Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Dostępność
tylko na miejscu
(3)
dostępne
(2)
wypożyczone
(1)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(2)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(1)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(3)
Autor
Adamicki Franciszek
(1)
Czerko Zbigniew
(1)
Grzebisz Witold
(1)
Hołubowicz-Kliza Grażyna
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
ROŚLINY
(1)
Warzywa
(1)
ZIEMNIAKI
(1)
Ziemniaki
(1)
Gatunek
INSTRUKCJE
(1)
Podręczniki
(1)
Dziedzina i ujęcie
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Słowo kluczowe
ziemniaki
(3)
agrotechnika
(1)
choroba
(1)
kukurydza
(1)
przechowalnictwo
(1)
rośliny okopowe
(1)
rośliny pastewne
(1)
rośliny przemysłowe
(1)
rzepak
(1)
technologia
(1)
transport
(1)
trwałe użytki zielone
(1)
uprawa
(1)
warzywa
(1)
zboże
(1)
zioła
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
(Instrukcja Upowszechnieniowa / Instytut Uprawy, Nawożenia i Gleboznawstwa, Puławy ; 205.)
Bibliogr. s. 135-136.
Ziemniak jest przykładem gatunku rośliny uprawnej, którego skala uprawy i wielkość zbiorów w całej Europie, w tym również w Polsce, sukcesywnie maleje. Zmianie podlegają stosowane technologie uprawy ziemniaka. Obecnie ziemniak w krajach rozwijających się staje się tylko warzywem, natomiast w krajach rozwiniętych dla zmniejszającej się grupy producentów i skoncentrowanego przemysłu przetwórczego stanowi doskonały biznes. Książka zawiera informacje dotyczące przygotowania, uprawy i zabiegów niezbędnych przy pielęgnacji ziemniaka.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.15182 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 16262.XVII.5 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia przy rozdziałach.
W książce zostały omówione zmiany fizjologiczne zachodzące po zbiorze, podstawowe czynniki agrotechniczne wpływające na jakość i trwałość przechowalniczą warzyw, optymalne warunki przechowania poszczególnych gatunków, stosowane powszechnie w praktyce dotychczasowe tradycyjne sposoby przechowywania warzyw oraz nowe technologie znajdujące coraz szersze zastosowanie w kraju. Ponadto przedstawiono szczegółowo technologię długotrwałego przechowywania i krótkotrwałego składowania najważniejszych gatunków warzyw. W książce zostały omówione również najnowsze osiągnięcia z zakresu pozbiorczej fizjologii i technologii przechowywania warzyw na podstawie własnych prac badawczych oraz wielu innych autorów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 17567.XVII.6.2 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia s. 477-488
Podręcznik przeznaczony jest dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych i policealnych kształcących w zawodzie technik rolnik. Ze względu na obszerny zakres materiału podręcznik został opracowany w trzech częściach. Część II obejmuje zagadnienia związane z hodowlą i nasiennictwem, nawożeniem oraz ochroną roślin uprawnych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.8104 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. P.8105.XVII.6.2 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 9454.XVII.6.2 [Czytelnia C] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej