Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(4)
tylko na miejscu
(2)
Placówka
Biblioteka Główna. Magazyny
(2)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(2)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(2)
Autor
Cais-Sokolińska Dorota
(1)
Czarnecki Zbigniew
(1)
Duda-Sobczak Anna
(1)
Flaczyk Ewa Maria (1947- )
(1)
Gawrecki Andrzej
(1)
Gumienna Małgorzata
(1)
Górecka Danuta
(1)
Hęś Marzena
(1)
Juruć Agata
(1)
Jędrusek-Golińska Anna
(1)
Karbowska Sylwia (dietetyka)
(1)
Kawka Alicja
(1)
Kobus-Cisowska Joanna
(1)
Korczak Józef (1951- )
(1)
Krysztofiak Krystyna
(1)
Stachowiak Barbara
(1)
Szczepaniak Barbara
(1)
Szymandera-Buszka Krystyna
(1)
Waszkowiak Katarzyna
(1)
Wierusz-Wysocka Bogna
(1)
Zozulińska-Ziółkiewicz Dorota (1966- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2025
(1)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Odbiorca
Chorzy
(1)
Osoby z niepełnosprawnością
(1)
Temat
Cukrzyca typu II
(1)
Towaroznawstwo
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Podręcznik
(1)
Poradnik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(1)
Słowo kluczowe
cukier
(2)
alkohol
(1)
bilans energetyczny
(1)
cukrzyca typu 2
(1)
herbata
(1)
kawa
(1)
nabiał
(1)
odżywianie
(1)
pieczywo
(1)
psychologia zdrowia
(1)
ryby
(1)
towaroznawstwo
(1)
zalecenia żywieniowe
(1)
zdrowe żywienie
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach 172-173.
Coraz więcej osób choruje na cukrzycę. Coraz silniej tryb życia i styl żywienia sprzyjają zapadnięciu na tę chorobę. Coraz więcej leków o zróżnicowanych mechanizmach działania ma do dyspozycji diabetolog. Podstawowym elementem leczenia pozostaje jednak zmiana stylu życia. Oto właściwy kierunek: zwiększyć aktywność fizyczną, zmniejszyć masę ciała, ograniczyć liczbę przyjmowanych kalorii. W jaki sposób i dlaczego? Odpowiedzi na czasie udzielają specjaliści z Katedry i Kliniki Chorób Wewnętrznych i Diabetologii Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.435.XVIII.1.1 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.433.XVIII.1.1 [Wypożyczalnia B], F.434.XVIII.1.1 [Wypożyczalnia B] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F.432.XVIII.1.1 [Czytelnia B] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wykaz norm przy ćwiczeniach.
Towaroznawstwo produktów spożywczych zajmuje się badaniem jakości żywności. Bada te cechy i właściwości produktów spożywczych, które decydują bezpośrednio lub pośrednio o przydatności poszczególnych towarów w żywieniu człowieka, a także o ich przydatności wcześniej w przetwórstwie i dystrybucji. Przedmiotem skryptu jest ocena jakości wybranych grup produktów spożywczych, które bądź nie były szerzej opisane w innych opracowaniach na temat oceny towaroznawczej produktów spożywczych, bądź są przeprowadzane w ramach przedmiotów obejmujących przetwórstwo żywności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna. Magazyny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. P.17205 [Magazyn 1], P.17206 [Magazyn 1] (2 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 17188.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 17187.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej