Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(15)
Forma i typ
Książki
(14)
Publikacje dydaktyczne
(2)
Publikacje naukowe
(2)
E-booki
(1)
Dostępność
dostępne
(22)
tylko na miejscu
(12)
wypożyczone
(1)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(12)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(11)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(12)
Autor
Adamczyk-Zientara Małgorzata
(2)
Brytek-Matera Anna
(2)
Ciborowska Helena (1944- )
(2)
Ciborowski Artur
(2)
Rudnicka Anna (dietetyk)
(2)
Woynarowska Barbara
(2)
Adamczyk-Korbel Marta Anna
(1)
Baj-Korpak Joanna (1980- )
(1)
Hay William W. (1945- )
(1)
Jackowska Teresa (medycyna)
(1)
Januszewicz Paweł
(1)
Jeżewska-Zychowicz Marzena
(1)
Krawczyński Marian (1934- )
(1)
Markert Ryszard
(1)
Mazur Artur
(1)
Niźnikowska Ewelina
(1)
Przybyła Ewa
(1)
Socha Piotr
(1)
Spisacka Stanisława
(1)
Spisacka Stanisława (1951- )
(1)
Szpringer Monika (1966- )
(1)
Zboina Bożena
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(9)
2000 - 2009
(4)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(15)
Język
polski
(13)
angielski
(2)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(2)
Temat
ODŻYWIANIE
(5)
Dietetyka
(3)
EDUKACJA ZDROWOTNA
(3)
Odżywianie
(3)
Uczucia
(2)
Zaburzenia odżywiania
(2)
CHORZY
(1)
DIETETYKA
(1)
DZIECKO
(1)
EKONOMIA
(1)
Higiena
(1)
MEDYCYNA
(1)
OTYŁOŚĆ
(1)
PEDIATRIA
(1)
SOCJOLOGIA
(1)
ZACHOWANIA ZDROWOTNE
(1)
ZDROWIE PUBLICZNE
(1)
Temat: czas
2001-0
(1)
Gatunek
Podręcznik
(5)
PODRĘCZNIKI
(2)
MATERIAŁY KONFERENCYJNE
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(3)
Psychologia
(2)
Słowo kluczowe
nawyki żywieniowe
(15)
otyłość
(6)
żywienie
(6)
aktywność fizyczna
(5)
dieta
(5)
normy żywienia
(4)
profilaktyka
(4)
promocja zdrowia
(4)
zaburzenia psychiczne
(4)
zdrowie
(4)
bulimia
(3)
edukacja zdrowotna
(3)
jadłowstręt psychiczny
(3)
program nauczania
(3)
substancje psychoaktywne
(3)
uwarunkowania zdrowia
(3)
uzależnienie
(3)
zdrowie psychiczne
(3)
zdrowie publiczne
(3)
AIDS
(2)
HIV
(2)
agresja
(2)
choroby tarczycy
(2)
choroby układu krążenia
(2)
choroby układu pokarmowego
(2)
chorzy psychicznie
(2)
cukrzyca
(2)
cukrzyca typu 2
(2)
depresja
(2)
dietetyka
(2)
dietoprofilaktyka
(2)
dietoterapia
(2)
dzieci
(2)
edukacja dla bezpieczeństwa
(2)
edukacja seksualna
(2)
edukacja żywieniowa
(2)
indeks glikemiczny
(2)
jakość życia
(2)
nutrigenetyka
(2)
odżywianie
(2)
odżywianie się
(2)
optymizm
(2)
poczucie własnej wartości
(2)
poradnictwo dietetyczne
(2)
poradnictwo psychologiczne
(2)
prawo żywnościowe
(2)
profilaktyka chorób
(2)
przemiana materii
(2)
przemoc
(2)
psychodietetyka
(2)
psychologia odchudzania
(2)
składniki odżywcze
(2)
składniki pokarmowe
(2)
stres
(2)
suplement diety
(2)
uczeń
(2)
umiejętności życiowe
(2)
wysiłek fizyczny
(2)
zaburzenia odżywiania
(2)
zachowania prozdrowotne
(2)
zachowania zdrowotne
(2)
żywienie niemowląt
(2)
żywność funkcjonalna
(2)
żywność modyfikowana genetycznie
(2)
alergia pokarmowa
(1)
alkoholizm
(1)
anoreksja
(1)
białaczka szpikowa
(1)
celiakia
(1)
choroba
(1)
choroby cywilizacyjne
(1)
choroby przewodu pokarmowego
(1)
choroby serca
(1)
choroby skóry
(1)
choroby trzustki
(1)
choroby układu oddechowego
(1)
choroby wątroby
(1)
choroby zakaźne
(1)
choroby śródmiąższowe płuc
(1)
cukrzyca typu 1
(1)
czynniki genetyczne
(1)
czynniki ryzyka
(1)
czynniki środowiskowe
(1)
dojrzewanie
(1)
dziecko chore
(1)
ekonomia
(1)
farmakoterapia
(1)
gospodarstwo agroturystyczne
(1)
gruźlica
(1)
karmienie piersią
(1)
kobieta ciężarna
(1)
kompetencje pracownicze
(1)
medycyna
(1)
miażdżyca
(1)
nadciśnienie tętnicze
(1)
narkomania
(1)
niedożywienie
(1)
niewydolność nerek
(1)
nikotynizm
(1)
noworodek
(1)
15 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.12064 [Magazyn 1] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Zdrowie publiczne ; 1)
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Prawidłowe żywienie oraz prawidłowe nawyki żywieniowe są jednymi z najistotniejszych czynników mających wpływ na dobry stan zdrowia w każdym okresie życia, a zwłaszcza w okresie intensywnego wzrostu i rozwoju organizmu. Właściwe zachowania żywieniowe w okresie ciąży, laktacji, wczesnego dzieciństwa, a także u młodzieży szkolnej i akademickiej. Niniejsza publikacja opisuje rolę żywienia w szeroko pojętym zdrowiu publicznym, pomagając zrozumieć najważniejsze przyczyny niekoniecznie prawidłowych zachowań żywieniowych, oraz podsuwa Czytelnikowi praktyczne rozwiązania dla ich przezwyciężenia. Niniejsza ksiażka stanowi pierwszą część książek tego wydawnictwa o zdrowiu publicznym.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.10106 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.10107.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 11697.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 145-153.
"Sposób żywienia ma istotny wpływ na funkcjonowanie organizmu, zapewniając mu energię oraz składniki odżywcze biorące udział w procesach fizjologicznych. Nieprawidłowe zywienie jest przyczyną wielu chorób, powstających zarówno jako rezultat nadmiaru, jak i niedoboru niektórych składników odżywczych w diecie. Do chorób dietozależnych należą nadwag i otyłość, choroby sercowo-naczymiowe, cukrzyca typu 2 oraz osteoporoza. Stwierdzone przez badaczy nieprawidłowości w sposobie żywienia Polaków wymagają podjęcia działań, w rezultacie których zostaną ograniczone ich negatywne konsekwencje dla zdrowia. Aby ten cel osiągnąć, należy rozpoznać przyczyny niewłaściwych z żywieniowego punktu widzenia zachowań oraz zaproponować skuteczne strategie dokonywania zmian." (ze Wstępu)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.12174.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 13298.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy pracach.
Książka jest zbiorem prac badawczych zajmujących się problemami zdrowia, zachowania i odzyskania zdrowia pod wpływem przyjętych zachowań zdrowotnych, które determinują zdrowy styl życia. Zachowania prozdrowotne, takie jak aktywność fizyczna i zachowanie odpowiedniej wagi ciała, prawidłowe odżywianie i unikanie czynników ryzyka, mają pozytywny wpływ na zdrowie. Autorzy analizują wpływ postaw i wartości przyjętych w procesie kształcenia i wychowania na zachowania ochrony zdrowia oraz wpływ wiedzy i świadomości na kształtowanie zachowań prozdrowotnych. Część zaprezentowanych prac jest poświęcona również problemom prawidłowego żywienia otyłości oraz wpływu aktywności fizycznej na jakośc życia.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.13776 [Magazyn 1], P.13775 [Magazyn 1], P.13777 [Magazyn 1] (3 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 14752.XVIII.12.2 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 14751.XVIII.12.2 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 659-660. Indeks.
Książka składa się z czterech części: podstawy żywienia człowieka z elementami biochemii, klasyfikacja i charakterystyka wybranych diet, żywienie w wybranych chorobach, żywienie dzieci zdrowych i chorych. Przy opracowaniu książki korzystano z najnowszych publikacji z zakresu żywienia człowieka. Trzecie wydanie wzbogacono o zagadnienia: żywienie sportowców, żywność funkcjonalna, żywność genetycznie modyfikowana, bezpieczeństwo i higiena żywności w świetle ustawodawstwa, edukacja żywieniowa, żywienie w chorobie Leśniowskiego-Crohna, indeks glikemiczny, żywienie w wybranych chorobach neurologicznych, żywienie w chorobach nowotworowych, zakażeniach i zatruciach pokarmowych. Problemy dietetyczne w cukrzycy opracowano według najnowszych zaleceń. Książka ta będzie pomocna w pracy dietetyków, zywieniowców, lekarzy i nauczycieli.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.11912 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.11911.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 12732.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dietetyka : żywienie zdrowego i chorego człowieka / Helena Ciborowska, Anna Rudnicka ; współpr. Artur Ciborowski. - Wydanie IV, rozszerzone i uatualnione. - Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, cop. 2019. - 670, [1] strona : ilustracje ; 24 cm.
Bibliografia strony : 659-660. Indeks.
Książka składa się z czterech części: podstawy żywienia człowieka z elementami biochemii, klasyfikacja i charakterystyka wybranych diet, żywienie w wybranych chorobach, żywienie dzieci zdrowych i chorych. Przy opracowaniu książki korzystano z najnowszych publikacji z zakresu żywienia człowieka. Trzecie wydanie wzbogacono o zagadnienia: żywienie sportowców, żywność funkcjonalna, żywność genetycznie modyfikowana, bezpieczeństwo i higiena żywności w świetle ustawodawstwa, edukacja żywieniowa, żywienie w chorobie Leśniowskiego-Crohna, indeks glikemiczny, żywienie w wybranych chorobach neurologicznych, żywienie w chorobach nowotworowych, zakażeniach i zatruciach pokarmowych. Problemy dietetyczne w cukrzycy opracowano według najnowszych zaleceń. Książka ta będzie pomocna w pracy dietetyków, zywieniowców, lekarzy i nauczycieli.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.18347.XVIII.10 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 20786.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 20785.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy pracach.
W publikacji autorzy przedstawili szeroki zakres zagadnień badawczych. Stosowane obecnie w medycynie metody diagnostyczne, terapeutyczne, zdobywanie wiedzy i edukacja mają korzystny wpływ na wydłużanie się życia osób cierpiących na choroby przewlekłe. Naturalnym postępowaniem badaczy jest ocena wpływu choroby, wiedzy i edukacji na poprawę jakości życia tej grupy osób. Badanie i analiza sytuacji życiowej pacjentów pozwala badaczom wyciągać wnioski, jakie postępowanie pacjentów i pracowników ochrony zdrowia jest niezbędne dla zapewnienia dobrej jakości życia. Przedstawione w niniejszej monografii prace badawcze i przeglądowe prezentują analizę tych zagadnień.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.15160 [Magazyn 1], P.15161 [Magazyn 1], P.15162 [Magazyn 1], P.16625 [Magazyn 1], P.16624 [Magazyn 1] (5 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 16201.XVIII.12.2 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 16200.XVIII.12.2 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Książka ma charakter kompendium, zawiera uaktualnione informacje o prawidłowym żywieniu dzieci i młodzieży. Zagadnienia w niej zawarte zostały podzielone na trzy działy: ogólne zasady zywienia, żywienie dzieci zdrowych i leczenie żywieniowe dzieci chorych. Zawartość merytoryczna jest zgodna ze stanem współczesnej wiedzy, aktualnie obowiązującymi normami żywieniowymi, standardami i zaleceniami ESPGHAN, APA, IŻIŻ i/lub zespołów Krajowego Konsultanta w dziedzinie pediatrii. Znaczna część publikacji obejmuje zasady planowania i realizacji żywienia dzieci w przebiegu róznych stanów chorobowych (m.in. alergia pokarmowa, cukrzyca typu 1, choroby układu nerwowego) jak również w zaburzeniach żywienia (m.in. anoreksja, nadwaga, niedożywienie, otyłość). Książka napisana jest zrozumiałym językiem, zagadnienia pogrupowane są dodatkowo w 117 tabelach i zobrazowane rycinami.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.15040.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 15932.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Materiały z III ogólnopolskiej konf. studenckich kół nauk., 2014 r., Biała Podlaska.
Bibliogr. przy ref.
Zbiór publikacji zawartych w niniejszej pracy odnosi się do zagadnień z zakresu wielu dyscyplin naukowych, w tym medycznych, społecznych czy ekonomicznych. Opracowanie obejmuje dwadzieścia trzy doniesienia wygłoszone podczas III Ogólnopolskiej Konferencji Studenckich Kół Naukowych zorganizowanej przez Koło Naukowe Studentów Turystyki i Rekreacji Państwowej Szkoły Wyższej im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej. Celem konferencji było stworzenie interdyscyplinarnego forum do prezentacji osiągnięć naukowych studentów należących do uczelnianych kół naukowych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.16458 [Magazyn 1], P.16452 [Magazyn 1], P.14929 [Magazyn 1], P.16449 [Magazyn 1], P.16446 [Magazyn 1], P.16454 [Magazyn 1], P.16455 [Magazyn 1], P.16456 [Magazyn 1], P.16459 [Magazyn 1], P.16450 [Magazyn 1], P.16451 [Magazyn 1], P.16447 [Magazyn 1], P.16457 [Magazyn 1], P.16445 [Magazyn 1], P.16453 [Magazyn 1], P.16448 [Magazyn 1] (16 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.14928.V.3 [Wypożyczalnia B], P.14927.V.3 [Wypożyczalnia B] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 15758.V.3 [Czytelnia B], 15759.V.3 [Czytelnia B] (2 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz.
Książka zawiera praktyczne, aktualne i oparte na piśmiennictwie informacje z zakresu opieki nad dziećmi od chwili urodzenia poprzez okres niemowlęcy po dojrzewanie. W książce położono nacisk na kliniczne aspekty opieki pediatrycznej z uwzględnieniem obowiązujących zasad postępowania. Podręcznik zawiera wskazówki diagnostyczne i najważniejsze informacje dotyczące podłoża i metod leczenia chorób występujących u dzieci, przedstawione w przejrzystej i czytelnej formie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 12729.XVIII.1.5 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 6269 [Magazyn 2], 6268 [Magazyn 2], P.5144 [Magazyn 1] (3 egz.)
Książka
W koszyku
Edukacja zdrowotna : podręcznik akademicki / Barbara Woynarowska. - Wyd. 1, dodruk. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2008. - 604 s. : ryc. ; 24 cm.
Bibliogr. s. 560-584 oraz przy rozdz. Indeksy.
Podręcznik przedstawia teorię i metodykę współczesnej edukacji zdrowotnej. Omawia głowne definicje, podejścia i koncepcje zdrowia oraz sposoby promocji prozdrowotnego stylu życia. Przybliża też historię, ewolucję i podstawy teoretyczne dyscypliny. Ponadto książka zawiera przykłady ćwiczeń i scenariuszy zajęć, narzędzia do ewaluacji wyników oraz literaturę przedmiotu, w tym dostępne programy edukacyjne. Podręcznik ujmuje edukację zdrowotną w szerokim kontekście współczesnej promocji zdrowia. Dostarcza praktycznych wskazówek metodycznych ze szczególnym uwzględnieniem zdrowia psychicznego, zapobiegania zachowaniom ryzykownym i edukacji seksualnej.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.8119 [Magazyn 1], P.8115 [Magazyn 1], P.8118 [Magazyn 1] (3 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.8117.XVIII.11 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 9471.XVIII.11 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Piśmiennictwo przy rozdziałach. Indeks.
Psychodietetyka to pierwszy w Polsce podręcznik zawierający wiedzę z zakresu żywienia człowieka, dietoprofilaktyki i dietoterapii, stylów jedzenia oraz podstaw prawa żywnościowego. Jest to kompleksowe kompendium z zakresu dietetyki, psychologii, medycyny i nauk o zdrowiu a także kultury fizycznej. Zawarte w nim zostały między innymi: Najnowsze wyniki badań dotyczące interakcji między lekami a żywnością, Relacja pomiędzy jedzeniem a emocjami. Metody leczenia otyłości. Metody i techniki pracy z osobami przejawiającymi różny poziom aktywności fizycznej, a także doświadczającymi trudności w kontrolowaniu jedzenia lub zmianie zachowań i nawyków żywieniowych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.17962 [Magazyn 1], P.17963 [Magazyn 1] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 19482.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 19481.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
E-book
W koszyku
Psychodietetyka / redakcja naukowa Anna Brytek-Matera ; [autorzy: Małgorzata Adamczyk-Zientara i 32 innych]. - eBook został przygotowany na podstawie wydania papierowego z 2020r. (wyd. I). - Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie, 2020. - XVIII, [2], 566 stron : ilustracje ; 24 cm.
Do udostępniania na czytniku e-book.
Piśmiennictwo przy rozdziałach. Indeks.
Psychodietetyka to pierwszy w Polsce podręcznik zawierający wiedzę z zakresu żywienia człowieka, dietoprofilaktyki i dietoterapii, stylów jedzenia oraz podstaw prawa żywnościowego. Jest to kompleksowe kompendium z zakresu dietetyki, psychologii, medycyny i nauk o zdrowiu a także kultury fizycznej. Zawarte w nim zostały między innymi: Najnowsze wyniki badań dotyczące interakcji między lekami a żywnością, Relacja pomiędzy jedzeniem a emocjami. Metody leczenia otyłości. Metody i techniki pracy z osobami przejawiającymi różny poziom aktywności fizycznej, a także doświadczającymi trudności w kontrolowaniu jedzenia lub zmianie zachowań i nawyków żywieniowych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. E.124.XVIII.10 [Magazyn 1] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 258-267.
Celem niniejszego opracowania jest zapoznanie przyszłych nauczycieli wychowania fizycznego ze współczesnymi założeniami teorii i metodyki wychowania zdrowotnego, w tym jego celami i zadaniami, programem, warsztatem pedagogicznym, kompetencjami nauczycieli koniecznymi do procesu kształtowania się świadomości i zachowań człowieka, jak również przybliżenie szerokiej problematyki zdrowia, w tym wiedzy o jego uwarunkowaniach i możliwościach doskonalenia, głównych problemach zdrowotnych naszego społeczeństwa i sposobach zapobiegania im.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.8627 [Magazyn 1], P.8626 [Magazyn 1] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 10060.XVIII.11 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 8612.XVIII.11 [Czytelnia B] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej