Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
tylko na miejscu
(2)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(1)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(1)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(2)
Autor
Jarosz Mirosław
(2)
Ciok Janusz
(1)
Szponar Lucjan
(1)
Rok wydania
2000 - 2009
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
ODŻYWIANIE
(2)
OTYŁOŚĆ
(2)
NOWOTWORY
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Publikacja wydana w ramach Narodowego Programu Zwalczania Chorób Nowotworowych "Prewencja Pierwotna Nowotworów" oraz przygotowań Polski do realizacji Narodowego Programu Zapobiegania Nadwadze i Otyłości oraz Przewlekłym Chorobom Niezakaźnym poprzez Poprawę Żywienia i Aktywności Fizycznej POL-HEALTH (2007-2016).
W opracowaniu na postawie piśmiennictwa, danych Głównego Urzędu Statystycznego, Narodowego Funduszu Zdrowia i instytutów naukowych oraz badań przeprowadzonych przez Instytut Żywności i Żywienia i inne ośrodki naukowe, dokonano diagnozy w zakresie aktywności fizycznej i epidemiologii żywieniowych czynników ryzyka otyłości i przwlekłych chorób niezakaźnych w latach 1960-2004. Przedstawiono również dotychczasowe doświadczenia krajowe i międzynarodowe w zakresie metod prewencji otyłości i chorób przewlekłych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.8665 [Magazyn 1], P.8664 [Magazyn 1] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 10115.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 8134.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
S. tyt.: Sixth Framework Programme PorGrow project NEST INSIGHT
Projekt ProGrow miał na celu zidentyfikowanie skutecznych strategii politycznych, których podjęcie mogłoby zatrzymać lub odwrócić rosnący trend występowania nadwagi i otyłosci w Europie. Ta monografia prezentuje wyniki badań otrzymane w Polsce na tle sytuacji epidemiologicznej dotyczącej spożycia żywności oraz stanu odżywiania ludności w kontekście częstości występowania nadwagi i otyłości.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 8135.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej