Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(32)
Forma i typ
Książki
(32)
Dostępność
tylko na miejscu
(29)
dostępne
(25)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(13)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(12)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(29)
Autor
Tauber Roman Dawid (1945- )
(22)
Siwiński Wiesław (1934- )
(12)
Mucha-Szajek Ewa
(9)
Słaby Teresa
(4)
Wojtasik Lesław
(3)
Biczysko Władysław
(2)
Czarniecka-Skubina Ewa
(2)
Mogiła-Lisowska Jolanta
(2)
Adamczyk Grażyna
(1)
Biller Elżbieta
(1)
Hasik Jan M. (1922-2001)
(1)
Krawczak Irena
(1)
Matosek Mirosław
(1)
Nowak Dorota
(1)
Nowak Dorota (nauki rolnicze)
(1)
Skrzypczak Karol
(1)
Tarasova Lubov' Viktorovna
(1)
Tulibacki Tadeusz (1922- )
(1)
Wajnert Izabela
(1)
Wesołowski Piotr
(1)
Wiatr Inez
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(7)
2000 - 2009
(25)
Kraj wydania
Polska
(32)
Język
polski
(32)
Temat
TURYSTYKA
(21)
ODPOCZYNEK
(14)
HOTELARSTWO
(9)
GASTRONOMIA
(7)
KULTURA FIZYCZNA
(7)
ODŻYWIANIE
(3)
MARKETING
(2)
PRZEDSIĘBIORSTWO TURYSTYCZNE
(2)
STATYSTYKA
(2)
USŁUGI
(2)
AGROTURYSTYKA
(1)
DYSERTACJE NAUKOWE
(1)
GLOBALIZACJA
(1)
KALKULACJA KOSZTÓW
(1)
KUCHARSTWO
(1)
KULTURA ORGANIZACYJNA
(1)
OCHRONA ŚRODOWISKA
(1)
PEDAGOGIKA
(1)
POWERPOINT
(1)
PRACE DYPLOMOWE
(1)
PREZENTACJE i WYSTĄPIENIA
(1)
PROMOCJA ZDROWIA
(1)
PUBLIC RELATIONS
(1)
REHABILITACJA (med.)
(1)
REKLAMA
(1)
SPORTOWCY
(1)
TURYSTYKA KULINARNA
(1)
WYCHOWANIE FIZYCZNE
(1)
ŻYWNOŚĆ
(1)
Temat: czas
2001-0
(1)
Gatunek
PODRĘCZNIKI AKADEMICKIE
(9)
Podręcznik
(3)
ĆWICZENIA I ZADANIA DLA SZKÓŁ WYŻSZYCH
(1)
Słowo kluczowe
turystyka
(8)
rekreacja
(5)
gastronomia
(3)
hotelarstwo
(3)
agroturystyka
(2)
czas wolny
(2)
marketing
(2)
podróżowanie
(2)
przedsiębiorstwo turystyczne
(2)
sport
(2)
statystyka
(2)
survival
(2)
turystyka biznesowa
(2)
SPA
(1)
aerobik
(1)
aktywność fizyczna
(1)
aktywność ruchowa
(1)
animacja czasu wolnego
(1)
autostopowicz
(1)
badania społeczne
(1)
baza noclegowa
(1)
celiakia
(1)
gleba
(1)
golf
(1)
gry zespołowe
(1)
hokej
(1)
hokej na trawie
(1)
impreza turystyczna
(1)
instruktor rekreacji
(1)
jakość powietrza
(1)
jakość życia
(1)
komunikacja marketingowa
(1)
kultura fizyczna
(1)
marketing strategiczny
(1)
marketing-mix
(1)
metodologia
(1)
metody badań
(1)
napój funkcjonalny
(1)
nauka
(1)
niepełnosprawni
(1)
odpoczynek
(1)
odżywianie
(1)
odżywianie się
(1)
piłka nożna
(1)
piłka ręczna
(1)
praca doktorska
(1)
praca dyplomowa
(1)
praca magisterska
(1)
produkt
(1)
produkt turystyczny
(1)
promocja zdrowia
(1)
reklama
(1)
rekreacja ruchowa
(1)
rynek turystyczny
(1)
siatkówka
(1)
strategia marketingowa
(1)
techniki badań
(1)
turystyka ekologiczna
(1)
turystyka kosmiczna
(1)
turystyka kulinarna
(1)
turystyka kwalifikowana
(1)
turystyka militarna
(1)
turystyka piwna
(1)
turystyka przyjazdowa
(1)
turystyka religijna
(1)
turystyka seksualna
(1)
turystyka uzdrowiskowa
(1)
turystyka zdrowotna
(1)
usługi turystyczne
(1)
wegetarianizm
(1)
woda
(1)
wychowanie fizyczne
(1)
zarządzanie środowiskiem
(1)
zdrowie
(1)
żeglarstwo
(1)
żywienie turystów
(1)
żywność
(1)
32 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
E.5 CZYT.
Publikacja jest próbą selektywnego zebrania i uporządkowania dotychczasowej wiedzy o pedagogice czasu wolnego, a szczególnie jej zastosowania do rekreacji i turystyki. Pod względem zakresu i układu treści książka dostosowana jest do programu studiów na kierunku turystyka i rekreacja. Omawia się w niej zagadnienia z zakresu m.in.: pojęć czasu wolnego oraz jego znaczenie wychowawcze, zdrowotne i kulturotwórcze, historii wolnego, , roli intencjonalnych problematyki czasu i naturalnych środowisk wychowawczych w procesie wychowania i socjalizacji w czasie wolnym, edukacji ustawicznej w kulturze fizycznej, elementów andragogiki, przemian społecznych w sferze rekreacji.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.472 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 1403.XIX.2 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Monografie, Skrypty, Podręczniki)
Bibliogr. przy pracach.
Przedmiotem podręcznika jest edukacja studentów, rozumiana jako ogół procesów dydaktyczno- wychowawczych, obejmujących kształcenie i samokształcenie, wychowanie i samowychowanie oraz wielostronnie pojmowaną działalność oświatową w dziedzinie kultury fizycznej, turystyki, hotelarstwie i gastronomii. Autorzy starali się uwzględnić dotychczasowy dorobek teoretyczny i badawczy o gastronomii, hotelarstwie, turystyce i rekreacji, a jednocześnie ukazać współczesne tendencje w obszarze nauk o kulturze fizycznej i turystyce, które niosą nowe wyzwania dla teoretycznych uogólnień.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 4837.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Niniejsza praca stanowi ogólną charakterystykę pojęć „rehabilitacja" i „rekreacja" w ich głównych przejawach - Omówiono tu podstawowe zasady rehabilitacji z zakresu pedagogiki, kultury fizycznej, socjologii, psychologii i medycyny. Niniejszy podręcznik powinien zainteresować specjalistów, zajmujących się rekreacją i rehabilitacją, uczniów i studentów szkół z zakresu pedagogiki, nauk społecznych, wychowania fizycznego, turystyki, hotelarstwa (zwłaszcza studentów zainteresowanych domami wypoczynkowymi i sanatoriami) i innych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 6673 [Magazyn 2], P.5379 [Magazyn 1], P.5368 [Magazyn 1], 6674 [Magazyn 2] (4 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 6632.XVIII.6 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 6631.XVIII.6 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Cel ogólny pracy to ustalenie związku między poziomem tolerancji niepewności kultury organizacyjnej w polskich przedsiębiorstwach turystycznych współpracujących z przedsiębiorstwami niemieckimi a oceną jakości usług w opinii klientów oraz zweryfikowanie czy istnieje związek między poziomem tolerancji niepewności kultury organizacyjnej w polskich przedsiębiorstwach turystycznych współpracujących z przedsiębiorstwami niemieckimi a oceną jakości usług w opinii klientów. Praca ma charakter teoretyczno - empiryczny. Część teoretyczną tworzy rozdział pierwszy i drugi. Empiryczną zaś dwa kolejne. W rozdziale pierwszym autor pracy stara się przedstawić specyfikę usług turystycznych, przedstawia produkt turystyczny oraz omawia kwestie związane ze sposobem pomiaru jakości usług. Autor podkreśla role menadżera oraz personelu usługowego w procesie świadczenia usług turystycznych. W drugim rozdziale przedstawiono kulturę organizacyjną, jej przejawy oraz doniosłą rolę jaką spełnia w organizacji. Autor wprowadza również w problematykę dotyczącą wysokiej i niskiej tolerancji niepewności w organizacji, oraz jej konsekwencje dla sposobu działania danej firmy. W rozdziale zamieszczono również przegląd modeli analizy kulturowej. W części badawczej przedstawione zostają starania jakie poczynił autor celem dokonania empirycznej weryfikacji hipotez sformułowanych na bazie opracowanych ustaleń. W dalszej kolejności zostanie zamieszczona ich analiza oraz wnioski, które pozwolą również na wskazanie dalszych kierunków poszukiwań.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.5246 [Magazyn 1], P.5765 [Magazyn 1] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 7211.XX.4 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 6456.XX.4 [Czytelnia B] (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 4836 [Magazyn 2] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy pracach.
"Niniejsza monografia (...) zwraca uwagę na wielowymiarowość aspektów żywności i żywienia, pokazując niesamowity potencjał, jaki tkwi w żywności, zarówno w obszarze turystyki i rekreacji, jak i zdrowia człowieka. Zagadnienie żywności i żywienia w turystyce i rekreacji zostało omówione w ramach czterech bloków tematycznych, a mianowicie: aspekty prozdrowotne żywności i żywienia, bezpieczeństwo żywności w turystyce i rekreacji, gastronomia jako miejsce rekreacji, żywność jako produkt turystyczny." (z Wprowadzenia)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 13535.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy pracach.
"Dbałość o zdrowie jest dziś wyraźnie zaznaczonym trendem w zachowaniach coraz większej rzeszy ludzi w różnym wieku. Turystyka i rekreacja efektywnie wspierają starania o dobre samopoczucie, głównie dzięki zaspokajaniu takich potrzeb, jak: odpowiednia sprawność, otwarcie na nowości, integracja społeczna, akceptowalny subiektywnie wygląd. Ich realizacja wymaga jednak coraz częściej dobrych warunków z zakresu informacji lub recepcji. To z kolei prowokuje rozwój wielu sektorów obsługi ruchu turystycznego i rekreacyjnego, w tym hotelarstwa i gastronomii. Celem niniejszej monografii jest wskazanie na istotną rolę turystyki i rekreacji w ksztaltowaniu postaw prozdrowotnych różnych grup społeczeństwa." (z Wprowadzenia)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.12375.XX.1 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 13534.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 112.
Podręcznik prezentuje metody statystyczne szczególnie użyteczne w analizach zjawisk z zakresu szeroko rozumianej turystyki i rekreacji na poziomie podstawowym. Treść została wzbogacona użyciem statystycznego pakietu komputerowego STATISTICA 9.0, który ułatwia praktyczne wykorzystanie metod statystycznych w działalności podmiotów gospodarczych związanych z turystyką, rekreacją i gastronomią. Proponując wybrane metody statystyczne, uproszczono zapisy formalne wzorów i algorytmów, kładąc nacisk na prawidłową interpretację otrzymywanych wyników, uzyskanych w zdecydowanej większości w wyniku posługiwania się nowoczesnym pakietem komputerowym. W zestawie przykładów przeważają zagadnienia związane z szeroko rozumianą turystyką i rekreacją. Zaproponowano także testy do samodzielnego rozwiązywania. Podręcznik kończą zestawy zaliczeń i egzaminów.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.11433 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 12541.XX.6 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Publikacja prezentuje metody statystyczne, które mogą być szczególnie użyteczne w analizach zjawisk z zakresu szczeroko rozumianej turystyki. Treść książki została wzbogacona użyciem statystycznego pakietu komputerowego STATISTIKA 6.0, który ułatwia proces dydaktyczno-naukowy, jak również praktyczne wykorzystanie metod statystycznych w działalności związanej z hotelarstwem, gastronomią i turystyką.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.4371 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 4838.XX.6 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 133-136.
W niniejszym opracowaniu skoncentrowano się na przybliżeniu podstawowych zagadnień, które wiążą się z pojęciem, mechanizmami i instrumentami marketingu produktu. W kolejnych rozdziałach autor omawia: istotę i genezę marketingu, etapy jego rozwoju, powiązania przedsiębiorstwa ze stosowanym marketingiem, otoczenie marketingowe przedsiębiorstwa, planowanie strategiczne, koncpecję marketingu operacyjnego w ujęciu klasycznym, jako kombinację czterech komponentów - produktu, ceny, dystrybucji, promocji. Niniejsze opracowanie zawiera przede wszystkim teoretyczne podejście do marketingu, z jego implementacją do praktyki, co zilustrowano za pomocą zamieszczonych przykładów. Ogólne potraktowanie wybranych zagadnień z dziedziny marketingu produktu nadaje skryptowi uniwersalny charakter. Przykłady z rynku turystycznego, które obrazują różne metody marketingowe, czynią ów skrypt szczególnie przydatnym studentom kierunków turystycznych o profilu zarządzanie i marketing.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 12753.IX.16 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu, ISSN 1895-1546 ; nr 9)
"Autorzy artykułów w niniejszej monografii opisują różnorodne typy jakości usług turystycznych, rekreacyjnych i hotelarsko-żywieniowych w oparciu o piramidę potrzeb psychologicznych człowieka. Do czynników umożliwiających walidację jakości usług zaliczyli: komfort, wygodę i reaktywność, pewność, niezawodność, zgodność, relację, aprobatę i zrozumienie, poczucie wartości, uprzejmość i akceptację, rozwój i dbałość o sprawiedliwość społeczną, innowacje i uczenie się, opisy poziomu doznań i uznanie. Uzupełnieniem takiego pojmowania jakości jest kategoria jakości oczekiwanej i doświadczanej (rzeczywistej)." (z Wprowadzenia)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 13289.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 209-212.
Turystyka i rekreacja to dziedziny życia społecznego i gospodarki, które nieustannie rozwijają się i unowocześniają. Pojawiają się nowe formy i sposoby wypoczynku i spędzania wolnego czasu. Specyfika nowych trendów w turystyce i rekreacji polega na tym, że często nie rodzą się one w sposób naturalny, lecz są sztucznie wywoływane i przyspieszane. W publikacji przedstawiono m.in. nowe trendy w turystyce oraz próby pełnej klasyfikacji i opisu różnych form turystyki i wypoczynku.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.11431.XX.1 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 12651.XX.1 [Czytelnia B], 12652.XX.1 [Czytelnia B] (2 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu, ISSN 1895-1546 ; nr 10)
Bibliogr. przy pracach.
Publikacja przybliża aktualną problematykę nowych wartości tkwiących w szeroko pojętej kulturze fizycznej, turystyce i zdrowym żywieniu. Problematyka prac obejmuje najnowsze wyniki badań, refleksje, przemyślenie i doświadczenia autorów w tym temacie. Adresatami książki są pracownicy biur podróży, ośrodków sportowo-rekreacyjnych, hoteli, zakładów gastronomicznych oraz studenci.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 14176.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.1069 [Magazyn 1], P.1070 [Magazyn 1] (2 egz.)
Książka
W koszyku
Temat
Słowo kluczowe: statystyka
Oddajemy użytkownikom metod statystycznych w turystyce drugie wydanie podręcznika. Wydanie pierwsze, w dość dużym nakładzie, szybko znalazło nabywców. A zatem, można domniemywać, że podręcznik prezentując zastosowanie podstawowych metod statystycznych w zagadnieniach związanych z szeroko ujmowaną turystyką, wzbogacony pakietem komputerowym STATISTICA 5.0 odpowiada potrzebom nie tylko dydaktyki statystyki w skolnictwie zawodowym, ale i z praktycznej działalności podmiotów gospodarczych związanych z hotelarstwem, gastronomią i turystyką.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.1073.XIV.3 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. P.1074.XIV.3 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 139
Podręcznik rozszerza wiedzę w zakresie zastosowań narzędzi statystycznych. Układ treści odpowiada wymogom dydaktyki szkolnictwa wyższego w zakresie metod ilościowych w badaniu zjawisk gospodarczo-społecznych. Zakres przedmiotowy podręcznika obejmuje zagadnienia wnioskowania w oparciu o rachunek prawdopodobieństwa. Wzory i algorytmy umieszczono w wersji uproszczonej, zaakcentowano prawidłową interpretację otrzymanych wyników. Treść wzbogacono o statystyczny pakiet komputerowy STATISTICA PL., który jest nowoczesnym narzędziem informatycznym.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 7529.XX.6 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 100-101.
Skrypt Międzynarodowe systemy hotelowe informuje o powstawaniu, budownictwie i funkcjonowaniu łańcuchów i systemów hotelowych, choć nie brak w nim także wątków związanych z zarządzaniem hotelami w Polsce i na świecie. Przeznaczony dla studentów turystyki i rekreacji. Publikacja posiada również jeszcze jeden bardzo ważny atut - autor tej książki to osoba bardzo znana i poważana w polskim hotelarstwie. Przez wiele osób uważna za autorytet w tej dziedzinie.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.1075 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. P.1076.XX.8 [Czytelnia B] (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.1071 [Magazyn 1], P.1072 [Magazyn 1] (2 egz.)
Książka
W koszyku
Książka - podręcznik akademicki autorstwa prof. dr. hab. inż. Inez Wiatr wpisuje się w najbardziej aktualny zakres wiedzy kształtującej politykę ekologiczną, opartą o zasadę zrównoważonego rozwoju naszego globu. Zasada ta stała się podstawą przyjętych dokumentów na tzw. Szczycie Ziemi w Rio de Janeiro i Johannesburgu i doprowadziła do ogólnoświatowych zobowiązań, zmierzających do powstrzymania globalnych zmian klimatycznych, zagrażających istnieniu ludzkości. Unia Europejska, której częścią jest nasz kraj, sprawom ochrony środowiska nadała szczególne znaczenie, znajdujące wyraz w prawodawstwie, rozwiązaniach organizacyjnych i technicznych. Europa stała się siłą motoryczną nowatorskich inicjatyw oraz przykładem do rozpowszechniania przyjętych w niej rozwiązań na skalę globalną. Proces ten nie odbywa się bez problemów, napotykając na trudności w części znaczących państw, a zwłaszcza w USA i szybko rozwijających się Chinach i Indiach.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 8619.XVII.1 [Czytelnia C] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Podręczniki i Monografie)
Książka przeznaczona jest dla studentów studiów dziennych i zaocznych, wszystkich uczestników seminariów licencjackich i magisterskich turystyki i rekreacji, a zwłaszcza zainteresowanych osób, które uczestniczą w zajęciach z rekreacji ruchowej. Ukazana w książce wielość zagadnień z rekreacji ruchowej, zachęca nie tylko do korzystania z wybranych wzorów i przykładów, ale także do szukania własnych rozwiązań w tej dziedzinie. Książka omawia: podstawowe zagadnienia rekreacji ruchowej, instruktorów rekreacji ruchowej – ich pożądane cechy zawodowe, metody i techniki badań stosowane w dziedzinie rekreacji ruchowej, przykłady badań empirycznych w rekreacji ruchowej, środki dydaktyczne w rekreacji ruchowej. Książka zawiera słownik terminologiczny związany z rekreacją ruchową.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.2764 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.2763.XIX.2 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 3936.XIX.2 [Czytelnia B], 3935.XIX.2 [Czytelnia B] (2 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej