Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(5)
Forma i typ
Książki
(5)
Publikacje naukowe
(3)
Publikacje fachowe
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
dostępne
(5)
tylko na miejscu
(5)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(1)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(4)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(5)
Autor
Bertrandt Jerzy
(1)
Drab Lech
(1)
Gębska Marta (nauki o bezpieczeństwie)
(1)
Kler Paweł
(1)
Korzycka-Iwanow Małgorzata
(1)
Kowalczyk Stanisław (1956- )
(1)
Litwiniuk Przemysław
(1)
Wojciechowski Paweł (prawo)
(1)
Świeboda Halina
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(5)
Język
polski
(5)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(2)
Prawnicy
(1)
Temat
BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCIOWE
(2)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(2)
Bezpieczeństwo międzynarodowe
(1)
Bezpieczeństwo powietrzne państwa
(1)
Bezpieczeństwo zdrowotne
(1)
Bezpieczeństwo żywności
(1)
Dyplomacja
(1)
Epidemie
(1)
GLOBALIZACJA
(1)
Handel ludźmi
(1)
Jakość żywności
(1)
Konstruktywizm społeczny
(1)
Logistyka wojskowa
(1)
Nauki o bezpieczeństwie
(1)
Prawo międzynarodowe
(1)
Prawo wspólnotowe europejskie
(1)
Prawo żywnościowe
(1)
Przepisy o żywności
(1)
ROLNICTWO
(1)
Realizm (polityka międzynarodowa)
(1)
Wojsko
(1)
Wojsko Polskie (1944- )
(1)
Zanieczyszczenia żywności
(1)
ŻYWNOŚĆ
(1)
Żywność
(1)
Temat: czas
2001-
(3)
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
Temat: miejsce
Polska
(2)
Gatunek
Materiały pomocnicze
(2)
Praca zbiorowa
(2)
Monografia
(1)
Dziedzina i ujęcie
Bezpieczeństwo i wojskowość
(2)
Medycyna i zdrowie
(1)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Transport i logistyka
(1)
Słowo kluczowe
bezpieczeństwo żywnościowe
(2)
żywność
(2)
Unia Europejska
(1)
bezpieczeństwo międzynarodowe
(1)
bezpieczeństwo żywności
(1)
globalizacja
(1)
gospodarka żywnościowa
(1)
higiena żywności
(1)
kontrola żywności
(1)
kryzys epidemiologiczny
(1)
kwestia agrarna
(1)
nieruchomość rolna
(1)
prawo żywnościowe
(1)
przedsiębiorca rolny
(1)
reforma agrarna
(1)
rolnictwo
(1)
skażenie biologiczne
(1)
ustrój rolny
(1)
zabezpieczenie żywnościowe
(1)
żywność modyfikowana genetycznie
(1)
5 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
(Przedsiębiorczość w XXI Wieku)
Bibliogr., wykaz aktów prawnych przy pracach.
Książka koncentruje się na zagadnieniach bezpieczeństwa żywności w erze globalizacji. Odpowiada na pytania: jaka jest skala problemu bezpieczeństwa żywności i jakie są podstawowe zagrożenia w tym względzie?, jakie mechanizmy polityczne i prawne stoją na straży tego bezpieczeństwa?, jaka jest skala nieprawidłowości w zakresie bezpieczeństwa żywności?, jakie służby i uregulowania prawne mają nas przed nimi chronić?
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.11722.X.6 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 12913.X.6 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podstawy bezpieczeństwa międzynarodowego : wymiar pozamilitarny. Cz. 2 / redakcja naukowa Marta Gębska, Halina Świeboda, Lech Drab. - Wydanie pierwsze. - Warszawa : Difin, 2020. - 429, [2] strony : fotografie, ilustracje, mapy, wykresy ; 24 cm.
Rozdziały lub artykuły tej książki skatalogowano pod własnymi tytułami. Dostępne pod tytułem pracy zbiorowej.
Bibliografia, netografia na stronach 391-425.
Książka stanowi drugą część monografii zatytułowanej Podstawy bezpieczeństwa międzynarodowego i poświęcona jest wymiarowi pozamilitarnemu bezpieczeństwa. Każdy z rozdziałów przedstawia unikalną perspektywę badawczą oraz samodzielną refleksję. W tomie tym zebrano rozdziały zarówno badaczy doświadczonych, jak i tych będących na początku swojej drogi naukowej. W monografii zaprezentowano często nowe spojrzenie badaczy, niespotykane w innych publikacjach z tego zakresu, co szczególnie wpływa na świeżość ujęcia tematu oraz wysuniętych wniosków.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 20159.X.6 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 20158.X.6 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Biblioteka Logistyka Wojskowego)
Bibliografie, netografie, wykazy aktów prawnych przy pracach.
Niniejsza publikacja ma swojego adresata, ponieważ może służyć oczekiwaniom środowisk naukowych, naukowo - dydaktycznych nie tylko wojskowych wyższych uczelni oraz instytucji, w których gestii spoczywa bezpieczeństwo żywnościowe. Książka może być także użyteczna nie tylko dla studentów, ale i podmiotów gospodarczych. Fragment recenzji prof. dr. hab. Lecha Kościeleckiego
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 21929.X.6 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 21036.X.6 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy pracach.
Szereg różnych artykułów poświęconych nie tylko prawu rolnemu i ochrony środowiska, ale także problemom pozostającym na styku regulacji obrotu nieruchomościami rolnymi i Konstytucji RP, a także zagadnieniom ekonomicznym.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.17174 [Magazyn 1], P.17173 [Magazyn 1], P.17172 [Magazyn 1] (3 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 16853.XVII.5 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 16852.XVII.5 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
System prawa żywnościowego / Małgorzata Korzycka, Paweł Wojciechowski. - Stan prawny na 1 lutego 2017 r. - Warszawa : Wolters Kluwer, 2017. - 573 strony : ilustracje ; 25 cm.
Bibliografia, netografia na stronach 551-567.
Opracowanie, mające charakter systemu prawa, ujmuje prawo żywnościowe jako wyodrębnioną dyscyplinę o znaczącym obszarze regulacji bezpieczeństwa i jakości żywności, zawierającą wymagania wobec rolników i przedsiębiorców w całym łańcuchu żywnościowym, w szczególności w zakresie higieny żywności, jej urzędowej kontroli, znakowania, reklamy i prezentacji. Obejmuje również problematykę analizy ryzyka (ocena, zarządzanie, informowanie) oraz systemów jakości żywności prawa publicznego (żywność ekologiczna, żywność genetycznie zmodyfikowana, żywność regionalna i tradycyjna, żywność wyróżniana znakiem władzy publicznej) i prywatnego. Omawia ponadto szczególne zagadnienia suplementów diety oraz praw człowieka w prawie żywnościowym, będących wyznacznikiem konstytucyjnej i międzynarodowej ochrony udzielanej prawu do odpowiedniej żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 18700.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej