Sorting
Source
Books
(2)
Form of Work
Książki
(2)
Publikacje naukowe
(1)
Status
available
(2)
only on-site
(2)
unknown
(1)
Branch
Biblioteka Główna. Magazyny
(1)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(2)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(2)
Author
Bułhak-Jachymczyk Barbara
(1)
Jarosz Mirosław
(1)
Rath Matthias (1955- )
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Subject
Cholesterol
(1)
Choroby serca
(1)
Choroby układu krążenia
(1)
Cukrzyca
(1)
Fizjologia
(1)
Medycyna
(1)
Miażdżyca
(1)
Odżywianie
(1)
Udar mózgu
(1)
Zawał serca
(1)
Genre/Form
Podręcznik
(1)
Domain
Medycyna i zdrowie
(1)
Słowo kluczowe
cholesterol
(2)
badanie sposobu żywienia
(1)
białka pokarmowe
(1)
błonnik pokarmowy
(1)
choroby serca
(1)
choroby układu krążenia
(1)
cukrzyca
(1)
miażdżyca
(1)
nadciśnienie tętnicze
(1)
nadwaga
(1)
niedożywienie
(1)
niewydolność serca
(1)
normy żywienia
(1)
nowa żywność
(1)
osteoporoza
(1)
otyłość
(1)
składniki mineralne
(1)
suplement diety
(1)
tłuszcze
(1)
udar mózgu
(1)
witaminy
(1)
węglowodany
(1)
zaburzenia rytmu serca
(1)
zawał serca
(1)
znakowanie żywności
(1)
żywność modyfikowana genetycznie
(1)
żywność wzbogacona
(1)
2 results Filter
Book
In basket
Dlaczego zwierzęta nie dostają zawałów serca... tylko my ludzie / dr med. Matthias Rath. - Heerlen : Rath Education Services B.V., copyright 2019. - 334, [1] strona : ilustracje kolorowe, tabele, wykresy ; 21 cm.
Niniejsza książka dokumentuje pionierskie odkrycia medyczne, eliminujące zawały serca, udary mózgu, nadciśnienie tętnicze, niewydolność serca, arytmię oraz inne choroby cywilizacyjne.Dr med. Matthias Rath, znany na arenie międzynarodowej naukowiec i lekarz, dokonał przełomu w badaniach komórkowych nad witaminami. Przełom ten pozwala uratować miliony istnień ludzkich i pokonać największego, współczesnego wroga - śmierć z powodu chorób serca.Dwukrotny laureat nagrody Nobla - dr Linus Pauling, krótko przed swoją śmiercią w roku 1994 zwrócił się do dra Ratha ze słowami: "Twoje odkrycia są tak ważne, bo dotyczą milionów ludzi i zagrażają wielkim gałęziom przemysłu. Pewnego dnia mogą wybuchnąć wojny, których jedynym celem będzie zahamowanie dostępu do rozpowszechniania twoich przełomowych odkryć. Wówczas nadejdzie czas próby, kiedy będziesz musiał stawić opór!"Ten czas z pewnością nadszedł teraz, wraz z wybuchem wojny w Iraku. Poprzez międzynarodową kampanię informacyjną, prowadzoną w dzienniku New York Times i w innych gazetach, dr Rath zwraca uwagę na to, że największe korzyści z tej wojny i kolejnych międzynarodowych kryzysów osiągają grupy interesu stojące za wielkimi koncernami farmaceutycznymi i petrochemicznymi. Jako człowiek, naukowiec i lekarz dr Matthias Rath przeciwstawia się temu pozornie niezwyciężonemu kartelowi gospodarczo-politycznemu.Niniejsza książka:* dokumentuje naukowe podstawy przełomu, którego dr Rath dokonał w interesie całej ludzkości. Tym samym staje się on "głosem sumienia" ludzkości.* przedstawia również sposób na stworzenie nowego, efektywnego systemu ochrony zdrowia. Nadszedł czas nowego systemu opieki zdrowotnej, który ma służyć ludziom, a nie akcjonariuszom koncernów farmaceutycznych. Nadszedł czas realizacji życiowego celu dra Ratha: "Zdrowie dla wszystkich do roku 2020".Dochód ze sprzedaży niniejszej książki zasili konto Fundacji Zdrowia dra Ratha.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. F.923.XVIII.1 [Wypożyczalnia B], F.922.XVIII.1 [Wypożyczalnia B], F.924.XVIII.1 [Wypożyczalnia B], 19472.XVIII.1 [Wypożyczalnia B], F.925.XVIII.1 [Wypożyczalnia B] (5 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 19471.XVIII.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Bibliografia przy rozdziałach.
Książka jest dziełem obejmującym najbardziej aktualne normy żywienia dla ludności Polski. Jest wynikiem badań i analiz zespołu pracowników Instytutu Żywności i Żywienia, popartych najnowszymi doświadczeniami i osiągnięciami uczonych z całego świata. Książka składa się z dwóch części. Część pierwsza jest w całości poświęcona podstawowym składnikom pokarmowym oraz witaminom, składnikom mineralnym oraz wodzie i elektrolitom. W części drugiej autorzy odnoszą się do następujących zagadnień:: zastosowanie norm w ocenie spożycia na poziomie indywidualnym i grupowym, normy żywienia w planowaniu spożycia żywności, normy na energię, rola żywienia i aktywności fizycznej w zapobieganiu nadwadze oraz chorobom przewlekłym, suplementy diety, żywność genetycznie zmodyfikowana.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Magazyny
Brak informacji o dostępności: sygn. P.17198 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.10213.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 11769.XVIII.10 [Czytelnia B], P.10212.XVIII.10 [Czytelnia B] (2 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again