Pach Janusz
(1)
Piekoszewski Wojciech
(1)
Piotrowski Jerzy
(1)
Piotrowski Jerzy K
(1)
Pokrzywa Piotr
(1)
Potocki Artur (chemia)
(1)
Rump Sławomir
(1)
Sapota Andrzej
(1)
Seweryn Michał
(1)
Seńczuk Witold (1925- )
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(1)
Szajewski Janusz
(1)
Szkolnicka Beata
(1)
Szot Wojciech M
(1)
Szutowski Mirosław
(1)
Szymańska Jadwiga
(1)
Timbrell John
(1)
Urbanek-Karłowska Bogumiła
(1)
Wachowiak Roman
(1)
Witczak Agata (1966- )
(1)
Witkiewicz Zygfryd (1940- )
(1)
Zając Joanna (dietetyka)
(1)
Zielińska-Psuja Barbara
(1)
Łakomy Roman
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(5)
2000 - 2009
(5)
1990 - 1999
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(13)
Język
polski
(13)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(2)
Temat
TOKSYKOLOGIA
(5)
Toksykologia
(5)
Trucizny
(2)
DEGRADACJA ŚRODOWISKA
(1)
FARMAKOLOGIA
(1)
Konserwacja żywności
(1)
Kosmetyki
(1)
Ksenobiotyki
(1)
LECZENIE
(1)
Metale
(1)
Pestycydy
(1)
RATOWNICTWO CHEMICZNE
(1)
Substancje dodatkowe do żywności
(1)
Substancje uzależniające
(1)
TOKSYKOLOGIA ŚRODOWISKOWA
(1)
TOKSYKOLOGIA ŻYWNOŚCI
(1)
Toksykologia przemysłowa
(1)
Toksykologia żywności
(1)
Tworzywa sztuczne
(1)
Zanieczyszczenia żywności
(1)
Zatrucie lekami
(1)
Związki nieorganiczne
(1)
ŚRODOWISKO CZŁOWIEKA
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Podręcznik
(4)
PODRĘCZNIKI
(2)
Podręczniki akademickie
(1)
WYDAWNICTWA POPULARNE
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(6)
Chemia
(3)
Biologia
(1)
Historia
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Słowo kluczowe
toksykologia
(5)
pestycydy
(2)
toksykometria
(2)
trucizna
(2)
alkohole
(1)
bezpieczeństwo chemiczne
(1)
bezpieczeństwo żywności
(1)
farmakodynamika
(1)
farmakokinetyka
(1)
farmakologia
(1)
fizjologia
(1)
gazy toksyczne
(1)
grzyby
(1)
interakcje leków
(1)
jakość żywności
(1)
konserwanty
(1)
kosmetyki
(1)
ksenobiotyki
(1)
leki
(1)
leki nasenne
(1)
leki przeciwbólowe
(1)
leki przeciwdrgawkowe
(1)
leki uspokajające
(1)
metale
(1)
metale ciężkie
(1)
odtruwanie
(1)
pierwsza pomoc
(1)
produkty spożywcze
(1)
promieniowanie jonizujące
(1)
płukanie żołądka
(1)
substancje uzależniające
(1)
toksykologia kliniczna
(1)
toksyny naturalne
(1)
tworzywa sztuczne
(1)
zagrożenia terrorystyczne
(1)
zagrożenia zdrowia
(1)
zanieczyszczenie środowiska
(1)
zanieczyszczenie żywności
(1)
zatrucie
(1)
zatrucie lekami
(1)
związki alifatyczne
(1)
związki aromatyczne
(1)
związki chemiczne
(1)
związki nieorganiczne
(1)
środki ochrony roślin
(1)
środki uzależniające
(1)
żywność
(1)
13 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
(Medycyna Praktyczna)
Książka adresowana jest do internistów, lekarzy oddziałów intensywnej opieki medycznej, neurologów, psychiatrów i lekarzy rodzinnych, dla których przypadek zatrucia nie jest wydarzeniem codziennym. Celem publikacji jest przedstawienie informacji o ostrych zatruciach egzogennych. Głowne zagadnienia przedstawione w książce to: postępowanie w ostrym zatruciu egzogennym, elementarz pojęć toksykologicznych, ogólne zasady leczenia ostrych zatruć, podtrzymywanie podstawowych czynności ustroju, przyspieszona eliminacja trucizny już wchłoniętej, odtrutki, zespoły kliniczne mogące towarzyszyć ostremu zatruciu, leczenie, podstawowe pojęcia toksykologiczne.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.10133 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.10132.XVIII.9 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 11710.XVIII.9 [Czytelnia B], 11711.XVIII.9 [Czytelnia B] (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Toksykologia : podręcznik dla studentów, lekarzy i farmaceutów / pod red. Witold Seńczuk. - Wyd. 3 unowocześnione i rozszerzone. - Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, cop. 1999. - 887, [1] s. : ryc., tab. ; 24 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 1259 [Magazyn 2] (1 egz.)
Książka
W koszyku
W książce opisano podstawowe zagadnienia dotyczące działania trucizn na żywy organizm zarówno w aspekcie teoretycznym, praktycznym, jak i prawnym. Omówiono losy trucizn w organizmie, mechanizmy działania toksycznego, czynniki warunkujące toksyczność, toksykometrię i podstawy leczenia zatruć. Przedstawiono toksykologię poszczególnych grup związków chemicznych oraz problemy toksykologiczne środowiska człowieka. Profesjonalnie przygotowana publikacja umożliwia poznanie źródeł występowania substancji toksycznych w otoczeniu człowieka i sposobów działań zapobiegawczych. Autor przedstawia problemy toksykologii w sposób przystępny dla Czytelnika nieprofesjonalisty. Osoby zawodowo stykające się z toksykologią rozszerzą i ugruntują swoją wiedzę w tej dziedzinie. Książka jest przeznaczona dla studentów AM oraz wszystkich osób zainteresowanych problematyką toksykologiczną.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.3404.XVIII.9 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 2953.XVIII.9 [Czytelnia B], P.1531.XVIII.9 [Czytelnia B] (2 egz.)
Książka
W koszyku
Trucizny od dawna towarzyszyły człowiekowi w życiu codziennym, ale w miarę rozwoju cywilizacji znacznie rozszerzyło się ich działanie na organizm człowieka. Współczesna nauka zajmuje się toksykologią poszczególnych związków chemicznych oraz ich wykorzystaniem w praktyce. W publikacji omówiono m.in. losy trucizn w organizmie, mechanizmy ich toksycznego działania, toksykologię środowiska, żywności. przemysłową oraz sądowo-lekarską, bojowe środki trujące (zagrożenie atakami terrorystycznymi), pomoc w ostrych zatruciach oraz problematykę bezpieczeństwa chemicznego (mającą obecnie zasięg ogólnoświatowy). Książka jest przede wszystkim przeznaczona dla studentów uczelni medycznych, a lekarzom i farmaceutom oraz osobom zawodowo stykającym się z toksykologią niewątpliwie pomoże rozszerzyć i uregulować wiedzę z tej dziedziny. Ponieważ podstawowe problemy toksykologii autorzy przedstawili w bardzo przystępny sposób dla czytelnika nieprofesjonalisty, książkę adresuje się także do szerokiego grona odbiorców zwłaszcza, że wszyscy stykamy się na co dzień z substancjami trującymi, a poznanie ich właściwości toksycznych i sposobów działań zapobiegawczych może okazać się bardzo przydatne w praktyce.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 19058.XVIII.9 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 19057.XVIII.9 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Toksykologia żywności : bez tajemnic / Stefan Ball. - Warszawa : "Medyk", 1998. - 144 s. : rys., tab. ; 21 cm.
Książka zawiera popularną, ale w pełni naukowo udokumentowaną prezentację współczesnej wiedzy na temat skażeń biologicznych i zanieczyszczeń chemicznych żywności, którą codziennie spożywamy. Jest to praktyczny poradnik dla tych wszystkich, którzy pragną uniknąć niebezpieczeństw na jakie wystawia nas inżynieria genetyczna, uprzemysłowione rolnictwo, zaawansowane technologie przetwórstwa i przechowywania, masowa sprzedaż i agresywny marketing.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. P.2329.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Przedmiotem książki jest organizacja pomocy i postępowanie medyczne w przypadkach awarii z uwolnieniem toksycznych substancji chemicznych w zakładach przemysłowych i magazynach, podczas transportu, a także w wyniku akcji terrorystycznych, w których użyto m. in. bojowych substancji trujących. Autorzy opisują mechanizmy działania tych substancji i metody ich rozpoznania. Przedstawiają zasady postępowania leczniczego w przypadku masowych zatruć oraz sprzęt niezbędny w akcji ratowniczej. Na końcu książki zamieszczono przydatne adresy specjalistycznych ośrodków toksykologicznych w Polsce. Książka jest przeznaczona dla lekarzy ogólnych, lekarzy pogotowia ratunkowego, oddziałów chorób wewnętrznych i oddziałów ratunkowych szpitali. Może być wykorzystana w kształceniu studentów medycyny i specjalistów ratownictwa medycznego oraz przydatna sekcjom ratownictwa medycznego oraz przydatna sekcjom ratownictwa chemicznego Państwowej Straży Pożarnej.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.3741 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.3739.XVIII.3 [Wypożyczalnia B], P.3740.XVIII.3 [Wypożyczalnia B] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 3680.XVIII.3 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Mutschler farmakologia i toksykologia : podręcznik / Ernst Mutschler [et al. ; tł.: Bartosz Grotthus et al.]. - Wyd. 3 pol. popr. i uzup., dodr. / red. nauk. Włodzimierz Buczko. - Wrocław : MedPharm Polska, cop. 2014. - XXX, 1168 s. : il. kolor. ; 28 cm.
Bibliogr. s. 1131-1133. Indeks.
Podręcznik podzielony jest na trzy części: część A zawiera ogólne informacje na temat farmakokinetyki i farmakodynamiki leków, ich działań niepożądanych, terapii genowej, terapii z wykorzystaniem komórek macierzystych, badań leków, w tym dodatek o fitofarmaceutykach i homeopatii, część B zawiera informacje o lekach wykorzystywanych w leczeniu chorób poszczególnych narządów i układów, część C zawiera informacje z toksykologii. Niniejsza książka powstała na podstawie najnowszego, dziewiątego, uzupełnionego i poprawionego wydania jednego z najlepszych podręczników farmakologii na świecie. W zwięzły i przejrzysty sposób przekazuje wiedzę z farmakologii i toksykologii. Zawiera liczne ryciny, tabele i schematy. Jej atutem jest także uzupełnienie danych o poszczególnych grupach leków zgodnie z wynikami najnowszych badań klinicznych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 15235.XVIII.5 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okładce podtytuł: podręcznik dla studentów i lekarzy.
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Zarys toksykologii klinicznej stanowi kompendium wiedzy o rozstroju zdrowia, powstającego w wyniku działania substancji toksycznych występujących w Polsce. Książkę napisał zespół znanych, cenionych specjalistów z zakresu toksykologii klinicznej pod kierunkiem profesora Janusza Pacha. Publikacja zgodnie z zamierzeniem autorów służyć ma poszerzeniu wiedzy dotyczącej zasad postępowania diagnostycznego i leczniczego w zatruciach ksenobiotykami. W książce znajdują się:: - wiadomości ogólne o toksykologii klinicznej, ze szczególnym uwzględnieniem problemów farmakokinetyki i toksykokinetyki, których znajomość jest niezbędna dla prawidłowego postępowania lekarskiego; - wiadomości dotyczące zespołów objawów klinicznych i uszkodzeń narządowych powstających w wyniku działania trucizn; - dane z zakresu toksykologii klinicznej szczegółowej, dotyczące najczęściej występujących zatruć w Polsce. Publikacja adresowana jest do studentów wydziałów lekarskich, ratowników medycznych oraz lekarzy wszystkich specjalności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 22780.XVIII.9 [Czytelnia B] (1 egz.)
Filia Radzyń Podlaski. Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.1145.XVIII.9 [Wypożyczalnia. Filia Radzyń Podlaski], F.1146.XVIII.9 [Wypożyczalnia. Filia Radzyń Podlaski] (2 egz.)
Filia Radzyń Podlaski. Czytelnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.1144.XVIII.9 [Czytelnia. Filia Radzyń Podlaski] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: The poison paradox : chemicals as friends and foes.
Bibliografia na stronach 316-323. Indeks
Dlaczego ryba fugu zabija smakoszy? Czy pasożyty doprowadziły do procesu czarownic z Salem? Kiedy szklanka wody lub soku grejpfrutowego może być przyczyną śmierci? Na te i wiele innych równie intrygujących pytań odpowiada John Timbrell - znany toksykolog. Wyjaśnia, dlaczego substancje chemiczne, z którymi stykamy się na co dzień, raz są pożyteczne a w innych warunkach szkodzą. W książce autor wyjaśnia ciemną stronę chemii – jak to się dzieje, że substancje chemiczne będące w naszym otoczeniu i codziennym życiu, w pewnych warunkach są pożyteczne, a w innych trujące. Przedstawia liczne przypadki zatruć, począwszy od tragicznych katastrof w Bopalu i Zatoce Minamata, poprzez podanie przyczyn, jak pasożyty doprowadziły do procesów czarownic w Salem, aż po rybę fugu – ceniony przysmak i jednocześnie trujący. Autor przekazuje wiedzę o truciznach oraz sposobach ich działania i przeciwdziałania im, zwraca uwagę, że trucizny z którymi możemy mieć kontakt przypadkowy lub zamierzony, są częścią przyrody i tylko zrozumienie ich natury umożliwi ocenę rzeczywistego ryzyka zagrożenia i nauczy bezpiecznego życia w ich otoczeniu. Książka skierowana jest do studentów na kierunkach związanych z ochroną zdrowia i środowiska oraz z ekologia, do specjalistów toksykologów, a także dla ogółu Czytelników zainteresowanych truciznami.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 19062.XVIII.9 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 19061.XVIII.9 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
"Książka zawiera syntetyczną analizę zmieniającego się znaczenia żywności w życiu współczesnego człowieka, zarówno w wymiarze pozytywnym, jak i negatywnym. Podkreśla jej zasadniczą funkcję odżywczą, ale podejmuje też tematykę antropogenizacji żywności. Człowiek bowiem ingeruje we wszystkie etapy powstawania żywności: „od pola rolnika do stołu użytkownika”. W żywności zatem mogą się znaleźć: obce i naturalne nieodżywcze substancje związane z produkcją i obrotem, związki pochodzące z emisji przemysłowych, środków transportu i obróbki termicznej, a także dodatki do żywności celowo dodane oraz alergeny pokarmowe. Dlatego zasadniczego znaczenia nabiera poruszany w podręczniku problem bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, zarówno w skali krajowej, jak i międzynarodowej." Prof. dr hab. n. med. Emilia Kolarzyk
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. P.18610.XVIII.10 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 22096.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 22095.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr.
Skrypt zawiera materiał teoretyczny stanowiący integralną część jednosemestralnego kursu z "Biochemii i toksykologii środwiska" dla studentów kierunku biologia, specjalizujących się w biologii środowiskowej. Może być tez wykorzystywany przez studentów kierunku chemia, rolnictwo, oraz ochrona środowiska, zainteresowanych problematyką oddziaływań środowiskowych na poziomie molekularnym.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 8654.XVIII.9 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia przy rozdziałach.
To doskonałe źródło wiedzy z dziedziny toksykologii. Autorzy uwzględnili w nim najnowsze osiągnięcia wynikające z ogromnego postępu, jaki dokonał się we wszystkich kierunkach toksykologii: molekularnej, środowiska i toksykologii klinicznej. Omówiono: - toksykokinetykę, toksykometrię, mechanizmy zatruć - toksykologię substancji chemicznych - toksykologię pestycydów, leków, kosmetyków, tworzyw sztucznych - ogólny problem bezpieczeństwa chemicznego i oceny zagrożenia - toksykologię promieniowania jonizującego.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 19056.XVIII.9 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 19055.XVIII.9 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania, warunki zapobiegające powstawaniu niekorzystnych dla zdrowia związków wskutek przechowywania i przetwarzania żywności, międzynarodowe regulacje prawne i systemy kontroli mające na celu zabezpieczenie zdrowotnej jakości żywności, a także ocenę realnego zagrożenia dla zdrowia konsumentów stosujących racjonalne zasady odżywiania się.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. P.18592.XVIII.10 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 22002.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 22001.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej