Form of Work
Książki
(2)
Status
available
(2)
only on-site
(2)
Branch
Magazyny
(1)
Wypożyczalnie
(1)
Czytelnie
(2)
Author
Kowalczyk Andrzej (1954- )
(1)
Mucha-Szajek Ewa
(1)
Siwiński Wiesław (1934- )
(1)
Tauber Roman Dawid (1945- )
(1)
Year
2010 - 2019
(2)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Subject
EKOTURYSTYKA
(1)
GLOBALIZACJA
(1)
HOTELARSTWO
(1)
KULTURA FIZYCZNA
(1)
ODPOCZYNEK
(1)
Subject: time
2001-0
(1)
Genre/Form
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(1)
2 results Filter
Book
In basket
Turystyka zrównoważona / red. nauk. Andrzej Kowalczyk. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2010. - 323, [1] s., [20] s. tabl. : il. (w tym kolor.) ; 24 cm.
(Turystyka / Wydawnictwo Naukowe PWN)
Bibliogr. s. 293-323.
Pierwsza tak obszerna publikacja na rynku polskim, w której omówiono jednocześnie teoretyczne aspekty turystyki zrównoważonej, jej formy, jak i rozwiązania praktyczne - m.in. działania władz publicznych, organizacji pozarządowych, instytucji ponadnarodowych w ramach szeroko rozumianej polityki turystycznej i planowania turystycznego. Książka składa się z 3 części. Część I zawiera rozważania na temat teoretyczno-metodologicznych aspektów turystyki zrównoważonej (geneza, definicja, podział wewnętrzny, związane z nią koncepcje teoretyczne, problemy planowania i zarządzania). Część II poświęcona jest przyrodniczym aspektom turystyki zrównoważonej (m.in. turystyka geologiczna, ornitologiczna, botaniczna). Część III dotyczy kulturowych aspektów turystyki zrównoważonej (m.in. turystyka etnograficzna, przemysłowa, historyczna, kulinarna). Książka przeznaczona jest dla osób interesujących się różnorodnymi formami turystyki kulturowej (od turystyki religijnej po rozrywkową) i przyrodniczymi uwarunkowaniami turystyki, a także jej rolą w aktywizacji społeczno-gospodarczej miejscowości i regionów.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.9908 [Magazyn 1], P.9907 [Magazyn 1] (2 egz.)
Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.9910.XX.1.4 [Wypożyczalnia B], P.9909.XX.1.4 [Wypożyczalnia B] (2 egz.)
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 11505.XX.1.4 [Czytelnia B], 11504.XX.1.4 [Czytelnia B] (2 egz.)
Book
In basket
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu, ISSN 1895-1546 ; nr 9)
"Autorzy artykułów w niniejszej monografii opisują różnorodne typy jakości usług turystycznych, rekreacyjnych i hotelarsko-żywieniowych w oparciu o piramidę potrzeb psychologicznych człowieka. Do czynników umożliwiających walidację jakości usług zaliczyli: komfort, wygodę i reaktywność, pewność, niezawodność, zgodność, relację, aprobatę i zrozumienie, poczucie wartości, uprzejmość i akceptację, rozwój i dbałość o sprawiedliwość społeczną, innowacje i uczenie się, opisy poziomu doznań i uznanie. Uzupełnieniem takiego pojmowania jakości jest kategoria jakości oczekiwanej i doświadczanej (rzeczywistej)." (z Wprowadzenia)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 13289.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again