Sorting
Source
Books
(1)
Form of Work
Książki
(1)
Status
available
(1)
only on-site
(1)
Branch
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(1)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(1)
Author
Szczygieł Bruno
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Subject
Niedożywienie
(1)
Otyłość
(1)
Żywienie
(1)
Słowo kluczowe
niedożywienie
(1)
otyłość
(1)
składniki odżywcze
(1)
stan odżywienia
(1)
1 result Filter
Book
In basket
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Celem książki jest zapoznanie Czytelnika z przyczynami i następstwami niedożywienia związanego z chorobą oraz ze współczesnymi metodami oceny stanu odżywienia i możliwościami wykorzystania ich w opiece żywieniowej, będącej ważną częścią dobrej praktyki klinicznej. W książce opisano m.in.: metody umożliwiające rozpoznanie niedożywienia, powikłania chorobowe, sposoby oceny stanu odżywienia i zapotrzebowanie na składniki odżywcze u pacjentów. Oprócz wiedzy teoretycznej omówiono postępowanie w konkretnych sytuacjach klinicznych. Tabele, wykazy i zestawienia ułatwiają korzystanie z informacji w codziennej praktyce.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.11304.XVIII.10 [Wypożyczalnia B], 17261.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 12430.XVIII.10 [Czytelnia B], 17260.XVIII.10 [Czytelnia B] (2 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again