Sorting
Source
Books
(2)
Form of Work
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Status
available
(4)
only on-site
(1)
Branch
Biblioteka Główna. Magazyny
(1)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(1)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(1)
Filia Radzyń Podlaski. Wypożyczalnia
(1)
Filia Radzyń Podlaski. Czytelnia
(1)
Author
Cais-Sokolińska Dorota
(1)
Czarnecki Zbigniew
(1)
Duda-Sobczak Anna
(1)
Flaczyk Ewa Maria (1947- )
(1)
Gawrecki Andrzej
(1)
Gumienna Małgorzata
(1)
Górecka Danuta
(1)
Hęś Marzena
(1)
Juruć Agata
(1)
Jędrusek-Golińska Anna
(1)
Karbowska Sylwia (dietetyka)
(1)
Kawka Alicja
(1)
Kobus-Cisowska Joanna
(1)
Korczak Józef (1951- )
(1)
Krysztofiak Krystyna
(1)
Stachowiak Barbara
(1)
Szczepaniak Barbara
(1)
Szymandera-Buszka Krystyna
(1)
Waszkowiak Katarzyna
(1)
Wierusz-Wysocka Bogna
(1)
Zozulińska-Ziółkiewicz Dorota (1966- )
(1)
Year
2020 - 2025
(1)
2010 - 2019
(1)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Audience Group
Chorzy
(1)
Osoby z niepełnosprawnością
(1)
Subject
Cukrzyca typu II
(1)
Towaroznawstwo
(1)
Żywność
(1)
Genre/Form
Podręcznik
(1)
Poradnik
(1)
Domain
Medycyna i zdrowie
(1)
Słowo kluczowe
cukier
(2)
alkohol
(1)
bilans energetyczny
(1)
cukrzyca typu 2
(1)
herbata
(1)
kawa
(1)
nabiał
(1)
odżywianie
(1)
pieczywo
(1)
psychologia zdrowia
(1)
ryby
(1)
towaroznawstwo
(1)
zalecenia żywieniowe
(1)
zdrowe żywienie
(1)
2 results Filter
Book
In basket
Bibliografia na stronach 172-173.
Coraz więcej osób choruje na cukrzycę. Coraz silniej tryb życia i styl żywienia sprzyjają zapadnięciu na tę chorobę. Coraz więcej leków o zróżnicowanych mechanizmach działania ma do dyspozycji diabetolog. Podstawowym elementem leczenia pozostaje jednak zmiana stylu życia. Oto właściwy kierunek: zwiększyć aktywność fizyczną, zmniejszyć masę ciała, ograniczyć liczbę przyjmowanych kalorii. W jaki sposób i dlaczego? Odpowiedzi na czasie udzielają specjaliści z Katedry i Kliniki Chorób Wewnętrznych i Diabetologii Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Filia Radzyń Podlaski. Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. F.435.XVIII.1.1 [Wypożyczalnia. Filia Radzyń Podlaski], F.433.XVIII.1.1 [Wypożyczalnia. Filia Radzyń Podlaski], F.434.XVIII.1.1 [Wypożyczalnia. Filia Radzyń Podlaski] (3 egz.)
Filia Radzyń Podlaski. Czytelnia
There are copies available to loan: sygn. F.432.XVIII.1.1 [Czytelnia. Filia Radzyń Podlaski] (1 egz.)
Book
In basket
Wykaz norm przy ćwiczeniach.
Towaroznawstwo produktów spożywczych zajmuje się badaniem jakości żywności. Bada te cechy i właściwości produktów spożywczych, które decydują bezpośrednio lub pośrednio o przydatności poszczególnych towarów w żywieniu człowieka, a także o ich przydatności wcześniej w przetwórstwie i dystrybucji. Przedmiotem skryptu jest ocena jakości wybranych grup produktów spożywczych, które bądź nie były szerzej opisane w innych opracowaniach na temat oceny towaroznawczej produktów spożywczych, bądź są przeprowadzane w ramach przedmiotów obejmujących przetwórstwo żywności.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.17205 [Magazyn 1], P.17206 [Magazyn 1] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 17188.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 17187.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again