Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(7)
Forma i typ
Książki
(6)
Publikacje dydaktyczne
(3)
Publikacje naukowe
(2)
E-booki
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(8)
tylko na miejscu
(5)
wypożyczone
(1)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(5)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(4)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(5)
Autor
Adamczyk-Zientara Małgorzata
(2)
Brytek-Matera Anna
(2)
Baum Karin
(1)
Bednarek Ilona
(1)
Biesalski Hans Konrad (1949- )
(1)
Biesalski U
(1)
Budzyńska-Jewtuch Izabela
(1)
Fürstenberg Ewa
(1)
Gajewska Danuta
(1)
Grimm Peter
(1)
Koolman Jan
(1)
Nowitzki-Grimm Susanne
(1)
Ozimek Irena
(1)
Rutkowski Andrzej (1953-2020)
(1)
Röhm Klaus-Heinrich
(1)
Smulikowska Stefania
(1)
Waigand-Brauner Melanie
(1)
Wilczok Tadeusz
(1)
Węglarz Ludmiła
(1)
Zając Adam
(1)
Świderska Mariola
(1)
Świątkowska Monika
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(3)
2000 - 2009
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(7)
Język
polski
(7)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(2)
Hodowcy drobiu
(1)
Poziom nauczania Szkoły wyższe
(1)
Temat
Dietetyka
(2)
ODŻYWIANIE
(2)
Odżywianie
(2)
Uczucia
(2)
Zaburzenia odżywiania
(2)
BIOCHEMIA
(1)
DIETETYCZNE ŚRODKI SPOŻYWCZE
(1)
Drób
(1)
ONTOGENEZA
(1)
Pasza
(1)
SPORT
(1)
TRENING SPORTOWY
(1)
ŻYWNOŚĆ
(1)
Żywienie zwierząt
(1)
Gatunek
Podręcznik
(4)
PODRĘCZNIKI
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(2)
Psychologia
(2)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Słowo kluczowe
składniki pokarmowe
(7)
żywienie
(4)
dieta
(3)
suplement diety
(3)
aktywność fizyczna
(2)
bulimia
(2)
choroby tarczycy
(2)
choroby układu krążenia
(2)
choroby układu pokarmowego
(2)
cukrzyca typu 2
(2)
dietoprofilaktyka
(2)
dietoterapia
(2)
edukacja żywieniowa
(2)
jadłowstręt psychiczny
(2)
nawyki żywieniowe
(2)
normy żywienia
(2)
nutrigenetyka
(2)
otyłość
(2)
poradnictwo dietetyczne
(2)
poradnictwo psychologiczne
(2)
prawo żywnościowe
(2)
profilaktyka chorób
(2)
promocja zdrowia
(2)
psychodietetyka
(2)
psychologia odchudzania
(2)
wysiłek fizyczny
(2)
zdrowie publiczne
(2)
aktywność ruchowa
(1)
aminokwasy
(1)
białka
(1)
biochemia
(1)
czynniki rozwoju
(1)
dodatki paszowe
(1)
enzymy
(1)
filogeneza
(1)
genetyka molekularna
(1)
hormony
(1)
komórka
(1)
lipidy
(1)
medycyna żywienia
(1)
metabolizm
(1)
morfologia
(1)
ontogeneza
(1)
organizm człowieka
(1)
peptydy
(1)
postawa ciała
(1)
rozwój człowieka
(1)
rozwój prenatalny
(1)
somatotyp
(1)
sport wyczynowy
(1)
sportowcy
(1)
tkanka
(1)
trening sportowy
(1)
układ endokrynny
(1)
układ immunologiczny
(1)
układ krwionośny
(1)
układ nerwowy
(1)
układ oddechowy
(1)
układ pokarmowy
(1)
układ płciowy
(1)
układ ruchu
(1)
układ wydalniczy
(1)
wiek rozwojowy
(1)
węglowodany
(1)
zalecenia żywieniowe
(1)
zdrowie
(1)
żywienie drobiu
(1)
7 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Na s. red. ISBN oryg.
Bibliogr. s. 383-384. Indeks.
Nauka o żywieniu człowieka jest dziedziną interdyscyplinarną, ścisle związaną z chemią, biochemią, fizjologią, anatomią i ekotrofologią. Podręczny atlas żywienia obejmuje w formie zwięzłej, ale kompletnej i przejrzystej całość, według dzisiejszego stanu wiedzy, nauki dotyczącej podstaw wiedzy o żywieniu człowieka. Tekst ilustrują liczne tabele i wykresy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 13470.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wydanie 4. pt.: Zalecenia żywieniowe i wartość pokarmowa pasz : Normy Żywienia Drobiu : praca zbiorowa
Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych na stronach 136-143.
