Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(6)
Forma i typ
Książki
(6)
Dostępność
tylko na miejscu
(5)
dostępne
(3)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(2)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(1)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(5)
Autor
Jarosz Mirosław
(2)
Buczak Agnieszka
(1)
Chmielewska Barbara
(1)
Ciok Janusz
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Mogiła-Lisowska Jolanta
(1)
Nowak Dorota (nauki rolnicze)
(1)
Popławska Helena
(1)
Szponar Lucjan
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
2000 - 2009
(3)
Kraj wydania
Polska
(6)
Język
polski
(6)
Temat
ODŻYWIANIE
(6)
OTYŁOŚĆ
(3)
ŻYWNOŚĆ
(2)
AGROTURYSTYKA
(1)
BUDŻETY RODZINNE
(1)
DANE STATYSTYCZNE
(1)
DZIECKO WIEJSKIE
(1)
GOSPODARSTWO ROLNE
(1)
MŁODZIEŻ
(1)
MŁODZIEŻ WIEJSKA
(1)
NOWOTWORY
(1)
SPOŻYCIE
(1)
TURYSTYKA KULINARNA
(1)
Temat: czas
2001-0
(2)
Słowo kluczowe
dzieci
(1)
edukacja zdrowotna
(1)
gastronomia
(1)
młodzież
(1)
nadwaga
(1)
obszary wiejskie
(1)
odżywianie się
(1)
otyłość
(1)
produkt turystyczny
(1)
rekreacja
(1)
rozwój fizyczny
(1)
sprawność fizyczna
(1)
turystyka
(1)
turystyka kulinarna
(1)
zachowania żywieniowe
(1)
zdrowe żywienie
(1)
żywność
(1)
6 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy pracach.
"Niniejsza monografia (...) zwraca uwagę na wielowymiarowość aspektów żywności i żywienia, pokazując niesamowity potencjał, jaki tkwi w żywności, zarówno w obszarze turystyki i rekreacji, jak i zdrowia człowieka. Zagadnienie żywności i żywienia w turystyce i rekreacji zostało omówione w ramach czterech bloków tematycznych, a mianowicie: aspekty prozdrowotne żywności i żywienia, bezpieczeństwo żywności w turystyce i rekreacji, gastronomia jako miejsce rekreacji, żywność jako produkt turystyczny." (z Wprowadzenia)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 13535.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 117-123.
Publikacja porusza problematykę z zakresu psychologii i pedagogiki zdrowia i ukazuje się w okresie zwiększonego zainteresowania społeczeństwa tą problematyką. Prezentowana w niej analiza zachowań żywieniowych młodzieży ujawnia potrzebę intensyfikacji działań związanych z edukacją żywieniową rozumianą jako forma skutecznej profilaktyki.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 15273.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
S. tyt.: Sixth Framework Programme PorGrow project NEST INSIGHT
Projekt ProGrow miał na celu zidentyfikowanie skutecznych strategii politycznych, których podjęcie mogłoby zatrzymać lub odwrócić rosnący trend występowania nadwagi i otyłosci w Europie. Ta monografia prezentuje wyniki badań otrzymane w Polsce na tle sytuacji epidemiologicznej dotyczącej spożycia żywności oraz stanu odżywiania ludności w kontekście częstości występowania nadwagi i otyłości.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 8135.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Publikacja wydana w ramach Narodowego Programu Zwalczania Chorób Nowotworowych "Prewencja Pierwotna Nowotworów" oraz przygotowań Polski do realizacji Narodowego Programu Zapobiegania Nadwadze i Otyłości oraz Przewlekłym Chorobom Niezakaźnym poprzez Poprawę Żywienia i Aktywności Fizycznej POL-HEALTH (2007-2016).
W opracowaniu na postawie piśmiennictwa, danych Głównego Urzędu Statystycznego, Narodowego Funduszu Zdrowia i instytutów naukowych oraz badań przeprowadzonych przez Instytut Żywności i Żywienia i inne ośrodki naukowe, dokonano diagnozy w zakresie aktywności fizycznej i epidemiologii żywieniowych czynników ryzyka otyłości i przwlekłych chorób niezakaźnych w latach 1960-2004. Przedstawiono również dotychczasowe doświadczenia krajowe i międzynarodowe w zakresie metod prewencji otyłości i chorób przewlekłych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.8665 [Magazyn 1], P.8664 [Magazyn 1] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 10115.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 8134.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie i Opracowania / Akademia Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie. Wydział Wychowania Fizycznego i Sportu w Białej Podlaskiej ; nr 15)
Bibliogr. s. 75-99.
Publikacja poświęcona jest tematyce aktywności fizycznej młodzieży wiejskiej w zależności od stopnia otyłosci. Pracę podzielono na pięć rozdziałow. Pierwszy jest teoretyczny i dotyczy teoretycznych podstaw nadwagi i otyłości z uwzględnieniem tkanki tłuszczowej. Kolejne rozdziały poświęcone są badaniom: celom, meteriałom badawczym. Wyniki badań to najbardziej rozbudowany rozdział poświęcony sprawności fizycznej, rozwojowi fizycznemu chłopców i dziewcząt, sposobom spędziania wolnego czasu. W ostatnim rozdziale opisano uwarunkowania rodzinne otyłosci i chorób, problem nadwagi i otyłości, sytuację socjoekonomiczną rodzin.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 13862.XIX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Studia i Monografie / Instytut Ekonomiki Rornictwa i Gospodarki Żywnościowej ISSN 0239-7102)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. B.446 [Magazyn 2] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej