Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(11)
Forma i typ
Książki
(11)
Publikacje dydaktyczne
(2)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(11)
tylko na miejscu
(10)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(2)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(9)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(10)
Autor
Adamowicz Mieczysław (1939- )
(1)
Bukowski Sławomir I. (1956- )
(1)
Błażej Janina
(1)
Coleman David (tłumacz)
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Garbacz Tomasz
(1)
Jachowicz Tomasz
(1)
Janicki Andrzej
(1)
Klepka Tomasz
(1)
Kowalska Anna (1977- )
(1)
Leszczyński Krzysztof (technologia żywności)
(1)
Mitek Marta
(1)
Nowak Dorota
(1)
Olszańska Anna
(1)
Piwowar Arkadiusz
(1)
Rosiak Elżbieta
(1)
Sikora Janusz W
(1)
Szymańska Joanna (1974- )
(1)
Słowińska Beata Anna (1963- )
(1)
Tarnowska Agnieszka
(1)
Trząskowska Monika
(1)
Urban Stanisław (1943- )
(1)
Wilczyński Krzysztof (mechanika)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(9)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(11)
Język
polski
(11)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(2)
Technolodzy żywności
(2)
Temat
POLIMERYZACJA
(2)
TWORZYWA SZTUCZNE
(2)
AGROBIZNES
(1)
Bezpieczeństwo żywności
(1)
KONSUMENCI (ekon.)
(1)
OWOCE
(1)
Obróbka plastyczna
(1)
PRZETWORY OWOCOWO-WARZYWNE
(1)
Przetwory owocowo-warzywne
(1)
ROLNICTWO EKOLOGICZNE
(1)
SPOŻYCIE
(1)
Sadownictwo
(1)
Technologia żywności
(1)
Towaroznawstwo
(1)
Tworzywa sztuczne
(1)
UNIA EUROPEJSKA
(1)
Żywność
(1)
Temat: czas
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
1989-
(1)
2001-0
(1)
Temat: miejsce
Grójec (woj. mazowieckie)
(1)
KRAJE UNII EUROPEJSKIEJ
(1)
POLSKA
(1)
Gatunek
Podręcznik
(3)
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(2)
ĆWICZENIA LABORATORYJNE dla SZKÓŁ WYŻSZYCH
(2)
Dziedzina i ujęcie
Rolnictwo i leśnictwo
(2)
Chemia
(1)
Inżynieria i technika
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Słowo kluczowe
przetwórstwo
(8)
tworzywo sztuczne
(3)
budownictwo
(2)
owoce
(2)
polimery
(2)
produkcja roślinna
(2)
produkcja zwierzęca
(2)
przetwórstwo spożywcze
(2)
rolnictwo
(2)
rolnictwo ekologiczne
(2)
Grójec
(1)
Polska
(1)
Unia Ekonomiczna i Monetarna
(1)
Unia Europejska
(1)
agrobiznes
(1)
badania jakościowe
(1)
bankowość
(1)
bezrobocie
(1)
biobiznes
(1)
drzewa owocowe
(1)
ekonomia
(1)
energia
(1)
finanse
(1)
gospodarstwo ekologiczne
(1)
górnictwo
(1)
handel
(1)
innowacje
(1)
komunikacja
(1)
konsument
(1)
konsumpcja
(1)
kryzys finansowy
(1)
krzewy owocowe
(1)
marketing
(1)
nauka
(1)
normy
(1)
nowe technologie
(1)
opakowanie
(1)
paliwo
(1)
pastwiska
(1)
polityka regionalna UE
(1)
polityka spójności
(1)
produkt krajowy brutto
(1)
produkt owocowy
(1)
przetwarzanie żywności
(1)
przetwory owocowe
(1)
przetwórstwo przemysłowe
(1)
recykling tworzyw
(1)
rozwój regionalny
(1)
rynek nieruchomości
(1)
sadownictwo
(1)
składniki żywności
(1)
sport
(1)
technologia materiałowa
(1)
technologia żywności
(1)
transport
(1)
turystyka
(1)
tworzywo polimerowe
(1)
warzywa
(1)
wpływ na środowisko
(1)
zatrudnienie
(1)
zdrowie
(1)
łąki
(1)
środowisko
(1)
11 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
(Podręczniki / Politechnika Lubelska)
Bibliogr. przy rozdz.
Ćwiczenia są podzielone na dwie części - teoretyczną i laboratoryjną.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.13126.XXVII. [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 14213.XXVII. [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Podręczniki / Politechnika Lubelska)
Bibliogr. przy rozdz.
Ćwiczenia są podzielone na dwie części - teoretyczną i laboratoryjną.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.13127.XXVII. [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 14214.XXVII. [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografie, wykazy aktów prawnych i norm przy rozdziałach.
W publikacji zostały poruszone zagadnienia związane z metodologią oceny parametrów jakości oraz bezpieczeństwa żywności pochodzenia roślinnego oraz ocenę towaroznawczą surowców i produktów gotowych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.18609.XVIII.10 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 22094.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Początki sadownictwa w Grójeckiem / Beata Anna Słowińska. - Warszawa : Hortpress, 2007. - 360 stron, [16] stron tablic kolorowych : ilustracje ; 22 cm.
Bibliografia s. 355-360.
Jest to książka o historii sadownictwa na południowym Mazowszu od czasów najdawniejszych do wybuchu II wojny światowej. Autorka ukazuje też w ogólnym zarysie rozwój tej dziedziny ogrodnictwa w Polsce, opierając się na materiałach źródłowych, informacjach zamieszczonych w prasie i przedwojennych książkach. W opracowaniu uwzględniono czynniki, które wpłynęły na upowszechnienie produkcji owoców oraz opisy dawnych sadów. W barwnej części folderu zamieszczono fotografie odmian, które dominowały w dawnych sadach.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 18456.XVII.6.2 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia przy rozdziałach.
W opracowaniu przedstawiono podstawowe i aktualne zagadnienia przetwórstwa tworzyw polimerowych, materiałowe i technologiczne. Opisano najważniejsze technologie przetwórstwa tworzyw. Opracowanie obejmuje: podstawy materiałowe przetwórstwa, procesy przetwórstwa tworzyw oraz recykling tworzyw.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 21222.XXVII [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 21221.XXVII [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 259-272.
Niniejsza publikacja w zamierzeniu autorów ma być podręcznikiem z przedmiotów agrobiznes i biobiznes. Uwzględniono w niej: teorię agrobiznesu, jego główne zasoby, podmioty agrobiznesu, najważniejsze kierunki produkcji rolnej, problemy współpracy podmiotów agrobiznesu, jego rozwój, a także podstawową wiedzę o biobiznesie. Niektóre z omawianych w niej zagadnień znano już wcześniej - jako części składowe ekonomiki rolnictwa czy ekonomiki przemysłu spożywczego, w prezentowanym podręczniku przedstawiono je jednak w nowym ujęciu - jako elementy składowe agrobiznesu. Część rozdziałów książki poświęcono też aktualnym kwestiom, np. teorii agrobiznesu, wiejskim gospodarstwom domowym w agrobiznesie, postępowi rolniczemu, zmianom w agrobiznesie i biobiznesie.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.14462.XVII.7 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 15380.XVII.7 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy pracach.
W pracy przedstawiono koncepcję europejskiego, zintegrowanego projektu badawczego ISAFRUIT realizowanego w ramach 6-go Ramowego Programu Badań dotyczącego wzrostu spożycia owoców oraz wybrane wyniki badań prowadzonych w ramach czterech pakietów roboczych Filaru I dotyczącego sterowanycyh przez konsumentów i reagujących łańcuchów dostaw. Opisano zarys metodologii i koncepcji badań oraz wybrane opracowania wykonane przez autorów SGGW w Warszawie oraz Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 14637.XVII.7 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz.
Kompendium jest kompleksowym opracowaniem obejmującym nie tylko zasady produkcji roślinnej i zwierzęcej w gospodarstwie ekologicznym, ale także przetwórstwo płodów rolnych, marketing oraz uwarunkowania prawne. Dużo uwagi poświęcono znaczeniu ekosystemów trawiastych i polnych w zachowaniu bioróżnorodności oraz wpływowi rolnictwa ekologicznego na środowisko przyrodnicze.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 14465.XVII.5 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 18443.XVII.5 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 18442.XVII.5 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz.
Książka prezentuje teoretyczne i praktyczne aspekty mechanizmów zarówno pogłębiających różnice rozwojowe między regionami w procesie intergacji, jak również stymulujących wyrównywanie różnic na etapie Wspólnego Rynku i Unii Ekonomicznej i Monetarnej. Walory poznawcze pracy podnoszą zamieszczone w książce wyniki badań empirycznych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.11223.XII.1 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 12308.XII.1 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Album ma na celu prezentację aktualnego wizerunku Polski i polskiej gospodarki, podkreślenie sukcesów społeczeństwa obywatelskiego, zarysowanie perspektyw na przyszłość oraz upowszechnianie i promocję pozytywnego wizerunku naszego kraju za granicą. Publikacja porusza problemy m.in. gospodarki, nauki, nowych technologii, edukacji, energetyki, środowiska naturalnego, turystyki i sportu, pokazuje, że polskie regiony są rzetelnymi i odpowiedzialnymi partnerami gotowymi do dialogu i realizacji europejskich projektów.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 16723.XIII.3 [Wypożyczalnia C], 16722.XIII.3 [Wypożyczalnia C] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 16721.XIII.3 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia strona 190.
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Dopuszczony do użytku szkolnego w 2010 roku.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 19050.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 19049.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej