Form of Work
Ksi─ů┼╝ki
(3)
Publikacje dydaktyczne
(2)
Publikacje naukowe
(2)
E-booki
(1)
Status
available
(3)
only on-site
(2)
Branch
Magazyny
(2)
Wypo┼╝yczalnie
(1)
Czytelnie
(2)
Author
Ostrowska Lucyna
(2)
Czapski Janusz (1946- )
(1)
Gaw─Öcki Jan (1944- )
(1)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(1)
Mucha-Szajek Ewa
(1)
Siwi┼äski Wies┼éaw (1934- )
(1)
Tauber Roman Dawid (1945- )
(1)
Year
2020 - 2022
(2)
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
Time Period of Creation
2001-
(2)
Country
Poland
(4)
Language
Polish
(4)
Audience Group
Dietetycy i ┼╝ywieniowcy
(2)
Lekarze
(2)
Poziom nauczania szkoły wyższe
(2)
Studenci
(2)
Subject
Dietetyka
(2)
Higiena
(2)
Od┼╝ywianie
(2)
GLOBALIZACJA
(1)
HOTELARSTWO
(1)
KULTURA FIZYCZNA
(1)
ODPOCZYNEK
(1)
OD┼╗YWIANIE
(1)
TURYSTYKA
(1)
┼╗YWNO┼Ü─ć
(1)
Subject: time
2001-0
(1)
Genre/Form
Monografia
(2)
Podr─Öcznik
(2)
PODR─śCZNIKI
(1)
Domain
Medycyna i zdrowie
(2)
4 results Filter
Book
In basket
Dietetyka : kompendium / redakcja naukowa Lucyna Ostrowska. - Wydanie I - 1 dodruk. - Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie, 2021. - XVIII, 421 stron ; 24 cm.
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
W podr─Öczniku poruszono wszystkie tematy doty┬şcz─ůce wyzwa┼ä leczenia ┼╝ywieniowego oraz post─Öpu nauk powi─ůzanych z ┼╝ywieniem i od┼╝ywieniem pacjenta oraz najcz─Ö┼Ťciej zadawanych pyta┼ä w gabinetach dietetycznych i lekarskich. Du┼╝ym walorem ksi─ů┼╝ki jest pokazanie indywidualizacji zalece┼ä i ich dostosowanie do specyficznych cech osobniczych pacjenta. Przedstawiono zasady ┼╝ywienia i post─Öpowanie z pacjentami w r├│┼╝nych sytuacjach klinicznych, om├│wiono zalecenia naukowe w dietach sportowc├│w, zasady ┼╝ywienia kobiety ci─Ö┼╝arnej i karmi─ůcej piersi─ů, os├│b starszych, pacjent├│w chorych psychicznie. Publikacja zawiera r├│wnie┼╝ aktualn─ů wiedz─Ö dotycz─ůc─ů ┼╝ywienia dzieci i m┼éodzie┼╝y, zaburze┼ä od┼╝ywiania w r├│┼╝nych grupach wiekowych, zasady post─Öpowania z pacjentami leczonymi chirurgicznie jak r├│wnie┼╝ problemy ┼╝ywieniowe pacjent├│w choruj─ůcych onkologicznie.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.18173.XVIII.10 [Magazyn 1] (1 egz.)
Wypo┼╝yczalnie
There are copies available to loan: sygn. 20087.XVIII.10 [Wypo┼╝yczalnia B] (1 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 20086.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
E-book
In basket
Dietetyka : kompendium / redakcja naukowa Lucyna Ostrowska. - eBook został przygotowany na podstawie wydania papierowego z 2020 r., (wyd. I). - Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie, 2021. - XVIII, 421 stron ; 24 cm.
Do udost─Öpniania na czytniku e-book.
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
W podr─Öczniku poruszono wszystkie tematy doty┬şcz─ůce wyzwa┼ä leczenia ┼╝ywieniowego oraz post─Öpu nauk powi─ůzanych z ┼╝ywieniem i od┼╝ywieniem pacjenta oraz najcz─Ö┼Ťciej zadawanych pyta┼ä w gabinetach dietetycznych i lekarskich. Du┼╝ym walorem ksi─ů┼╝ki jest pokazanie indywidualizacji zalece┼ä i ich dostosowanie do specyficznych cech osobniczych pacjenta. Przedstawiono zasady ┼╝ywienia i post─Öpowanie z pacjentami w r├│┼╝nych sytuacjach klinicznych, om├│wiono zalecenia naukowe w dietach sportowc├│w, zasady ┼╝ywienia kobiety ci─Ö┼╝arnej i karmi─ůcej piersi─ů, os├│b starszych, pacjent├│w chorych psychicznie. Publikacja zawiera r├│wnie┼╝ aktualn─ů wiedz─Ö dotycz─ůc─ů ┼╝ywienia dzieci i m┼éodzie┼╝y, zaburze┼ä od┼╝ywiania w r├│┼╝nych grupach wiekowych, zasady post─Öpowania z pacjentami leczonymi chirurgicznie jak r├│wnie┼╝ problemy ┼╝ywieniowe pacjent├│w choruj─ůcych onkologicznie.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. E.43.XVIII.10 [Magazyn 1] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Autorzy w spos├│b przyst─Öpny i interesuj─ůcy przedstawiaj─ů najnowsz─ů wiedz─Ö na temt r├│┼╝nych rodzaj├│w ┼╝ywno┼Ťci, jej tradycyjnych i nowoczesnych technologii wytwarzania oraz jako┼Ťci i bezpiecze┼ästwa dla konsumenta. Zapoznaj─ů Czytelnika z naukowymi tajnikami prawid┼éowego ┼╝ywienia oraz wyja┼Ťniaj─ů biologiczne, medyczne i ekologiczne uwarunkowania zdrowia, podkre┼Ťlaj─ůc istniej─ůce mi─Ödzy nimi powi─ůzania.
Book
In basket
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu, ISSN 1895-1546 ; nr 9)
"Autorzy artyku┼é├│w w niniejszej monografii opisuj─ů r├│┼╝norodne typy jako┼Ťci us┼éug turystycznych, rekreacyjnych i hotelarsko-┼╝ywieniowych w oparciu o piramid─Ö potrzeb psychologicznych cz┼éowieka. Do czynnik├│w umo┼╝liwiaj─ůcych walidacj─Ö jako┼Ťci us┼éug zaliczyli: komfort, wygod─Ö i reaktywno┼Ť─ç, pewno┼Ť─ç, niezawodno┼Ť─ç, zgodno┼Ť─ç, relacj─Ö, aprobat─Ö i zrozumienie, poczucie warto┼Ťci, uprzejmo┼Ť─ç i akceptacj─Ö, rozw├│j i dba┼éo┼Ť─ç o sprawiedliwo┼Ť─ç spo┼éeczn─ů, innowacje i uczenie si─Ö, opisy poziomu dozna┼ä i uznanie. Uzupe┼énieniem takiego pojmowania jako┼Ťci jest kategoria jako┼Ťci oczekiwanej i do┼Ťwiadczanej (rzeczywistej)." (z Wprowadzenia)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13289.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again