Sorting
Source
Books
(2)
Form of Work
Książki
(2)
Status
available
(2)
only on-site
(1)
Branch
Biblioteka Główna. Magazyny
(1)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
(1)
Biblioteka Główna. Czytelnie
(1)
Author
Gawęcki Jan (1944- )
(2)
Year
2010 - 2019
(2)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Subject
Odżywianie
(2)
Genre/Form
Podręcznik
(2)
Słowo kluczowe
anabolizm
(2)
białka pokarmowe
(2)
energia
(2)
katabolizm
(2)
normy żywienia
(2)
produkt spożywczy
(2)
składniki mineralne
(2)
trawienie
(2)
tłuszcze
(2)
układ pokarmowy
(2)
wchłanianie
(2)
witaminy
(2)
węglowodany
(2)
żywienie
(2)
2 results Filter
Book
In basket
Żywienie człowieka podstawy nauki o żywieniu. 1 / redakcja naukowa Jan Gawęcki. - Wydanie 3 zmiemione. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2010. - 558, [2] strony : ilustracje ; 24 cm.
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
"Żywienie człowieka" to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju, fizjologię trawienia i przyswajania pożywienia, potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie, składniki pokarmowe oraz wartość odżywczą i bezpieczeństwo produktów spożywczych, normy żywieniowe i planowanie żywienia oraz ocenę sposobu żywienia i stanu odżywienia. Książka została tak napisana, aby pomóc Czytelnikowi: zdobyć podstawową wiedzę o żywieniu i żywności oraz jej dotychczasowym rozwoju, właściwie rozumieć potrzeby pokarmowe własnego organizmu i racjonalnie je zaspokajać, nauczyć się, jak żywić innych i oceniać efektywność tych działań.
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Biblioteka Główna. Magazyny
There are copies available to loan: sygn. P.11491 [Magazyn 1] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Wypożyczalnie
There are copies available to loan: sygn. P.11490.XVIII.10 [Wypożyczalnia B] (1 egz.)
Biblioteka Główna. Czytelnie
Copies are only available in the library: sygn. 11739.XVIII.10 [Czytelnia B] (1 egz.)
Book
In basket
Żywienie człowieka podstawy nauki o żywieniu. 1 / redakcja naukowa Jan Gawęcki. - Wydanie 3 - 2 dodruk - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2012. - 558, [2] strony : ilustracje ; 24 cm.
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
"Żywienie człowieka" to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju, fizjologię trawienia i przyswajania pożywienia, potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie, składniki pokarmowe oraz wartość odżywczą i bezpieczeństwo produktów spożywczych, nowrmy żywieniowe i planowanie żywienia oraz ocenę sposobu żywienia i stanu odzywienia. Książka została tak napisana, aby pomóc Czytelnikowi: zdobyć podstawową wiedzę o żywieniu i żywności oraz jej dotychczasowym rozwoju, właściwie rozumieć potrzeby pokarmowe własnego organizmu i racjonalnie je zaspokajać, nauczyć się, jak żywić innych i oceniać efektywność tych działań.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again