Książka “Zalecenia żywieniowe i wartość pokarmowa pasz dla drobiu” to kompendium wiedzy na temat żywienia różnych gatunków drobiu. Polecana jest szczególnie pracownikom naukowym i studentom wydziałów: zootechnicznych, biologii i hodowli zwierząt, weterynaryjnych i rolniczych, pracownikom służb doradczych, producentom pasz i hodowcom drobiu.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 19635.XVII.6.1 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 19634.XVII.6.1 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 13803 [Magazyn 2] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 432. Indeks.
Książka stanowi cenne źródło wiadomości z zakresu biochemii. Przedstawione zagadnienia podane są w bardzo przystępny sposób, zilustrowane 215. barwnymi schematami, w których nie tylko zawarte treści, lecz także zróżnicowane kolory ułatwiają szybkie poznanie i przyswojenie biochemicznych szlaków przemian. Omówiono fizykochemiczne podstawy biochemii, z uwzględnieniem metod stosowanych w nowoczesnej biochemii, genetykę molekularną, biochemiczne podstawy fizjologii tkanek, mechanizmy działania hormonów oraz sposoby przekazywania sygnałów w komórce. Książka na pewno ułatwi studentom medycyny i nauk przyrodniczych rozszerzenie i utrwalenie zdobytych wiadomości.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.4455 [Magazyn 1], P.4456 [Magazyn 1] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 4892.XVIII.9 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 4891.XVIII.9 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz.
Niezwykle intensywne przemiany kulturowe i społeczne, a w konsekwencji przemiany w obyczajach i zachowaniach dzieci oraz młodzieży można lepiej zrozumieć, gdy wszechstronnie pozna się człowieka, także z punktu widzenia biologicznego. Studenci kierunków pedagogicznych w toku studiów poznają wiedzę z zakresu rozwoju i wychowania człowieka. Niniejszy podręcznik omawia ogólne zagadnienia rozwoju biologicznego człowieka oraz przedstawia całokształt przemian, jakim współcześnie podlegają ludzie.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.7816 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.7815.III.2 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 8831.III.2 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Piśmiennictwo przy rozdziałach. Indeks.
Psychodietetyka to pierwszy w Polsce podręcznik zawierający wiedzę z zakresu żywienia człowieka, dietoprofilaktyki i dietoterapii, stylów jedzenia oraz podstaw prawa żywnościowego. Jest to kompleksowe kompendium z zakresu dietetyki, psychologii, medycyny i nauk o zdrowiu a także kultury fizycznej. Zawarte w nim zostały między innymi: Najnowsze wyniki badań dotyczące interakcji między lekami a żywnością, Relacja pomiędzy jedzeniem a emocjami. Metody leczenia otyłości. Metody i techniki pracy z osobami przejawiającymi różny poziom aktywności fizycznej, a także doświadczającymi trudności w kontrolowaniu jedzenia lub zmianie zachowań i nawyków żywieniowych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.17962 [Magazyn 1], P.17963 [Magazyn 1] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 19482.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 19481.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
E-book
W koszyku
Psychodietetyka / redakcja naukowa Anna Brytek-Matera ; [autorzy: Małgorzata Adamczyk-Zientara i 32 innych]. - eBook został przygotowany na podstawie wydania papierowego z 2020r. (wyd. I). - Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie, 2020. - XVIII, [2], 566 stron : ilustracje ; 24 cm.
Do udostępniania na czytniku e-book.
Piśmiennictwo przy rozdziałach. Indeks.
Psychodietetyka to pierwszy w Polsce podręcznik zawierający wiedzę z zakresu żywienia człowieka, dietoprofilaktyki i dietoterapii, stylów jedzenia oraz podstaw prawa żywnościowego. Jest to kompleksowe kompendium z zakresu dietetyki, psychologii, medycyny i nauk o zdrowiu a także kultury fizycznej. Zawarte w nim zostały między innymi: Najnowsze wyniki badań dotyczące interakcji między lekami a żywnością, Relacja pomiędzy jedzeniem a emocjami. Metody leczenia otyłości. Metody i techniki pracy z osobami przejawiającymi różny poziom aktywności fizycznej, a także doświadczającymi trudności w kontrolowaniu jedzenia lub zmianie zachowań i nawyków żywieniowych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. E.124.XVIII.10 [Magazyn 1] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej