Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
tylko na miejscu
(2)
Placówka
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(2)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(2)
Autor
Jędrysiak Tadeusz
(1)
Orłowski Dominik
(1)
Woźniczko Magdalena
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
GOSPODARKA ŻYWNOŚCIOWA
(1)
KUCHNIA REGIONALNA
(1)
PRODUKT REGIONALNY
(1)
ROLNICTWO
(1)
TURYSTYKA KULINARNA
(1)
Gatunek
DANE STATYSTYCZNE
(1)
Słowo kluczowe
produkt regionalny
(2)
produkt tradycyjny
(2)
Agencja Nieruchomości Rolnych
(1)
Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa
(1)
Agencja Rynku Rolnego
(1)
KRUS
(1)
Państwowa Inspekcja Ochrony Roślin i Nasiennictwa
(1)
Polska
(1)
biogaz rolniczy
(1)
biopaliwo
(1)
dane statystyczne
(1)
kuchnia polska
(1)
kuchnia regionalna
(1)
produkcja roślinna
(1)
produkcja zwierzęca
(1)
rolnictwo
(1)
rolnictwo ekologiczne
(1)
rybołówstwo
(1)
turystyka kulinarna
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 247-[256].
Turystyka kulinarna, jako jeden z ważniejszych segementów turystyki, w ostatnich latach rozwija się dynamicznie. Coraz więcej turystów jest zainteresowanych poznawaniem kuchni i tradycji kulinarnych osób w innych krajach czy regionach, próbując charakterystycznych produktów żywnościowych i potraw. Pozwala na to szybko rozwijająca się gastronomia, zapewniająca mieszkańcom i turystom możliwość konsumpcji tradycyjnych posiłków, często również w autentycznej oprawie. Wyjątkowa i oryginalna oferta gastronomiczna może wspomagać rozwój miejscowości pozbawionych walorów przyrodniczych czy kulturowych. Autorzy przedstawili m.in.: istotę turystyki kulinarnej, znaczenie gastronomii w turystyce, sztukę kulinarną, rodzaje i formy organizacji turystyki kulinarnej, kuchnię polską i jej tradycje żywieniowe, kuchnie regionalne w Polsce, tradycyjne i regionalne produkty żywnościowe w Polsce oraz ich ochronę w Unii Europejskiej.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.15054.XX.1.2 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 15954.XX.1.2 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na książce zbędny ISSN.
Książka stanowi kompendium wiedzy o aktualnym stanie sektora rolnego. Przedstawiono w nim, oprócz podstawowych danych o Polsce, również poszerzone informacje dotyczące poszczególnych rodzajów produkcji rolnej. Ponadto omówiono zagadnienia dotyczące realizacji polityki wsparcia rolnictwa, obszarów wiejskich i rybołówstwa, które wynikają z mechanizmów Wspólnej polityki Rolnej. Dopełnieniem są dane dotyczące polskiego handlu zagranicznego artykułami rolno-spożywczymi oraz informacje o najważniejszych instytucjach obsługujących ten sektor gospodarki.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 19912.XVII.5 [Wypożyczalnia C] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 16023.XVII.5 [Czytelnia C] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej