Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Dostępność
tylko na miejscu
(3)
Placówka
Biblioteka Główna. Czytelnie
(3)
Autor
Mucha-Szajek Ewa
(2)
Siwiński Wiesław (1934- )
(2)
Tauber Roman Dawid (1945- )
(2)
Jaszczur-Nowicki Jarosław
(1)
Moska Waldemar (1962- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
HOTELARSTWO
(2)
KULTURA FIZYCZNA
(2)
TURYSTYKA
(2)
Czerwiński, Janusz (1936- )
(1)
GASTRONOMIA
(1)
GLOBALIZACJA
(1)
ODPOCZYNEK
(1)
TRENING SPORTOWY
(1)
Temat: czas
2001-0
(1)
Gatunek
KSIĘGI PAMIĄTKOWE
(1)
Słowo kluczowe
piłka nożna
(3)
piłka ręczna
(3)
agroturystyka
(2)
gastronomia
(2)
hotelarstwo
(2)
rekreacja
(2)
sport
(2)
turystyka
(2)
aerobik
(1)
animacja czasu wolnego
(1)
dieta
(1)
fast food
(1)
fitness
(1)
gimnastyka sportowa
(1)
golf
(1)
gry zespołowe
(1)
hokej
(1)
hokej na trawie
(1)
kultura fizyczna
(1)
optymalizacja
(1)
pilot wycieczek
(1)
przedsiębiorstwo turystyczne
(1)
przestrzeń turystyczna
(1)
rozwój zrównoważony
(1)
rynek turystyczny
(1)
siatkówka
(1)
sport wyczynowy
(1)
streetmovement
(1)
survival
(1)
taniec
(1)
trening sportowy
(1)
turystyka kulturowa
(1)
turystyka przyjazdowa
(1)
usługi turystyczne
(1)
wegetarianizm
(1)
windsurfing
(1)
wychowanie fizyczne
(1)
żeglarstwo
(1)
żywność funkcjonalna
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Księga pamiątkowa dedykowana Januszowi Czerwińskiemu.
Bibliogr. przy pracach.
Książka zawiera opracowania związane z teorią sportu, poświęcone zarówno sportom indywidualnym, jak i zespołowym grom sportowym. Zaprezentowano ocenę głównych kierunków gimnastyki sportowej, kryteria oceny przygotowania fizycznego zawodników trenujących windsurfing. Przedstawiono próbę tworzenia sprawnościowego modelu poznawczego w piłce nożnej, wybrane zagadnienia biomechaniki piłki ręcznej, ocenę wydolności zawodników gier zespołowych. Poza tym przedstawiono analizę uwarunkowań dotyczących postępowania treningowego prowadzącego do osiągania wysokich wyników spotowych niskim kosztem fizjologicznym oraz analizę kompleksowej kontroli równowagi ciała dzieci trenujących i nietrenujących.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 13823.XIX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu, ISSN 1895-1546 ; nr 9)
"Autorzy artykułów w niniejszej monografii opisują różnorodne typy jakości usług turystycznych, rekreacyjnych i hotelarsko-żywieniowych w oparciu o piramidę potrzeb psychologicznych człowieka. Do czynników umożliwiających walidację jakości usług zaliczyli: komfort, wygodę i reaktywność, pewność, niezawodność, zgodność, relację, aprobatę i zrozumienie, poczucie wartości, uprzejmość i akceptację, rozwój i dbałość o sprawiedliwość społeczną, innowacje i uczenie się, opisy poziomu doznań i uznanie. Uzupełnieniem takiego pojmowania jakości jest kategoria jakości oczekiwanej i doświadczanej (rzeczywistej)." (z Wprowadzenia)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 13289.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu, ISSN 1895-1546 ; nr 8)
Bibliogr. przy pracach.
"Książka ma charakter monografii naukowej, ale zawarte w niej treści mogą być przydatne dla osób zajmujących się zarówno teorią, jak i praktyką zarządzania turystyką, rekreacją, sportem, hotelarstwem, technologią żywienia, itp. Porządkuje ona bowiem wiedzę dotyczącą aktualnych problemów współczesnej turystyki, rekreacji i sportu masowego oraz zagadnienia związane z hotelarstwem i żywieniem w świetle badań własnych przeprowadzonych przez autorów. Jednocześnie treści w niej zawarte dotyczą zarówno doświadczeń europejskich, jak i polskich wynikających z badań przeprowadzonych w ostatnich latach, dzięki czemu mogą być wykorzystane do poprawy funkcjonowania zarządzeń wynikających z ustaw o kulturze fizycznej, sporcie, turystyce i gospodarce hotelarsko-żywieniowej w warunkach globalizacji." (ze Wstępu)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 13183.XX.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej