Sorting
Source
Books
(2)
Form of Work
Książki
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Status
available
(2)
only on-site
(2)
Branch
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(2)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(2)
Author
Małgorzewicz Sylwia
(1)
Woźniak Tomasz (nauki o zdrowiu)
(1)
Year
2020 - 2025
(1)
2010 - 2019
(1)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Audience Group
Dietetycy
(1)
Lekarze
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Subject
Leczenie żywieniowe
(1)
Odżywianie
(1)
Składniki odżywcze
(1)
Żywność prozdrowotna
(1)
Genre/Form
Podręcznik
(1)
Domain
Medycyna i zdrowie
(2)
Słowo kluczowe
nutraceutyki
(2)
bezpieczeństwo żywności
(1)
sole mineralne
(1)
witaminy
(1)
zdrowie
(1)
żywienie
(1)
żywienie dzieci
(1)
żywienie osób starszych
(1)
2 results Filter
Book
In basket
Bibliografia na stronach 305-326.
W książce "Nutraceutyki - czym są i jak je bezpiecznie przyjmować" znajdziemy opis, czym są nutraceutyki, jakie są ich rodzaje i jakie korzyści dla zdrowia może przynieść ich regularne stosowanie. Książka zawiera także informacje na temat przeciwwskazań i skutków ubocznych oraz rady dotyczące bezpiecznego stosowania nutraceutyków. Jest to świetny sposób, aby zadbać o swoje zdrowie i profilaktykę chorób cywilizacyjnych.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 22044.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 22043.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Żywienie kliniczne : praktyczne zagadnienia. T. 1 / pod redakcją Sylwii Małgorzewicz. - Wydanie I. - Lublin : Wydawnictwo Czelej, 2020. - IX, [1], 208 stron : ilustracje ; 25 cm.
Bibliografie, netografie przy rozdziałach.
„Żywienie kliniczne. Praktyczne zagadnienia” to obowiązkowa pozycja, poruszająca aktualne problemy żywienia klinicznego dla studentów kierunków medycznych, lekarzy praktyków, jak i pacjentów i ich rodzin w warunkach domowych. Autorzy monografii w szerokim zakresie ukazują zagadnienia kluczowe w prawidłowym i właściwym planowaniu leczenia żywieniowego u różnych grup i typów pacjentów, takie jak:: - rola składników odżywczych, - bezpieczeństwo żywności i żywienia, - zalecenia żywieniowe, - zasady żywienia w wielu chorobach, m.in. dyslipidemii, chorobach nerek, cukrzycy, niewydolności serca, alergii i nietolerancjach pokarmowych, wybranych chorobach przewodu pokarmowego oraz w chorobach nowotworowych, - problemy żywienia dojelitowego i pozajelitowego, także w warunkach domowych.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. 20865.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 20864.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again